Anna Tubert i Tulsà

 Anna Tubert i Tulsà (Besalú, 1981) mig de la Garrotxa, mig de la Selva, com es defineix, està formada professionalment en història de l’art, gestió cultural i edició. Amant dels animals, de la dansa, dels llibres, de l’escriptura, de la muntanya i de moltes coses més, un bon dia es va decidir a investigar amb els pinzells i els pigments i va començar a pintar. Una cosa va portar a l’altra i va crear l’editorial Xiuxiueig edicions amb la qual ha publicat el seu primer conte Miss Boah! i el Cor d'Etcèteres.

http://xiuxiueigedicions.wixsite.com/xiuxiueigedicions

Troba els seus llibres a les biblioteques: http://dom.cat/v0x


1. Faig aquesta feina perquè...

Per amor als llibres. Així és com ho resumeixo. Però és per un conjunt de coses: per romanticisme; per amor a les paraules, a les il·lustracions, a l'art, als llibres, al paper; per adquirir i difondre coneixement, etc. Això pel que fa a editora.

Com a autora, perquè m'agrada escriure i jugar amb les paraules. Pel que fa a il·lustració, m'hi acabo d'estrenar, però pintar (a estones ho faig sobre tela) va ser un pas que vaig fer després d'estudiar història de l'art i d'entrevistar a alguns artistes, ja que vaig sentir la necessitat d'experimentar jo mateixa amb els pinzells, i m'encanta! Fusionar pintura i escriptura en un àlbum il·lustrat o conte era i és una bona manera de fusionar dues coses que m'agrada fer!

2. L'adjectiu que millor defineix la meva obra és...

Com a il·lustradora, diria que naïf. Allò que pinto, encaixa molt en aquest adjectiu.

3. El primer record que tinc d'una biblioteca és...

El de la Biblioteca de Besalú, el que durant molts anys va ser el meu poble.

Recordo anar-hi a buscar informació per fer treballs per a l'escola i que sempre em semblava una biblioteca molt completa per ser la biblioteca d'un poble petit.

També recordo haver-me perdut alguna estona mirant algun conte a la secció infantil, tot i ja "haver-me passat l'edat" de mirar-los. És un record que tinc molt present.

També recordo la seva moqueta, he, he! Molt pròpia d'uns altres temps i que per sort ara ja no hi és!

4. Penso que les biblioteques són...

Un lloc genial on perdre's una estona mirant contes i àlbums il·lustrats (és una cosa que de vegades faig), on descobrir novetats literàries, on poder treballar tranquiI·lament, on gaudir d'activitats com presentacions, exposicions, tertúlies... Són un molt bon lloc per fer difusió de la cultura.

5. Un llibre que m'ha marcat ha estat...

Un llibre que em va marcar especialment va ser Déus, tombes i savis. La seva lectura va ser una de les coses que em va portar a canviar de batxillerat científic a batxillerat humanístic i a després estudiar història de l'art. Llegint-lo també em van venir moltes ganes de visitar Pompeia, cosa que encara tinc pendent!

6. Llegir és recomanable per...

Tenir la ment oberta a rebre més coneixement. Com més llegeixes, més ganes tens de llegir, i la ment està més àgil per rebre coneixement.

També per evadir-se una estona de la realitat i tenir un cinema instal·lat a la ment on el director ets tu i el guionista és l'autor o autora del text.

7. La pregunta que m'hauria agradat que em féssiu...

Crec que així, amb aquestes preguntes, està bé! ; )

Data de l'entrevista: 02 de maig de 2016

La foto:

Anna_tubert1

Descobriu-ne d'altres:

Josep Maria Fonalleras
Núria Esponellà
Vicenç Pagès Jordà
Maria Mercè Roca
Anna  Tubert i Tulsà
Sebastià Roig
Andreu Martín
Oriol  Molas i Grau
Mar Bosch
Footer