Guies » Novetats

Tornar enrera | Versió per imprimir

NOVETATS ESTIU 2018

Guia de novetats d'estiu 2018

Índex

(↑) - Ciències socials

García del Muro Solans, Juan . Soldats del no-res.
Resum : Com és possible passar de la civilització directament a la barbàrie? Alguns dels protagonistes dels episodis més cruels que Estat Islàmic grava i difon a la xarxa són europeus. Ciutadans europeus, immigrants de segona o tercera generacions, nascuts aquí. Educats aquí. Joves aparentment integrats que han participat en totes les etapes del nostre sistema educatiu i s'han empassat centenars d'hores de programes infantils i juvenils de les nostres televisions. Què està passant? Per mirar d'apropar-se al problema, l'autor pren com a hipòtesi la idea següent: potser el fenomen no és tant una radicalització de l'islam com una islamització del radicalisme.
Gilman, Charlotte Perkins . El món de l'home o la nostra cultura androcèntrica.
Resum : En aquest assaig sociològic, publicat el 1911, Charlotte P. Gilman, a partir de les idees de Lester F. Ward, construeix la seva crítica a la cultura androcèntrica. Segons l'autora, l'androcentrisme ha alterat els rols vertaders de dones i homes i aquest fet ha perjudicat i alentit el desenvolupament correcte de la humanitat. Així, la dominació masculina i la submissió de la dona, propagades per una cultura centrada en la masculinitat, han perjudicat dones, homes i infants.
Iñigo, Benet . Pit i amunt!.
Resum : Una colla d'homes, dones i nens construeixen torres humanes amb constància, empenta, treball d'equip, esperit de festa i competitivitat. Benet Iñigo, periodista i casteller, ens fa endinsar-nos en un castell de deu pisos i ens descobreix la força i les emocions que l'aguanten i el que porta els castellers a llançar-se a l'aventura cridant: "Pit i amunt!".

(↑) - Psicologia

García, Tania . Guia per a mares i pares que no són perfectes i criatures que no han de ser-ho.
Resum : «Educar és una bonica oportunitat per créixer com a persones; cal que l'aprofitem tenint present que nosaltres no som perfectes, ni les criatures han de ser-ho.» Quan heu renyat per última vegada els vostres fills? Els crideu i els castigueu? Les rutines i les obligacions us fan discutir sovint? Si volem que els nostres fills siguin persones felices, hem de deixar de banda els crits, les discussions i els càstigs i hem d'educar-los amb respecte, empatia i amor incondicional.

(↑) - Història

Casado Arenas, Silvia ; Fernández Liria, Carlos . ¿Qué fue la guerra civil?.
Resum : En este libro, ¿Qué fue la guerra civil? Nuestra historia explicada a los jóvenes, se ofrece un relato alternativo a la luz de aspectos y lecturas de la guerra que deben ser tomados en cuenta para su perfecta comprensión.

(↑) - Educació

Bueno Torrens, David . Neurociència per a educadors.
Resum : Tot allò que els educadors sempre han volgut saber sobre el cervell dels seus alumnes i mai ningú no s'ha atrevit a explicar-los de manera entenedora i útil. Un llibre rigorós, clar i plaent, ple d'idees per meditar sobre l'ofici de ser aprenents.
Carbonell, Efrèn . Escoles inclusives, escoles de futur. Barcelona : Rosa Sensat, 2017 .
Resum : Treball que demostra, amb arguments sòlids i amb eines i estratègies específiques i efectives, que l'escola inclusiva a Catalunya és possible i necessària.

(↑) - Ciències naturals

Escrivà, Andreu . Encara no és tard. València : Universitat de València, 2017 . 239 p. : il. ; 23 cm
Resum : l canvi climàtic és el major problema ambiental del segle xxi, però... sabem què implica això realment? Prendre’n consciència és posar en qüestió allò que sabem i pensem. És parlar de canvi i d’incertesa. Aquesta obra parteix de la preocupació evident pel que significa l’escalfament global, però també del fet que el coneixement que en tenim és fragmentari, parcial i sovint incorrecte. Això provoca, en gran mesura, que no s’adopten les accions necessàries. Aquest llibre ens ajuda a entendre com està canviant el món que ens envolta, i quin és el nostre paper en el canvi, però també en les possibles solucions, combinant un missatge esperançador amb advertències realistes perquè s’impulsen accions. Res està perdut. Perquè encara no és tard i un món millor no només és necessari, sinó també possible.
Peerless, Veronica . Cómo no matar tus plantas.
Resum : Cómo no matar tus plantas resuelve todas tus dudas y problemas de jardinería. ¿Por qué el tallo está de color marrón?, ¿por qué se están marchitando las hojas a pesar de que la mantienes en el lugar correcto y la riegas? Esta guía te explica mediante sencillos trucos todo sobre las plantas de interior: cuánta luz, agua, calor o humedad es necesitan, cómo rescatar a una planta, qué bichos podrían ser perjudiciales...
Pío Beltrán, José . Cultivos transgénicos.
Resum : En esta obra conoceremos qué es una planta transgénica, cómo se fabrica en el laboratorio, cuáles han sido los avances que se han producido en el conocimiento científico como consecuencia de la irrupción de las técnicas de genética reversa y también cómo esos avances se han traducido en cosechas mejoradas por ingeniería genética. Asimismo, tratará de explicar cómo podría ser el futuro de los cultivos transgénicos a partir de los descubrimientos científicos y de los tecnológicos más recientes, en un momento de necesidad de aumentar la producción de alimentos de manera sostenible.

(↑) - Economia

Roine, Jesper . Piketty essencial.
Resum : Catalogat com un dels treballs més transcendentals sobre el funcionament de l’economia mundial, el llibre de Thomas Piketty El capital al segle XXI ha superat els límits dels especialistes per convertir-se en un llibre autènticament popular i que ha generat un enorme debat social. Però no tothom pot enfrontar-se al llibre de Piketty. No tothom pot assimilar la complexitat dels seus arguments i la transcendència de les seves conclusions. Calia un llibre com Piketty essencial, accessible i clar, imparcial i comprensible, que sintetitzés per al gran públic tot el que conté aquest llibre brillant.

(↑) - Llengua

Veny, Joan . Paraules en l'espai, el temps i la norma.
Resum : Aquest llibre presenta en primer lloc una anàlisi dels mètodes d'estudi de la variació territorial, amb exemples catalans i romànics que demostren la utilitat de la geolingüística per a la interpretació històrica de fets dialectals; les mostres de l'Atles lingüístic del Domini Català i del Petit Atles Lingüístic del Domini Català il·lustren una nova manera d'interpretar l'evolució del lèxic i dels mecanismes fonètics i gramaticals en funció de l'espai, enriquida aquella amb noves aportacions sobre la procedència aragonesa i no mossaràbiga de certs mots així com sobre aspectes de la cultura popular, com és ara l'anàlisi del joc del Pare Carabasser, que podria semblar local però que coneix, amb petites variants, una àrea pràcticament pancatalana.

(↑) - Geografia i viatges

Borraz, May ; Ripol, Marc . ¿Cuánto falta?.
Resum : Viajar en familia es una excelente manera de divertirse y de aprender, pero también de fomentar las relaciones entre padres e hijos realizando actividades conjuntas, ya sea subiéndose a una montaña rusa, practicando senderismo o visitando un museo de ciencia. Las veinte rutas que se proponen en este libro han sido escogidas porque son divertidas, interesantes, didácticas y permiten realizar actividades en contacto con la naturaleza.

(↑) - Música

Vicens Vidal, Francesc . Cançons per ensenyar i aprendre.
Resum : A partir del repertori vigent del cançoner tradicional en llengua catalana, Francesc Vicens elabora un material didàctic musical per a mestres d'educació infantil i primer cicle de primària. L'autor agrupa les cançons partint de dos criteris: l'interès curricular i la progressió melòdica.

(↑) - Cuina i gastronomia

Kenton, Leslie ; Kenton, Susannah . Dieta cruda.
Resum : Esta guía definitiva sobre la alimentación cruda te descubrirá todos los beneficios que ofrece una de las tendencias más actuales en gastronomía: sus propiedades adelgazantes y de antienvejecimiento, cómo favorece elequilibrio entre cuerpo y mente, su relación con una menor incidencia de ciertas enfermedades o sus beneficios para el cuidado de la piel o la prevención de la celulitis.

(↑) - Infantils imaginació

El futuro es femenino.
Resum : Un volumen de lujo, que reúne a las mejores ilustradoras del momento, y que recoge cuentos inspiradores sobre las situaciones a las que nos enfrentamos niñas y mujeres a diario, mostrando cómo sus protagonistas las transforman para empoderarse. ¿Cómo sería un mundo igualitario, un mundo feminista? Estos son los relatos que nos debemos contar las unas a las otras para crear un lugar distinto, un lugar más justo, más igual. Para cuidarnos y querernos más. Para dar voz a lo que ya no se puede callar. Agustina Guerrero,María Hesse,Ana Santos,Naranjalidad,Lady Desidia,Laura Agustí,Elena PancorboyAmaia Arrazolase reúnen en este precioso volumen para ilustrar estos cuentos únicos para niñas, chicas y mujeres, y para todos, en realidad, porqueel futuro es femenino
La Laura i en Joan imprimeixen vida a la vida.
Resum : En aquesta nova aventura, els dos joves protagonistes donaran un cop de mà als investigadors de l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC) per tal de millorar la salut de les persones mitjançant la utilització de la bioimpressora en 3D. Versió bilingüe en català i anglès.
Mi primer mini imaginario de la A a la Z.
Resum : En este MiniImaginario dirigido a los más pequeños, las famosas letras divertidas creadas por Pilar López Ávila y M.ª Luisa Torcida presentan una amplia galería de imágenes acompañadas por sus respectivas representaciones escritas, para que los niños aprendan y afiancen su primeras palabras de la forma más lúdica y eficaz. Un libro duro repleto de simpáticas ilustraciones llenas de dinamismo, con todas las palabras en MAYÚSCULAS y con sencillos juegos en sus páginas finales.
Alcántara, Ricardo . Alegria.
Resum : L'Alegria va nàixer al carro d'un circ. Encara que el seu pare era pallasso i la seva mare, ballarina, ella volia ser trapezista. Per fer piruetes al trapezi havia de ser molt valenta i tenir ales, encara que no es veiessin. L'Alegria seria capaç d'aconseguir-ho?
Aubarell, Eva . El pastor mentider. Barcelona : Baula, 2017 .
Resum : Conte popular
Biddulph, Rob . Sunk!.
Resum : Penguin Blue is back in a swashbuckling new adventure about pirates, treasure, and friendship. While sailing the seven seas Captain Blue and his friends are unexpectedly sunk! But with a shipwreck to explore and a mysterious stranger on a desert island to meet, they might still find some treasure after all.
Billaudeau, Julien . Res de res.
Resum : Què passa quan es construeix sense parar? Al principi no hi havia res. Res de res. Per suposat, aquí o allà, hi havia alguns arbres. Però no era gairebé res... Fins que va arribar el Senyor C.
Boyer, Cécile . Bup, mèu, piu-piu. Sant Feliu de Guíxols : Tramuntana , 2017 .
Resum : Les paraules i els sons han ocupat el lloc dels personatges, per explicar la vida privada del gos, del gat i de l'ocell, i les seves trobades agitades.
Canosa, Oriol . L'illa de Paidonèsia.
Resum : En Nicolau Rouretort, un nen de nou anys, viatja en vaixell amb els seus pares. I s'avorreix. Els pares, a més, lluny de divertir-se, discuteixen tota l'estona. Fins que en Nicolau decideix fer allò que li havia passat pel cap: agafar en préstec un dels bots de salvament i anar a una illa ben petita.
Carranza, Maite . Filomena Ficalapota.
Resum : La Filomena és una nena que fica la pota constantment, però l'important és que actua amb bones intencions. A la Filomena li agrada regar les plantes del balcó. Un dia s'adona que la planta de la veïna està una mica seca i decideix regar-la. El problema és que no l'encerta i sempre acaba mullant algú que passa pel carrer: un pare que no vol portar els fills al cinema, una nena que és una bleda presumida... Però als nens que van amb el seu pare i a l'amiga de la nena presumida els va molt bé que la Filomena els hagi ruixat.
Carranza, Maite . La pel·lícula de la vida. Barcelona : Cruïlla, 2017 . 182 p. : il. ; 19 cm
Resum : Una novel·la trepidant en què es relativitzen molts suposats valors i en què, des de la visió d’una nena de 12 anys, es descobreix què és el fonamental de la vida.
Davies, Benji ; John, Jory . I love you already.
Resum : Bear can't wait to spend a pleasant day by himself. His persistent next-door neighbor, Duck, wants to take a morning stroll ...with Bear. He just wants Bear to like him already...
Donaldson, Julia . El grúfal. Llibre titella..
Resum : Mou-li els braços, fes-lo tremolar i, si t'hi atreveixes, toca-li la berruga i les punxes de l'esquena! Diverteix-te amb el titella del grúfal!
Donaldson, Julia . Els animals. Aprenc amb el grúfal..
Resum : Un llibre molt senzill perquè els més petits aprenguin els animals de la mà del simpàtic grúfal.
Donaldson, Julia . Els colors. Aprenc amb el grúfal..
Resum : Un llibre molt senzill perquè els més petits aprenguin els colors de la mà del simpàtic grúfal.
Donaldson, Julia . Els contraris. Aprenc amb el Grúfal..
Resum : Un llibre molt senzill perquè els més petits aprenguin els contraris de la mà del simpàtic grúfal.
Drescher, Daniela . Jacob, el nan dels somnis.
Resum : La nit per l'infant és el moment del no-res. Però què passa mentre esta en aquest no-res? Qui és l'encarregat de portar somnis als infants? De què estan fets els somnis? Per què a vegades els nens s'espanten, a la nit? Tot això i molt més és tot el que descobrirem en aquest preciós conte tradicional que des d'una bellesa delicada i alegre alhora, ens acostarà a la bondat, amistat i l'entrega desinteressada d'alguns éssers que ens acompanyen cada dia sense que nosaltres els veiem.
Howarth, Naomi . El corb irisat. Barcelona : Vicens Vives, 2017 .
Resum : Al bell mig de l'hivern, quan la neu ho cobreix tot, els animals de les terres del nord es moren de fred i no troben res per menjar. Aleshores, el corb irisat s'ofereix com a voluntari per anar a veure el Sol i pregar-li que torni a lluir i escalfar la Terra amb els seus raigs.
Isern, Susanna . Nou maneres de no trepitjar un bassal.
Resum : Estrenar roba no ha de ser necessàriament incompatible amb passejar després de la pluja. La protagonista sap que de cap manera s’ha d’embrutar la roba nova, ni les sabates lluents ni els mitjons blancs. Així doncs, pensa un seguit d’estratègies per esquivar els bassals, que li barren el pas com si fossin paranys. Però, tot i que va amb molt de compte, no pot evitar de caure-hi. Un tràngol! A casa, la renyaran? Sigui com sigui, ara ja no hi ha remei; per tant, val més aprofitar i complaure’s amb el moment.
James, Greg . Super normal: no cal tenir superpoders per ser un heroi. Barcelona : RBA, 2017 . 377 p. : il. ; 22 cm
Resum : El Murph Cooper té un problema greu. La seva nova escola és supersecreta i superestrambòtica. Els seus companys de classe poden volar, controlar el temps o fer aparèixer cavalls diminuts del no-res. I quina és l'habilitat extraordinària del Murph? Ah, ehem resulta que no en té cap. Per sort, no hi ha cap supermalvat repugnant que estigui a l'aguait, amb el cap ple de brunzidores males idees. Ah, sí que n'hi ha? Ostres, doncs això vol dir que ha arribat el moment que el Supernormal es converteixi en un heroi.
Ordóñez, Rafael . L'elefant golafre. Barcelona : Kalandraka, 2017 . [34] p. : il. col. ; 22 cm
Resum : Tots els animals de la selva tenen gana, tots menys l'elefant.
Peix, Susana . La clau. Sant Feliu de Guíxols : Tramuntana , 2017 . [28] p. : il. col. ; 34 c
Resum : En Ferran era el millor serraller del regne. Un matí, mentre treballava amb un ferro roent, tres soldats van entrar al seu taller. Havia d’anar urgentment a veure el Rei. Necessito una de les teves claus! —li va exigir el monarca—. Una clau que obri la gàbia d’or on hi ha tancat el cor de la princesa. Pots portar tantes claus com vulguis, però si no aconsegueixes la clau que l’alliberi del seu mal abans de la pròxima lluna plena, et tancaré per sempre a les masmorres del palau. Una clau que alliberés el cor de la princesa? Com compliria el serraller aquell encàrrec impossible?
Pilkey, Dav . El Capità Calçotets i la invasió dels extraterrestres.
Resum : Tres extraterrestres s'han infiltrat a l'escola i pretenen dominar el planeta!!! Què faran en Jordi, l'Oriol i el Capità Calçotets? Tercera entrega de les aventures del Capità Calçotets. Amb més intriga, més acció i més humor!
Portis, Antoinette . No és una caixa.
Resum : Des d'una muntanya a un coet espacial, el protagonista d'aquesta història ens farà veure com una caixa pot esdevenir tot allò que ens permeti la nostra imaginació.
Rosenthal, Marc . Gran bot, petit bot. Barcelona : Libros del Zorro Rojo, 2017 .
Resum : Un petit llibre amb grans robots, alts i baixos, secs i mullats, silenciosos i sorollosos, robots Bots.
Sans, Toni . En Benjamí i el semàfor que mai no es posava verd. Barcelona : Barcanova, 2016 .
Resum : "Segur que deus haver sentit dir que a totes les ciutats del món hi ha un semàfor que mai no es posa verd. També et deuen haver advertit més d'una vegada que quan fas una promesa no pots faltar a la teva paraula de cap de les maneres. El que potser no t'han explicat mai és que, a vegades, complir una promesa et pot fer descobrir un món ocult i perillós que no sospitaves que existís." L'Organització
Stephens, Helen . Com amagar un lleó a l'escola. Barcelona : B de Block, 2016 .
Resum : No està permès que un lleó vagi a l'escola. Però el lleó de l'Iris no es vol quedar a fora, de manera que intenta esquitllar-se darrere seu i fins i tot es cola d'amagatotis a l'excursió del museu.
Tourlonias, Joëlle ; Weigelt, Udo . Luna i el panda vermell tornen a ser amics.
Resum : A "Luna i el panda vermell tornen a ser amics", en Karlo enveja que la Luna tingui tantes coses. Per això la Luna decideix decorar i ordenar la casa d’en Karlo, però amb tanta mala sort que, en rentar la seva manta preferida, l’encongeix i en Karlo s’enfada. Per sort, l’enuig acaba passant i en Karlo li explica noves històries a la Luna.
Walliams, David . Noi del vestit.
Resum : En Dennis és un noi ben normal, amb dos talents fora de sèrie. Un el sap tothom: és un crac del futbol. L'altre és un secret: t'atreveixes a descobrir-lo? "Walliams segueix la tradició irreverent i hilarant de Roahl Dahl." Courier Mail "Divertida i commovedora."

(↑) - Infantils coneixements

Imagine.
Resum : Acompanya un petit colom al llarg d'un viatge en el qual difondrà un missatge de pau i tolerància entre els ocells d'arreu del món, de totes mides i formes. Conté la lletra de la immortal cançó de John Lennon "Imagine".
Accinelli, Gianumberto . El fil invisible de la natura.
Resum : A la natura res és independent: els éssers vius estan units per un nombre infinit de fils invisibles, uns vincles que els homes han de respectar. Aquest llibre de relats ens parla de l'impacte dels homes en el medi natural.
Amat, Vanesa ; Bernal, M. Carme . Plouen poemes!. Vic : Eumo, 2017 . 127 p. : il. ; 23 cm
Resum : “Plouen poemes!” és una expressió de joia i sorpresa com la que senten els nens i nenes quan llegeixen, escolten o reciten poesia. Perquè la poesia ens fa veure el món d’una manera nova; és com la pluja que amara el paisatge i el torna fresc i net. Les seves gotes omplen l'infant de paraules, emocions, colors, ritmes i sensacions.
Barnés, Judith . El llapis màgic de Joan Brossa. Barcelona : La Galera, 2017 .
Resum : Un dia d'hivern d'ara fa gairebé cent anys va obrir els ulls un nen ben especial: Joan Brossa.
Battut, Eric . Tots menys un.
Resum : En un jardí creixia una pesolera. Tots els pèsols s´assemblaven i vivien tranquillament. Tots menys un. Hi havia un pèsol que no volia ser com la resta. En una societat uniforme, qui s´atreveix a ser diferent? Trencar amb la monotonia té un alt preu.
Bañeres, Alfonso . Erika: no soy perfecta..
Resum : Es un manifiesto por la imperfección, expresado a través de la historia de Erika, una eriza que pierde una pata y es por ello abandonada a su suerte en el bosque. Allí va descubriendo los personajes que lo habitan y comprende que nadie es perfecto y debe quererse tal y como es.
Chissick, Michael . Sentados sobre un pollo.
Resum : Lleno de divertidos juegos y rebosante de hondura pedagógica, Sentados sobre un pollo es un manual diseñado para motivar a los niños a que desarrollen sus habilidades de autocontrol, relajación o resolución de conflictos, mientras disfrutan de actividades lúdicas como el «Juego de la banana», «Árboles sigilosos», «Equilibristas geniales» o «Sentados sobre un pollo».
Cívico, Irene ; Parra, Sergio . Las chicas son de ciencias.
Resum : ¿Sabes cuántos descubrimientos científicos debemos a las mujeres? Aunque en los libros de historia parezca que las ciencias son cosa de hombres, de eso nada. Aquí tienes 25 ejemplos de supercientíficas que demuestran que las chicas y los laboratorios son una buena combinación. ¿Quién dijo que las chicas no eran de ciencias?
Duró, Jordi . Barzoolona: de safari per la ciutat. Barcelona : La Galera, 2017 .
Resum : A Barzoolona hi ha molts animals pel carrer. Aquest llibre us n'ensenya uns quants. Fins i tot en Miró i en Picasso ens hi van deixar els seus! Ara us toca a vosaltres trobar-los!
Helmore, Jim ; Jones, Richard . The Snow Lion.
Resum : When Caro and her mum move to a new house, Caro becomes lonely. There's only so much exploring she can do by herself! It's not long though before she makes a new friend - The Snow Lion. He's as white as snow, and together they have fun playing hide and seek, chasing and sliding. However, it's soon time for Caro to venture out on her own.
Khalid, Halla Bint . Els Cent.
Resum : Com s'’organitza un campament de vacances enmig del desert? Aquest conte explica les aventures d'’una princesa d'’Orient que marxa d'’acampada amb els cent membres de la seva gran família. Néts i nétes, cuineres i cafeters, el seu estimat visir... Una colla que ens ensenyaran a comptar fins a cent, una mica d’'història del seu país i unes quantes paraules noves. Halla bint Khalid és l'’artista més important de l’'Aràbia Saudita. Per primera vegada, una dona saudita publica fora de les seves fronteres.
Walton, Jessica . Ara em dic Joana.
Resum : El Martí juga cada dia amb el seu osset Joan. Moltes vegades els acompanya la seva amiga Ada. Però un dia, l'osset està trist. Nen o nena? Només cadascú sap què és i com se sent, i davant d'això, el més important de tot és l'amistat. Una història commovedora, dolça i tendra sobre ser un mateix.
Williams, Rachel . Atles d'aventures animals. Barcelona : Flamboyant, 2017 . 85 p. : il. col. ; 38 cm
Resum : Descobreix les criatures més intrèpides de la natura en aquesta exploració pels paisatges naturals de la Terra, meravellosament il·lustrats. Observa els set mapes dels continents on viuen i sobreviuen tota mena d'animals en condicions extraordinàries, al llarg de l'any. Viatja amb els narvals, que fan una travessia arriscada entre les capes de gel a la recerca de menjar, observa la criança d'orangutans bebès a Borneo o escala muntanyes amb els pandesa la Xina, en aquest llibre que aplega aventures èpiques d'animals d'arreu del món.

(↑) - Còmics

Elrubius, . Virtual Hero II : La torre imposible. Madrid : Temas de Hoy, 2016 .
Resum : Els mons de joc de la xarxa s'han fusionat, tots juguen al mateix lloc alhora, regna el caos absolut i, aparentment, el responsable és Rubius... El secret sembla estar en una torre misteriosa i algú s'obstina a que el nostre heroi arribi fins a ella. Però pot ser una trampa...
Ibáñez, Francisco . Misèria, la bactèria : una aventura de Mortadel·lo i Filemó.
Resum : SI NO ET REFIES DEL PROFESSOR BACTERI, FUGIRAS ESPANTAT DE LA BACTERIA! PRIMERA APARICIO A LES AVENTURES DE MORTADEL•LO I FILEMO DE BACTERIA, LA DONA DEL PROFESSOR BACTERI! Les novetats de la sèrie Mortadel•lo i Filemó, de Francisco Ibáñez, sempre sóngarantia de diversió i èxit comercial. Primera aparició d’un nou personatge de Francisco Ibáñez, Bactèria, la dona del professor Bacteri. La TIA està de cap per avall: la dona del professor Bacteri ha entrat a treballar a l’agència i els seus invents són un fracàs rere un altre. És la versió femenina del professor i la seva capacitat per crear invents estrafolaris que porten a la misèria i el més absolut dels desastres supera amb escreix el mateix Bacteri. Que Sandunguero protegeixi els agents de la TIA.

(↑) - Novel·la

El cavaller suec.
Resum : En l'Europa del segle XVIII, a la frontera entre Prússia i Polònia, un cavaller que ha desertat de l'exèrcit suec es troba per casualitat amb un lladre de camins i tots dos decideixen intercanviar-se les identitats, amb l'esperança que això els farà la vida més fàcil tant a l'un com a l'altre.
El día que se perdió la cordura -Javier Castillo. Madrid : Suma de Letras, 2017 .
Resum : Centro de Boston, 24 de diciembre, un hombre camina desnudo con la cabeza decapitada de una joven. El doctor Jenkins, director del centro psiquiátrico de la ciudad, y Stella Hyden, agente de perfiles del FBI, se adentrarán en una investigación que pondrá en juego sus vidas, su concepción de la cordura y que los llevará hasta unos sucesos fortuitos ocurridos en el misterioso pueblo de Salt Lake diecisiete años atrás. Con un estilo ágil lleno de referencias literarias -García Márquez, Auster, Orwell o Stephen King- e imágenes impactantes, Javier Castillo construye un thriller narrado a tres tiempos que explora los límites del ser humano y rompe los esquemas del género de suspense. Amor, odio, destino, extrañas prácticas, intriga y acción trepidante inundan las páginas de una novela que se ha convertido en todo un fenómeno editorial.
Comentari : El llibre té continuació en una segona novel·la, "El día que se perdió el amor".
Els desposseïts - Úrsula K. Le Guin. Barcelona : Raig Verd, 2018 .
Resum : En Shevek, el protagonista, és un físic que intenta desenvolupar una teoria temporal general. Anarres, el seu planeta, és una societat sense govern, jerarquies o institucions autoritàries. Fent recerca, en Shevek es va adonant que la revolució que va crear aquest món està estancada, envoltada de murs que haurà d’enderrocar. Les estructures de poder comencen a sorgir allà on no n’hi havia. En aquest moment decideix emprendre un viatge molt arriscat al planeta original, Urras, buscant un diàleg obert entre els dos mons per poder divulgar les seves teories lliurement fora d’Anarres. La novel·la detalla la lluita per alliberar-se que ha de dur a terme tant a Urras com al seu propi món, Anarres.
Comentari : Els desposseïts d’Ursula K. Le Guin és un clàssic de la ciència-ficció, reclamada com la millor literatura des del feminisme, el pacifisme i l’ecologisme, i des de la construcció de la primera utopia que no està basada en un imperi. Una novel·la imprescindible, d’una profunda crítica social i política, escrita amb l’habilitat i el detallisme del que només és capaç Le Guin.
Eva (Falcó 2).
Resum : Marzo de 1937. Mientras la Guerra Civil sigue su trágico curso, una nueva misión lleva a Lorenzo Falcó hasta Tánger, turbulenta encrucijada de espías, tráficos ilícitos y conspiraciones, con el encargo de conseguir que el capitán de un barco cargado con oro del Banco de España cambie de bandera. Espías nacionales, republicanos y soviéticos, hombres y mujeres, se enfrentan en una guerra oscura y sucia en la que acabarán regresando peligrosos fantasmas del pasado.
Kruso - Lutz Seiler. Barcelona : Club Editor, 2017 .
Resum : 1989 a Alemanya de l'Est: la gent de terra ferma treballa i es comporta com a bons ciutadans, però a l'illa de Hiddensee es refugien aquells que han decidit marginar-se de la societat. Viuen una vida de platja, música i clandestinitat al voltant d'un personatge enigmàtic, Kruso -de Crusoe-, fundador d'una mena de secta de la qual Ed acabarà sent l'últim seguidor, quan s'obrin les fronteres i tothom abandoni l'illa.
Comentari : KRUSO és la primera novel·la del poeta Lutz Seiler, distingit amb els més grans premis literaris alemanys, i s'inspira en un model real: el músic Aljoscha Rompe, icona de la dissidència a la RDA, que liderava el grup punk Feeling B.
Las hijas del capitán - María Dueñas. Barcelona : Planeta, 2018 .
Resum : Nueva York, 1936. La pequeña casa de comidas "El Capitán" arranca su andadura en la calle Catorce, uno de los enclaves de la colonia española que por entonces reside en la ciudad. La muerte accidental de su dueño, el tarambana Emilio Arenas, obliga a sus indomables hijas veinteañeras a tomar las riendas del negocio mientras en los tribunales se resuelve el cobro de una prometedora indemnización. Abatidas y acosadas por la urgente necesidad de sobrevivir, las temperamentales Victoria, Mona y Luz Arenas se abrirán paso entre rascacielos, compatriotas, adversidades y amores, decididas a convertir un sueño en realidad.
Comentari : Con una lectura tan ágil y envolvente como conmovedora, "Las hijas del Capitán" despliega la historia de tres jóvenes españolas que se vieron obligadas a cruzar un océano, se asentaron en una urbe deslumbrante y lucharon con arrojo para encontrar su camino. Un tributo a las mujeres que resisten cuando los vientos soplan en contra y un homenaje a todos aquellos valientes que vivieron ―y viven― la aventura, a menudo épica y casi siempre incierta, de la emigración.
Lolly Willowes.
Resum : Lolly Willowes narra la lluita d'una dona per trencar amb el control de la família. L'alegria de viure, l'autonomia de les dones i la passió s'aborden en aquesta originalíssima novel·la que aprofundeix amb intel·ligència en la condició de la dona.
Los pacientes del doctor García - Almudena Grandes . Barcelona : Tusquets, 2017 .
Resum : Tras la victoria de Franco, el doctor Guillermo García Medina sigue viviendo en Madrid bajo una identidad falsa. La documentación que lo libró del paredón fue un regalo de su mejor amigo, Manuel Arroyo Benítez, un diplomático republicano al que salvó la vida en 1937. Cree que nunca volverá a verlo, pero en septiembre de 1946, Manuel vuelve del exilio con una misión secreta y peligrosa. Pretende infiltrarse en una organización clandestina, la red de evasión de criminales de guerra y prófugos del Tercer Reich que dirige desde el barrio de Argüelles una mujer alemana y española, nazi y falangista, llamada Clara Stauffer.
Comentari : Thriller y novela de espías, Los pacientes del doctor García es tal vez la historia más internacional y trepidante de Almudena Grandes, su narración más ambiciosa, en la que conecta acontecimientos reales y desconocidos de la segunda guerra mundial y el franquismo, para construir las vidas de unos personajes que no sólo comparten la suerte de España, sino también la de Argentina.
Aciman, André . Llámame por tu nombre.
Resum : Un joven estudiante americano viaja a Italia para profundizar en sus estudios de Filosofía durante un verano. El hermoso pueblo costero en el que se instala servirá de marco para narrar una historia de amor que marcará su vida y la del joven y sensible hijo adolescente de la familia que le acoge. La pequeña mansión es un refugio de belleza, cultura y armonía, donde la literatura y la amistad fraguarán una pasión que debe mantenerse oculta.
Appelfeld, Aharon . Katerina.
Resum : Appelfeld recrea de nuevo en Katerina ese momento histórico que se ha convertido en su particular territorio literario: los años de entreguerras, la génesis del odio antisemita que se extendió por los pueblos permitiendo que sucediera el Holocausto mientras los vecinos miraban para otra parte. A través de la historia de Katerina, una campesina ucrania que entra como criada en una casa judía, Appelfeld retrata al europeo medio de entonces: inculto, hondamente prejuicioso y necesitado de encontrar a un culpable genérico para su situación de pobreza y temor. Y nos narra el nacimiento de una tragedia al tiempo que la historia de una redención, la que viene del respeto, el conocimiento y el amor.
Bandi, . L'acusació. Barcelona : Edicions del Periscopi, 2017 .
Resum : Bandi és el pseudònim d'un escriptor que viu a Corea del Nord i que durant anys ha amagat els seus escrits per protegir-los del govern. Aquest llibre recull set històries que donen veu als ciutadans que van viure sota els règims de Kim Il-sung I i Kim Jong-il, un dels períodes més opacs de la història del país.
Donaldson, Julianne . Edenbrooke.
Resum : Marianne Daventry haría cualquier cosa para escapar del aburrimiento de Bath y las atenciones amorosas de un cretino que no le interesa en absoluto. Así que cuando le llega una invitación de su hermana gemela, Cecily, para que se una a ella en una maravillosa casa de campo, aprovecha la oportunidad. Por fin podrá relajarse y disfrutar del campo, que tanto le gusta, mientras su hermana se las arregla para librarse de las atenciones del guapo heredero de Edenbrooke. Sin embargo, Marianne acabará por descubrir que incluso los mejores planes pueden salir mal: primero será un aterrador encuentro con un salteador de caminos, después un coqueteo aparentemente inofensivo... el caso es que, al final, Marianne se verá envuelta en una inesperada aventura llena de intriga y de amor, tan apasionante que no podrá dar descanso a su mente.
Fitzgerald, Francis Scott . Moriría por ti y otros cuentos perdidos.
Resum : Empresarios atrapados en un psiquiátrico por error; guionistas reconvertidos en vagabundos para encontrar la inspiración perdida; soldados capturados y colgados por los pulgares; seductores legendarios por quienes se suicidan todas las mujeres; pero también herederas tan ricas como torpes a las que resulta imposible encontrar marido; jóvenes cuya hermosura no para de acarrearles problemas; adolescentes que descubren la gran ciudad por primera vez, y un buen número de chicos que conocen a chicas y viceversa: sobre estos y otros personajes escribía, entre 1920 y su muerte en 1940, F. Scott Fitzgerald en el puñado de relatos que se reúnen por primera vez en Moriría por ti y otros cuentos perdidos.
Galícia, Montserrat . Estirant el fil escarlata. Lleida : Pagès Editors, SL, 2017 .
Resum : "En endinsar-se pel carreró li va semblar que l'aire estava carregat d'efluvis estranys, d'estranyes vibracions. Van sonar les campanades a la catedral de Santa Maria. Duia una llanterna, però la llum va començar a fer pampallugues; la va sacsejar, patia per si es quedava a les fosques."
Jacobs, Anne . La villa de las telas. Barcelona : Plaza & Janés, 2018 . 621 p. ; 23 cm
Resum : Una emocionante saga familiar, para fans deDownton Abbey,Kate Morton o Lucinda Riley, que ha cautivado ya a mas de un millon de lectoras en Alemania.Una mansion.Una poderosa familia.Un oscuro secreto.El destino de una familia en tiempos convulsos y un amor que todo lo vence.Augsburgo, 1913. La joven Marie entra a trabajar en la cocina de la impresionante villa de los Melzer, una rica familia dedicada a la industria textil. Mientras Marie, una pobre chica proveniente de un orfanato, lucha por abrirse paso entre los criados, los Melzer esperan con ansia el comienzo de la nueva temporada invernal de baile, momento en el que se presentara en sociedad la bella Katharina. Solo Paul, el heredero, permanece ajeno al bullicio, pues prefiere su vida de estudiante en Munich. Hasta que conoce a Marie...
Kang, Han . La vegetariana. Barcelona : Rata, 2017 .
Resum : La vegetariana narra la història d'una dona, Yeonghye, que per la simple decisió de tornar a menjar carn converteix una vida normal en un pertorbador malson. Narrada a tres veus, La vegetariana explica el despreniment progressiu de la condició humana d'una dona que ha decidit deixar de ser allò que l'obliguen a ser. El lector, com un parent més, assisteix atònit a aquest acte subversiu que fracturarà la vida familiar de la protagonista i transformarà totes les seves relacions en un vòrtex de violència, vergonya i desig.
Keegan, Claire . Tres llums.
Resum : Una nena petita passa un estiu en una granja irlandesa amb uns pares d'acollida, sense saber quan tornarà a casa. Entre aquests estranys troba un afecte que fins aleshores no coneixia i descobreix un secret. Claire Keegan ens ofereix un relat molt suggerent, d'una gran bellesa i una immensa fondària emocional, al voltant de la família, l'amor i la pèrdua.
Knausgard, Karl Ove . La mort del pare: la meva lluita I.
Resum : Primer volum del sextet "La meva lluita". A La mort del pare, Karl Ove Knausgård explora les seves frustracions quotidianes i la relació amb la seva família i amb el passat: la infantesa, els anys de l’adolescència, la descoberta del sexe i de l’alcohol, la relació amb la mare, sovint absent, i amb el pare, distant i imprevisible.
Knausgard, Karl Ove . Un home enamorat. Barcelona : L'Altra Editorial, 2015 .
Resum : A "Un home enamorat", el segon volum del monumental i esplèndid sextet "La meva lluita", Karl Ove Knausgård deixa la seva dona i s’instal·la a Estocolm, sense pensar-s’ho gaire. Allà es retroba amb en Geir, un amic noruec de la facultat, intel·lectual i conversador vigorós, i amb la Linda, una poeta que va conèixer en una trobada d’escriptors anys enrere i que serà la seva segona dona. L’autor parla de les segones oportunitats, de la necessitat d’escriure i de tornar a començar, de la trasbalsadora experiència de la paternitat, i de la frustració d’empènyer un cotxet per Estocolm i canviar bolquers quan en realitat el que vol fer és escriure. Knausgård escriu amb una honestedat punyent i il·luminadora sobre les petiteses de la vida de cada dia, i explora les contradiccions d’un home que desitja amb la mateixa força la solitud i l’amor.
Lee, Jonathan . El gran salt.
Resum : Al setembre de 1984 un home s’allotja al Grand Hotel de Brighton amb un objectiu clar: posar una bomba per matar Margaret Thatcher durant la convenció anual del Partit Conservador. La història farà confluir la vida d’en Moose, exatleta retirat i actual director general de l’hotel, i la de la seva filla Freya, una adolescent que es pregunta què fer amb la seva vida després d’acabar l’institut, amb la d’en Dan, un jove de l’IRA expert en explosius.
Maxwell, Megan . Hasta que salga el sol.
Resum : Una novela romantica que nos habla de los amores de verano, de los sueños, de las ilusiones y del valor del esfuerzo.Esther y Sofia son dos hermanas que, junto con su padre, regentan un pequeño hotel en la bonita poblacion de Benicassim.Esther, la mayor, es juiciosa, trabajadora y terriblemente responsable, por lo que acaba invirtiendo mas horas de las debidas en elhotel. Sofia, por el contrario, es una chica complicada, egoista e insensata, demasiado mimada por su familia y con unos amigos que no le hacen ningun bien.Esther decide matricularse en uncurso de cocina en Londres. Durante su estancia conocera a Jorge, un hombre que le hara creer que la magia y elromanticismo existen
Muñoz Molina, Antonio . Un andar solitario entre la gente.
Resum : Un andar solitario entre la gente es la historia de un caminante que escribe siempre a lápiz, recortando y pegando cosas, recogiendo papeles por la calle, en la estela de artistas que han practicado el arte del collage, la basura y el reciclaje—como Diane Arbus o Dubuffet—, así como la de los grandes caminantes urbanos de la literatura: de Quincey, Baudelaire, Poe, Joyce, Walter Benjamin, Melville, Lorca, Whitman…A la manera de Poeta en Nueva York, de Lorca, la narración de Un andar solitario entre la gente está hecha de celebración y denuncia: la denuncia del ruido extremo del capitalismo, de la conversión de todo en mercancía y basura; y la celebración de la belleza y la variedad del mundo, de la mirada ecológica y estética que recicla la basura en fertilidad y arte.
Ng, Celeste . Todo lo que no te conté.
Resum : “Lydia está muerta. Pero esto aún no lo saben.” Así empieza este impresionante thriller literario. Todo sucede en los 70 en una pequeña y tranquila ciudad de Ohío donde todo el mundo se conoce. Y los primeros pasos: Una joven desaparecida, un lago cercano a su casa, un chico con mala fama que fue el último que estuvo con ella. En este territorio familiar Celeste Ng desarrolla de una historia que, como dice el New York Times, es muy diferente de las que habíamos visto hasta ahora en la literatura norteamericana. Todo lo que no te conté trata los Lees, las relaciones entre el matrimonio, sus problemas para integrarse y las ilusiones que ambos concentran en Lydia que ha heredado los ojos azules de su madre y los rasgos chinos de su padre. Y de lo caro que se paga ser la hija predilecta.
Parkes, Nii Ayikwei . L'enigma de l'ocell blau.
Resum : Què hi feia allà un ocell blau vingut dels boscos d'Atewa, això no ho sap explicar ni el caçador. Però que hi havia un ocell blau i que, seguint-lo perquè el trobava bonic, aquella forastera amb faldilles curtes va descobrir unes misterioses restes animals, això ho sap tota la canalla del poble. I resulta que també ho sap el ministre amic de la forastera. Així esbrinen que en Kofi Atta, el plantador de cacau, ha desaparegut. ¿L’han matat? ¿Són despulles humanes, allò que han trobat a la seva cabana? Ho haurà de descobrir en Kayo, l'únic forense del país format a Anglaterra, fent servir mètodes irreprotxablement científics. "L'enigma de l'ocell blau" és una novel·la negra africana escrita per un músic. Un viatge a la vida tradicional que fa venir ganes de preparar les maletes.
Pérez-Reverte, Arturo . Los perros duros no bailan.
Resum : Hace días que en el Abrevadero de Margot, donde se reúnen los chuchos del barrio, nada se sabe de Teo y de Boris el Guapo. Sus colegas presienten que detrás de su desaparición hay algo oscuro, siniestro, que los mantiene alerta. Lo ocurrido no puede ser nada bueno; lo sospechan todos y lo sabe su amigo el Negro, luchador retirado con cicatrices en el hocico y en la memoria. Para él es cuestión de instinto, de experiencia sobreviviendo en las situaciones más difíciles. Eso lo lleva a emprender un peligroso viaje al pasado, en busca de sus amigos.
Santamaria, Joan . Narracions extraordinàries.
Resum : Les "Narracions extraordinàries", publicades entre 1915 i 1921, representen un veritable catàleg d'ambients feréstecs, arguments estranys i esdeveniments sobrenaturals. Aquests relats poden arribar a ser terrorífics, però també grotescos, èpics, onírics o humorístics, un hibridisme que els atorga un caràcter d'obra imprescindible de la nostra tradició literària.
Toews, Miriam . Les tristes recances.
Resum : L’Elf i la Yoli són dues germanes intel·ligents i ben avingudes. L’Elfrieda és una pianista de renom mundial, encantadora, rica i feliçment casada: vol morir. La Yolandi està divorciada, li costa arribar a fi de mes amb el sou que guanya i se’n va al llit amb els homes equivocats mentre mira de trobar el veritable amor: vol desesperadament mantenir la seva germana gran amb vida. Però l’últim intent de suïcidi de l’Elf és un xoc: és a tres setmanes de l’inici de la seva esperada gira internacional. Podrà recuperar la salut a temps? A mesura que la situació es torna cada vegada més complicada, la Yoli s’enfronta a la decisió més esfereïdora de la seva vida: ajudar la seva germana a morir.

(↑) - Poesia

Radiació de fons. LII Premis "Recvll" de Blanes. .
Resum : El poemari conte un total de 36 poemes de temes diversos: uns més onírics, uns altres més tendres, i fins i tot uns altres de ciència-ficció, amb homes llop i homes que porten les seves pròpies cases a les seves espatlles, pedra per pedra."Una mosca al tassó de la llet. Neda sobre la blanca i greixos a superfície d'un costat a l'altre amb un motor avariat. Les potes molles. Les ales inservibles. La seva estructura mecànica invariable.La rescato amb la cullera de postres i segueix debatent-se com una gasela de Thomson atacada per licaons. La lliuro als voltors sobre un plat brut i aconsegueix abandonar la gran caldera de terrissa blanca per morir a la fi sobre els penya-segats d'acer inoxidable de la meva vella i adolorida aigüera.
Generoso, Bruna . Abstraccions i certeses.
Resum : En Abstraccions i certeses, la tria de les paraules, l'alta definició de les imatges, la força metafòrica,i el rigor i la precisió expressiva descansen sobre la base de la solitud contemplativa i del silenci que tot ho engendra, la meravella de l'art inclosa. L'obra delinea una mirada agredolça sobre l'aventura de la vida que l'autora exhuma a còpia de versos. Mentre que les peces de la primera part redunden en les sensacions molestes de la por i la incertesa i expressen, a voltes, un declarat abatiment moral, els de la segona, per contra, arrodoneixen una apoteosi de l'amor i la felicitat. La cara i la creu de la vida
Vicens, Antònia . Tots els cavalls.
Resum : Amb "Tots els cavalls" la força que alhora trinxa i emociona el lector esdevé epifania on el gest més cru de la paraula és capaç de fer-nos empassar l’experiència amarga de la pèrdua, del dolor, de la mort amb un vel de bellesa verbal que endolceix sense sucres ni mel, que esgarrapa i fereix fent tremir de plaer.

(↑) - Teatre

Guimerà, Àngel . Maria Rosa. Barcelona : Angle Editorial, 2015 .
Resum : Els protagonistes són un grup de treballadors d'una carretera. L'assassinat del capatàs va portar l'Andreu, el marit de la Maria Rosa, a la presó de Ceuta, on finalment mor. Marçal, que sempre s'ha estimat la Maria Rosa, aconsegueix enamorar-la i casar-s'hi, però unes revelacions desencadenaran la tragèdia.

(↑) - Altres

Pensa: manifest inquietant a favor de la ignorància.
Resum : En aquest breu, sorprenent, clar i original assaig filosòfic Orteu es pregunta com funciona el pensament, per acabar descobrint que hi ha més màgia i misteri del que creiem. "Pensa" ens obre la porta a nosaltres mateixos, en aquell òrgan al·lucinant que portem damunt les espatlles i que té la capacitat de canviar el món sencer en un segon, el segon que necessitem per canviar d'opinió.

(↑) - Juvenils

Les proves d'Apol·lo 1. L'oracle perdut - Rick Riordan. Barcelona : La Galera, 2016 .
Resum : L'adolescència és dura per tothom, fins i tot per a un déu de l'Olimp. Com es castiga un déu immortal? Fent-lo humà. Apol·lo ha fet enfadar el seu pare, Zeus, per darrer cop. Com a càstig se'l desterra de l'Olimp i aterra a Nova York com un adolescent normal i corrent. Sense els seus poders divins, el déu de quatre mil anys, haurà d'aprendre a sobreviure en el món modern, mentre prova de recuperar el favor de Zeus. Però Apol·lo té molts enemics, déus, monstres i mortals que volidren eliminar-lo per sempre més. Per sort, pot comptar amb l'ajuda del seu amic Percy Jackson i tots els herois del Campament Mestís, oi?
Comentari : 1a part de la sèrie Les proves d'Apol·lo
Cruz, Melissa de la . La isla de los perdidos.
Resum : Hace veinte años, todos los villanos de los cuentos de hadas fueron expulsados del Reino de Auradon y confinados en la Isla de los Perdidos, un lugar triste y sombrío del cual es imposible escapar. Despojados de sus poderes mágicos, los villanos viven aislados, olvidados por el resto del mundo. Pero escondido en la Fortaleza Prohibida está el Ojo del Dragón: la llave hacia la oscuridad total y la única esperanza para los villanos de poder escapar. Pero solo el villano más malvado, listo y cruel puede encontrarlo. ¿Quién será?
Elrubius, . Escuela de gamers.
Resum : Un joven Rubén de 14 años recibe una propuesta para ingresar en una escuela de alto rendimiento donde podrá profundizar su formación en el campo de la programación y los videojuegos, actividades que le entusiasman. La oportunidad es extraordinaria y el joven gamerestá dispuesto a aprovecharla al máximo. Sus compañeros - Verkan, Oli, Robin, Flynn -, las materias que ha de aprender, los profesores..., al principio todo resulta enormemente atractivo. No obstante, enseguida se presentarán algunas situaciones misteriosas y no todas las cosas cuadran. Las sospechas de que la escuela esconde algo turbio crecen y, a partir de un momento, resultará evidente la existencia de un complot de consecuencias trascendentales.
Estelrich, Pere . El misteri del llibre de cant gregorià.
Resum : Un home singular contacta amb dues joves de 12 anys per descobrir l’enigma que envolta un llibre de música tot ignorant que hi ha un altre personatge misteriós que pretén obtenir el volum. La història és plena d’aventures i cada capítol conté una intriga que convida a continuar llegint.Una novel·la juvenil per a tots els públics que ens acosta a la història de la música.
Katherine, Rundell . La banda dels terrats. Barcelona : Estrella Polar, 2017 .
Resum : Tothom al voltant de la Sophie li diu que els seus pares van morir en un naufragi. Però ella està convençuda que la seva mare en va sobreviure. Quan ningú la creu, la Sophie decideix anar a buscar-la i demostrar que els altres estan equivocats.
Mazzariol, Giacomo . El Meu germà persegueix dinosaures : la història d'en Giovanni, un nen amb un cromosoma de més .
Resum : Tens cinc anys, dues germanes i unes ganes boges de tenir un germanet amb qui jugar a coses de nens. Un bon dia els pares t'anuncien que aquest germà que vols, el tindràs i que serà especial. Estàs boig d'alegria: especial per a tu vol dir «superheroi». Fins i tot li tries el nom: Giovanni. Després ell neix i, de mica en mica, t'adones que sí, que és diferent dels altres, però que de superpoders no en té. Al final descobreixes l'expressió «síndrome de Down» i el teu entusiasme esdevé rebuig, fins i tot vergonya. Hauràs de passar l'adolescència per entendre que la teva idea inicial no estava equivocada. Deixar-te commoure per la vitalitat de Giovanni per concloure que potser sí que és un superheroi de veritat. I que, sigui com sigui, és el teu millor amic.
Riordan, Rick . La espada del tiempo. Magnus Chase y los dioses de Asgard..
Resum : Magnus Chase siempre ha sido un chico con problemas, ha vivido solo en las calles de Boston esquivando tanto a la policía como a los ladrones. Un día, una nueva sombra se suma a sus perseguidores: su misterioso y hasta entonces desconocido tío Randolph, que le revela un secreto imposible: Magnus es en realidad el hijo de un dios nórdico. Los mitos Vikingos son reales. Los dioses de Asgard están preparándose para la Gran Guerra. Trolls, gigantes y criaturas horrendas se entrenan para el Ragnarok, el fin del mundo. Con la ayuda de Sam, una valquiria que lo odia en secreto, y del enano Blitzen y el elfo Hearthstone, ambos fugitivos, Magnus viajará por los nueve mundos en busca de la única arma que puede detener el Ragnarok: una espada legendaria perdida hace miles de años...Y en el camino tendrá que tomar la más difícil de las decisiones. Porque a veces, para salvarse, es necesario morir.
Roca, Maria Carme . Foc al cor.
Resum : L’Òscar n’està tip, de perdre hores de la seva vida esperant l’autobús que el durà a l’escola, «la presó», com en diu ell. El pare ja el va avisar que si suspenia el canviaria de centre. I va complir la seva paraula: «El papà és un carca que no entén res de res». I cada dia, mentre espera l’autobús, veu un noi gitano que neteja els parabrises dels cotxes en un semàfor. L’atreu la llibertat que sembla tenir el noi, però no s’imagina com canviarà la seva vida el dia que es coneixen i fan amistat.
Roca, Maria Carme . Selfies al cementiri. Barcelona : Barcanova, 2017 .
Resum : El bell i antic cementiri del Malmö, al centre de la ciutat, és el punt de trobada dels vius virtuals. En Nils és un d'ells i està encantat de ser-ho perquè pot dedicar-se a fer allò que més li agrada: lligar. Els morts reciclats tenen molts avantatges i quan els convé apliquen el mode fantasma i passen desapercebuts. O no. La Siri, una noia molt especial, els ha descobert.

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir
Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal

Disseny i programació web a càrrec del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona

Face