Carles Sala i Vila

Carles Sala i Vila (Girona, 1974) és autor de literatura infantil i juvenil. Ha guanyat premis de literatura infantil i juvenil de primer nivell com el premi Barcanova 2009, el premi Folch i Torres 2009, el premi Vaixell de Vapor 2009 o el premi Guillem Cifré de Colonya 2008, entre d'altres. L'any 2012 va ser seleccionat al White Ravens per Cornèlius i el rebost d'impossibles.

https://ca-es.facebook.com/pages/Carles-Sala-i-Vila/328759527168491

Troba els seus llibres a les biblioteques: http://dom.cat/zez


1. Faig aquesta feina perquè...

Em barrufa. En altres paraules, perquè m'omple, em diverteix, m'estimula... I perquè em permet que cada dia sigui diferent de l'anterior. Havent trobat una feina així, qualsevol es dedica a una altra cosa!

2. L'adjectiu que millor defineix la meva obra és...

Bufa... si només en puc triar un, seria... barrufant. Però m'agradaria que els lectors també la trobessin singular, divertida i, posats a demanar, commovedora.

3. El primer record que tinc d'una biblioteca és...

El de la biblioteca de l’escola, on en sortir de classe el meu germà i jo esperàvem que ens vinguessin a recollir els pares. Recordo que m'afanyava a fer els deures per tenir temps de xafardejar els llibres dels prestatges, sobretot les guies de flora i fauna i els manuals d'agricultura i jardineria, que era el que més m'interessava.

4. Penso que les biblioteques són...

Una font inesgotables de mots i d'emocions. I segurament un dels grans èxits en l'àmbit cultural del nostre país. I que duri!

5. Un llibre que m'ha marcat ha estat...

Les aventures extraordinàries d’en Massagran, de Josep Maria Folch i Torres. De petit ja em veia voltant pel món i vivint històries per l'estil...

6. Llegir és recomanable per...

A tothom qui trobi una lectura a la seva mida. I em sembla que tothom la pot trobar...

7. La pregunta que m'hauria agradat que em féssiu...

Per acabar, aquesta em sembla la mar de bé!

Data de l'entrevista: 19 de maig de 2015

La foto:

Carles_sala_rec

Descobriu-ne d'altres:

Montse Miquel
Marta Rojals
Dani Torrent
Mercè Saurina
Georgina Artigas
Joaquim Carbó
Oriol Ponsatí-Murlà
Joan Manuel Soldevilla Albertí
Josep Torrent
Footer