Albert Carol Bruguera

Albert Carol i Bruguera (La Bisbal d'Empordà,13 d'abril del 1980) és filòleg, bibliotecari, poeta, pare de família i moltes coses més.


1. Faig aquesta feina perquè...

La de bibliotecari? Per l’estima als llibres. La meva relació amb ells ve de lluny, filòleg i exllibreter, vaig acabar a la Biblioteca de Figueres fent unes oposicions de tècnic auxiliar, animat per una de les meves actuals companyes. Ara ja en fa dotze anys, en soc bibliotecari, i dono gràcies a aquella empenta.

La de poeta? Els meus versos apareixen sempre després de la lectura, com a reflexió d’allò que m’ha commogut. Intento transmetre amor per la vida i per la lectura.
 

2. L'adjectiu que millor defineix la meva obra és...

minimalista

3. El primer record que tinc d'una biblioteca és...

Record d'un santuari profanat, de camí cap a entreno de futbol, a base de bollycaos, pintades a les parets i bombes fètides. Sortosament vam créixer i l’amor pels llibres m’hi ha reconciliat.

4. Penso que les biblioteques són...

Un espai de trobada, farcit d’activitats al voltant del foment de la lectura i del coneixement, un espai que acompanya i dona refugi a molta gent.

5. Un llibre que m'ha marcat ha estat...

Poèticament “Cosmonauta: poesia completa” de Francesc Garriga Barata.

6. Llegir és recomanable per...

Per viure plenament. “Somiar és el mateix que viure, però sense la gran mentida que és la vida.”(La societat dels somiadors involuntaris. José Eduardo Agualusa). Proposo canviar somiar per llegir.

7. La pregunta que m'hauria agradat que em féssiu...

Tu ets el gran o el petit? Tinc un germà bessó i aquesta és la pregunta que més sovint m’han fet. L’he trobada a faltar. Salut!

Data de l'entrevista: 03 d'abril de 2019

La foto:

Imatgerectangular

Descobriu-ne d'altres:

Joan Portell Rifà
Virinia Chavira Martínez
Txell Darné
Marta Such
Montserrat Segura i Feliu
Agustí Vehí
Adrià  Pujol Cruells
Dolors Garcia Cornellà
Miquel Fañanàs
Footer