Guies » Novetats

Tornar enrera | Versió per imprimir

NOVETATS PRIMAVERA any 2019

Guia de novetats de primavera 2019

Índex

(↑) - Ciències socials

Hooks, Bell . El feminismo es para todo el mundo.
Resum : Tanto daño hace al movimiento una mujer que reproduce el sexismo como aporta un hombre feminista. El feminismo es para las mujeres y para los hombres. Necesitamos nuevos modelos de masculinidad feminista, de familia y de crianza feminista, de belleza y de sexualidad feminista. Necesitamos un feminismo renovado que explique con palabras sencillas que pretendemos superar el sexismo y colocar el apoyo mutuo en el centro. Eso es el feminismo. Y ese es el objetivo de este libro.

(↑) - Ciències aplicades

Herrera, Paz . Self-branding: potencia tu marca personal..
Resum : Potencia tus fortalezas y crea una marca personal de éxito. En "Self-branding: potencia tu marca personal", la experta en imagen y comunicación personal Paz Herrera nos da las claves para encontrar lo genuino, diferente y especial que hay en ti, y desarrollar la confianza y la seguridad que necesitas para brillar en tu vida personal y en el ámbito profesional.
Vicent, Quim . Aprende a escuchar tu cuerpo.
Resum : Mediante la escucha activa del cuerpo, Quim Vicent nos muestra cómo confiar en nuestro instinto para identificar, prevenir y aliviar los signos y síntomas que afectan a nuestro bienestar. Más allá de las palabras, el cuerpo habla.
Wohlleben, Peter . La vida secreta de los árboles.
Resum : Peter Wohlleben, guarda forestal y amante de la naturaleza, narra en este libro fascinantes historias sobre las insospechadas y extraordinarias habilidades de los árboles. Reúne por una parte los últimos descubrimientos científicos sobre el tema, y por otra sus propias experiencias en los bosques.

(↑) - Economia

Sala i Martín, Xavier . La invasió dels robots i altres relats d'economia en colors. Barcelona : Rosa dels Vents, 2018 .
Resum : En un increïble viatge pels camins de l'economia, ple de sorpreses i de descobriments, Xavier Sala i Martín ens explica, entre altres qüestions, per què la impaciència pot esdevenir catastròfica per als nostres fills o per què en uns països hi ha més estafadors i mentiders que en d'altres.

(↑) - Educació

Carpena, Anna . Retalls de vida emocional: Educant la interioritat i la intel·ligència social. Vic : Eumo, 2017 .
Resum : A partir d'experiències reals que mares, pares, avis, mestres... han compartit amb Anna Carperna, l'autora basteix un relat viu i sincer que ens mostra com abordar dia a dia l'educació emocional, en la infància i l'adolescència, imprescindible per aprendre a ser feliços.
Place, Marie-Hélène . 60 activitats Montessori per al teu nadó. Barcelona : Estrella Polar, 2018 .
Resum : Idees per ajudar-lo a ser autònom i preparar el seu univers.

(↑) - Esports

Oliva, Héctor . RCD Espanyol. Història d'un sentiment.
Resum : Saps que un parell de vegades van estar a punt de guanyar la Lliga? Què tenen en comú amb l’Arsenal i el Benfica? Qui és el màxim golejador de la història perica, Marañón o Tamudo? Saps que molt abans del Tamudazo li van donar en safata una Lliga al Barcelona… i no ho va aprofitar? Saps que l’Espanyol va organitzar el primer partit de futbol femení que es va disputar a Espanya? D’una manera ràpida, fàcil, divertida i emocionant, en aquestes pàgines aprendràs tot el que has de saber de la història de l’Espanyol.

(↑) - Ciències naturals

Gardner, Martin . ¡Ajá! Paradojas que te hacen pensar.
Resum : Con las matemáticas podemos divertirnos o asombrarnos, pero además podemos aprender. De la mano de este maestro incomparable cualquier lector inquieto y curioso se adentrará en un mundo tan maravilloso como el de la célebre Alicia de Lewis Carroll. Y como ella, regresará del viaje con la mente aún más despierta y ágil.

(↑) - Cinema

Barnwell, Jane . Diseño de producción para pantalla.
Resum : Este libro aclara qué conceptos visuales hay detrás de los espacios familiares de la pantalla y desvela cómo y por qué son tan eficaces para transmitir un personaje y una historia. A partir de siete casos prácticos, conoceremos los conceptos que están detrás de las imágenes más atractivas en pantalla.

(↑) - Infantils imaginació

Gisbert, Francesc . Una família de por. Algemesí : Andana, 2017 .
Resum : Aquesta és la història de la Rut i la seva família, més pobres que les rates. Sobreviuen com poden i dormen en una furgoneta. Una nit, descobreixen una casa misteriosa, a primera vista abandonada, i decideixen instal·lar-s'hi.
Machado, Germán . Sort de colibrí.
Resum : En Roberto, un famós futbolista retirat, troba un colibrí amb una ala trencada al jardí de casa seva i decideix tenir-ne cura durant uns dies amb l'esperança que millori. En Mateo, el seu jove veí, amb qui no té una relació gens bona, sent curiositat pel colibrí. L'atzar fa que la relació entre tots dos canviï bruscament i, després d'un bon grapat de sorpreses, també canvien les seves vides. Pot ser capaç d'esborrar vells rancors, un colibrí?
Mascarell, Purificació . Centre comercial l'oblit.
Resum : On van a parar les coses que perdem o que oblidem? Any 2038. Argos i Galàxia són dos germans amb una vida perfecta. O no tant.Han perdut el peüc que els havia fet la iaia Filomena abans de morir i decideixen escapar-se de casa una vesprada, mentre la cuidadora fa ioga al saló i els pares estan de viatge per faena, com sempre.“–Anem al centre comercial L’Oblit, on diuen que van a parar totes les coses que perden els xiquets. Allí el trobarem de segur. Vinga! Donem-nos pressa. Serà la nostra excursió secreta, d’acord?”L’aventura els farà conéixer botiguers estrambòtics, productes impensables i xiquets molt diferents d’ells. Don Peüc, Mister Cromo, la tia Besadetes o el doctor Mil són alguns dels insòlits personatges que es creuen amb Argos i Galàxia en un viatge on els germans descobriran qui són i d’on vénen. Perquè el passat i el futur estan més prop del que sembla…
On trobar-lo?: https://bit.ly/2BJSlCh
Pujadó, Miquel . El genial oncle Anastasi.
Resum : En Gerard està molt content que el seu oncle Anastasi, un inventor molt especial, hagi de viure a casa seva durant una temporada, perquè amb ell la vida esdevé tan divertida com sorprenent. Els pares d'en Gerard no ho veuen tan clar tot plegat, i encara menys el senyor Sistachs, un veí malcarat que viu amb tres gats i odia els nens. Després de provocar innocentment unes quantes catàstrofes, l'oncle Anastasi emprendrà un viatge pels països nòrdics i, en tornar, durà amb ell una sorpresa realment inesperada.
Puricelli, Elisa . Minerva Mint. La leyenda del pirata Black Bart.
Resum : El fantasma de Black Bart, un feroz pirata, está sembrando el terror entre los habitantes de Pembrose. ¿Será cierto que en vida fue tan malvado que su espíritu no encontrará la paz hasta que haga una buena acción? Minerva y sus amigos están decididos a descubrirlo.
Sala Vila, Carles . Tren de les parades sense nom.
Resum : La Lia va en tren avorrida i enfadada. Però li passarà aviat: a cada estació hi ha un perill que l'amenaça. La Lia puja al tren en direcció a Quintaforca. I no hi va gens contenta. Els pares l'envien a casa de l'àvia, a muntanya, per passar-hi les vacances. Però tot i malhumorada es fixa en una cosa estranya: el rètol de l'estació està en blanc. Segurament el deuen estar reparant... I al vagó viatja un personatge molt estrany que sembla ben bé un dolent de les pel·lícules. Potser el trajecte no serà del tot avorrit ni tan tranquil com la Lia es pensava. Tot comença quan a la següent estació el rètol també apareix en blanc.
Teixidor, Emili . El crim de la Hipotenusa. Barcelona : Cruïlla, 2018 .
Resum : La Hipotenusa, la professora de matemàtiques, ha desaparegut. Unes taques de sang fan pensar en la possibilitat que hagi estat assassinada. L'inspector Garrofa reuneix els sospitosos -els alumnes que sempre suspenen l'assignatura- per interrogar-los i aclarir el misteri.
Altra informació: Secció GRANS LECTORS
Whitehonn, Harriet . Violeta i la perla d'Orient. Barcelona : Blume, 2018 .
Resum : Sabries resoldre el cas de la Perla d’Orient? Quan els comptes d’Argúcia es traslladen al barri de la Violeta, ella de seguida s’adona que no són gent de confi ança. I quan a la seva veïna excéntrica, la Didí Derota, li roben una joia preciosa, la Perla d’Orient, una sèrie de pistes fan que la Violeta sospiti que els nouvinguts hi tenen alguna cosa a veure. Però com que ningú no l’escolta, la Violeta haurà de fer servir tot el seu enginy de detectiu per destapar la veritat…
Altra informació: Secció GRANS LECTORS
Zeruto, Dario . Formes Colors Números. Barcelona : Edebé, 2018 .
Resum : Obre el llibre i viu una aventura plena de formes, colors i números. Per jugar amb aquest llibre, simplement passa les pàgines.

(↑) - Infantils coneixements

Castells.
Resum : Quadern dedicat als castells:els orígens romans i carolingis, les parts d'un castell, els castells de la Marca, els guerrers del segle XII i del XV, les armes d'atac i de defensa, els castells de Miravet, Montsoriu, Salses, Cardona, Mataplana...
Experimentos divertidos: luz.
Resum : Este libro te propone once experimentos sencillos y sorprendentes que te permitirán descubrir la ciencia de una forma entretenida.
Brillante, Giuseppe . Dinosaures cuirassats.
Resum : Els dinosaures cuirassats tenien unes característiques sorprenents, com ara armadures, punxes i crestes d'os enormes per defensar-se i per atacar els seus enemics. En aquest llibre descobriràs criatures fascinants que van viure fa milions d'anys!
Brillante, Giuseppe . Rèptils aquàtics de la prehistòria. Barcelona : Vicens Vives, 2017 .
Resum : A l'època en què els dinosaures es movien lliurement per terra ferma, els rèptils s'havien fet els senyors del mar. Gràcies a les amenes fitxes i a les il·lustracions d'aquest llibre, podràs submergir-te en el món extraordinari dels rèptils aquàtics.
Godeau, Natacha . Mozart. Valls : Cossetània, 2018 .
Resum : Mozart era un gran músic. Descobreix la seva història a través de la música!
Qiàn, Zhèng ; Sánchez Lapeira, Agustí . Xinès per a petits i grans.
Resum : Aprendre a llegir i escriure xinès d’una manera fàcil i divertida. Aquest és l’objectiu del llibre Xinès per a petits i grans, una iniciació a l’ idioma per a nens a partir de set anys y adults sense coneixements previs, però amb moltes ganes d’aprendre i passar-ho bé. El llenguatge senzill, la simplificació, amb què es tracten alguns conceptes bàsics de l’ idioma i els exercicis resolts al final del llibre fan que qualsevol adult pugui aprendre alhora que ensenya als seus fills. A diferència de la gran majoria de mètodes existents que releguen l’escriptura a un segon pla, en aquest llibre s’ensenya des d’un principi a través de l’estudi de 56 caràcters bàsics.

(↑) - Novel·la

Un amor - Alejandro Palomas. Barcelona : Destino, 2018 .
Resum : En el reducido universo familiar de Amalia y sus tres hijos, Silvia, Emma y Fer, el engranaje se mueve al ritmo desacompasado de las emociones. Es una familia típica, y sobre todo, muy real. Un cosmos cocido al fuego lento de varias entregas que han atado a miles de lectores. Pero llega un día cumbre en sus vidas. Emma se va a casar y todos se sumergen en las tareas y los remolinos de organizar la mejor boda. La noche previa a la ceremonia, una llamada rompe la armonía familiar. Silvia, Emma, Fer y otros parientes se conjuran para poder celebrar a la vez el aniversario de Amalia, que coincide inevitablemente con la fecha de la boda. 24 horas de acelerón emocional que pondrán a prueba a todos y cada uno y al mismo engranaje familiar.
Comentari : Un nuevo ejercicio de virtuosismo emocional. Una literatura que llega por el plexo y se inocua directamente a los sentimientos. Alejandro Palomas extiende su ya variada paleta de colores para dotar a sus personajes de los matices, sesgos y rasgos que los acercan a los lectores y éstos los reconocemos como a propios en sus particulares universos familiares.
Arrú Esteve, Silvia . La huida.
Resum : Tras dieciséis largos años de malos tratos, Elvira, la protagonista de esta novela, emprende una huida junto a su hijo, que los llevará a La Guardia (Galicia) una tierra nueva y desconocida donde empezar de nuevo, para intentar olvidar lo que no tiene olvido. Sin rastro que seguir y sin pistas que seguir, pero incapaz de olvidar su miedo, que la mantiene en guardia y alerta, porque sabe, muy a pesar suyo, que nunca muere el depredador, que siempre muere la presa.
Boyne, John . The Terrible Thing That Happened to Barnaby Brocket.
Resum : When Barnaby Brocket comes into the world, it's clear he's anything but ordinary. To his parents’ horror, Barnaby defies the laws of gravity - and floats. Soon, the Brockets decide enough is enough. The neighbours are starting to talk. They never asked for a weird, abnormal, floating child. Barnaby has to go... Betrayed and frightened, Barnaby floats into the path of a very special hot air balloon – and so begins a magical journey around the world, with a cast of extraordinary new friends.
Coll, Pep . Al mateix riu d'Heràclit. Barcelona : Proa, 2018 .
Resum : Dos mil cinc-cents anys després de la seva mort, avui ressona amb més força que mai la veu de l'enigmàtic Heràclit, el filòsof que s'expressava amb sentències oraculars. La novel·la de Pep Coll ens endinsa en l'obra d'un savi que va viure la infantesa del pensament occidental, els inicis de la democràcia i el primer gran enfrontament entre Orient i Occident.
Eyre, Pilar . Ena: la novela.
Resum : La estremecedora historia de Victoria Eugenia, la esposa de Alfonso XIII, una reina a la que nadie quiso.
Gavalda, Anna . De tot cor.
Resum : Amb tres protagonistes, Ludmila, el Paul i en Jean, aquest recull de contes té com a fil conductor la solitud i l’emoció: la felicitat d’escriure, el fet de trobar-se amb un desconegut, l’amistat de dues dones, la descoberta meravellosa de la paternitat... tot un seguit d’actituds tendres i humanes que ens fan sortir de la closca individual per cercar els altres.
Gómez-Jurado, Juan . Reina roja.
Resum : Antonia Scott es especial. Muy especial. No es policía ni criminalista. Nunca ha empuñado un arma ni llevado una placa, y, sin embargo, ha resuelto decenas de crímenes. Pero hace un tiempo que Antonia no sale de su ático de Lavapiés. Las cosas que ha perdido le importan mucho más que las que esperan ahí fuera. Tampoco recibe visitas. Por eso no le gusta nada, nada, cuando escucha unos pasos desconocidos subiendo las escaleras hasta el último piso. Sea quien sea, Antonia está segura de que viene a buscarla. Y eso le gusta aún menos.
Jacobs, Anne . Las hijas de la villa de las telas.
Resum : Augsburgo, 1916. La mansión de la familia Melzer pasa a ser, por necesidad, un hospital militar. Las hijas de la casa, ayudadas por el servicio, se convierten en enfermeras que curan, cuidan y escuchan a los heridos en combate.Entretanto, Marie, la joven esposa de Paul Melzer, se hace cargo de la fábrica de telas en ausencia de su marido. Sin embargo, recibe una terrible noticia: su cuñado ha caído en el frente y Paul es ahora un prisionero de guerra.Marie se niega a que las circunstancias la venzan y lucha con todas sus fuerzas por preservar el patrimonio familiar. Segunda parte de "La villa de las telas"
Mansfield, Katherine . Tots els contes.
Resum : Katherine Mansfield va ser una dona lliure i anticonvencional, dotada d'una sensibilitat finíssima, que es va revelar com un dels més grans talents narratius de la seva època, malgrat morir als 34 anys. Els seus contes van saber captar la subtilesa del comportament humà i van obrir una via que han seguit tants escriptors del segle XX. Aquest volum recull per primer cop la seva obra narrativa completa.
Martínez, Mado . El tren de las almas.
Resum : Una fría noche de diciembre, y tras muchos años sin verse, Bárbara, Juan, Tony, Jackson y Marian, deciden reunirse en la antigua estación de ferrocarril de Espuelas. Al filo de la madrugada se suben a un enigmático tren. Durante el diabólico trayecto explorarán miedos sin domar, celos, culpas enraizadas en el alma, y crueldades inusitadas. Nadie parece querer apearse de ese paraíso en forma de ferrocarril... Hasta que descubren que están atrapados en sus raíles.
Millás, Juan José . Que nadie duerma.
Resum : El día en que Lucía pierde su empleo como programadora informática, su vida da un giro definitivo. Como si de un algoritmo se tratara, establece los siguientes principios en los que se basará su existencia futura: será taxista, recorrerá las calles de su ciudad, Madrid, mientras espera la ocasión de volver a encontrarse con el hombre del que se ha enamorado, y todos los momentos importantes tendrán como banda sonora el «Nessum dorma» deTurandot, ópera de la que se siente protagonista.
Nadal, Rafel . El fill de l'italià.
Resum : En Mateu creix en una família trencada que no se sent seva. Des de petit lluita per deixar enrere els crits, les baralles i la misèria de la Mina, la casa més pobra de Caldes de Malavella, la que tothom evita. Aviat descobreix que els seus orígens s’amaguen darrere d’un secret del qual ningú parla però que coneix tothom: el poble està marcat per l’odissea d’un miler de joves mariners italians que s’hi van refugiar en plena Segona Guerra Mundial. Seixanta anys després, en Mateu decideix buscar el seu pare i comença a fer -se preguntes. El fill de l’italià és un viatge a la recerca de la pròpia identitat i la història extraordinària d’un amor prohibit en plena postguerra.

(↑) - Altres

Pavese, Cesare . Diàlegs amb Leucò.
Resum : Pavese ens proposa un exercici extravagant i dolç. En les vint-i-set converses que segueixen la mitologia grega esdevé un instrument per a reflexionar sobre nosaltres mateixos, la nostra vida quotidiana i, sobretot, l’amor, el temps i la melangia. Durant la lectura aquests éssers mítics que ens oferien els antics esdevenen, fins i tot els déus, els monstres i els titans, entendridorament humans. Aquesta és la vertadera màgia de Pavese, la capacitat d’evocar l’inherent bellesa de la pedra i el gest, l’ona i el sospir.

(↑) - Juvenils

Aveyard, Victoria . La espada de cristal. Arrodillarse o sangrar (La reina roja 2).
Resum : La electrizante continuación de La reina roja intensifica la guerra entre el ejército rebelde y el mundo dividido por el color de la sangre que los Rojos siempre han conocido, pero esa pugna moral empuja a Mare hacia la oscuridad que crece en su alma.La sangre de Mare Barrow es roja (el color de la gente común), pero sus habilidades son plateadas. La corona dice que es un milagro, una imposibilidad. Sin embargo, Mare sabe que hay otros como ella, Rojos con capacidades similares a las de los Plateados, y comienza a buscarlos y reclutarlos para unirse en la lucha contra el príncipe que la traicionó. Poco a poco, Mare se ve abocada a una encrucijada mortal en la que corre el riesgo de convertirse exactamente en la clase de monstruo que quiere vencer.
Carmona, Rocío . Lo que sucedió cuando me rompiste el corazón.
Resum : Mia acaba de romper con Álex y se enfrenta al verano barcelonés con el corazón roto. Una situación a la que se suma la pérdida de su empleo, lo que la sumerge en una gran tristeza. Poco a poco, Mia emprende un viaje que le permite descubrir un mundo nuevo ante ella. Durante la travesía, se adentra en su propia soledad para vivir la apasionante aventura de descubrirse, atravesar el dolor y mirarse con valentía. Mientras recorre distintos estados emocionales, vive momentos mágicos con personas entrañables y divertidas, personajes muy reales con algo en común: un corazón roto que sin embargo, mantiene el deseo de soñar en lo que puede suceder después.
Gallego, Laura . El bestiari de l'Axlin. Barcelona : Montena, 2018 . 508 p. ; 22 cm
Resum : El món de l'Axlin està infestat de monstres. Alguns ataquen als viatgers en els camins, d'altres assetgen els pobles fins que les arrasen completament i d'altres entren a les cases de nit per endur-se els nens mentre dormen.
Gallego, Laura . Les filles de Tara. Barcelona : Fanbooks, 2018 . 302 p. ; 22 cm
Resum : El món natural de Mannawinard fa molt temps que s’enfronta al món tecnològic de les dumes. Cinc humans d’orígens diferents i un androide tenen la solució; però abans s’hauran de trobar i emprendre junts un viatge ple de perills en què mercenaris, mutants i robots destructius intentaran acabar amb les seves vides. Les filles de Tara es desenvolupa en un món on la manipulació genètica i el perfeccionament de les màquines fan que molts humans es plantegin un retorn a la natura.
Ledesma, Iván . Negorith. Barcelona : La Galera, 2018 .
Resum : La Cris té una vida normal i corrent fins que... la segresta un dimoni. D'un dia a l'altre la seva vida canvia per sempre. Descobreix que té uns estranys poders i entra en un món secret de guerres antigues, éssers invisibles i portes a altres universos.
Thomas, Angie . THUG. L'odi que dónes.
Resum : Starr és una noia negra de 16 anys de classe mitjana, amb amics i una parella blanca. La seva plàcida i poc conflictiva vida fa un tomb radical quan presencia l'assassinat d'un amic seu, en Khalil, un noi negre de la mateixa edat, que anava desarmat, a mans d'un policia blanc. Starr vol que es faci justícia, però els seus dos móns entren en col·lisió i comença a rebre amenaces i pressions des de les dues bandes.

(↑) - Cicle Mitjà

Jeffers, Oliver . Day the crayons came home, The. Londres : Harper Collins, 2015 .

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir
Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal

Disseny i programació web a càrrec del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona

Face