Guies » Novetats

Tornar enrera | Versió per imprimir

NOVETATS TARDOR any 2018

Novetats de la temporada de tardor de 2018

Índex

(↑) - Biografia

El diari de la Míriam.
Resum : Una narració commovedora, un testimoni únic de la guerra de Síria «Em dic Míriam i tinc tretze anys. Vaig créixer a Jabal Saydé, el barri d'Alep on vaig néixer. Un barri que ja no existeix. Tinc por d'oblidar aquelles imatges, aquella ciutat que va desaparèixer, aquell món que va sucumbir al caos.» Amb només set anys Míriam comença a escriure un diari: des dels seus ulls de nena anirà descrivint la seva vida a Alep, ciutat Patrimoni de la Humanitat, i com el front de la guerra de Síria es va acostant fins que tota la seva família haurà de marxar per l'amenaça imminent d'Estat Islàmic.
Pons, Agustí . Maria Aurèlia Capmany: L'època d'una dona. Barcelona : Meteora, 2018 .
Resum : El biògraf de Maria Aurèlia Capmany, Agustí Pons, ens permet, en aquesta edició commemorativa, seguir encara amb més detall els passos de M. A. Capmany a través de tots els seus compromisos vitals.

(↑) - Filosofia

Racionero, Lluís . Manual de la buena vida.
Resum : "Manual de la buena vida" destila los más sabios consejos para ser feliz y resume lo mejor de una vida intensa. Un manual según la RAE es “aquel libro en que se compendia lo más sustancial de una materia”. La materia de este, sin embargo, no es la vida entera, con sus toneladas de paja, sino exclusivamente la vida que merece la pena ser vivida. A través de los viajes, la gastronomía, el arte, las casas bellas, la voluptuosidad....

(↑) - Psicologia

Marco, Carlos . Qué hacer cuando: manual para afrontar los cambios de jóvenes y no tan jóvenes.
Resum : La filosofía del cantante Carlos Marco se resume en este manual vital. Un joven con las mismas preocupaciones que tú: el futuro profesional, la soledad, la timidez, el miedo a no encajar... Preocupaciones de cualquiera, compartidas en este libro lleno de consejos prácticos desde su propia experiencia.

(↑) - Ciències socials

Federici, Silvia . Patriarcat del salari: crítiques feministes al marxisme.
Resum : Marxisme i feminisme. Són complementaris, irreconciliables o estan en realitat condemnats a entendre’s? Poques autores han reflexionat més sobre aquesta qüestió, i ho han fet des de la coherència política i el rigor intel·lectual, que Silvia Federici. Aquest llibre recull una sèrie d’articles i conferències escrits per l’autora de 'Caliban i les bruixes' des dels anys setanta fins a l’actualitat. El treball de cures, els ventres de lloguer, la prostitució, el treball domèstic i la seva relació amb el mercat laboral o les absències a l’obra de Marx –que tants debats i malentesos han generat al moviment obrer i el feminista al llarg del segle XX– són alguns dels temes tractats per Federici als textos recollits a aquest llibre. Tots ells tenen una cosa en comú: fan una revisió profunda del marxisme des d’una perspectiva feminista, entenent que la teoria marxista, malgrat les seves mancances, ha estat essencial per al feminisme i el seu desenvolupament.
Gámez Serrano, Raquel . Els CIE o la il·legalitat institucional. Barcelona : Llibres del Delicte, 2017 .
Resum : Els ciutadans de Barcelona han manifestat el desig de tancar el CIE de la Zona Franca: mobilitzacions socials, votacions al Parlament de Catalunya, campanyes. Però, per què? Què són els Centres d'Internament d'Estrangers? Des de quan existeixen? Quina és la seva funció? Què hi passa dins? Per què hi està prohibida l'entrada?

(↑) - Llengua

Manual d'ús de l'estàndard oral - Josep Lacreu. València : Universitat de València, 2017 .
Resum : El "Manual d'ús de l'estàndard oral", que ja ha arribat a la seua onceava edició, és gairebé un clàssic en la bibliografia lingüística valenciana. Així ho avalen els milers de lectors que l'han utilitzat i, de manera unànime, tota la crítica especialitzada. Aquest estudi lingüístic, de dimensió polièdrica i enormement ric en matisos -com la llengua mateixa-, aborda pràcticament tota la gramàtica, atenent especialment els problemes que presenta l'expressió oral i confrontant l'ús espontani amb la norma i amb el castellà.
Comentari : D'altra banda, l'esforç d'actualització permanent a què ha estat sotmès, edició rere edició, contrastant els plantejaments inicials amb les principals obres de referència que s'han publicat al llarg dels últims anys, fan que siga de consulta obligada per a adquirir un coneixement profund i actualitzat, no sols de la varietat valenciana, sinó del conjunt del català. 11a edició, actualitzada.

(↑) - Història

Fontana, Josep . L'ofici d'historiador. Barcelona : Arcàdia, 2018 . 260 p. ; 22 cm
Resum : La tasca de l’historiador es defineix fonamentalment pel seu compromís amb el món en què viu, i el seu treball ha de contribuir a explicar els problemes reals dels homes i les dones d’ahir i d’avui, per ajudar a resoldre’ls. L’ofici d’historiador és, doncs, un ofici socialment útil, i només té sentit quan es duu a terme amb plena consciència de la seva dimensió cívica.
Fontana, Josep . Por el bien del imperio.
Resum : Obra de referencia para entender todos los acontecimientos históricos posteriores a la segunda guerra mundial. En especial la guerra fría, la caída de la URSS y el intervencionismo americano.

(↑) - Medicina i salut

Closa i Autet, Daniel . 100 preguntes sobre el càncer. Valls : Cossetània, 2018 .
Resum : El càncer és, amb tota seguretat, una de les malalties més conegudes i temudes. Però què en sabem realment? Quants tipus diferents de càncer hi ha? Quan s'origina? Què passa exactament dins una cèl·lula cancerosa?
Escales, Carme ; Gratacós, Eduard . 9 mesos des de dins.
Resum : 9 mesos des de dins és un diari de l'embaràs que t'ajudarà a conèixer millor cadascuna de les quaranta setmanes de gestació i t'emocionarà amb el relat sorprenent de l'evolució de la primera cèl·lula en el seu meravellós trajecte de fetus a nadó.
Folch, Jaume . El naufragi dels records. Barcelona : Universitat de Barcelona, 2018 . 226 p. : il., quadres, taules ; 24 cm
Resum : Per què podem imaginar el que encara no existeix? Per què les neurones del cervell d’algunes persones desapareixen de manera prematura? Podem fer alguna cosa per prevenir-ho? Com és que els mals d’aquest òrgan no es poden curar? Serem capaços d’aconseguir-ho aviat? Més d’un segle després que es diagnostiqués d’Alzheimer la primera pacient, la malaltia ha esdevingut epidèmica en les societats desenvolupades amb efectes devastador

(↑) - Esports

Peña, Javier . Tu pots! : esport i activitat física sense excuses.
Resum : L'esport i l'activitat física milloren la salut cardiovascular, la resistència muscular i la força, incrementen el rendiment intel·lectual i l'autoestima, redueixen l'ansietat i l'estrès i alenteixen el procés d'envelliment biològic. Llavors, per què ens costa tant fer-ne? Prou excuses! Aquest llibre ens ajudarà a trobar l'esport adequat per a cadascú ?tant se val la condició o l'edat?, ens ensenyarà a alimentar-nos correctament, preparar-nos per fer exercici i prevenir les lesions. Fins i tot descobrirem com mantenir-nos en forma sense sortir de casa. Tenir una vida activa no és difícil, ni car, ni demana gaire temps: només cal una mica d'esforç i compromís i integrar l'exercici en el dia a dia.
On trobar-lo?: https://bit.ly/2wucvKw

(↑) - Tecnologia

Programa com un geni. Crea els teus videojocs amb scratch ( Volum 1 ) - Coder Kids & Valentina Figus . Barcelona : WKids, 2017 .
Resum : Dissenya els teus propis i originals videojocs amb Scratch! Inclou instruccions per a 6 videojocs i un enllaç per descarregar tots els materials i imatges que necessitis.

(↑) - Ciències naturals

Calle, David . Quant pesen els núvols?. Barcelona : Rosa dels Vents, 2018 .
Resum : Per què el veí de sota viurà més que tu? De quin color és un mirall? Quant pesa el martell de Thor? Per què no podem viatjar al passat? Quants megapíxels té l'ull humà?
Larretxea, Hasier . El lenguaje de los bosques.
Resum : La vuelta a las raíces frente al mundo de hoy. Tomando como base cada parte de los árboles (raíces, tronco, ramas, etc.), Hasier Larretxea urde la historia de su entorno: el pueblo, los bosques, la madera, los árboles, la música tradicional, su padre aizcolari. Un libro sobre cómo regresar a la naturaleza y sus bondades, todo ello trufado con anécdotas: desde la tala furtiva de árboles hasta los últimos oficios relacionados a los bosques, como los carboneros, por poner un ejemplo.
Weitzman, Jonathan ; Weitzman, Matthew . 50 descubrimientos de la genética para entender nuestros orígenes.
Resum : La terapia con células madre, la clonación animal, los tratamientos genéticos a medida y los cultivos modificados genéticamente son algunos de los hitos en la historia de la genética moderna, pero ¿se ha preguntado cómo funcionan estas tecnologías y qué suponen para nuestro futuro? Especialistas en la materia descodifican términos y conceptos clave y dan respuesta a sus preguntas en tan solo trescientas palabras y una imagen por tema. Las ilustraciones, biografías de fi guras clave y glosarios contenidos en cada capítulo contribuirán a que su conocimiento de la genética se aproxime al de un experto.

(↑) - Educació

Walker, Timothy D. . Ensenyar com a Finlàndia. Barcelona : Viena, 2017 .
Resum : 33 estratègies senzilles per aconseguir més felicitat a les aules

(↑) - Geografia i viatges

Oceà Àfrica - Xavier Aldekoa. Badalona : Ara Llibres, 2017 .
Resum : Aquesta és una història de carreteres de terra, de viatges en autobusos desmanegats i de plats de mill compartits entre moltes mans. També ho és de les llàgrimes d’un veterà de guerra al Sudan del Sud, de la negociació d’una dot en un poblet sud-africà i de la fam desesperada dels nòmades de la Banya d’Àfrica. Des de fa més d’una dècada, Xavier Aldekoa recorre el continent africà i ha estat testimoni de guerres fratricides, de fams silenciades i del sorgiment de noves nacions. El reporter polonès Ryszard Kapuscinski deia que Àfrica no existeix i probablement tenia raó, però és clar que sí que existeixen els africans. Aquest és un llibre d’un periodista a l’Àfrica però també del riure, la ira, el ball, la mort, la festa i la vida en un territori de riquesa humana i cultural indubtables. Àfrica és un oceà. Un lloc inabastable i aparentment homogeni si s’observa des de la superfície, però divers i extraordinari quan ens submergim en el seu interior. Aquest és un llibre des de l’Àfrica.

(↑) - Cuina i gastronomia

Castells, Marta . Dolços vegans: temptacions i delícies sense ingredients d'origen animal.
Resum : Dolços sense sucre refinat, sense edulcorants químics, sense greixos trans i, sobretot, sense lactis ni ous. Però amb tot el gust i de la manera més saludable. Per a tu i per als animals. Ens encanta el dolç! Ho sabem nosaltres i ho sap la indústria alimentària, que afegeix sucre blanc en molts aliments processats per augmentar-ne les vendes. Però si tornem al dolç genuí, el de les verdures i hortalisses dolces, els cereals integrals, les fruites, el bon cacau, la fruita seca i les llavors, descobrirem un plaer primigeni i saludable.
On trobar-lo?: https://bit.ly/2Cdy0pd

(↑) - Infantils imaginació

Diario de un aldeano megapringao.
Resum : ¡Bienvenidos a la tercera parte del desternillante diario de Pánfilo, un joven aldeano de Minecraft que aún sueña con ser un héroe! Después del último ataque de los monstruos, toda la aldea se prepara para hacer frente a la próxima ofensiva. Con la ayuda de sus amigos, Pánfilo deberá enfrentarse al mayor peligro de su vida y redoblar sus esfuerzos para convertirse, por fin, en el guerrero que siempre ha soñado ser. Sin embargo, a Herobrine no le hará mucha gracia la idea…
El meu primer llibre d'eines.
Resum : El meu primer llibre d’eines és un llibre interactiu de cartró que treballa els nombres fent servir eines de fusteria. Cada doble pàgina del llibre té una eina encunyada i extraïble i una activitat que permet al nen desenvolupar diverses accions. Agafa les eines i practica: cargola, clava, amida, serra i... compta. En aquest llibre podràs fer cadascuna d’aquestes activitats.
Ahumada, Laia de . El sisè sentit. Barcelona : Fragmenta, 2017 .
Resum : A més dels cinc sentits, en dec tenir un altre que no es veu ni se sent, que no fa olor ni té gust i que tampoc no es pot tocar: el sisè sentit! És aquell que em fa veure el que no es veu a primera vista. És aquell que m'ajuda a sentir amb tot el cos el que passa dins meu.
Burnell, Cerrie . Harper i el circ dels somnis.
Resum : Vola amb la Harper i els seus amics fins al meravellós Circ dels Somnis. Entre els núvols s'amaguen un pastisser molt especial, la cantant marina, l'endevina Faydra i un misteriós secret sobre el passat de la Harper.
Canal, Eulàlia . El misteri de les lletres.
Resum : Us heu preguntat mai d’on surten els contes? Com neixen les històries? En Miko i la Muska, amb imaginació i paciència, faran un gran descobriment. Un bonic i màgic relat que relaciona el curs de la natura amb el procés creatiu.
Carnavas, Peter . The children who loved books.
Resum : Angus and Lucy love books. They have hundreds of them. Then one day, all the books are taken away, and Angus and Lucy discover they need books more than they ever imagined.
Copons, Jaume . No llegiré aquest llibre. Barcelona : La Galera, 2017 .
Resum : "No vull llegir!!!" "Jo no dic que no hi hagi llibres terribles, però hi ha cada lector..."
Copons, Jaume ; Fortuny, Liliana . L'Agus i els monstres: la nit del dr.Brot.
Resum : L’Agus i els seus amics no ho poden amagar: són de bona pasta! Tant és així que quan troben en Nap desconsolat i demanant auxili de seguida acuden a socórrer-lo. Però què ha passat? Doncs que es veu que uns extraterrestres han segrestat el malvat Dr. Brot, que potser no és tan llest com ell es pensa. I ara què? Ajudaran en Nap a rescatar-lo? La nova aventura de l’Agus i els monstres és tot un homenatge al Dr. Brot, un viatge al seu passat per entendre, tal vegada, per què és tan dolent.
Darné, Txell ; Pintadera, Fran . Què és la mare?.
Resum : Les mares ho són tot per a nosaltres. Elles ens donen la vida i l'aliment que necessitem en els primers mesos. Però ens donen molt més. Un preciós poema rimat per Fran Pintadera i il·lustrat per Txell Darné que els nadons apreciaran tant com les seves mares.
Donaldson, Julia ; Scheffler, Axel . Aprenc amb el Grúfal: els nombres.
Resum : Un llibre molt senzill perquè els més petits aprenguin els nombres de la mà del simpàtic grúfal.
Duran, Teresa . Pim, pam, pum, poma. Barcelona : Associació de Mestres Rosa Sensat, 2018 . [24] p. : il. col. ; 19 cm.
Resum : Ens explica la història de la poma camosina que causa mals de panxa al follet que se la menja, a la bruixa que es menja el follet, al gegant que es menja la bruixa i així, anar fent, fins que el darrer devorador, un drac que s’ha menjat el mateix dimoni, fa un rot que ens retorna a l’inici de la història de la poma camosina, tot i que una mica macada, val a dir.
García de Oro, Gabriel ; Hernández, Purificación . El Club dels caníbals devora l'Illa del tresor.
Resum : Han passat uns quants mesos des de la darrera vegada que es va reunir el Club dels Caníbals, un club de lectura en el qual llegir sempre provoca aventures inesperades. Aquesta vegada volen llegir L'illa del Tresor, sense més ni mes, però el nou sinistre cuiner de l'escola trastocarà els seus plans... i enviarà els membres dels club a la recerca d'un cofre.
Gómez, Bella . Nombres salvatges.
Resum : Llibre interactiu de cartró que ensenya els nombres a través dels animals salvatges. Compta els animals, després posa els dits a sobre del disc lliscant i traça la silueta del nombre que hi ha en cada pàgina. Una manera divertida d’aprendre els nombres.
Happonen, Kaisa ; Vasko, Anne . En Mur no té son.
Resum : Un deliciós àlbum il·lustrat que va acompanyat d’una app interactiva! Després d’un llarg sopar, tan llarg com tot l’estiu, els ossos badallaven un rere l’altre i es deixaven caure als seus caus per dormir tot l’hivern. Tots menys en Mur...
Horikoshi, Kohei . My hero academia.
Resum : Estamos en un mundo donde abundan los superhéroes (y los supervillanos). Los mejores humanos son entrenados en la Academia de Héroes para optimizar sus poderes. Entre la minoria normal, sin poder alguno, aparece Izuku Midoriya, dispuesto a ser una excepción y formarse en la Academia para convertirse en un héroe.
Ibáñez, Francisco . Mortadel·lo i Filemó: Mundial 2018.
Resum : Mortadel·lo i Filemó salten de nou al terreny de joc amb motiu dels mundials de futbol de 2018.Cada quatre anys, amb motiu de la celebració dels mundials de futbol, Mortadel·lo i Filemó viuen les seves aventures al país amfitrió. En aquesta ocasió, els famosos agents de la T.I.A. viatjaran a Rússia, on tindrà lloc el Mundial de Futbol 2018.I, com sempre, aconseguiran que el campionat sigui súper divertit!
Isern, Susanna ; Wimmer, Sonja . En Bogo, el guillot que ho volia tot.
Resum : En Bogo el Guillot vivia entre les branques d'un gran arbre. Un dia va decidir que inventaria coses meravelloses per tenir tot el que volgués.
Jansson, Tove . En Mumin s'enamora.
Resum : La Vall dels Mumins s'ha inundat, i la senyoreta Snork i el petit trol Mumin surten al rescat de tots els que necessiten ajuda a causa del diluvi. Mumin salva una estrella del circ, la bonica Miss La Guna. Mumin, que ha llegit massa novel·les romàntiques, se n'enamora perdudament, cosa que de seguida desencadena el caos.
Lobel, Arnold . L'oncle elefant. Barcelona : Kalandraka, 2011 .
Resum : Un clàssic imprescindible de la literatura infantil de tots els temps. El petit elefant passa un temps amb el seu oncle, que consola el petit de l’absència dels seus pares a base de contes reparadors, cançons divertides i jocs de paraules. Aquesta història de final feliç, està estructurada en nou capítols que segueixen una fórmula circular, i es completa amb les il•lustracions del propi Arnold Lobel.
Manso, Anna . La lista de cumpleaños.
Resum : "Todos los años, el día después de Reyes empiezo a hacer la lista de regalos que quiero para mi cumpleaños. Por supuesto, los primeros regalos de la lista son los que se les han olvidado traerme a los Reyes Magos. Pero este año es distinto. Mis padres me han dicho que ya no caben tantas cosas en mi habitación y que no pida cosas materiales, que piense en cosas que no haya que guardar. Así que he hecho mi lista. Ahora solo queda esperar a que me las regalen."
Meadows, Daisy . Pequeños animales mágicos: Lucy Bigotes se pierde.
Resum : Lily y Jess son mejores amigas y adoran a los animales. Un día descubren el Bosque de la Amistad, un mundo secreto donde los animales pueden hablar, ¡un sueño hecho realidad! Pero las criaturas del bosque necesitan su ayuda. ¿Podrán las niñas rescatar a la conejita Lucy Bigotes de la malvada bruja Grizelda?
Meadows, Daisy . Pequeños animales mágicos: Molly Colita se escapa.
Resum : ¡Lily y Jess han sido invitadas a la feria del Bosque de la Amistad! Pero la bruja Grizzelda quiere arruinarlo todo y sus sirvientes engañan a la pequeña Molly Colita para que se pierda. ¿En qué parte del Bosque de la Amistad se esconderá la pequeña ratoncita? Las niñas van a tener encontrarla.
Menéndez-Ponte, María . Comença l'ESO. Campi qui pugui!.
Resum : Potser penses que començar l'ESO mola, però la veritat és que l'insti és un lloc ple de trampes i, si no estàs a l'aguait, pot convertir-se en un autèntic infern! T'atreveixes a estrenar-te a l'insti amb el Noè i la Puri? Doncs lliga't bé el cinturó, que comença l'ESO...Campi qui pugui!
Monge Sevilla, Susana . Les aventures de l'equip Molí: El riu. Barcelona : Salvatella, 2017 .
Resum : Aquesta història, basada en fets reals, narra les aventures d'un grup de nens que decideixen anar a explorar el riu. Sense esperar-s'ho, l'equip Molí es trobarà amb algunes sorpreses que els faran viure experiències inesperades.
Oro, Begoña . Cómo consolar a una ardilla.
Resum : Rasi está muy preocupada porque cree que es la única ardilla que existe en la Tierra. ¿Estará a punto de extinguirse? Los niños de la pandilla, conscientes de que algo inquieta a su amiga, intentarán que la ardilla vuelva a sentirse feliz .
Oro, Begoña . El misterio del timbre.
Resum : En el colegio de la pandilla de la ardilla hay un timbre que suena solo. Y lo hace cada dos por tres, anunciando el final de las clases varias veces al día. ¡Menudos líos se montan! Pero ¿quién lo estará tocando? ¿Será un fantasma, un bromista, un alumno travieso...?
Pauli, Lorenz . Dolent. Barcelona : Takatuka, 2018 . [28] p. : il. col. ; 29 cm
Resum : Unes il•lustracions hiperrealistes transmeten esplèndidament els estats d’ànim d’uns animals que han d’afrontar una situació no desitjada. Una història per reflexionar sobre els límits entre el bé i el mal, i sobre les bones i males intencions.
Pilkey, Dav . L'home gos.
Resum : Ha arribat un nou heroi, l'Home Gos! Amb el cos d'un humà i el cervell d'un gos, protegirà la ciutat i lluitarà contra les terribles maleses del gat més dolent del món.
Santana, Eva . Quina pinta!. Barcelona : Baula, 2018 .
Resum : La Carola era una nena preciosa, riallera i divertida i tenia un munt d’amics. Alguns dels seus companys tenien por de la foscor, d’altres, dels fantasmes i, fins i tot, algun tenia por dels espinacs, però la Carola no. La Carola tenia por sobretot d’una cosa…: de la pinta!
Altra informació: Secció PETITS LECTORS
Solomons, David . El meu germà és un superheroi. Barcelona : Estrella Polar, 2017 .
Resum : El Luke és a la cabanya de l'arbre amb el seu germà gran, el Zack, i ha d'anar a fer pipí. Quan en torna, el seu germà li diu que un alienígena li ha concedit superpoders i li ha encarregat la missió de salvar un... bé, no, dos universos.
Taylor, Talus ; Tison, Annette . Barbapapà: els animals.
Resum : En Barbapapà farà un viatge en tren. Com que és tan gran, ha de viatjar al vagó dels animals engabiats. Gràcies a la seva capacitat per transformar-se, podrà ajudar-los a escapar i tornar amb les seves famílies i amics.
Taylor, Talus ; Tison, Annette . Barbapapà: els ous.
Resum : Barbazoo troba uns ous abandonats i està preocupat per què no troba l’ocell que ha d’incubar-los. Decideix fer-ho ell mateix, però quan els ous s’obren s’endú una bona sorpresa… No només els ocells posen ous! Apropiat per iniciar-se en zoologia i l’entorn natural.
Tison, Annette . Barbapapà: Les puces . Barcelona : Coco Books, 2007 .
Resum : En Barbapèl és al bosc pintant i es fa amic d'un eriçó. De sobte, comença a sentir una terrible picor: Oh, puces! Com se les enginyaran els Barbapapàs per acabar amb les puces de l'eriçó i d'en Barbapèl?
Vallès, Tina . Erra.
Resum : La protagonista d'aquest conte il·lustrat no pot menjar el seu plat preferit, l'ou fe_ _at, perquè no sap pronunciar la erra. Erra és la conquesta d’un èxit descomunal: l’assoliment d’un cim que semblava inexpugnable. Nena 1 - gegant 0.
Walliams, David . Increïble història de el noi del milió.
Resum : En Joe Spud és el nen de dotze anys més ric del món. Té tants diners que ha comprat tot el que es pot voler: un cotxe de Fórmula 1, mig milió de parells de sabatilles d'esport (sense exagerar), un gos robot importat del Japó, un aquari amb dos cocodrils i un tauró, i també tot un parc d'atraccions privat per al jardí de casa seva. Però el que necessita de debò no ho pot comprar amb diners. Sabeu què és?
Weigelt, Udo . Luna i el panda vermell. Barcelona : Edebé, 2017 .
Resum : La Luna mai no s'havia sentit tan sola com a la casa nova, entre tantes caixes de mudança. De cop, sent un cruixit dins d'una de les caixes. Amb molta cura, treu de la caixa el bol de vidre de les llaminadures. Dins hi troba una cosa de tacte molt suau i agradable.

(↑) - Infantils coneixements

100 preguntes sorprenents. Barcelona : Larousse, 2018 . [100] p. : il.col. ; 9 x 16 cm
Resum : Quan esternudem, l’aire que surt del nas pot arribar als 200 km/hora: és veritat o és fals? Com s’ho fan els cecs per llegir? Què és una dent de llet? Diverteix-te descobrint i responent les 100 preguntes d’aquest joc amb l’ajuda d’un adult!
Això ja ho sé fer!.
Resum : Un llibre de coneixements bàsics per a nens i nenes, amb nombroses solapes que permeten entreveure processos, moviments i seqüències, dibuixos detallats amb grans descobriments i textos senzills per llegir i explicar.
Quina planta creix aquí?.
Resum : Descobreix el món de forma divertida a través de les pàgines d’aquest llibre, en el que trobaràs respostes a moltes preguntes per a nens i nenes de 2 a 4 anys. De què s’alimenten les plantes? Com creixen els gira-sols? Per què les flors fan tan bona olor?
Què mengem?.
Resum : Un llibre de coneixements bàsics per a nens i nenes, amb nombroses solapes que permeten entreveure processos, moviments i seqüències, dibuixos detallats amb grans descobriments i textos senzills per llegir i explicar.
Raspallar-se les dents, fer pipí.
Resum : Descobreix els hàbits d'higiene quotidians a través de les pàgines d'aquest llibre. Per què t'has de rentar les mans? I per què cal pentinar-se? Per a què serveix la gibrelleta? Com et raspalles les dents? Un llibre amb molts dibuixos i pestanyes, per a infants de 2 a 4 anys.
Aladjidi, Virginie . Inventari il·lustrat de les flors. Pontevedra : Faktoria K de Llibres, 2017 .
Resum : Un ric inventari per a petits i grans que incita a la curiositat i la meravella.
Aladjidi, Virginie . Inventari il·lustrat dels arbres. Pontevedra : Faktoría K de Libros, 2018 . 57 p. : il. col. ; 31 cm
Resum : Reuneix prop de 60 espècies arbòries europees i de la resta del món: frondoses, coníferes i palmeres. A més d'un senzill vocabulari il·lustrat relacionat amb els diferents tipus de fulles, boscos i escorces, les autores detallen el nom científic de cada planta, l'altura i longevitat que pot aconseguir, entre altres dades, que acompanyen amb dibuixos de detall de les flors o els fruits, i dels animals que freqüenten aquests arbres.
Aladjidi, Virginie ; Tchoukriel, Emmanuelle [il] . Inventari il·lustrat dels dinosaures.
Resum : Fascinants criatures que van habitar la Terra fins a fa 66 milions d'anys! Aquest llibre ens mostra els descobriments que s'han fet des de la Paleontologia, estudiant els seus fòssils. Aquí trobaràs les últimes troballes sobre gairebé mig centenar de primitius rèptils, predecessors dels actuals ocells.
McCarney, Rosemary . On viuré?.
Resum : Tots els nens necessiten una casa, un lloc segur per poder ser feliços, menjar amb la seva família, jugar amb les seves joguines, i anar-se’n al llit a dormir sense tenir por. Però molts nens de tot el món han hagut d’abandonar les seves cases perquè ja no són segures. Per culpa de les guerres i els conflictes armats, ells i les seves famílies s’han convertit en refugiats. "On viuré?" ajudarà els nens que no estan afectats directament per aquesta crisi humanitària, a pensar en la importància de la llar i en com és la vida d’un nen refugiat que no té un lloc permanent i segur per a resguardar-se ell i la seva família.
Muller, Gerda . El meu hort. Barcelona : Animallibres, 2017 .
Resum : La Sofia viu a la ciutat, però passa les vacances a casa els avis, al camp. Tenen un magnífic hort amb verdures. Per primer cop podrà plantar el que més li agradi i tenir-ne cura.
Salvi, Francesco . Mozart i la seva època. Barcelona : Malsinet, 2006 .
Resum : El segle XVIII és el segle de l'òpera perquè sorgeixen creacions escèniques esplèndides i un gran nombre de compositors que ajuden a la difusió d'aquest gènere. Aquest llibre descriu la vida, l'obra i el marc històric i geogràfic de Mozart i s'acompanya d'acurades il·lustracions a tot color.
Taylor, Talus ; Tison, Annette . Barbapapà: el jardí.
Resum : En Barbabrillant inventa un abonament per què les plantes d’en Barbazoo creixin. Però, de sobte, creixen molt més del que s’esperava i han de treure-les al jardí. Però… per protegir-les del fred, hauran d’enginyar-se-les per construir un hivernacle.
Wohlleben, Peter . Escucha hablar a los árboles.
Resum : Los autores desvelan los principales procesos que se producen en el reino vegetal y animal, incidiendo especialmente en aspectos divertidos y curiosos. Al mismo tiempo, se ofrecen consejos para caminar por la naturaleza a salvo de peligros, y se trata de concienciar a los lectores sobre la importancia de cuidar el entorno o plantar árboles en las urbes.

(↑) - Còmics

Els infants de la resistència. Barcelona : Base, 2017 .
Resum : La Segona Guerra Mundial ha esclatat. En un petit poble de la França ocupada per l’exèrcit alemany, tres nens rebutgen sotmetre’s a l’enemic. Però com fer front a un adversari tan poderós amb només deu anys?
Kii, Kanna . Un extraño en primavera.
Resum : Después de pasar varios años sin ningún tipo de contacto con su familia, Shun vuelve a casa de sus padres acompañado de Mio. Acostumbrados a vivir con absoluta independencia, los chicos deben acomodarse ahora a las rutinas de la peculiar familia Hashimoto y a los continuos ataques de Fumi a su intimidad. Aunque en un principio Shun no se encuentra a gusto en esta nueva atmósfera, parece ir aceptándola poco a poco gracias al carácter alegre de Mio.

(↑) - Novel·la

L'aroma del temps - Núria Pradas. Barcelona : Rosa dels Vents, 2018 .
Resum : Pablo Soto es queda orfe als onze anys i ha de viatjar, en temps de la Gran Guerra, fins a Grasse, la ciutat francesa capital del perfum, on viurà amb els seus oncles i cosí. A França en Pablo no només hi troba l'acolliment i el caliu d'una família, sinó que té l'oportunitat d'endinsar-se en el món de la perfumeria sota el mestratge del gran perfumista francorus Ernest Beaux, amb qui coneixerà Coco Chanel. És el moment de la creació d'un perfum que farà història: Chanel Nº 5. Ni un amor impossible ni la nova guerra que arrasa Europa impediran que en Pablo esdevingui un gran perfumista. Però també serà un home que fuig del passat. Una fugida impossible, perquè, sovint, la vida va carregada plena d'un perfum l'aroma del qual es perd en el temps.
Comentari : "L'aroma del temps" ens endinsa en un dels moments més glamurosos del segle XX. Des de Grasse, bressol de l'alta perfumeria, a la Barcelona de postguerra, i passant pel París de Coco Chanel, aquesta novel·la ens explica qui i com es fan els perfums, i ens relata la vida d'un home que es fa a si mateix i que aconsegueix l'èxit després de superar els molts cops que li dona la vida.
Las aguas de Manhattan - Charles Reznikoff. Barcelona : Siruela, 2018 .
Resum : Cuando en 1930 Charkes Reznikoff publicó Las aguas de Manhattan, el canon literario estadounidense estaba ya cerrado y parecía indiferente a las aportaciones de los últimos llegados a la tierra de las oportunidades. Que el estilo de su autor fuera engañosamente sencillo e influido por la cadencia del yidis y la Torá solo hizo que resultase aún más fácil ignorarlo. Sin embargo, el tiempo demostraría que su novela es, junto a "Llámalo sueño" de Henry Roth, el otro gran pilar de la literatura judía en lengua inglesa, que figuras como Saul Bellow o Bernard Malamud se encargarían de afianzar.
Comentari : Participando a la vez de la saga familiar y del Bildungsroman, la historia se presenta bajo la forma de un díptico bien diferenciado: en su primera parte, se narran los esfuerzos de la tenaz Sarah Yetta por salir adelante en una empobrecida comunidad de la Rusia zarista, mientras consigue emigrar a Nueva York en pos de una vida mejor; la segunda detalla los desvelos de su soñador hijo Ezekiel, quien, nacido ya en el Nuevo Mundo, lucha a su vez por abrirse camino en una ciudad tan despiadada como fascinante.
Ammaniti, Niccolò . Anna.
Resum : Any 2020. Pobles i ciutats han quedat reduïts a ruïnes. Tots els adults del planeta han mort per un virus letal. En els nens, el virus es manté latent fins que arriben als catorze o quinze anys. L’Anna vol sortir de Sicília per buscar els adults que hagin aconseguit sobreviure a la malaltia. En aquest viatge, l’acompanyen el seu germà petit, un gos i Pietro, un noi que també busca la seva curació. Junts, s'enfronten a constants perills en un món sense llei ni ordre i compten només amb l’ajuda d’un quadern titulat «Les coses importants», que l’Anna va rebre de la seva mare just abans de morir.
Amor, Jordi . El forat. Barcelona : L'Altra Editorial, 2017 .
Resum : El personatge principal de "El forat" comença les seves peripècies al menjador de casa. Una truita de patates que sa mare li ha preparat, l'espera a taula. I també una notícia: son pare els ha abandonat perquè ha marxat a viure amb l'amant. Jordi Amor, amb una veu narrativa torrencial, relata les vicissituds d'un jove desolat, buit, desesperat; però fonamentalment perdut. Amb aquesta novel·la, l'autor va guanyar el premi Documenta 2016
Arbós, Daniel . Amb l'aigua al coll. Barcelona : Ara, 2017 .
Resum : Després d'anys sense veure's, el Dídac, el Toni i l'Aurembiaix es retroben per visitar la masia que aquesta darrera ha convertit en un centre de teràpies alternatives. El Dídac executiu agressiu a l'atur, decideix quedar-s'hi i ajudar-la. Allà descobreix que hi ha persones que creuen que beure un parell de gots d'aigua de mar al dia és molt sa, i convenç el Toni, biòleg marí, perquè els proporcioni aigua marina i comencin un negoci.
Baltasar, Eva . Permagel.
Resum : Una suïcida aficionada al sexe i a la vida improductiva se salva quan ha d'ocupar-se d'una nena: aquesta és la trama de PERMAGEL, primera part d'una trilogia sobre la vida d'una dona contemporània. Permagel és aquella part de la terra que no es desglaça mai i és la membrana que revesteix l'heroïna del llibre: una manera de preservar la part tovíssima que hi ha dins d'una persona en formació. Una vida lliure, mortalment sorprenent, tiba de cap a cap d'aquesta novel·la com la corda del funambulista a cent metres d'altura.
Coca, Jordi . L'emperador. Barcelona : Comanegra, 2017 .
Resum : La Xina del segle XVII era un espai immens i convuls per guerres en què era difícil identificar els enemics. Sovint es produïen massacres brutals com la de Yangzhou, amb més de mig milió de persones mortes en una setmana. Però també era una terra amb grans esperances i tradicions mil·lenàries.
Cooper, Glenn . La biblioteca de los muertos.
Resum : Bretaña, año 777. En la abadía de Vectis crece Octavus, un niño sobre el que pesa una maldición: es el séptimo hijo engendrado por un séptimo hijo y la leyenda le vaticina poderes diabólicos. Octavus comienza a escribir una lista con fechas y nombres sin sentido. Cuando uno de los nombres y su fecha coinciden con una muerte en la abadía, el miedo se apodera de los monjes. Siglos después, los miembros de la Orden de los Nombres, descendientes todos de aquel niño, siguen escribiendo sin descanso para completar un misterioso listado de nombres y fechas... Hasta que empiezan a suicidarse.
Dreyfus, Pauline . Són coses que passen.
Resum : París, 1945. En una església d'un dels barris més elegants de la ciutat, se celebra el funeral de la princesa Natalie de Lusignan, duquessa de Sorrente, que ha mort massa jove. El sacerdot la retrata com una muller, mare i cristiana exemplars. Ho va ser? Als rancis salons de l'aristocràcia, Natalie es mou com un peix a l'aigua. Però al mateix temps és una dona cosmopolita, que ha ajudat Buñuel i Cocteau. I també és una dona que té secrets, episodis de la seva vida que es tracten amb discreció, coses que passen...
Follett, Ken . Alt risc. Barcelona : Rosa dels Vents, 2018 .
Resum : El dia D s'acosta. Encara no se sap on ni quan serà, però els alemanys estan convençuts que no falta gaire. La Felicity Clairet és una de les millors agents de la unitat encarregada de les operacions de sabotatge al nord de França. A la Felicity li consta que l'habilitat dels alemanys de frustrar l'atac dels aliats depèn de les seves línies de comunicació.
Klassen, Julie . El secreto de Pembrooke park.
Resum : Cuando los problemas financieros fuerzan a la familia de Abigail Foster a vender su casa de Londres, un abogado aparece con una oferta increíble: pueden irse a vivir a una casa señorial que lleva dieciocho años abandonada. Los Foster emprenden viaje hacia la mansión de Pembrooke Park y al llegar, se la encuentran tal y como sus últimos habitantes la dejaron en su repentina partida: con las tazas con el té reseco, ropa en los armarios... El pastor del pueblo les da la bienvenida y les advierte de que tengan cuidado con los merodeadores que se acercan en busca de un tesoro oculto en una habitación oculta. La llegada de unas cartas anónimas a nombre de Abigail, con pistas acerca de dicha habitación y sobre el pasado de la casa, la llevarán a descubrir secretos sorprendentes…
Kostova, Elizabeth . Tierra de sombras. Barcelona : Umbriel, 2017 .
Resum : Alexandra Boyd, una jove nord-americana, viatja a Sofia amb l'esperança que una nova vida a l'estranger apaivagui el dolor que sent per la pèrdua del seu germà. Poc després d'arribar, l'Alexandra ajuda a una parella d'avis a pujar a un taxi i es queda per accident una de les seves bosses. A dins hi ha una capsa de fusta amb un nom: Stoyan Lazarov. Es tracta d'una urna amb cendres humanes.
Lark, Sarah . Sota cels llunyans. Barcelona : Rosa dels Vents, 2018 . 568 p. : il. ; 24 cm
Resum : Una novel·la emocionant sobre un dramàtic secret familiar. Sarah Lark, reina del best seller internacional, narra una història sobre la veritat i el silenci, sobre decisions equivocades i correctes, sobre la confiança i l'amor.
Läckberg, Camilla . La bruixa.
Resum : La desaparició d’una nena de quatre anys en una granja dels afores de Fjällbacka fa ressonar els ecos d’una tragèdia succeïda tot just fa trenta anys. Aleshores, una nena va ser trobada surant al mateix estany on ara ha mort la petita Linnea. Dues noies de tretze anys van ser acusades del crim, tot i que no van arribar a trepitjar la presó per raons d’edat. De llavors ençà, una d’elles ha portat una vida tranquil·la al poble. L’altra, en canvi, s’ha convertit en una diva de Hollywood, i casualment ara ha tornat a Fjällbacka per rodar una pel·lícula. La troballa del cos sense vida de la petita Linnea desencadena la por, i l’ombra de la sospita es desplega com un núvol de tempesta. Hi ha relació entre els dos crims? O potser cal trobar la resposta en els fets ocorreguts exactament en el mateix lloc però quatre-cents anys abans, quan la persecució per bruixeria s’estenia implacable per tot Suècia.
Comentari : Un nou cas per a Erica Falck i Patrik Hedström, els dos protagonistes de molts dels famosos llibres de l'autora ( sèrie de Fjällbacka ).
Maxwell, Megan . ¿Y a ti qué te pasa?.
Resum : Menchu, a la que conocimos en ¿Y a ti qué te importa?, ha dejado su trabajo en el parador de Sigüenza y está desarrollando su propia empresa de creación de páginas web. Siempre ha estado enamorada en silencio de Lucas, compañero de Juan en la base de los GEOS, pero cansada de sus desplantes, decide hacer un cambio en su vida e irse a Los Ángeles a pasar un tiempo en casa de Tomi, primo de su íntima amiga, la actriz Stella Noelia Rice Ponce. Tomi es un gurú de la moda y la convencerá de que se haga un cambio radical para que se saque todo el partido y deje de ser un patito normal para convertirse en un cisne precioso. Entretanto, Noelia, Juan y algunos amigos, entre los que se encuentra Lucas, acuden a Los Ángeles para celebrar el cumpleaños de Tomi. Cuando el GEO descubre a la nueva Menchu, se queda sin palabras, y más viendo que un famoso director de cine no se separa de ella.
Pedrolo, Manuel de . Algú que no hi havia de ser.
Resum : Algú que no hi havia de ser és, aparentment, la història d’un robatori en una petita sucursal bancària. Aquella porta folrada de la sucursal d’un banc del barri de Sant Andreu, es convertiria per a l’Ernest, -narrador i artífex de tot plegat - i els seus còmplices en una solució de facilitat. Però aquesta vegada l’aventura és protagonitzada per elements inhabituals que la capgiren, (seguiments inesperats, persecucions frenètiques i enganys) i que arrenca l’home del seu statu quo per fer-lo passar a l’altra banda de la llei per tal de crear un ordre de convivència justa. Una novel·la negra de caire polític, de plena actualitat, que suposa el primer néo-polar del gènere negre a Catalunya.
Riera, Carme . Venjaré la teva mort. Barcelona : Edicions 62, 2018 .
Resum : Martiritzada pel sentiment de culpa, l'exdetectiu Elena Martínez rememora un cas antic en el qual, obsedida per la pena i amb ànim venjatiu, va contribuir a condemnar dues persones innocents.
Santos, Carmen . El sueño de las Antillas.
Resum : En la Habana del siglo XIX, una mujer decide tomar las riendas de su vida y forjarse su propio destino. 1858. Cuando Valentina zarpó desde España hacia la colonia de Cuba en pasaje de tercera clase, tenía un joven marido a su lado y el corazón repleto de ilusiones. A su llegada a la isla, sin embargo, sus sueños se resquebrajan: su esposo ha muerto durante la agotadora travesía y el lugar, de pronto, se revela como un entorno hostil. Solo Tomás Mendoza, un atractivo médico que viajaba en el mismo barco que ella, intenta ayudarla proponiéndole matrimonio. Pero Valentina le rechaza por orgullo, pues no está dispuesta a inspirar lástima, aunque eso signifique tener que vender su cuerpo en un refinado prostíbulo caribeño. Lo que no sospecha es que hay hombres que no se conforman con unas horas de lujuria comprada y que algunos, como el rico y apuesto Leopoldo Bazán, bajo sus caballerosas formas esconden la más abyecta crueldad.
Silva, Lorenzo . Recordarán tu nombre.
Resum : En esta novela, Lorenzo Silva narra en primera persona cómo descubrió uno de los momentos más heroicos y trágicos de la historia española, sorprendentemente olvidado por casi todos. Un suceso clave marcado por el antagonismo entre dos hombres. La historia de la sublevación militar en Barcelona el 19 de julio de 1936, del desafío del general Goded a la legalidad republicana y de la decisión del general Aranguren, el máximo responsable de la Guardia Civil, que optó por defender la democracia.
Smith, Ali . L'accidental.
Resum : Una família s’instal·la a una casa de camp a Norfolk durant tres mesos perquè la dona i mare de la família pugui acabar la seva nova obra. Després arriba l’Amber, una dona de qui no saben res però que modifica les seves rutines i la seva realitat. L’Amber oferirà noves perspectives sobre les seves vides i els seus secrets però… Qui és ella? A qui han obert la porta de casa seva?
Sánchez Varela, Casilda . Te espero en la última esquina del otoño.
Resum : Cora Moret y Chino Montenegro se conocen a mediados de los años sesenta en un solitario vagón rumbo a Cádiz. Él, hijo de un arrumbador del puerto de Cádiz y la florista del cementerio, tiene vocación de escritor. Ella, nacida en el Marruecos colonial y criada en salones de mármoles y caobas, va cada tarde a casa de su tía Pastora, un piso humilde de la Plaza de las Flores en el que ella se siente viva. Vagabundos de esa tierra se van enamorando mientras el tren atraviesa los pueblos blancos de Andalucía. Su historia se prolongará, intermitente y asombrosa, con un misterioso y sorprendente final.
Torrent, Ferran . Individus com nosaltres.
Resum : Comença el 2015 i falta poc perquè el panorama polític valencià canviï com no ho ha fet en dècades... però la gent que viu contra corrent ni vol ni pot deixar de fer-ho. Marc Sendra, periodista convertit en autònom després d’abandonar el seu diari, prepara una novel·la sobre un atracament històric comès en ple centre de la ciutat.
Volpi, Jorge . Una novela criminal.
Resum : El 8 de diciembre de 2005, al sur de Ciudad de México, la policía federal detiene a Israel Vallarta y a Florence Cassez y los acusa de secuestro e integración en banda criminal. Al día siguiente, a las 06:47 de la mañana, los canales de televisión Televisa y TV Azteca emiten en directo la entrada de los agentes federales en el rancho Las Chinitas, la liberación de tres rehenes y la detención de Israel y Florence. En los días siguientes, los detenidos sufrirán torturas, se les negarán sus derechos y la lista de acusaciones irá en aumento. Pero cuando los abogados defensores captan la inconsistencia entre los partes de detención, los vídeos de la emisión televisiva y la versión de sus defendidos, comienza una carrera contra el tiempo para sacar a la luz uno de los mayores montajes policiales de la historia de México, cuyo desarrollo hizo que se tambalearan los cimientos del gobierno de Felipe Calderón y culminó con un incidente diplomático entre México y Francia.
Vries, Joost de . La república.
Resum : Una comèdia d’embolics amb professors que fan d’espies? Una novel·la sobre les complexes rela­cions mestre-deixeble? Una reflexió sobre l’amor, l’amistat i la gelosia? Una provocació que indaga en els límits de l’humor? Un joc literari erudit i pop carregat de pèrfida ironia? Un toc d’alerta sobre el neofeixisme? Tot això i molt més forma part de La república, que arrenca amb la mort de Josip Brik, carismàtic professor universitari expert en Hitler. El seu deixeble i col·laborador Friso de Vos manio­bra per convertir-se’n en hereu oficial enmig d’una crisi sentimental i una lluita a mata-degolla amb un rival, Philip de Vries, que, aprofitant una conva­lescència d’en Friso, s’apropia del paper de delfí.

(↑) - Poesia

El pes - Roger Vila . Barcelona : Godall, 2017 .
Resum : Els arbres, el riu, el camí, les cruïlles, els núvols fugissers generen dubtes, evoquen pors, susciten preguntes. La poesia de Roger Vilà Padró és acurada i sòbria, al servei de la idea existencial que travessa el llibre: «El sol pes d’una gla / t’esclafarà facis el que facis, / com els segons / que ja han passat en va.» En la contemplació del paisatge exterior, el poeta experimenta el pes feixuc del no-res que només fa suportable el paisatge interior, domèstic i afectiu. El fred i l’obscuritat de l’existència s’esvaeixen en instants diàfans de bellesa i companyia.
Comentari : "El pes" (Godall Edicions, 2017) és el segon llibre de poemes de Roger Vilà Padró. Abans havia publicat "Tot esperant la riuada" (3i4, 2015) i la novel·la "Marges" (Barcino, 2013). A més d’escriure, ha pres part en nombroses activitats culturals. A principis dels noranta va ser director i redactor de la Revista de Sentmenat. Posteriorment, va col·laborar amb la revista Ressò, de Santa Coloma de Farners, vila on ha estat un dels organitzadors del cicle Paraules Nocturnes.
Isern, Maria . Sostre de carn.
Resum : Primer poemari de l’autora on explora, a través de la fantasia de l’expansió infinita de la carn, les frustracions i els plaers de saber-se un cos foradat. Isern desencaixa la paraula per alliberar-hi un llenguatge càrnic i desmembrat. Un poemari que aprofundeix sobre la convulsió que s’enrampa als versos i els desequilibra.

(↑) - Altres

Elvira, Noemí . Oh my goig.
Resum : Aquest és el llibre del programa Oh my goig de Betevé, que neix de l’experiència de molts anys de treball del Centre Jove d’Atenció a les Sexualitats (CJAS). La Noe Elvira, la presentadora, ens parla dels temes que sovint desperten dubtes en la gent més jove, com ara: com són els nostres genitals?, quines són les zones més sensibles al plaer?, i si sóc lesbiana o gai, què?, com puc prevenir infeccions de transmissió sexuals?, què és la desigualtat de gènere?, què em passa al cos quan tinc un orgasme?...

(↑) - Juvenils

La negra historia de Jimmy Mortimer.
Resum : Jimmy Mortimer se encuentra muy solo. Hacer amigos nunca se le ha dado bien, pero tener que cambiar de casa constantemente tampoco ayuda a ello. Su única vía de escape es su libreta y un humor entre gris y negro, que le acompaña a todas partes. Sin embargo, en su nueva casa, descubrirá que todo aquello que nos hace infelices también es la llave que abre la puerta a otro mundo y que, para mantener guardada esa puerta y contener la oscuridad, se necesita un guardián.
Moriré besando a Simon Snow.
Resum : Moriré besando a Simon Snow es una historia de amor, profecías, fantasmas y misterio. Tiene todo lo que esperamos de un libro de Rainbow Rowell... pero con bastantes más monstruos. Simon Snow es el mago más poderoso del mundo, tiene diecisiete años y es el Elegido, el único que puede salvar su mundo.La verdad: Simon es el peor Elegido que nadie podría haber elegido. Al menos eso es lo que dice Baz, su némesis. Y Baz será malvado y un vampiro y gilipollas, pero aquí tiene razón. La mayor parte del tiempo, Simon ni siquiera puede controlar su magia, ¿y tiene que salvar el mundo?
Adler, Irene . Trío de la dama negra.
Resum : Verano de 1870, Sherlock Holmes, Arsène Lupin e Irene Adler se conocen en Saint-Malo. Los tres deberían estar disfrutando de sus vacaciones, pero el destino les ha reservado algo distinto. En efecto, los chicos se ven envueltos en un torbellino criminal: roban un collar de diamantes sin dejar rastro, en la playa es encontrado un hombre sin vida y una oscura silueta aparece y desaparece sobre los tejados de la ciudad. La policía anda a tientas y les tocará a otros resolver el caso…
Albertalli, Becky . Con amor, Simon.
Resum : ¿Qué serías capaz de hacer para proteger tu secreto mejor guardado? Simón ha hecho lo impensable: ceder al chantaje de Martin. Así que, ahora debe ingeniárselas para que Abby, su mejor amiga, salga con Martin, o todo el mundo hablará de los emails de Simón. De los emails que él, escondido tras un seudónimo, intercambia con un tal Blue, que es el chico más divertido, desconcertante y adorable que Simón jamás ha conocido. Y es que Simón, pese a su afición al teatro, prefiere no dejar expuesta su identidad sexual... al menos de momento. Sin embargo, seguirle el juego a Martin no será la solución a sus problemas, sino más bien el comienzo de una de las épocas más difíciles, maravillosas, importantes y extrañas de su vida.
Artigau i Queralt, Marc . La cova dels dies. Barcelona : Fanbooks, 2018 . 190 p. ; 22 cm
Resum : La nit en què la Júlia fa divuit anys, el seu avi mor. El matí de l’enterrament, quan busca la documentació per a la funerària, la Júlia no troba el DNI, ni cap factura a nom seu, ni comptes, ni cap document... Sembla que l’home no hagi existit mai. A partir d’aquí, comença una aventura delirant per descobrir qui era en realitat l’avi i per trobar el motiu de la seva mort. La Júlia no s’imagina el que l’espera: la descoberta d’una cova dels dies, un lloc secret i diminut de la terra on no existeix el temps...
Bertman, Jennifer Chambliss . El codi indesxifrable.
Resum : El senyor Quisling, el professor de socials de l'Emily i en James, definitivament amaga alguna cosa, i tots dos nois es mantenen en alerta màxima. D'una banda hi ha la nota amb un codi que l'home va perdre a la festa de presentació d'un llibre de Poe. De l'altra, el descobriment d'un rastre de missatges encriptats en llibres de Mark Twain, amagats a través dels Caçadors de Llibres. Però el més sospitós és el fet que cada llibre ocult desencadena un incendi provocat... Un nou repte dels caçadors de llibres. T'hi atreveixes?
Carroll, Lewis . A través del espejo y lo que Alicia encontró allí.
Resum : Concebida como una partida de ajedrez, donde cada elemento se convierte en una casilla y cada personaje en una pieza, en A través del espejo Alicia es un peón con aspiraciones de convertirse en reina. Como en Alicia en el país de las maravillas, en esta segunda entrega, hallamos, si cabe, aún más disparatadas aventuras, juegos de palabras y situaciones absurdas que presentan un mundo en el que nada es lo que parece o como debiera ser.
Gaiman, Neil . Mites nòrdics. Barcelona : Catedral, 2017 . 286 p. ; 23 cm
Resum : Violència, traïcions, poder Amb l'habilitat i l'enginy que el caracteritzen, Gaiman es posa a la pell dels déus per crear una història que no podràs deixar de llegir. Gaiman crea un fascinant arc narratiu que explora l'astúcia d'Odin, la impulsivitat de Thor i la inesgotable manipulació de Loki. Una història que comença amb l'origen dels llegendaris nou mons i acaba amb l'apoteòsic Ragnarok.
Gonu, Paula . De (casi) todo se aprende.
Resum : Un libro inspiracional que relata anécdotas y experiencias vitales, con el que la autora quiere transmitir a sus lectores las claves fundamentales para enfocar nuestra vida con optimismo.
Gual, Xavier . La noia de la caravana.
Resum : La Laura, una adolescent de setze anys, marxa de cap de setmana amb en Kilian, el noi que li agrada. Tot i que ella sent una mica de por, passen la nit en una caravana d’un càmping abandonat. Però l’endemà el noi ha desaparegut, i la Laura comença a fer descobriments estranys: petjades desconegudes a terra, piles de fils de coure que apareixen i desapareixen, missatges que l’insten a fugir escrits a l’entrada de la caravana... La Laura viurà una sèrie d’aventures cada cop més perilloses fins a aconseguir resoldre el gran enigma en què s’ha vist involucrada i vèncer el monstre que l’assetja, que li és molt més proper del que ella es pensava.
Jeans, Blue . La noia invisible.
Resum : L’Aurora Ríos és invisible per a gairebé tothom. Els esdeveniments del passat han fet que s'aïlli del món i que amb prou feines es relacioni. Als seus disset anys no té amics i està farta que la gent del poble parlin a la seva esquena. Una nit de maig la seva mare no la troba a casa quan torna de la feina. No és l'habitual. L’Aurora apareix morta l’endemà al matí al vestuari del seu institut, el Rubén Darío. Té un cop al cap, i al costat del cos hi han deixat una brúixola. Qui és el responsable d'aquest terrible esdeveniment? La Julia Plaza, companya de classe de la noia invisible, està obsessionada per trobar la resposta.
Maskame, Estelle . Atreveix-te a enamorar-te.
Resum : La MacKenzie està enamorada d’en Jaden. Però, després que un tràgic esdeveniment canviés les seves vides, ella no sap com acostar-se a ell. Potser tots dos només temin perdre el que més els importa. O potser valgui la pena arriscar-se i assaborir els detalls, descobrir el plaer de les petites coses junts i enamorar-se.
Sage, Angie . Septimus.
Resum : Una terrible amenaza se cierne sobre el mundo mágico: DomDaniel, el mago que practica magia negra, ha vuelto y ansía dominar el mundo. Sólo necesita dos cosas: matar a la princesa y robar el amuleto Akhenaten de Marcia, la Maga ExtraOrdinaria. Para conseguir lo primero deberá arrebatarla de la familia Heap, unos magos que la adoptaron nada más nacer, y han mantenido en secreto sus principescos orígenes. Para lo segundo, deberá enfrentarse a Marcia, la Maga ExtraOrdinaria. Tanto los Heap como Marcia huyen a casa de la tía Zelda. Sin embargo, una traición hará que DomDaniel los descubra. Todos juntos deberán unirse si quieren vencerlo y se enfrentarán aun sinfín de peripecias donde caben el humor, la ternura, la más trepidante de las aventuras y, cómo no, la más inesperada sorpresa.
Sanhermelando, Vicent . Pell de seda. Capellades : Edicions del Bullent, 2017 .
Resum : En la convulsa València dels inicis del segle XV, Caterina Boïl, neboda del governador, coneix el jove Guillem de Pertusa al taller de seda que posseeix la família del xic. Encara que ella està compromesa, naixerà entre els dos un amor tan intens com impossible, ja que les respectives famílies pertanyen a bàndols rivals en la lluita pel poder de la ciutat.
Santos, Care . 50 coses sobre mi.
Resum : Al llarg de 50 entrades de youtube, l’albert, un noi de 16 anys, ens va revelant la seva realitat i la de tota una generació. "Fa poc vaig salvar la vida a un paio. Dit així, ja sé que sona una mica fort. Però és la veritat. De vegades la veritat és forta. Segur que us esteu preguntant què va passar, què vaig fer. Potser m’imagineu com un heroi. Algú que va pel món salvant vides o salvant mons. Que du una capa i una «S» llampant a la samarreta. No us ratlleu. Soc un paio com tots, però una mica més estrany. Em penso que si no fos estrany, les coses haurien estat diferents. D’aquella matinada gairebé no tinc records clars. Tot va ser cosa de tres o quatre segons. Gairebé no vaig tenir temps ni de pensar, però sí de formular-me una pregunta horrorosa: «I si no faig res?»."
Sánchez, Rut H. . El principio del fin (trilogía La Guardiana, vol.3).
Resum : La guerra es ya una realidad. La vida de Natalia estará bañada por las pérdidas y el sufrimiento, pero nada se puede comparar con el dolor de un único acontecimiento… La obligación de dejar a Jan atrás la acompañara durante todo el recorrido, poniendo en duda sus aptitudes como Guardiana. La ira y la culpa serán sus nuevas compañeras en un viaje que no parece tener fin. Su sangre de maga ansía cada vez más empaparse de estas emociones que luchan por tomar el control de su voluntad. ¿Será capaz de no caer en las finas redes de la oscuridad o permitirá que esta tome las riendas con tal de recuperar al amor de su vida?
Villanueva, Muriel . Rut sense hac.
Resum : La Rut, una noia de setze anys d’una ciutat mitjana, comença els seus estudis artístics en un nou institut força allunyat del seu barri. L’envolten un nou grup d’amigues, un amor que truca a la porta i un profund secret que arrossega des dels quatre anys i que mai no ha mostrat fora de les parets de casa seva

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir
Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal

Disseny i programació web a càrrec del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona

Face