Josep Maria Fonalleras

Josep Maria Fonalleras (Girona, 1959) és escriptor i articulista. Col·laborador de La Vanguardia, l'Avui, El Punt, i Catalunya Ràdio. Ha guanyat, entre d'altres, el premi Ciutat de Palma (1997) amb La millor guerra del món, i el Premi de la Crítica Serra d'Or de novel·la (2014) amb Climent

Ha assistit als clubs de lectura de les biblioteques de Sarrià de Ter, Roses, Vilobí d'Onyar, Sant Gregori, Tossa de Mar i Sant Pere Pescador per parlar amb els lectors de Climent.

Troba els seus llibres a les biblioteques: http://dom.cat/zam


1. Faig aquesta feina perquè...

No sé gaire per què. Ningú no espera que jo escrigui, excepte jo mateix, que m'hi trobo i vaig fent. Com que no és imprescindible, acaba essent necessari.

2. L'adjectiu que millor defineix la meva obra és...

Això pla és difícil. Un sol adjectiu? Formal. En el sentit de subjecció a la forma com a categoria fins i tot moral. En tot cas, vull dir, preocupat per la forma, per l'estil. Qualsevol història, qualsevol pensament, ens arriben a través de la manera com ens arriben.

3. El primer record que tinc d'una biblioteca és...

De petit, amb el meu pare, a la Biblioteca de la Casa de Cultura de Girona. Hi remenava tintins i ell remenava diaris i llibres sobre medicina i sobre filosofia. Sobre la mort, per ser exacte, des de la filosofia i la medicina.

4. Penso que les biblioteques són...

Un calaix, un armari, una calaixera, una còmoda. Un recinte i un receptacle. Un tàlem on es consuma l'amor i on es practica la poligàmia (sempre literàriament, és clar).

5. Un llibre que m'ha marcat ha estat...

El vaig llegir quan estudiava batxillerat i ara encara hi penso, tot i que no sé on és. Era la traducció castellana de Retrat de l'artista com a cadell, un recull de narracions del poeta Dylan Thomas.

6. Llegir és recomanable per...

Respirar.

7. La pregunta que m'hauria agradat que em féssiu...

"Quin llibre estàs escrivint ara?" Tampoc no l'hauria contestat, que consti.

Data de l'entrevista: 04 de desembre de 2014

La foto:

Josep_maria_fonalleras

Descobriu-ne d'altres:

Mariona Masferrer
Cristina Garcia Molina
Joan Manuel Soldevilla Albertí
Damià Bardera Poch
Sebastià Roig
Núria Esponellà
Carles Sala i Vila
Toni Sala
Oriol Ponsatí-Murlà
Footer