Presentació

Història

La biblioteca Jaume Marquès i Casanovas de Sils va entrar a formar part de les Biblioteques Públiques de Catalunya l’any 1935, però ja anteriorment l’Ajuntament disposava d’una subscripció a l’Enciclopèdia Espasa. L’any 1935 amb la formació d’aquesta nova biblioteca, es van fer una sèrie de compres de llibres i de donacions com, per exemple les de Francesc Cambó i Joan Estelrich, actualment pertanyents al Fons Antic, part del qual encara es conserva a l’Arxiu Municipal.

Entre els llibres que va incorporar la Biblioteca s’hi podien trobar els Manuals Gallach d’Espasa-Calpe, part de la Col·lecció Barcino o de la Biblioteca Literària, volums de la col·lecció de Clàssics grecs i llatins de la fundació Bernat Metge, entre d’altres. Després d’aquests inicis i amb l’augment del fons de llibres, la Biblioteca rebé el nom de Jaume Marquès i Casanovas, en honor de l’erudit canonge gironí que havia iniciat algunes investigacions sobre Sils, fet que passà força desapercebut per a la població.

Després de diversos canvis d'emplaçament dins de l'edifici que actualment acull la seu de l'Ajuntament, acabà per ocupar l'ala Est de la primera planta. D’aquesta manera, disposà d’uns 115 m2, amb una capacitat de més de 15.000 volums.

Actualment, i des del passat 29 de gener de 2019, la biblioteca es troba emplaçada en un nou establiment situat als baixos de la Travessera de la Rambla, 8 del municipi de Sils. Aquest nou edifici que acull la col·lecció de la que fins ara era la Biblioteca Municipal "Jaume Marquès i Casanovas", anomenada ara "Aula de Lectura i espai polivalent", compta amb la col·lecció de llibres, revistes i material audiovisual i sonor, periòdicament ampliat. La nova seu disposa de 300 m2 amb dues seccions diferenciades: una sala destinada a l'ús del públic adult, i l'altra a l'ús del públic infantil. S'ha ampliat, a més de l'espai destinat a la biblioteca municipal que permet encabir amb molta més comoditat tots els esdeveniments d'extensió bibliotecària i de foment de la lectura que s'organitzen periòdicament, el nombre d'ordinadors destinats tant a ús intern del personal, com a l'ús dels usuaris.

Les novetats bibliogràfiques i les recomanacions, són publicades periòdicament al web de la biblioteca www.bibgirona.cat/biblioteca/SILS, a la pàgina de facebook i a la revista local Quadern de Sils.

La biblioteca és de titularitat municipal i està integrada al Sistema de Lectura Pública de Catalunya.


 

« Pàgina anterior

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir
Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal

Disseny i programació web a càrrec del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona

Face