Guies » Novetats

Tornar enrera | Versió per imprimir

NOVETATS PRIMAVERA 2017

Primavera_estany

LA PAPALLONA

Si ve una papallona
jo no l’agafaré
que voli, que voli
al cel s’hi està més bé.

Les flors com cada dia
voldran fer-li un petó.
Que hi vagi, que hi vagi
que l’ompliran d’olor

Joana Raspall

Índex

(↑) - Biografia

Trenes tallades. Records d'una nena de Rússia - Roser Rosés . Figueres : Cal·lígraf, 2016 .
Resum : L any 1938, amb 12 anys, la Roser Rosés va ser enviada a la URSS pels seus pares per a salvaguardar-la dels estralls de la Guerra Civil. Allà, lluny de la família, va viure la Segona Guerra Mundial, en un llarg recorregut per la Unió Soviètica fugint de l'avançament de les tropes nazis. No va ser fins lany 1947 que, després d'un llarg períple través dels Estats Units i Mèxic, va poder tornar a Barcelona i retrobar els seus pares."Trenes tallades. Records d'una nena russa", és el relat corprenedor d'aquells anys d'exili forçat, la història lúcida, tendra i intensa d'una infantesa i adolescència marcades per les guerres.

(↑) - Ciències aplicades

Electrotècnia. Barcelona : Marcombo, 2016 .
Resum : Aquest llibre desenvolupa el currículum del mòdul d'Electrotècnia corresponent al Cicle Formatiu de Grau Mitjà d'Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques. S'ha organitzat en tretze unitats que s'agrupen en quatre blocs: introducció de l'alumne a l'electrotècnia, circuits de corrent alterna (CA), màquines elèctriques i seguretat elèctrica.

(↑) - Tecnologia

Rodríguez, Leti . Com sobreviure a les xarxes socials. Badalona : Ara Llibres, .
Resum : Les xarxes socials ens han canviat la vida. A un ritme accelerat, hem modificat els nostres hàbits, la nostra feina, la manera de relacionar-nos… Pràcticament no ens n’hem adonat, però vivim hiperconnectats des que ens despertem fins que anem a dormir. Malgrat que alguns es resisteixin al canvi, les xarxes s’han instal·lat a tots els àmbits de la nostra vida. Aquest llibre ens ofereix consells, recomanacions, casos d’èxit, exemples curiosos, confessions i freaksecrets d’una #socialmierder que viu 12 hores al dia a les xarxes.

(↑) - Infantils imaginació

Cresci, Anne ; Moka, . El secret de la biblioteca.
Resum : La Kumiko, la Inés, la Naïma, la Rajani i l'Alexa són cinc noies de països diferents que coincideixen a l'Acadèmia Internacional Bergström i es converteixen en amigues inseparables. En aquesta nova aventura, retrobem les Kinra Girls en plena preparació de l'espectacle de final de curs. Aleshores descobreixen un cementiri abandonat amb una tomba estranya. És la pista que els faltava per trobar el tresor? I què és aquella silueta blanca que les observa?
Curto, Rosa M. . Converteix els teus gargots en art. Barcelona : Edebé, 2016 .
Resum : Ets dels que acostumes a guixar els marges dels quaderns? Què et semblaria converitr els teus gargots en dibuixos de còmic? En aquest llibre s'explica com fer-ho emprant tècniques i trucs professionals. Ho passaràs molt bé creant els teus personatges i les seves històries a partir de dibuixos molt senzills.
Garcia i Cornellà, Dolors . Jaume I i el vuité passadís.
Resum : Quan el rei Jaume I tenia cinc anys, es va quedar sense pares i va anar a viure al castell de Montsó. Allà el van educar i el van entrenar a ser un bon guerrer. Perquè no s'avorrís i tingués un company de jocs, hi van fer anar el seu cosí Ramon Berenguer. I ja veureu, que avorrir-se, avorrir-se... això segur que no ho van fer! Tots dos i la seva amiga Adaleis volen saber on fa cap el vuitè passadís... Una emocionant aventura per als nens i nenes a partir de vuit anys!
Patterson, James . Em pixo. Barcelona : Estrella Polar, 2014 .
Resum : En Jamie Grimm és un estudiant de secundària amb un únic objectiu: convertir-se en el millor humorista del món, encara que últimament no tingui massa motius per riure. Però això no li fa perdre el seu finíssim sentit de l’humor ni les ganes d’apuntar-se al concurs de monòlegs humorístics infantil de la seva ciutat.
Vidal i Bori, Marc . Eureka i Plutó. Juneda : Fonoll, 2016 .
Resum : A l'Eureka l'han convidat, com a representant de la Terra, a una festa de germanor que se celebra a Mart. Però la Toxina, com que no li han convidat, els hi vol espatllar la festa.

(↑) - Infantils coneixements

Girard, Frank . Quilos d'acudits!.
Resum : Una sèrie explosiva d’acudits i humor per a nens! El Toto és el típic trapella de la classe amb el qual tots els nens volen jugar, el llest que fascina els bons estudiants i desespera els professors, i ha preparat un munt d’acudits, bromes i historietes per a nens i nenes. La sèrie de Toto Superxistus es presenta en un format manejable, divertit... i molt llampant! Prepara’t per pixar-te de riure amb el Toto, un autèntic zero a l’esquerra!
Socha, Piotr . Abejas. Madrid : Maeva, 2016 .
Resum : Deixa't transportar al màgic regne de les abelles. Observa-les de prop, mira com són, entra a les seves cases, coneix les seves costums. Fixa't com ballen i quan i per a què ho fan. Descobreix com es va esbrinar que poblen la Terra des d'abans dels dinosaures i per què es troben a les vestidures de Napoleó.

(↑) - Novel·la

Basat en una història real - Delphine de Vigan. Barcelona : Edicions 62, 2016 .
Resum : A "Basat en una història real" Delphine de Vigan s'aventura en un thriller psicològic, protagonitzat per dues dones, tot fent d'equilibrista per la fina línia que separa la realitat de la ficció.La narradora és una novel·lista anomenada Delphine de Vigan. L'èxit del seu llibre anterior, una obra autobiogràfica sobre la seva mare, l'ha immers en un estat de dubtes i d'inseguretat que li impedeix escriure una sola línia. Una tarda, la novel·lista es troba amb una dona inquietant que treballa de negre, escrivint biografies de personatges cèlebres. Mentre que Delphine rep cartes anònimes amenaçadores, L. desenvolupa una relació obsessiva amb l'escriptora. A mesura que avancem, la tensió s'intensifica fins a un maquiavel·lisme psicològic digne de Stephen King.
El llibre dels Baltimore - Joel Dicker. Barcelona : La Campana, 2016 .
Resum : Hi havia dues famílies Goldman: els Goldman de Baltimore i els Goldman de Montclair.Els Goldman de Montclair, on neix en Marcus, són una família de classe mitjana normal i corrent, però els de Baltimore són molt diferents: tot els somriu, són uns triomfadors, viuen al barri ric de la ciutat. En Marcus passa sempre el Nadal i l'estiu a casa dels tiets. Però un dia aquell món es fa miques per sempre més.
El quadre mai pintat - Masimo Bisoti. Barcelona : Fanbooks, 2016 .
Resum : Un matí de juny, en Patrick, professor i pintor, entra a fer l'última classe a l'Acadèmia de Belles Arts. Està a punt d'abandonar Roma per començar de zero a Venècia, ciutat feta d'aigua i encant. S'acomiada dels alumnes i els deixa un missatge que és un testament espiritual: «Creieu sempre en les emocions, creieu en l'amor sense por d?equivocar-vos, perquè de vegades els errors ens duen a la felicitat». Torna a casa i, abans d'anarse'n, decideix donar una última ullada a un quadre, el retrat d'una dona que s'ha estimat molt, el record de la qual porta sempre dins. Però, quan destapa la tela, la veu buida.
La llegenda de la muntanya de foc - Sarah Lark. Barcelona : Ediciones B, 2016 .
Resum : Otaki, Illa Nord, 1880. Aroha creix feliçment a l’escola que dirigeix la seva mare Linda. Però un dia de setembre, la seva existència canviarà radicalment quan es converteixi en una de les víctimes del gran accident de tren de Nova Zelanda i pateixi una traumàtica experiència molt traumàtica.A Rata Station, la granja d'’ovelles de la seva família, l’Aroha es restablirà i recuperarà la il•lusió. Amb ajuda del somiador Robin i de la seva cosina, la temperamental March, s'’atrevirà a fer un gran pas i coneixerà a algú que donarà un gir insospitat a la seva vida.
Comentari : 3r volum de la trilogia del Foc.
Manual per a dones de fer feina - Lucia Berlin. Barcelona : L'Altra Editorial, 2015 .
Resum : Manual per a dones de fer feines és una tria dels millors contes de Lucia Berlin. Els relats, sempre autobiogràfics, constitueixen un retrat de les angoixes de l'autora, que va tenir una vida convulsa i complicada, i que es descrivia a ella mateixa com a "alcohòlica, neuròtica i fràgil". Cada conte és una mirada lúcida sobre la fragilitat humana, i tots ells destil·len una comprensió fondíssima del caràcter femení: són feministes sense intenció, per dir-ho d'alguna manera, perquè copsen magistralment les febleses, fortaleses i particularitats de l'experiència emocional femenina, la tendència a la vergonya paralitzadora i al menyspreu autodestructiu, sense impostures ni pretensions i sense caure mai en la frivolitat ni en el desig buit de transgredir, i recorrent sempre al sentit de l'humor.
Comentari : El conjunt és d'una autenticitat i una candidesa desarmants, altament seductores; malgrat que els contes tracten sovint temes dolorosos i pertorbadors.Manual per a dones de fer feines és un d'aquells llibres que dóna eines al lector per entendre's millor a si mateix, i el món que l'envolta, i també la condició humana. Recomanem la lectura d'aquest llibre a totes les dones de totes les edats i cultures del món, i el receptem per prescripció mèdica a tots els homes de la terra com a lectura obligatòria per a la seva educació sentimental.
Petita crònica- Stefan Zweig. Girona : Edicions de la Ela Geminada, 2015 .
Resum : L'any 1929, en ple ascens del nazisme, Stefan Zweig va publicar un recull de relats breus que gaudirien d'un èxit extraordinari. Tot i la diversitat temàtica de cadascuna de les quatre narracions, aquest llibre constitueix una crònica literària de l'Europa d'entreguerres amb un fort component autobiogràfic.
Barton, Fiona . La vídua.
Resum : Un relat escrit a través de la visió de tres personatges diferents: un policia - obsessionat amb un cas que ha conmogut l'opinió pública -; una periodista - que ha cobert la notícia del cas - i la vídua - l'esposa perfecta que sempre ha cregut en la innocència del seu marit-. Aquestes mirades tenen totes alguna cosa a veure amb la desaparició d'una nena petita, el cas en el que es centra el llibre. Però què passa quan les càmeres pleguen veles i el món deixa d’observar?”.
Chicot, Marcos . Asesinato de Sócrates.
Resum : Grecia s. V a. C. Un oscuro oráculo vaticina la muerte de Sócrates. Un recién nacido es condenado a morir por su propio padre. Una guerra encarnizada entre Atenas y Esparta desangra Grecia. El asesinato de Sócrates recrea magistralmente la época más extraordinaria de nuestra historia. Madres que luchan por sus hijos, amores imposibles y soldados tratando de sobrevivir se entrelazan de un modo fascinante con los gobernantes, artistas y pensadores que convirtieron a Grecia en la cuna de nuestra civilización. A lo largo de las páginas de esta absorbente novela, brilla con luz propia la figura inigualable de Sócrates, el hombre cuya vida y muerte nos inspiran desde hace siglos, el filósofo que marca un antes y un después en la historia de la humanidad.
Ginzburg, Natalia . El camí que porta a ciutat. Girona : Edicions de la Ela Geminada, 2016 .
Resum : El camí que porta a ciutat és la primera novel·la publicada per Natalia Ginzburg, escrita en plena Segona Guerra Mundial, la tardor del 1941, mentre vivia confinada amb el seu marit en el petit poble de Pizzoli (Abruços). Tot i tractar-se d’una òpera prima, alguns dels temes que caracteritzaran la producció literària de Natalia Ginzburg ja hi apareixen perfectament definits: la distància entre el desig i la realitat, la solitud que persegueix cadascun dels personatges, la innocència de la protagonista davant d’una societat carregada de prejudicis, l’intent fallit de revolta... Amb aquesta novel·la breu, que presentem per primera vegada traduïda al català, Natalia Ginzburg iniciava una carrera literària que la convertiria en una de les narradores europees més importants del segle xx.
Legardinier, Gilles . Completament sonat!.
Resum : Cansat de viure en un món on no troba el seu lloc, el milionari Andrew Blake decideix fer un canvi de vida radical i deixa Londres per anar-se'n a viure a la campinya francesa... a treballar de majordom! Però quan arriba a Beauvillier res no surt com tenia previst. Les relacions entre els particulars habitants de la mansió estan plenes de malentesos i situacions absurdes i l'Andrew no té altra opció que intentar posar ordre a aquella casa caòtica i fer-se amic de Méphisto.
Móricz, Zsigmond . Sé bueno hasta la muerte.
Resum : El imperio-austrohúngaro aún despierta nostalgia, particularmente después de leer a Joseph Roth y Stefan Zweig. Ambos lo identifican con ese “mundo de ayer”, donde aún era posible la convivencia entre distintas culturas y religiones. Zsigmond Móricz (Tiszacsécse, 1879-Budapest, 1942) nos ofrece un retrato menos amable, mostrando el punto de vista de los húngaros, cuya identidad soportó durante décadas la hegemonía cultural y política de los austríacos, sumiéndose en una penumbra que aún perdura. La historia de Misi Nyilas, alumno de un internado protestante, recrea el proceso de maduración de un niño de origen humilde que fantasea con los libros y sueña vagamente con escribir poesía. En el colegio, descubre la amistad, la ambición, el orgullo, la violencia, el miedo, el fracaso, la injustica y la esperanza.
Pérez-Reverte, Arturo . Falcó. Barcelona : Alfaguara, 2016 .
Resum : L'Europa turbulenta dels anys trenta i quaranta del segle XX és l'escenari de les aventures de Lorenzo Falcó, ex contrabandista d'armes, espia sense escrúpols, agent dels serveis d'intel·ligència.
Roché, Henri-Pierre . Jules i Jim. Barcelona : Adesiara, .
Resum : Abans de la Primera Guerra Mundial, Jules, austríac, i Jim, francès, estableixen una amistat del tot indissoluble. Ni el fet d’enamorar-se de la mateixa dona ni el fet que Jules s’hi casi no impedeixen que Jim n’esdevingui l’amant amb el vistiplau de l’amic. Aquest ménage à trois resta obert, tanmateix, a moltes altres possibilitats amatòries que els permeten gaudir plenament de l’alegria de viure, però que també els poden dur al caire del precipici.
Romera, Pilar . Li deien Lola.
Resum : El coratge d’una dona a la recerca de la veritat. Ribera d’Ebre, abril de 1930. La Dolors–la Lola–és una dona que ha aparegut morta a la vora del riu Ebre. Boada, el seu darrer amant, Ramsès, i el metge del poble, investigaran el cas i reconstruiran la seva vida des de la dura infantesa al poble riberenc, fins al seu exili a una Barcelona que, a les acaballes del segle XIX, intenta desenvolupar-se cap a la modernitat. Del barri de Somorrostro als luxosos salons del Cercle del Liceu, conformaran els escenaris d’una dona que es fa a si mateixa, que no es resignarà al seu destí i que guardarà un terrible secret durant trenta llargs anys
Ruiz Zafón, Carlos . El Laberinto de los Espíritus. Barcelona : Planeta, 2016 .
Resum : A la Barcelona de finals dels anys 50, Daniel Sempere ja no és aquell nen que va descobrir un llibre que li canviaria la vida entre els passadissos del Cementiri dels Llibres Oblidats. El misteri de la mort de la seva mare Isabella ha obert un abisme a la seva ànima del qual la seva muller i el seu fidel amic intenten salvar-lo.
Schrobsdorff, Angelika . Tú no eres como otras madres. Cáceres : Periférica, 2016 .
Resum : La narració d'Angelika Schrobsdorfff reconstrueix la vida real i inconformista de la seva mare, una dona nascuda en una família de la burgesia jueva de Berlín, alliberada dels prejudicis del seu temps i desitjosa de casar-se amb un artista (i no amb l"excel·lent partit" que li han buscat, un comerciant opulent i madur).
Strout, Elizabeth . Em dic Lucy Barton.
Resum : La Lucy Barton no acaba de recuperarse del que hauria d'haver estat una senzilla operació d'apèndix. La seva mare, amb qui no parla des de fa una pila d'anys, apareix als peus del seu llit d'hospital. Aquesta obra relata amb sensibilitat i compassió el retrobament de dues dones que descobreixen en la conversa la manera de recuperar el temps perdut.

(↑) - Juvenils

Carbó, Joaquim . La casa sota la sorra i altres aventures d'en Pere Vidal. Barcelona : Estrella Polar, 2016 .
Resum : Quan diuen que el Nil és un riu perillós, tothom pensa en els cocodrils. Però això no és res comparat amb el Senyor Ti: un misteriós personatge que dirigeix la casa sota la sorra, la seu d'una organització secreta instal·lada al Sudan que es dedica a tota mena de negocis bruts. entrar-hi és ben fàcil, però per sortir-ne en Pere Vidal i en Henry Balua estan a punt de deixar-hi la pell. Inclou les novel·les La casa sota la sorra, Els bruixots de Kibor i La casa sobre les mines.
La filla de l'argenter - Núria Pradas. Barcelona : Animallibres, 2016 .
Resum : En Jofre es el fill d'una família de remences que aspira a una vida millor. Ara, ha pres una decisió. Se n'anirà a la ciutat, on els homes, diuen, son lliures i no esclaus del senyor. En la Barcelona del segle XIV, aquest jove cristià i la Raquel, la filla d'un argenter jueu veuran entrecreuats el seus destins en una època en la que la població jueva és víctima d'atacs, robatoris, prohibicions i assassinats.
Blue Jeans, . Algo tan sencillo como darte un beso.
Resum : David, Elena, Oscar, Iria, Julen, Manu, Ainhoa y Toni, los chicos del pasillo 1 b vuelven a la residencia Benjamín Franklin despues de las vacaciones de Navidad. Con ellos, también las nuevas parejas de David y Elena,Marta y Martin, que siguen adelante con su relacion. Pero no estan todos,falta Nicole, que tuvo que marcharse a Valencia, con su familia, tras sufrir una agresión xenófoba en el Starbucks donde trabajaba. Los chicos la echan mucho de menos, y ella esta deseando volver, pero su familia no quiere ni oir hablar de ello; aun no se les ha quitado el susto del cuerpo.Aunque aparentemente todo sigue igual, los chicos se enfrentaran en este nuevo trimestre a las mas variopintas situaciones: fenómenos semiparanormales,cambios de rumbo inesperados y la aparición en sus vidas de alguien que no debería estar, nuevos amores sorprendentes y otras rupturas previsibles.Un nuevo trimestre que promete no defraudar a nadie
Blue Jeans, . Algo tan sencillo como tuitear te quiero.
Resum : Esta es la historia de Óscar, Iria, Julen, Nicole, Manu, Ainhoa, Toni, Elena y David. Tienen algo en común, empiezan su primer curso en la universidad. En el resto, no pueden ser más diferentes. Cada uno de una punta de España, unos vienen más a divertirse y a vivir la experiencia, otros a estudiar o a trabajar, o simplemente para olvidar algún desengaño amoroso. Así son nuestros personajes, dispuestos a vivir juntos una de las mejores épocas de su vida, los nervios de comenzar la universidad, las primeras fiestas en la capital, los problemas amorosos y mucho más. Sin olvidarnos de lo que suele pasar cuando convives día a día con gente nueva, que pasan de ser rápidamente desconocidos a grandes amigos.
John, Tiffany ; Rowling, J. K. ; Thorne, Jack . Harry potter i el llegat maleït.
Resum : Vuitena història en la sèrie de Harry Potter. Ser Harry Potter no ha sigut mai senzill, i continua sense ser-ho ara que és un empleat carregat de feina a la Conselleria d’Afers Màgics, marit i pare de tres fills en edat escolar.
Reinhardt, Dirk . Train Kids.
Resum : El Fernando els havia advertit: «de cent persones que travessen el riu, només deu poden superar Chiapas, tres arriben al nord, a la frontera, i només una aconsegueix passar-la». Cinc joves emprenen el viatge: Miguel, Fernando, Emilio, Jaz i Ángel. Són immigrants il·legals i els espera un viatge de més de dos mil quilòmetres a través de Mèxic. Arribaran al nord, al seu destí?
Roth, Veronica . Las Marcas de la muete.
Resum : HAY DONES QUE PUEDEN CONVERTIRSE EN MALDICIONES. Y HAY MALDICIONES QUE PUEDEN LIBERAR A TODO EL UNIVERSO El don de la joven CYRA consiste en provocar dolor. El mismo dolor atroz que ella siente en todo momento. El don de AKOS le hace inmune a los dones de los demás, pero ¿bastará para salvar a su familia y a sí mismo de un destino tan injusto como cruel? En un universo en guerra, los dones de CYRA y AKOS hacen que sean vulnerables, peones en manos de quienesquieren aprovecharse de su poder. Su única esperanza reside en unir sus fuerzas para luchar contra la injusticia y… convertir el dolor en fuerza. La desconfianza en lealtad. El amor en ansia de libertad

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir
Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal

Disseny i programació web a càrrec del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona

Face