Guies » Novetats

Tornar enrera | Versió per imprimir

Novetats Hivern 2017/18

Novetats editorials: noves adquisicions de la biblioteca de Sils que estaran disponibles a partir de desembre de 2017 i fins març de 2018.

Índex

(↑) - Biografia

Capdevila , Carles . La vida que aprenc.
Resum : Carles Capdevila durant molts anys va prendre apunts cada dia, i els compartia, sobre el que li passava i com hi reaccionava, posant en pràctica un periodisme que vol prioritzar la vida per sobre de les notícies. A "La vida que aprenc" trobareu els temes que li eren essencials: la memòria íntima, la vida en bona companyia, l’educació, la salut i la condició humana amb totes les seves contradiccions. Retrata els escenaris de la seva infantesa, les nostres maneres de ser i de fer, les revolucions individuals necessàries per arreglar el món i les actituds dels que arremangaren per fer-ho possible.
Sinca, Genís . El cavaller Floïd. Barcelona : Proa, 2017 .
Resum : La biografia apassionant de J.B.Cendrós (Barcelona, 1916-1986), l’empresari del popular Floïd (pioner dels after-shave), però sobretot un dels mecenes i activistes culturals més importants que hagi donat Catalunya. La implicació arriscada i personal de J.B.Cendrós, un dels cinc empresaris fundadors d’Òmnium Cultural (1960), i la seva inflexibilitat quan es tractava de la cultura catalana, va permetre sota el franquisme la represa i el finançament directe d’institucions clau com l’Institut d’Estudis Catalans, la recuperació d’Edicions Proa el 1964 o de l’Editorial Aymà. Descobridor del talent de creadors com Terenci Moix, Cendrós fou promotor del Premi Sant Jordi (1959) i de la tradicional Nit de Santa Llúcia, es va implicar en la Nova Cançó, en la creació de la Gran Enciclopèdia Catalana, en Banca Catalana, en el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes i en una llista inacabable d’accions que han fet de Catalunya el país que és avui.

(↑) - Ciències socials

Política de defensa i estat propi. Barcelona : Base, 2017 .
Resum : En una futura Catalunya independent, necessitaríem els catalans un exèrcit propi? El debat, en què sovint les posicions són antogòniques, és obert al carrer, als mitjans de comunicació, en els cercles d'opinió.
Bassets, Lluís . Lecciones españolas.
Resum : Lluís Bassets nos adentra en el conflicto entre Cataluña y España, en el clima social de un proceso que, día a día, está abriendo el debate sobre qué España estamos construyendo y qué España hay que construir. Un relato vertiginoso sobre el éxito o fracaso de la política para resolver un conflicto y el uso que se hace de la misma para impedir los logros de los otros.
Bauman, Zygmunt . Retrotopia.
Resum : Quan s’ha perdut la fe en la idea de construir una societat alternativa per al futur, la tendència és recórrer a les grans idees del passat que havien estat abadonades. Això és la retrotopia, que s’insereix de ple en la divisió entre el poder i la política, entre la capacitat de fer coses i la de decidir quines cal fer. La utopia era optimista, entusiasta, afirmativa, segura... La retrotopia es presenta pessimista, decaiguda, negativa, insegura. Zygmunt Bauman, en aquest assaig pòstum, analitza el context d’aquest fenomen contemporani i dissecciona el nostre perillós idil·li amb el passat. Podem realment tenir confiança que el futur millorarà la nostra condició humana?
Marfany, Joan-Lluís . Nacionalisme espanyol i catalanitat (1789-1859) : cap a una revisió de la Renaixença.
Resum : Un assaig que demostra com el nacionalisme espanyol va ser un invent català. Joan-Lluís Marfany, el més solvent dels historiadors de la llengua i la cultura catalanes, s'enfronta a un període decisiu: la primera meitat del segle XIX. El seu estudi, rigorós i documentadíssim, rebat un dels tòpics historiogràfi cs més repetits; contràriament al que molts diuen, el nacionalisme que la burgesia catalana va impulsar i enarborar durant la guerra del Francès i els anys següents no va ser cap mena de protocatalanisme sinó el modern patriotisme espanyol d'encuny liberal.Una aportació decisiva a la història de la cultura i la literatura catalanes, que demostra que la Renaixença va ser molt diferent de com fi ns ara ens l'havien explicada.
Rovira, Ramon . Gracias, Estados Unidos.
Resum : De una manera muy divulgativa, en estas páginas el autor realiza una reflexión sobre la primera potencia mundial desde la perspectiva personal y la experiencia adquirida durante sus casi seis años como corresponsal,coincidiendo con el segundo mandato de Bill Clinton.

(↑) - Filosofia

Cioran, Emil . El crepuscle dels pensaments. Barcelona : Viena, 2017 .
Resum : Llibre que parla de la imminència del final. Al capdavall, tal com diu l'autor, tota civilització, com qualsevol individu, solament resulta interessant a partir del moment en què esdevé conscient de la seva desaparició, encara que ens esforcem a disfressar-la.

(↑) - Llengua

Alemán. Método integral.
Resum : El Método Integral Larousse es un método basado en una pedagogía original e innovadora que ofrece la posibilidad de entender, escribir y, sobre todo, hablar con fluidez un alemán actual y cotidiano.
Gran curso de francés.
Resum : 4 libros: En este volumen encontrarás el libro del alumno de nivel inicial y el de nivel intermedio-avanzado con sus respectivos anexos que contienen las transcripciones de las grabaciones, las soluciones, un resumen gramatical y un glosario francés-español. DVD's con vídeos, reportajes y entrevistas. En los CD's se incluye todo el material auditivo del curso en formato audio y MP3.
Gran curso de inglés.
Resum : Edición especial. 3 niveles en un solo volumen. Cada curso incluye 4 libros, 6 CD y un DVD. El DVD presenta 5 vídeos con reportajes y entrevistas, y otros 5 vídeos en los que un profesor nativo explica algunos de los aspectos gramaticales más importantes de los niveles A1 y A2.
Italiano. Método integral.
Resum : Un nuevo método "antidesánimo", basado en una pedagogía original que ofrece la posibilidad de entender, escribir y, sobre todo, hablar con fluidez un italiano atual y de uso diario. Para ello, el curso se basa en: - Ejercicios orales, con diálogos grabados por actores italianos. - Información cultural de todo tipo, presentada de forma amena. - Ejercicios interactivos (crucigramas, ejercicios tipo test, etc). - Introducción progresiva de términos y nociones, para familiarizar al estudiante con la materia.

(↑) - Ciències aplicades

Electrònica. Barcelona : Marcombo, 2016 .
Resum : Aquest llibre d'Electrònica, que correspon al Cicle Formatiu de Grau Mitjà d'Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques, considera dos grans blocs temàtics: el primer dedicat a l'electrònica digital (tres unitats) i el segon dedicat a l'electrònica analògica (vuit unitats).
Mulet, J.M. . Ciència a l'ombra: els crims més cèlebres delahistòria, les sèries i el cinema a la llum de la ciència forense.
Resum : Els crims més cèlebres de la història, de les sèries i el cinema, a la llum de la ciència forense. En aquesta última dècada, la fi cció policíaca i criminal s’ha instal·lat en les nostres vides,posant el focus d’atenció en una disciplina que fi ns ara havia quedat oculta i restringida a un gremi molt especialitzat: el dels científics forenses. Com s’aconsegueixen desxifrar els crims idescobrir els culpables? Com ha funcionat al llarg de la història? En què consisteix una prova d’ADN? És infal·lible? Pot un insecte assenyalar el culpable d’un assassinat? Com sap unforense a quina hora es va produir un crim? Per què alguns cadàvers es descomponen i uns altres no? Com s’identifi quen els cadàvers de personatges històrics?

(↑) - Història

Zuric, 1917. Lenin, Joyce, Tzara.
Resum : L’any 1917, a Zuric, coincideixen tres personatges clau del segle XX: Lenin, Joyce i Tzara. Tots tres protagonitzen les revolucions que van canviar el caràcter i la fesomia d’Europa: la revolució comunista de Lenin, la revolució literària de Joyce i la revolució artística de Tristan Tzara —l’home del dadà i del cèlebre Cabaret Voltaire. Curiosament, cap d’ells era suís, però tots tres van coincidir-hi l’any 1917, que alguns historiadors consideren el primer any del segle XX. Agustí Pons, que és el biògraf més important del país (Espriu, Capmany, Luján, Calders...) ha trenat tres retrats i una visió de l’Europa de la Primera Guerra Mundial i de l’esclat revolucionari soviètic. Un relat documentat i lliure, molt atent a la finíssima ratlla que separa la utopia del crim.

(↑) - Educació

Alvarez, Céline . Les lleis naturals del nen: .
Resum : Céline Alvarez va fer un experiment en un centre de pàrvuls de nens socialment desafavorits a França amb l’objectiu de respectar les «lleis naturals del nen». Els resultats van ser espectaculars: al final del segon any, tots els nens de 4 i 5 anys eren lectors, mostraven unes competències excel·lents en matemàtiques i, el més important, havien desenvolupat qualitats morals i socials extraordinàries. Aquest llibre pioner presenta una altra manera de veure el nen i de concebre l’educació, tant a casa com a l’escola, basada en els principis científics que marquen el seu aprenentatge i el seu creixement

(↑) - Cuina i gastronomia

Tapes i aperitius amb bolets - Carlos Robafum. Valls : Cossetània, 2016 .
Resum : Els bolets es converteixen en l'ingredient indiscutible i principal amb bolets de les receptes de tapes, aperitius i entrants d'aquest llibre. Una setantena de receptes d'elaboració fàcil, senzilla i veloç, que coincideixen a incorporar bolets del territori. Cuinaràs hamburgueses, cremes, amanides, bacallà, risotto, truites, verdures, confitats, pollastre, pasta fresca, minipizzes, farcellets i un llarg etcètera. Plats variats en què el protagonista sempre serà el bolet català. Es tracta d'un llibre regit pels principis de proximitat, simplicitat i economia, i acompanyat de fotografies a tot color. "Editat amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat".

(↑) - Infantils imaginació

Cano, Carles . El desbaratat conte dels fesols màgics.
Resum : Tots els veïns del poble consideren que Bru és un autèntic babau, fins i tot sa mare. Quan un dia Bru ven l’únic porc de la família a canvi d’un grapat de fesols, tot es complica. Però el titellaire que li’ls va vendre li havia promés que eren màgics. Potser sí que són uns fesols màgics, però donen uns poders desbaratats!
Carbó, Joaquim . Un llop com cal. Lleida : Pagès, 2017 .
Resum : Un llop, fill d'una lloba de molt bona família del Pirineu, decideix escapar-se del jardí d'una casa de ciutat on va néixer perquè la seva mare havia estat capturada feia uns anys. La mare li ha explicat les delícies de viure en llibertat. El llop, il·lusionat per arribar al Pirineu on van viure els seus avantpassats, aprofita la primera ocasió que se li presenta per escapar-se.
El Tresor del capità Barracuda.
Resum : En Guspires, un grumet d'onze anys, ens explica les aventures que viu entre pirates a bord del Creu del Sud, el vaixell de capità Barracuda. En Guspires, té onze anys i està embarcat al Creu del Sud, el vaixell pirata del capità Barracuda, que solca els mars buscant el tresor del llegendari Phineas Johnson Krane. Però quan en Barracuda i la tripulació troben el tresor, tenen la decepció més gran de tota la seva vida: és un llibre! A la llarga, però, s'adonaran que el llibre parla d'un tresor fabulós i aleshores a tots els pirates no els tocarà altre remei que aprendre a llegir.
Troba, troba, trobadora. Barcelona : Combel, 2017 .
Resum : Les coses importants de la vida no són coses: el missatge de Troba, troba, trobadora ja fa que pagui la pena conèixer aquest llibre, sobre una nena que troba i regala, adreçat als més petits i als que comencen a llegir lletra de pal.
Benaglia, Fred ; Lévy, Didier . Com encendre un drac apagat.
Resum : Qualsevol, fins i tot un drac, pot tenir un mal dia. En aquest àlbum, un petit heroi disposat a tot, posarà en marxa una sèrie de plans, aparentment infal·libles, per animar al seu drac, que ha perdut la flama. Idees no n'hi manquen: sacsejar-lo per la cua, saltar sobre la seva panxa, fer-li pessigolles, posar-lo gelós, preparar-li un pastís... seran algunes d'elles, però el cas sembla greu, gravíssim.
Sala i Vila, Carles ; Canzi, Nerina [il] . Em pica el nas de la veïna.
Resum : Una nova família s'ha instal·lat a l'edifici on viu l'Ernest. I quan vénen a presentar-se, l'Ernest coneix la Rosó, una noieta de la seva edat. I passa una cosa ben estranya: la nova veïna li provoca una picor molt intensa. Li fa picor al nas, però li pica el nas de la Rosó! A vosaltres us ha picat mai un nas bonic que no sigui el vostre? Doncs, creieu-me que és un bon maldecap...
Copons, Jaume . Roc, el porc. Barcelona : Combel, 2017 .
Resum : El porc Roc és un d'aquells ninos que voldries tenir amb tu tota la vida. Però, quan et fas gran, a la gent no li sembla gaire assenyat que vagis a tot arreu amb un nino.
Copons, Jaume ; Fortuny, Liliana . Bon Nadal, estimats monstres!.
Resum : Ara l’Agus Pianola sí que està amoïnat de debò: per culpa d’un nou pla malèfic del Dr. Brot el món està a punt de quedar-se sense Nadal per sempre més. L’Agus i els seus amics només disposen de l’ajuda del monstre It i de l’Unreal Peep Band, però pensen salvar el Nadal sigui com sigui!
Coromines i Calders, Diana ; Fosch, Cinta [il] . Agafi's fort el barret, senyora Jensen!.
Resum : Us presentem la senyora Jensen: fa pastissos que li piquen l'ullet, feineja de gust a l'hivernacle i té per norma fer la migdiada fins que és l'hora d'anar a dormir. Els veïns la veuen sovint al Tívoli, el parc d'atraccions, amb el seu barret elegant i un cotó de sucre a la mà. Però vet aquí que un dia, mentre observa el poblat de nans, té un ensurt dels grossos. Quina una en porten de cap, la velleta i el nan del fanalet?
French, Vivian ; Melling, David . Un ós enfadós.
Resum : En Sam somia convertir-se en un noble cavaller, i per aconseguir-ho ha de superar sis proves. En aquesta aventura, ha de localitzar una valuosa espasa. La trobada amb un nan malcarat i amb un ós molt pesat farà que en Sam i la seva cosina Prune es preguntin que significa en realitat ser un noble cavaller.
Géhin, Élisa . Ens movem.
Resum : Un petit imaginari de vehicles amb elements de tacte. Un llibre de tacte per reconèixer vehicles. Un llibre de tacte amb formes senzilles i colors vius per reconèixer vehicles del nostre entorn.
Peix, Susana . Capgrossos!. Vilanova ila Geltrú : El Cep i la Nansa, 2017 .
Resum : Aquest any els capgrossos no podran sortir a la cercavila de la Festa Major! Sembla ser que fan massa xivarri i rebombori, que fan tanta gresca que fins i tot els més menuts es perden quan els segueixen. El consell de la Festa Major els hi ha concedit tres dies per trobar la solució. Aconseguiran arreglar aquest guirigall i formar part de la cercavila?
Pintadera, Fran . Al jardí. Fraga : La Fragatina, 2016 .
Resum : Aprèn a comptar amb el que trobem al jardí.
Porcella, Teresa . Ep, no badis!. Barcelona : Combel, 2017 .
Resum : Ja se sap que els nens són despistats i a vegades mandrosos, i quan es preparen per anar a escola poden oblidar alguna cosa. Sort que els pares sempre saben què cal fer, o quasi sempre!
Pélissier, Jerome . Descobreixo la ciutat. Barcelona : Animallibres, 2017 .
Resum : A la ciutat hi ha moltes coses per descobrir... Obre la solapa de cada pàgina, on trobaràs una escena divertida i aprendràs paraules noves!
Roy, Claude . El gat que va parlar sense voler. Barcelona : Viena, 2017 .
Resum : Un bon dia, en Gaspard, el gat d'en Thomas, descobreix que parla. En prosa i també en vers. Quan vol i de vegades quan fóra millor que es mossegués la llengua, perquè se li escapen coses que seria molt millor callar.
Spires, Ashley . El petit Saül.
Resum : El petit Saül no és un pirata com els altres. És més aviat baixet, li agrada regalar galetes i testos amb flors, s'ha tatuat un conill al braç i fa un pastís de pinya deliciós. El Petit Saül està fet per cantar cançons marineres, no per brandar una espasa. Fer-se el dur no fa gens per a ell. La resta de pirates d'El Calamar Rovellat no trigaran a adonar-se que el Petit Saül és diferent. Fins i tot el capità se sorprendrà davant la manera de fer del nou membre de la tripulació. Què passarà amb el Petit Saül? Serà capaç de demostrar la seva vàlua com a pirata o els seus companys de vaixell el llançaran per la borda?
Stilton, Tea . La Bruixa de Bruixes. Barcelona : Estrella Polar, 2016 .
Resum : Hem arribat al gran final. Les princeses es disposen a afrontar la Mai Anomenada, la Bruixa de Bruixes i despietada mestressa de la Màgia Incolora... En una lluita a l'últim encanteri, les cinc filles del Rei Savi hauran de recórrer a tota la força dels seus cors per salvar la Fantasia amb el poder de l'Amor.
Sénégas, Stéphane . Què veus?.
Resum : El cotxe dels pares s'allunya i el protagonista ha d'enfrontar-se a la crua realitat. Haurà de passar una setmana de les vacances amb l'oncle Horaci, una espècie de llop de mar que viu en un far i que parla amb els crancs. Això vol dir una setmana sense amics, sense tele, sense bici, en un lloc on no hi ha res de res. Res, llevat de l'oncle Horaci, i les onades del mar, els crancs, la sorra, el cel, les plantes, el vent, els núvols.
Vegetta777, ; Willyrex, . Wigetta en las dinolimpiadas.
Resum : Viajemos con Wigetta al curioso mundo de los dinosaurios, donde nuestros amigos se verán envueltos, una vez más, en una apasionante aventura. La llegada de dos criaturas de grandes dimensiones y aspecto terrorífico causa enorme revuelo entre los habitantes de Pueblo. Sin embargo, pronto descubrirán que estos simpáticos dinosaurios son inofensivos y vienen con buenas intenciones.
Walliams, David . Amics de mitjanit.
Resum : A mitjanit tots els nens de l'hospital dormen tranquils, excepte... els Amics de Mitjanit! És just llavors que comencen les seves aventures esbojarrades! Després de rebre un cop de pilota esgarrifós que el deixa inconscient, en Tom es desperta en una llitera de l'hospital Lord Funt, on un porter terrorífic i una infermera horripilant l'acompanyen a l'ala infantil. Sembla un malson, però el que en Tom no sap és que, ben aviat, viurà l'aventura més emocionant de la seva vida!

(↑) - Infantils coneixements

Si jo fos una girafa.
Resum : Un llibre pensat per afavorir la descoberta d’un mateix i dels altres...alhora que descobrim els animals salvatges! Naixem curiosos, però a tenir curiositat, a descobrir i a observar també se n’aprèn a l’escola!
Galán, Ana . Si jo fos un lleó.
Resum : Si jo fos un lleó és un llibre pensat per afavorir la descoberta d’un mateix i dels altres...alhora que descobrim els animals salvatges! Naixem curiosos, però a tenir curiositat, a descobrir i a observar també se n’aprèn a l’escola!
Gatti, Anne . La flauta màgica.
Resum : Entri a dins d’un món màgic amb serps monstruoses, misterioses senyores i màquines voladores, on abunden les flors gegants i les papallones grans com ocells. Aquí, enmig d'un bosc exuberant, i dintre d'un fosc i misteriós castell laberíntic, es desenvolupa una inoblidable història de lluita entre el bé i el mal.
Merlo, Claudio . La història de l'art.
Resum : Com va resoldre Van Gogh el problema de la foscor quan pintava la seva Nit estelada? Què és la immensa espiral blanca que es troba al cor de Nova York? Eren bons amics Leonardo da Vinci i Miquel Àngel? Aquest llibre dóna respostes a totes aquestes preguntes. Una extraordinària obra sobre l'art, profusament il·lustrada en color, i dirigida als joves lectors però que entusiasmarà també els adults.
Obiols, Anna . Futbolista.
Resum : Una col·lecció que mostra diferents oficis i professions, perquè els infants juguin amb la imaginació sobre feines que els agradaria fer de grans.
Santamans, Joana . Vida.
Resum : És pertot arreu. Ens envolta. En formem part. No sempre en som conscients ,perquè si ho fóssim no deixaríem d'observar-la. La vida. La mirada -i el traç- d'una artista meravellada que ens mostra un fragment del món natural. Joana Santamans fa un cant a la bellesa en aquest bestari il·lustrat que inclou més de cent animals, ordenats en quatre grups: ocells, papallones, altres insectes i criatures marines. Un viatge per l'apassionant món de la natura on ens acompanyaran els textos d'Ernest Santamans.

(↑) - Novel·la

La dona del Cadillac - Joan Carreras. Barcelona : Proa, 2017 .
Resum : L’home que arriba un dimecres a la tarda al poble de Mompuig té una missió que sembla ben senzilla: parlar amb l’Helena Bau, que hi té un centre de meditació, i comprar-li un Cadillac que custodia en un garatge. Però les coses no són mai el que semblen. Alguns veïns no veuen amb bons ulls la presència del foraster. Ni els que regenten el bar, ni el noi de la benzinera, ni el seu oncle, que té negocis poc clars. Tots oculten les seves raons i tots ignoren l’abast real del misteri.
Comentari : "La dona del Cadillac" és una novel·la absorbent, precisa i rotunda, que parla del pes d’un passat que cadascú tragina a la seva manera.
Más allá del invierno - Isabel Allende. Barcelona : Plaza y Janés, 2017 .
Resum : Isabel Allende parte de la célebre cita de Albert Camus -«en medio del invierno aprendí por fin que había en mí un verano invencible»- para urdir una trama que presenta la geografía humana de unos personajes propios de la América de hoy que se hallan «en el más profundo invierno de sus vidas»: una chilena, una joven guatemalteca ilegal y un maduro norteamericano. Los tres sobreviven a un terrible temporal de nieve que cae en pleno invierno sobre Nueva York y acaban aprendiendo que más allá del invierno hay sitio para el amor inesperado y para el verano invencible que siempre ofrece la vida cuando menos se espera.
Nosaltres dos - Xavier Bosch. Barcelona : Planeta, 2017 .
Resum : El Kim i la Laura es coneixen a la universitat. Vénen de mons molt diferents. Ell, seductor i despreocupat, és fill d’un hoteler del passeig de Gràcia de Barcelona. Ella, de Banyoles, és senzilla, idealista i sap que la vida es basa en els detalls. Junts riuen, es diverteixen i, units pel vincle de l’amistat, superen els esculls del destí. Malgrat els seus camins divergents, saben que sempre hi són per ajudar-se. Tant se val la distància. Tant se val que triguin molt temps a retrobar-se. Són dos amics, com n’hi ha pocs, a prova de tot.
Comentari : «L’amistat deu ser això: els lligams invisibles amb algú que fa quinze anys que no has vist i és com si hi haguessis parlat abans-d’ahir».
Sota l'aigua - Paula Hawkins. Barcelona : La Campana, 2017 .
Resum : Dies abans de morir, la Nel Abbott va trucar a la seva germana. La Jules no li va agafar el telèfon i va ignorar la seva demanda d’ajuda. Ara la Nel és morta. Diuen que s’ha suïcidat. I la Jules ha hagut de tornar a un lloc d’on pensava que havia fugit per sempre i fer-se càrrec de la filla adolescent que la seva germana ha deixat òrfena. Però la Jules té por. Molta por. Por dels records que ha tingut enterrats durant tot aquest temps, de la Casa del Molí i d’una certesa: la Nel no s’hauria llançat mai al buit. I sobretot té por de l’aigua i d’un lloc que anomenen el gorg dels Ofegats. Però la Jules té por. Molta por. Por dels records que ha tingut enterrats durant tot aquest temps, de la Casa del Molí i d’una certesa: la Nel no s’hauria llançat mai al buit. I sobretot té por de l’aigua i d’un lloc que anomenen el gorg dels Ofegats.
Una columna de foc - Ken Follett. Barcelona : Rosa dels Vents, 2017 .
Resum : L'any 1558 els conflictes religiosos que sacsegen Kingsbridge s'han convertit en un obstacle insuperable per a l'amor entre en Ned Willard i la Margery Fitzgerald. Quan Elisabet I arriba al tron d'Anglaterra, tot Europa se li gira en contra i la jove reina decideix crear el primer servei secret amb la missió que l'adverteixi de qualsevol intriga o invasió. Al llarg de mig segle turbulent, en Ned lluitarà per estar amb la Margery mentre lidera el petit grup de valerosos agents secrets, que s'acabaran convertint en el fonament del poder de la reina... i en la matèria d'un captivador thriller històric d'espionatge.
Comentari : En "Una columna de foc", Ken Follet torna a demostrar que és el gran mestre de la narrativa d'acció i suspens,transportant-nos, aquest cop, al convuls segle XVI, amb una magnífica història d'amor amb el rerefons amenaçador de les guerres de religió. La saga d'"Els pilars de la Terra" i "Un món sense fi" continua ara amb aquesta nova novel·la de Ken Follett.
Atwood, Margaret . The handmaid's tale.
Resum : Offred is a Handmaid in the Republic of Gilead. She has only one function: to breed. If she deviates, she will, like dissenters, be hanged at the wall or sent out to die slowly of radiation sickness. But even a repressive state cannot obliterate desire -neither Offred's nor that of the two men on which her future hangs-.
Austen, Jane . Sense and Sensibility.
Resum : Marianne Dashwood wears her heart on her sleeve, and when she falls in love with the dashing but unsuitable John Willoughby she ignores her sister Elinor's warning that her impulsive behaviour leaves her open to gossip and innuendo. Meanwhile Elinor, always sensitive to social convention, is struggling to conceal her own romantic disappointment, even from those closest to her. Through their parallel experience of love - and its threatened loss - the sisters learn that sense must mix with sensibility if they are to find personal happiness in a society where status and money govern the rules of love.
Beatty, Paul . El venut.
Resum : Aquesta és la història de Dickens, una localitat empobrida del sud de Los Angeles que un dia desapareix dels mapes per convertir-se en una barriada extrema de la megalòpoli. I de l'esforç quixotesc de l'antiheroi negre que fa de narrador per restablir la ciutat i el seu orgull. Pel camí, en un seguit de girs argumentals tan surrealistes com hilarants, recuperarà la xicota de la seva joventut, acabarà sent propietari d'un esclau i posarà en marxa un ambiciós pla per restaurar la segregació racial que el durà de pet al Tribunal Suprem dels Estats Units, on hi qüestionarà totes les «veritats» de la societat nord-americana.
Boos, Verena . Taronges de sang. Alzira : Bromera, 2017 .
Resum : Per a Maite, estudiar a Munic és, sobretot, una oportunitat per fugir d'uns pares conservadors que l'ofeguen. A poc a poc, la casa a València i aquella família enriquida pel comerç de la taronja esdevindran cada cop més estranyes.
Burton, Jessie . La musa.
Resum : Quan Odelle Bastien arriba a Londres des del seu Port of Spain natal, no sap fins a quin punt li canviarà la vida. La feina com a mecanògrafa a la galeria d’art Skelton la satisfà, però, al cap de poc temps, un quadre misteriós lliurat a la galeria per fer-ne la taxació provocarà un gir dramàtic en el curs dels esdeveniments. Una obra atribuïda a Isaac Robles –un pintor enigmàtic que va combatre el feixisme abans de la Guerra Civil espanyola i que va morir en estranyes circumstàncies– que podria il·luminar molts dels clarobscurs existents sobre el seu autor, si és que no en traça de nous.
Butler, Nickolas . Al cor dels homes. Barcelona : Empúries, 2017 .
Resum : L'any 1962 el Nelson Doughty passa l'estiu, com cada any, al Campament Chippewa, a l'estat de Wisconsin. És un noi solitari i socialment marginat, però se sent orgullós de fer de corneta i encarregar-se de despertar tothom cada matí. Aquest estiu, però, serà diferent, i de manera inesperada començarà una estranya amistat amb el Jonathan, un dels companys escoltes més populars.
Carrillo, Mónica . El tiempo. Todo. Locura.
Resum : Mónica Carrillo presenta su proyecto más personal. Un bello libro con una selección de sus mejores microcuentos y una cuidada edición. El título del libro conforma, a su vez, uno de los microcuentos de Mónica Carrillo más tuiteados en la red: El tiempo. Todo. Locura.
Conrad, Joseph . Heart of Darkness.
Resum : A novel of hallucinatory violence and strangeness, Heart of Darkness tells the story of the sailor Marlow and his entanglement in the horrors of colonialism in Africa. He travels up the Congo on a steamer in search of the great ivory trader, Kurtz, the 'universal genius' who rules his lands through terror, and has made himself into a god.
Domínguez, Martí . L'assassí que estimava els llibres. Barcelona : Proa, 2017 .
Resum : La mort d'un crític literari és el pretext amb què Martí Domínguez inicia aquesta novel·la, que conté una viva descripció del món burgès i intel·lectual valencià, i és una crítica, tan àcida com divertida, de les hipocresies de la nostra societat.
Flaubert, Gustave . Madame Bovary.
Resum : C'est l'histoire d'une femme mal mariée, de son médiocre époux, de ses amants égoïstes et vains, de ses rêves, de ses chimères, de sa mort. C'est l'histoire d'une province étroite, dévote et bourgeoise. C'est, aussi, l'histoire du roman français. Rien, dans ce tableau, n'avait de quoi choquer la société du Second Empire. Mais, inexorable comme une tragédie, flamboyant comme un drame, mordant comme une comédie, le livre s'était donné une arme redoutable : le style. Pour ce vrai crime, Flaubert se retrouva en correctionnelle.
Gavalda, Anna . Des vies en mieux.
Resum : Billie a 13 ans. Elle n'a connu que les coups et la misère. Un matin, en classe, elle découvre "On ne badine pas avec l'amour" d'Alfred de Musset. Mathilde a 24 ans. Un jour, elle oublie son sac à main dans un café. Yann a 26 ans. Un soir, il rend service à son voisin de palier qui l'invite à dîner pur le remercier. Trois prénoms. Trois histoires. Trois jeunes gens d'aujourd'hui, déterminés et courageux, qui préfèrent encore se tromper de vie plutôt que de n'en vivre aucune.
Ginzburg, Natalia . La ciutat i la casa. Barcelona : Club Editor, 2017 .
Resum : Giuseppe, als cinquanta anys, es ven la casa i deixa Roma per anar-se'n a viure amb el seu germà Ferruccio als Estats Units. Què hi busca, tan lluny, tan tard? No ho sap.
Lluís, Joan-Lluís . El navegant.
Resum : Un jove del segle XIX amb un do especial es veu arrossegat des de Perpinyà fi ns a la Comuna de París i a les colònies franceses d’ultramar en un viatge ple de descobertes i de reptes vitals.
Paasilinna, Arto . La dulce envenenadora.
Resum : En el jardín de una casita roja, en la quieta campiña de los alrededores de Helsinki, una viejecita grácil está regando su arriate de violetas. Pero el idilio sólo es aparente: la vida tranquila de la octogenaria es emponzoñada por una banda de malhechores que llega regularmente cada mes a la capital para arrebatarle su escasa pensión.
Schrobsdorff, Angelika . Tú no ets una mare com les altres.
Resum : Amb passió però sense compassió, amb empatia i admiració, però alhora amb una mirada crítica, Angelika Schrobsdorff ho explica amb dues veus diferents: la de la dona adulta, que coneix fins al fons l'ànima humana i, per tant, no jutja, i la de la nena i l'adolescent que reviuen els records d'aquella mare tan poderosa. Tu no ets una mare com les altres és una potent història real d'una mare fascinant i forta però al mateix temps plena de debilitats i contradiccions.
Sopeña, Josepa Elena . Demana-m'ho així i et diré que sí. Alzira : Bromera, 2017 .
Resum : Quan l'Helena s'instal·la a Cambridge per fer classes de català, deixa a Barcelona en Jordi, la seva parella des de fa anys. Però la seva nostàlgia s'esvairà en conèixer el seductor Jamie, un jove pel qual sent una forta atracció.
Sweeney, Cynthia d'Aprix . Tot queda en família. Barcelona : Amsterdam, 2017 .
Resum : Carregat d’humor i de deliciosa ironia, el debut de Cynthia D’Aprix Sweeney és una novel·la addictiva i embriagadora que descriu una foguera de les vanitats a l’epicentre d’una disfuncional família nord-americana. Un retrat generacional implacable.
Uribe, Kirmen . L'hora de despertar-nos junts.
Resum : El 2008 el Museu de Belles Arts de Bilbao va adquirir el quadre “Nit d’artistes a Ibaigane”, d’Antonio Gezala. Reprodueix una escena nocturna típica dels anys 20, en la qual els convidats beuen i ballen al ritme d’un charleston. Al fons del quadre toca una banda de jazz. Entre ells, el trompetista, Txomin Letamendi. La novel·la explica la vida d’aquest músic i la de la seva dona, Karmele Urresti. Abans de la guerra Letamendi havia tocat amb Ravel i Rubinstein, i va actuar a Nova York. Però amb l’arribada de la Guerra Civil tot canvià i es va exiliar a França, on va conèixer la seva dona, Karmele, infermera de professió, i fi lla d’una família benestant d’Ondarroa.

(↑) - Juvenils

Aguilar, Laia . Wolfgang : extraordinari. Barcelona : Columna, 2017 .
Resum : El Wolfgang té onze anys i un coeficient intel·lectual de 152. Li agrada fer llistes de coses impossibles, esbrinar com es viatja a Neptú o fabular sobre convertir-se en un gran pianista. El dia que la seva mare mor, li toca anar a viure amb el desconegut del seu pare i inicia un pla per fugar-se a la millor acadèmia de música del món.
Piñol, Martín . Sentinels. Barcelona : La Galera, 2017 .
Resum : En el seu moment més àlgid de fama i fortuna, un presentador de tele decideix abandonar el seu programa del cor per convertir-se en un heroi justicier, amb el suport de l'audiència, esclar. Amb el seu amic i col·laborador des de l'institut creen Sentinels, una barreja de reality i talent show que vol trobar 10 participants per convertir-los en un equip d'herois que lluitin per la pau, la justícia i el share.
Sands, Kevin . Blackthorn. Barcelona : Estrella Polar, 2016 .
Resum : Londres, 1665. En Christopher Rowe, un noi de catorze anys, viu feliç resolent codis complexos i trencaclosques i preparant tota mena de medicaments i pocions com a aprenent de l'apotecari Benedict Blackthorn. Però quan una misteriosa secta comença a atacar els apotecaris de Londres, el rastre dels assassinats es va apropant cada vegada més a la botiga del seu mestre.
Torday, Piers . Ultima foscor.
Resum : Segon volum de la trilogia de L’últim animal salvatge. Una fascinant trilogia d’aventures i fantasia que et farà pensar. Aquesta és la història d’un nen anomenat Kester. Ha rescatat les últimes criatures salvatges de la Terra i creu que la seva aventura s’ha acabat. Però no podia equivocar-se més perquè: 1. Un helicòpter es dirigeix directament cap a ell 2. Pot sentir murmuris estranys sota terra El seu viatge no ha fet més que començar...

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir
Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal

Disseny i programació web a càrrec del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona

Face