Ed Vere

Ed Vere escriu i il·lustra àlbums infantils. Els seus llibres han estat traduïts a diversos idiomes i premiats internacionalment. És autor d'’àlbums com A dormir, monstres! (seleccionat pel Roald Dahl Funny Prize el 2011) i de la sèrie que va iniciar amb Max el valent.

Lloc web de d’Ed Vere


1. Faig aquesta feina perquè...

M’encanta dibuixar i escriure. Fer llibres per a nens és una alegria i un privilegi. Com més llibres faig, més responsable em sento de dir alguna cosa que valgui la pena que sentin. Els nens recorden els bons àlbums il·lustrats tota la vida. Aquests llibres poden esdevenir fonamentals. Tenim l’oportunitat d’ajudar a formar la pròxima generació. M’agradaria que aquesta nova generació fos una generació que s’oposés a la intolerància que alguns polítics avui semblen promoure.

2. L'adjectiu que millor defineix la meva obra és...

Canviant. Els meus llibres són molt diferents entre si. Estilísticament i en termes de contingut. Allò en què coincideixen és que tots tenen un personatge com a base. De Mr Big, a Grumpy Frog, Max the Brave, Leonard. De fet, crec que cada personatge ha de ser capaç d’escriure la seva història.

3. El primer record que tinc d'una biblioteca és...

La biblioteca del meu avi. Era mariner i tenia una bonica llibreria de fusta plena de llibres d’aventures i d’exploració marítima. Shackleton, Scott de l’Antàrtic, Robin Knox-Johnston.

4. Penso que les biblioteques són...

Vitals en comunitats. Les biblioteques contenen el passaport a qualsevol futur que vulguis. Les biblioteques són una font de coneixement... estan plenes de possibilitats per aprendre per tu mateix. Fins i tot si tens una educació escolar deficient, pots aprendre qualsevol cosa si tens una biblioteca a l’abast. Les administracions que tanquen biblioteques cometen un acte polític d’agressió contra la societat.

5. Un llibre que m'ha marcat ha estat...

The Wind in the Willows, de Kenneth Grahame. Va ser el primer llibre que recordo haver llegit per mi mateix. És un llibre bonic amb una visió bucòlica meravellosa, que mai no he perdut del tot. També és molt divertit. Mr. Toad, de Toad of Toad Hall, és un dels grans personatges dels llibres infantils. M’encanten les il·lustracions d’E. H. Shepard, amb les quals ha donat vida a tots els personatges de manera tan brillant.

6. Llegir és recomanable per...

És un passaport a tot el que vulguis fer. La lectura és educació. La lectura és alegria. La lectura és un plaer. La lectura és enteniment. La lectura et porta a altres mons, et treu de la teva vida i et fa entrar al cap d’una altra persona per saber què és caminar dins les sabates d’un altre. La lectura t’ensenya a ser empàtic... una cosa que el món podria tenir una mica més ara mateix.

7. La pregunta que m'hauria agradat que em féssiu...

T’agradaria venir a treballar en aquest bonic i assolellat estudi en aquesta bella illa durant sis mesos? Ningú no m’ha fet mai aquesta pregunta. No sé per què.

Data de l'entrevista: 06 de novembre de 2018

La foto:

Ev_rectangle

Descobriu-ne d'altres:

Olga Cercós
M. Mercè Cuartiella
Dolors Garcia Cornellà
Carles Sala i Vila
Anna  Tubert i Tulsà
Oriol  Molas i Grau
Cristina Losantos
Mar Bosch
Miquel Fañanàs
Footer