Joan Portell Rifà

Joan Portell Rifà (Barcelona, 1965) escriu i fa crítica literària, especialitzada en literatura infantil i juvenil. Col·labora periòdicament en revistes com Cavall Fort, Descobrir Catalunya i NAT. Ha publicat diversos llibres per a petits i grans. Codirigeix amb Pep Molist la revista Faristol, portaveu del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil. Coordina el programa de promoció lectora Municipi Lector.

http://llibresalrepla.blogspot.com.es/

Troba els seus llibres a les biblioteques: http://dom.cat/zes


1. Faig aquesta feina perquè...

M'agrada; perquè crec que escriure és quelcom gratificant, plaent i, al mateix temps, a voltes torturadora, d'un patiment incalculable; i què coi..., perquè m'agrada i em dóna la gana!

2. L'adjectiu que millor defineix la meva obra és...

Blanc, amb un punt de trencat.

3. El primer record que tinc d'una biblioteca és...

A l'escola on vaig anar de petit hi havia una petita biblioteca amb pocs però bons llibres per a infants que llegia amb delit assegut en una cadira amb cul de boga que feia una olor especial. Encara avui en dia quan sento aquella olor de boga em retorna a la lectura i a la meva infantesa.

4. Penso que les biblioteques són...

Un espai de llibertat, creixement i creació. Un refugi en el que tothom, una o altra vegada a la vida, hauria de trobar el sentit a la seva vida, allò pel que té sentit la seva vida malgrat que no ho hagi descobert encara.

5. Un llibre que m'ha marcat ha estat...

L'illa del tresor. Un llibre que em va despertar un interès per la lectura que fins aleshores no havia descobert mai. Stevenson és el culpable, juntament amb els meus pares, els meus germans, les meves mestres..., que jo hagi esdevingut lector.

6. Llegir és recomanable per...

Ser ric.

7. La pregunta que m'hauria agradat que em féssiu...

"En quin moment de la vida vas descobrir que els Reis NO són els pares?"

Data de l'entrevista: 10 de juny de 2015

La foto:

Autoretrat_joan_portell

Descobriu-ne d'altres:

Oriol Canosa Masllorens
Anna Mongay
Sebastià Roig
Núria Esponellà
Bel Olid
Oriol Ponsatí-Murlà
Oriol  Molas i Grau
- Ferrocalent
Miquel Martín
Footer