Vicenç Pagès Jordà

Vicenç Pagès Jordà (Figueres, 1963) és escriptor i professor de llengua i estètica a la Universitat Ramon Llull. És autor d’assaigs, narracions curtes i novel·les.

La novel·la Els jugadors de whist va ser premiada el 2010 amb el Premi Crexells. El 2011 i el  2012 la va presentar als grups de lectura de les biblioteques de Roses, Vilobí d'Onyar i Figueres.

Troba els seus llibres a les biblioteques: http://dom.cat/zep


1. Faig aquesta feina perquè...

Sempre l'he feta des de petit, primer escrivint contes, després articles, novel·les, assajos... Per a mi escriure és una activitat natural, no pas el fruit d'una decisió o d'una il·luminació.

2. L'adjectiu que millor defineix la meva obra és...

Pagèsica.

3. El primer record que tinc d'una biblioteca és...

La de la Caixa de Pensions de Figueres. No era moderna, ni il·luminada, però tenia molts llibres per remenar, i una bibliotecària, Maria Rosa Ymbert, que només pel fet d'anar-hi ja et tractava bé. Ara les bibliotecàries són més atentes, però als anys setanta no era tan habitual.

4. Penso que les biblioteques són...

Llocs per fullejar diaris, per buscar-hi llibres, per endur-se vídeos i discos, per localitzar informació a Internet, per fer-hi treballs de curs, per preparar classes, per deixar-se dur per l'atzar... Deuen ser un dels llocs més polivalents de la nostra civilització.

5. Un llibre que m'ha marcat ha estat...

Rayuela, de Julio Cortázar: el primer llibre memorable que vaig llegir sense que ningú m'hi obligués. Em va ensenyar que una novel·la no té cap límit.

6. Llegir és recomanable per...

No semblar un personatge secundari d'una sèrie qualsevol.

7. La pregunta que m'hauria agradat que em féssiu...

"De les biblioteques que has vist, quina és la que trobes més acollidora?" I la resposta és: la de Lletres de la UAB i la del Museu Britànic.

Data de l'entrevista: 09 d'abril de 2012

La foto:

Pagès_vicenç_palangana_

Descobriu-ne d'altres:

Montse Castaño
Ed Vere
Pau Vidal
Oriol  Molas i Grau
Marta Rojals
Bel Bellvehí
Rubèn Intente
Joaquim Carbó
Lluís Muntada
Footer