Guies » Novetats

Tornar enrera | Versió per imprimir

NOVETATS PRIMAVERA 2018

Novetats de la primavera de 2018

Índex

(↑) - Biografia

Solà, Pep . La bastida dels somnis.
Resum : En aquesta biografia, l´autor mostra el trenat que formen vida i obra, dos aspectes indestriables en un poeta que ha fet una contribució fonamental a la poesia catalana i universal del segle vint. El present treball aporta un elevat nombre de documentació, en molt bona part inèdita fins ara, d´un enorme interès humà i literari, entre la qual sobresurt la procedent de la correspondència que va mantenir amb Carles Riba, Salvador Espriu, J. V. Foix, Joan Oliver, Feliu Formosa, Martí i Pol, Gabriel Ferrater, Blai Bonet i Joan Teixidor.

(↑) - Filosofia

Thoreau, Henry David . Caminar. Barcelona : Angle, 2017 .
Resum : Thoreau exposa en aquest text la seva filosofia del caminar, de l'art de fer camí, com la manera més intensa de desvetllar els sentits i l'ànima humana.

(↑) - Ciències socials

Dauder, María S. . Les altes capacitats a l'escola inclusiva : Màgic Mundis. Barcelona : Horsori, 2016 .
Resum : Màgic Mundis, la segona part de Dan i Nica. Els viatges de la Boleta Mundis, és el quart llibre d'una col·lecció de contes per treballar a l'aula inclusiva amb nens d'altes capacitats. Aquest volum està dirigit a les ments més menudes que destaquen per una capacitat excepcional, les quals, ja a P3 o P4, són capaces de llegir, anomenar les formes planes i amb volum, i recitar les capitals del món.
Tolosa, M. Helena . Els nostres conflictes de cada dia : Manual pràctic per a la gestió familiar diària. Barcelona : Edicions del Serbal, 2016 .
Resum : Els conflictes en el si de la família sorgeixen cada dia. Alguns són constants, altres esporàdics. Aquest llibre és una barreja amorosa d'experiència educativa, d'experiència de mare i d'experiència en el món de la psicopedagogia. És un manual. Un manual d'ingredients, no un llibre de receptes que cal seguir pas a pas per assolir amb èxit el producte final.

(↑) - Psicologia

Briggs, Dorothy Corkille . El nen feliç: la seva clau psicològica. Barcelona : Gedisa, 2017 .
Resum : El nen feliç no es limita a l'enumeració de les condicions necessàries per a la felicitat d'un infant, sinó que procura brindar als pares orientacions i indicacions pràctiques i, per mitjà de l'anàlisi dels diferents factors que intervenen en les relacions familiars, suggeriments per a una millor i més valuosa educació en el si de la família.
Palau Castro, M. Queralt . La teva mirada parla.
Resum : Un testimoni commovedor i sincer sobre la veritat que hi ha en l'autisme infantil, explicat per una mare amb una filla amb TEA.

(↑) - Geografia i viatges

Bayer, Edu ; Serena, Marc . Microcatalunya.
Resum : Els micropobles segueixen existint a Catalunya. Són poblacions de menys de 500 habitants que administren una tercera part del territori del país però que signifiquen només un 1% de la població. Poc més de vuitanta mil persones que omplen les pàgines del llibre Microcatalunya.

(↑) - Història

Aleksiévitx, Svetlana . Últims testimonis: un solo de veus infantil.
Resum : La Segona Guerra Mundial va deixar al seu pas per territori soviètic milions de víctimes infantils. Últims testimonis és el conjunt de veus d'aquells que van sobreviure. Nens de 2 a 12 anys durant la guerra, ara d'adults ens parlen del que va passar, reprodueixen el que va ser la guerra als seus ulls. Svetlana Aleksiévitx ens presenta la guerra explicada no per soldats, ni polítics, ni historiadors, sinó nens. Els testimonis més desafortunats ens ofereixen una altra cara de la guerra...
Capdevila, Mireia . Nazis a Barcelona: L'esplendor feixista de postguerra (1939-1945). Barcelona : L'Avenç, 2017 .
Resum : Entre 1939 i 1945, entre la fi de la Guerra Civil espanyola i l'acabament de la Segona Guerra Mundial, la presència de representants de l'Alemanya nazi i de la Itàlia feixista a la Catalunya de la postguerra va ser reiterada.
Cañellas, Cèlia . Història de la presó Model de Barcelona.
Resum : La presó és un reflex de la societat que l'ha construïda, en opinió de Michel Foucault, i conèixer una col·lectivitat és també saber com s'estructura el seu control social. En aquest marc d'anàlisi, un equip d'història format per Cèlia Cañellas, Rosa Torán, amb Oriol Junqueres, Francisco Marín i Gemma Garriga, i amb la direcció i coordinació de Josep M. Solé i Sabaté, ha aprofundit en la història de la presó Model des de 1904 a 1993. Així, el llibre mostra que els problemes socials no els arreglaven els centres de càstig i de reclusió, i que la Model ha viscut igualment que el país els batecs convulsos de les primeres dècades del segle XX.
Farradellas, Víctor . 50 batalles de la història de Catalunya. Barcelona : Ara, 2016 . 278 p. ; 23 cm
Resum : Les 50 batalles que han marcat la nostra identitat. Conteses, combats i enfrontaments de tota mena que conjuguen violència i càlcul estratègic i que ressegueixen tot el llarg de la història de Catalunya.
Le Goff, Jacques . L'edat mitjana explicada als joves i als no tan joves.
Resum : Un dels grans especialistes en cultura medieval ens descriu com vivien els homes i les dones dels anomenats «temps foscos» i com el que va passar fa deu segles encara ens afecta personalment. És cert que l'edat mitjana va ser un llarg període de violència i misèria, però també es van assolir fites extraordinàries: es van aixecar catedrals i castells, es van fer viatges a través d'Europa, sorgeixen les primeres universitats...
Reed, John . Deu dies que trasbalsaren el món. Barcelona : Edicions de 1984, 2017 .
Resum : La seqüència revolucionària que arrenca el mes de febrer del 1917 amb el derrocament del tsar culmina el mes d'octubre amb la presa del Palau d'Hivern que posa fi al règim tsarista.Ara el poder recaurà en els soviets: els obrers en armes.

(↑) - Ciències naturals

Bueno Torrens, David . Les profunditats de la ment.
Resum : El cervell és una de les darreres fronteres del coneixement humà i, molt probablement, la més enigmàtica i interessant. Pensem i actuem amb el cervell: desitjos, esperances, decepcions, decisions, plaer… tot passa pel cervell. Tanmateix, sovint s’infravalora l’arrel biològica de la conducta humana. Les profunditats de la ment ofereix una panoràmica àmplia i transversal d’aquests i altres aspectes relacionats amb el cervell. I, sens dubte, conèixer com funciona el cervell ens permet comprendre millor la polièdrica i contradictòria societat humana.
deGrasse Tyson, Neil . Astrofísica per a gent amb presses.
Resum : Quina és la naturalesa de l’espai i el temps? Com funciona l’univers? Quin és el nostre lloc a l’univers? Com hi encaixem? Una introducció brillant i directa als conceptes bàsics de l’astrofísica –des dels bits constituents, a les forces i les lleis que ens regeixen, els científics pioners que van donar lloc a la mecànica quàntica, a la teoria de la relativitat o a l’energia darrere la matèria fosca– que ens permet entendre des del Big Bang fins als forats negres, les galàxies, i un llarg etcètera.

(↑) - Educació

Glifing. Com detectar i vèncer les dificultats de lectura..
Resum : Aquest llibre ens parla de les dificultats d'aprenentatge i d'un mètode de lectura per aprendre a llegir d'una altra manera. El mètode reforça aspectes cognitius que sustentaran les habilitats de lectura. Des de casa, amb un ordinador i convertint la lectura en un joc, el nen entrena amb el mètode Glifing. És fruit del treball de moltes persones del món de la ciència, de les escoles i de les famílies, però, sobretot, és fruit del treball d'una mare que volia ajudar al seu fill i a tots els nens que els costa aprendre a llegir.
Capdevila , Carles . Parir amb humor.
Resum : La divertida comèdia de l'embaràs, el part i el que vé després: arriba la Criatura i capgira la vida de tothom. A més dels protagonistes, trobem uns actors secundaris dibuixats amb un humor esplèndid: «Actors veterans com els pares i sogres, convidats a lluir-se en el paper d'avis. Extres de luxe com el ginecòleg o el pediatre. I figurants com els veïns, el farmacèutic, els altres pares o els amics-sense-fills-ni-ganes, que completen la companyia artística liderada per la Criatura». Un llibre per viure la paternitat de bon humor.

(↑) - Esports

Roca, Roger . Camí cap a un somni. Valls : Cossetània, 2017 .
Resum : En aquest llibre hi trobem un repàs a la trajectòria vital i esportiva de Roger Roca, campió mundial de duatló.
Usall, Ramon . Futbolítica: Històries de clubs políticament singulars. Barcelona : Ara, 2017 .
Resum : No hi ha cap fet històric contemporani rellevant que no es pugui explicar a través d'un club de futbol. El simbolisme d'alguns clubs i seleccions és tan gran que una mirada acurada a la seva història ens permet reviure bona part dels esdeveniments que han marcat els darrers cent anys.

(↑) - Medicina i salut

Abella, Francesc . Deixar de fumar pot ser divertit. Lleida : Pagès, 2017 .
Resum : Deixar de fumar és una aventura. Com qualsevol conducta de risc també pot ser entesa amb una mica d'humor, i això no li resta valor. Amb aquest llibre es pretén afavorir la reflexió personal i l'adquisició d'eines per afrontar la sàvia decisió d'abandonar el tabac.
Cantó, Rosa M. . Les claus de la salut. Lleida : Pagès Editors, SL, 2017 .
Resum : Hom intueix que un desequilibri emocional es troba al darrere de molts trastorns de la salut, però com estan relacionats el cos físic i el mental? I l'ànima? Endinsar-se dins la saviesa de la medicina oriental ens obrirà els ulls a l'enteniment de per què emmalaltim i de com podem curar-nos.
Folch, Montse . Dieta dels colors.
Resum : Una dieta senzilla, clara, efectiva i basada en la dieta mediterrània que t'ajudarà a perdre pes al tems que incorpores nous hàbits alimentaris saludables i lluites contra l'envelliment. Salut, bellesa, comoditat, sentir-nos millor amb el nostre cos, rejovenits i més àgils. Aquests són els principals objectius que ens fixem quan comencem una dieta i, tot i que són raons suficients per menjar de forma saludable durant la resta de les nostres vides, la realitat és que en general arraconem i recuperem els vells costums. La majoria de nosaltres estem sotmesos a un ritme de vida que ens fa difícil parar l'atenció necessària al nostre organisme i mimar-lo per aconseguir el benestar físic i psicològic.

(↑) - Economia

Klein, Naomi . Això ho canvia tot. Barcelona : Empúries, 2015 .
Resum : Oblida tot el que creies saber sobre l'escalfament global. La veritat, la pura veritat, és que el problema no rau en les emissions de diòxid de carboni, sinó en el nostre sistema. Però l'altra veritat és que podem combatre aquesta crisi existencial i transformar el nostre sistema exhaurit en una cosa diferent i radicalment millor. En el seu llibre punyent i provocador, potser el més provocador de tots, Naomi Klein s'enfronta a un dels problemes més greus que amenacen la humanitat: la guerra que el nostre model econòmic fa contra la vida a la terra.

(↑) - Cuina i gastronomia

Escribà, Christian . La cuina de Peter Pan.
Resum : Christian Escribà ens proposa receptes de pastisseria senzilles pensades perquè puguin fer els infants, sense dificultat, a casa. Algunes les podran preparar ells sols i altres és millor que ho facin acompanyats. L'objectiu del llibre és passar-ho bé i descobrir que podem preparar postres senzills i deliciosos, plens d'imaginació, que ens sorprendran, emocionaran i ens faran passar bons moments. Desitjo que us agradi!
Fernández, Zaraida . Cuina casolana vegana. Valls : Cossetània, 2017 .
Resum : Aquest llibre és un recull de 100 receptes veganes de la cuina catalana, és a dir, sense cap ingredient d'origen animal. Són receptes senzilles, dolces i salades, que es divideixen segons les estacions de l'any i que s'elaboren amb productes que es troben al supermercat a l'abast de tothom.

(↑) - Infantils imaginació

Blyton, Enid . Los cinco y el gran enigma.
Resum : Jorge ve una luz en la isla de Kirrin en plena noche, señal de que hay intrusos en su isla. ¿Quiénes son los misteriosos visitantes, y qué hacen allí?
Bond, Michael . Un ós anomenat Paddington. Barcelona : Viena, 2017 .
Resum : "Un ós? Aquí, a l'estació de trens de Paddington? -va dir la senyora Brown mirant el seu marit amb expressió de sorpresa-. Quina ximpleria, Henry, no pot ser." Però el senyor Brown no s'equivocava: l'osset era allà, just al mig de l'andana, amb un barret estrany i una etiqueta penjada al coll que deia: "Si us plau, tingueu cura d'aquest ós. Gràcies."
Burnell, Cerrie . Harper i el paraigua màgic. Barcelona : La Galera, 2017 .
Resum : Quan la Harper comença a buscar a Mitjanit, descobreix que tots els gats de la Ciutat dels Núvols han desaparegut. Està disposada a trobar totes les mascotes però, per fer-ho, haurà d'enfrontar-se amb algú molt poderós...
Calì, Davide ; Somà, Marco . La crida de l'aiguamoll.
Resum : Un dia una parella troba el petit Boris sol i abandonat en un aiguamoll. Feia temps que volien tenir un fill i, aleshores, decideixen endur-se’l i fer-se’n càrrec. No els importa que en Boris tingui brànquies com un peix i els ulls més grossos que els altres nens.En Boris creix feliç amb la seva família fins que un dia sent l’olor de l’aiguamoll i, atret per aquesta olor, s’hi adreça tot pensant com hauria estat la seva vida si s’hagués quedat a l’aiguamoll. Potser seria més feliç vivint entre els seus semblants?, es pregunta en Boris. Per estimar-nos, ens hem d’assemblar? Una paràbola sobre el significat de l’amor i de la família.
Cela, Jaume . Àvia, ja sé que has oblidat el meu nom. Barcelona : Animallibres, 2017 .
Resum : "Àvia, avui faig deu anys. Et vindré a visitar a la residència, però tu no em reconeixeràs, no em faràs cap regal, ni em felicitaràs, ni entendràs per què portarem un pastís i cantarem una cançó, i tots et farem un petó i tots em faran un petó. Tu no me'l faràs. La mare diu que tens una malaltia que jo no sé escriure. Com que tu no em faràs cap regal, te'n faig un jo. T'he escrit un poema, un poema que m'ajudarà a pensar en tu.
Molist, Pep ; Celej, Zuzanna [il] . Les quatre estacions d'en Bru.
Resum : Quatre contes amb quatre aventures quotidianes de l'ós Bru i la seva família. Un per cada estació de l'any. Tot i que els contes i els protagonistes són inventats, estan inspirats en la vida i els costums dels óssos bruns que es mouen pels Pirineus. Els contes descriuen els primers anys de la vida d'en Bru, des que neix fins que es fa gran.
Copons, Jaume . El salt del temps. Barcelona : Combel, 2017 . 155 p. : il. col. ; 21 cm
Resum : Ep, hola! Sóc l’Agus Pianola i amb els meus amics els monstres n’hem passat de tots colors, ja, però sempre ens n’acabem sortint i triomfem per damunt del mal del Dr. Brot. Quin parell, ell i el seu ajudant Nap! Voleu saber què s’han empescat ara per segrestar-nos l’Emma? Un trampolí fet amb una tela màgica que et fa viatjar en el temps! Qui ho deia, que ja estava tot inventat?
Falguera, Mònica A. . Tirant lo Blanc.
Resum : Tirant lo Blanc és l'obra de cavalleria més important de l'escriptor i cavaller valencià Joanot Martorell, i és considerada un dels màxims exponents de la novel·la cavalleresca en llengua catalana. En aquest llibre es mostra el Tirant desitjós de ser cavaller, la influència que té en ell un ermità i el seu llibre, i els seus inicis com a cavaller. També s'expliquen algunes de les batalles més rellevants i els afers amorosos dels protagonistes.
Friedman, Robert S. ; Tolle, Eckhart . El Secreto de Milton.
Resum : Milton era un niño feliz hasta que un bruto de su colegio empezó a hacerle la vida imposible. Un día se encontraba muy preocupado por lo que ese pendenciero pudiera hacerle al volver a la escuela. Pero de repente se ve envuelto en una serie de situaciones (incluida una lección muy especial de su gato Snuggles) que le ayudan a comprender algo muy importante: que la única manera de ser feliz es vivir en el Ahora.
Gidali, Orit . La Nuna esborra paraules. Barcelona : BiraBiro , 2017 .
Resum : La Nuna no pot evitar que aquella paraula se li escapi de la boca... Per sort, té un esborrador màgic amb el qual pot fer desaparèixer les paraules que es penedeix d'haver dit.
Hale, Dean ; Hale, Shannon . La princesa de negro.
Resum : Enfrentarse a los monstruos no es trabajo para una perfecta y delicada princesa de rosa. Por eso, cuando la monstruo-alarma se dispara, la princesa Magnolia deja sus vestidos de volantes y se convierte en la princesa de negro.
Iglesias, Gracia . En Karim i les zebres. Lleida : Pagès Editors, 2017 .
Resum : Enmig d'una ciutat devastada per la guerra, en Karim i en Hakim mantenen vius els somnis i la il·lusió. El d'en Karim és muntar una zebra. Quan la seva cosina Amal al final els porta al zoo, el troben en un estat lamentalbe: gairebé no hi queden animals i la gàbia de les zebres és buida. L'Amal buscarà la manera de fer que el somni d'en Karim es compleixi.
Juvany i Blanch, Albert . La veritable història de la fada de les dents. Barcelona : Col·legi Oficial d'Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya, 2017 .
Resum : A la Gemma se li ha començat a moure una dent. Però ella no vol que caigui perquè li agrada molt: és brillant i blanca com els pètals d'una flor.
Koopmans, Loek . El peix dels desitjos. Barcelona : ING, 2017 .
Resum : Adaptació del conte dels germans Grimm El pescador i la seva dona. Una història que ens parla de la foscor que porta l'ambició desmesurada i de com, en la bondat i en la senzillesa, hi podem trobar la felicitat.
Lobel, Arnold . El viatge del saltamartí.
Resum : El Saltamartí tenia ganes de fer un viatge. «Buscaré un camí», es va dir, «i el seguiré fins allà on em dugui.» Un matí, el Saltamartí va trobar un camí. Un camí llarg i polsegós que s'enfilava cap als turons i baixava cap a les valls. –M'agrada aquest camí –va dir el Saltamartí–. Som-hi! “
Nob, Bruno . Marieta. Los recuerdos de Naneta.
Resum : Naneta recuerda que, con ocho añitos, su madre la llevó a casa del abuelo Emilio, y que allí tuvo que aprender la vida en el campo ¡y era mucho trabajo! En aquel entonces aún la llamaban Marieta, la niña de la ciudad con mucho carácter, a quien había que enseñarselo todo: ordeñar, llevar zuecos, recoger la fruta, coser, vigilar el rebaño de cabras...
Ribón, Marta . Crea els teus propis mòbils. Barcelona : Animallibres, 2016 .
Resum : Descobreix la màgia dels mòbils mentre et diverteixes reciclant! Qualsevol objecte pot convertir-se en un mòbil decoratiu ben bonic: penja-robes, taps, plats i gots de cartró... en pocs passos quedaran transformats en animals, flors o planetes. Aquí trobaràs deu dissenys divertits per començar a deixar anar la teva imaginació!
Sala, Alfred . Una hora al cretaci.
Resum : Una hora al cretaci és un retorn a la novel·la curta d’aventures en estat pur, que arrenca quan un grup de paleontòlegs descobreix un fòssil de dinosaure carnívor amb les restes d’una noia del nostre segle. Com pot ser, si ens separen milions i milions d’anys dels dinosaures? A partir d’aquí, es desenvolupa una història trepidant gairebé sense descans, que inclou un viatge en el temps, molta acció, bon humor, força corredisses i un xic d’amor.
Santiago, Roberto . Los forasteros del tiempo: la aventura de los Balbuena en el imperio romano.
Resum : Soldados, leones, gladiadores, el mismísimo cónsul de Roma... Los Balbuena acaban de aterrizar en el imperio romano.Una nueva aventura está a punto de comenzar.
Schaapman, Karina . La casa dels ratolins. Barcelona : Blackie Books, 2017 .
Resum : Endinsa't en el món en miniatura de la casa dels ratolins, una casa que no s'assembla a cap altra!
Star, Danielle . Melowy: El cant de la lluna. Barcelona : Estrella Polar, 2017 .
Resum : La professora de teatre i cant ha pensat per a les Melowy de primer curs una prova especial: hauran d'interpretar un musical davant de tot Destiny! Les proves han començat. La Selene, però, no hi vol participar i les seves amigues no entenen per què...
Stevenson, Steve . Assalt al museu de cera.
Resum : En Tom, l'Annika i en Josh viatjen al París del 1784, en plena Revolució Francesa, per salvar un nen acusat injustament de robar una valuosa peça del museu de cera. Entre incursions a la Bastilla i la persecució d'un misteriós mosqueter, els tres amics hauran d'esclarir el cas abans no sigui massa tard.
Stilton, Tea . Mil fotos per a una top model.
Resum : La directora de la revista Ratvogue imparteix classes de periodisme de moda per primera vegada a Ratford, i nosaltres ens morim de ganes d'aprendre tots els secrets de la professió.
Torero, José Roberto . Una història de futbol. Barcelona : Blackie Books, 2017 . 152 p. : il. col. ; 22 cm
Resum : El Zuza és un nen com tants d’altres. Li encanta quedar amb la seva colla i jugar a futbol, tot i que és força dolent. Al Dico, el seu millor amic, també li encanta jugar a futbol, i és boníssim. Junts decideixen muntar un equip per participar al campionat de la seva ciutat. Són inseparables.
Torrent, Dani . El misteriós cas de la mare advocada.
Resum : A l'escola els demanen que facin una redacció sobre la professió dels pares i això es converteix en el punt de partida d'un nou cas de la banda de petits investigadors, els de «la Poca Lipsi». La mare d'en Ramon és advocada, una dedicació molt misteriosa: arriba a casa amb el seu maletí ple de papers, que no pot tocar ningú, i al matí el torna a agafar i marxa com un llamp cap als jutjats. És per això que en Ramon, acompanyat dels seus amics, decideix investigar aquella «estranya dona» amb qui conviu.

(↑) - Infantils coneixements

Invents: respostes ràpides per a preguntes enginyoses. Barcelona : Vox, 2017 .
Resum : Tots comencem a tremolar quan un Supertafaner ens mira directament als ulls i obre la boca per dir Per què? Amb aquest llibre ell mateix podrà trobar la resposta!
Mates del dia a dia. Barcelona : Vox, 2016 . 93 p. : il. col. ; 21 cm
Resum : Tots comencem a tremolar quan un Supertafaner ens mira directament als ulls i obre la boca per dir PER QUÈ? Amb aquest llibre ell mateix podrà trobar la resposta!
Qui surt de l'ou?.
Resum : No només ponen ous les gallines! En el món animal hi ha un gran nombre d'ous ben diferents. Els peixos, els flamencs, les aranyes, els cocodrils, els dinosaures... tots surten d'un ou! Cada ou és diferent i cada animal té la seva tècnica perquè les cries neixin sanes i fortes.
Qüestions peludes.
Resum : Tots comencem a tremolar quan un Supertafaner ens mira directament als ulls i obra la boca per dir PER QUÈ? Què és la societat?Què és la llibertat? Parlant s' entén la gent? Existeixen opinions superiors a altres?Som tots iguals? Quan passes una frontera, canvia el paisatge? etc.
Cordomí, Xavier . Diables.
Resum : Aquesta guia il·lustrada és una mostra exhaustiva dels diferents balls i grups de diables que trobem repartits pels barris de la ciutat de Barcelona.
Lange, Monika . Què mengen els animals? : els animals i el menjar.
Resum : Un primer llibre sobre l'alimentació dels animals, amb informació sobre el seu metabolisme i pàgines desplegables! Els humans mengem per poder caminar i córrer, però també per poder pensar i llegir. I què passa amb els animals? Què mengen, i com ho fan? Els óssos, com els humans, mengen de tot; altres, només mengen carn, i n'hi ha que només mengen plantes. En funció del que mengen, les espècies ocupen un lloc en la cadena alimentària, que marcarà la diferència entre menjar i ser menjat.
Liukas, Linda . Hola Ruby: l'aventura de programar.
Resum : La Ruby és una nena amb una imaginació desbordant. En el seu món, tot és possible si la ment treballa. A través de les seves aventures, els lectors aprendran els conceptes bàsics de la programació.
Mag Gerard, . Màgia amb aliments.
Resum : El llibre que tens a les mans és el primer manual que recull jocs de màgia inèdits en els quals s'utilitzen exclusivament aliments. Et permetrà fer els primers passos en l'art de l'impossible i aconseguiràs sorprendre els espectadors. Alguns dels trucs exposats són creacions del Mag Gerard, i d'altres, versions adaptades a l'actualitat. Estigues ben atent, deixa't fascinar, aquest llibre et convertirà en un expert de la màgia amb aliments!
Pommaux, Yvan ; Ylla-Somers, Christophe . Nosaltres, la nostra història.
Resum : Aquest llibre explica la nostra Història. No la dels reis i reines, caps, emirs, emperadors, tsars, presidents o dictadors..., sinó la nostra. La dels homes, dones i nens que han poblat la terra. Una epopeia que va començar fa cent cinquanta mil anys, que encara no ha acabat, i de la qual nosaltres som els herois.

(↑) - Còmics

Aoyama, gosho . Detective Conan.
Resum : La historia se centra en Shinichi Kudo, un famoso joven detective que es envenenado por unos hombres vestidos de negro, pero en vez de morir encoge hasta tomar el aspecto de un niño de 7 años. Tras esto, Shinichi, decide cambiarse el nombre por Conan Edogawa para proteger a los suyos, obtener suficientes pruebas para detener a la organización y encontrar una cura para volver a su tamaño normal.
Auster, Paul . Ciutat de vidre.
Resum : La novel·la gràfica Ciutat de vidre és considerada un dels millors cent còmics del segle XX, un llibre de culte. La trama flueix entorn la figura de Quinn, en altres temps poeta i ara, després de la mort de la seva esposa i el seu fill, escriptor de novel·la negra. Immers en la solitud en una ciutat bulliciosa, la seva vida trobarà un al·licient quan algú el truca insistentment a mitja nit, confonent-lo amb un detectiu anomenat Paul Auster. Quinn, encuriosit, decidirà suplantar l'enigmàtic Auster per apropar-se a la figura d'un personatge enigmàtic, dèbil i espantadís. L'estrany individu li demana protecció davant del seu pare, un home amb un passat i un present ben foscos.
Konishi, Noriyuki . Yo-Kai watch.
Resum : Nathan Adams es un estudiante de quinto de primaria normal y corriente. Un día, mientras pasa por una arboleda, se encuentra con el Yo-kai mayordomo Whisper, que le entrega el "Yo-kai Watch", un extraño reloj con el que puede ver a los Yo-kai. A partir de entonces, Nathan se irá haciendo amigo de ellos conforme resuelve sus problemas.
Preston, Paul . La guerra civil espanyola.
Resum : La Guerra Civil Espanyola de Paul Preston, un dels hispanistes de major prestigi internacional, és un text de referència sobre el conflicte que assolà Espanya entre 1936 i 1939. Ara, més de vuitanta anys després del cop d'estat que va desencadenar la guerra, el jove il·lustrador José Pablo García adapta el llibre de Preston al format còmic i ens ofereix una història en imatges que pretén aproximar el relat d'aquella tragèdia a les noves generacions, però sobretot contribuir a preservar la memòria de la nostra història, essencial per a l'exercici quotidià de la democràcia.
Watase, Yuu . Fushigi Yugi.
Resum : Miaka y sus amigos han perdido el manuscrito de "El universo de los cuatro dioses" y, con él, la posibilidad de convocar a Suzaku. Sin embargo, Tai-yi les explica que pueden invocarlo una vez más si consiguen hacerse con el "tesoro de los dioses", que se encuentra en Bei-jia, el país del dios Genbu. Sabiendo que deberá enfrentarse una vez más contra Yui, Miaka, junto a sus Siete Estrellas, emprende el viaje a Bei-jia.

(↑) - Novel·la

Això no és Amèrica - Jordi Puntí. Barcelona : Empúries, 2017 .
Resum : Hi ha qui recorda un amor mentre passeja pels carrers de l’Eixample per traçar una lletra amb els seus passos. Hi ha l’home del maletí que fa autoestop a la sortida de Vic. Hi ha en Gori, que en un poble de la Catalunya nord rep cartes d’un germà amb qui fa anys que no es tracta. Hi ha l’home que vol regalar un viatge a París a la seva dona, però ho canvia per un creuer en solitari al vaixell on canta en Sam Cortina. Hi ha la història prodigiosa d’en Mike (abans Miquel) Franquesa i la seva relació peculiar amb els casinos. I al final, lligant-ho tot, hi ha l’escriptor que se’n va fins a Nancy per completar, a plena satisfacció dels lectors, la seva feina de viatjant d’històries...
Comentari : Quinze anys després d’aquells Animals tristos, Jordi Puntí torna amb un volum de contes que retrata la seva evolució estilística i temàtica de tot aquest temps. Són nou històries de l’edat adulta, exercicis de desamor, retrats de personatges en fuga i rebels a la recerca del seu lloc al món.
Els vells amics - Sílvia Soler . Barcelona : Columna, 2017 .
Resum : Cinc estudiants de Belles Arts viatgen a París per visitar la gran exposició que es va fer sobre Gauguin al Grand Palais a finals dels anys vuitanta. Aquell viatge, de només quatre dies, els durarà tota la vida. En Marc, la Lídia, en Mateu, l’Ada i en Santi teixiran, a partir d’aleshores, una amistat que sembla indestructible i que els mantindrà ancorats als vells temps, als anys dels grans anhels. Els protagonistes, però, entendran aviat que tan difícil és mantenir-se fidel a la vocació artística com renunciar-hi. I la vida, que cada vegada es torna més exigent, acabarà posant-los a prova.
Comentari : A "Els vells amics" Sílvia Soler s’endinsa en l’apassionant aventura que suposa la recerca del sentit de la vida i ens mostra per què l’amistat és un valor que cal preservar per sempre.
Origen - Dan Brown . Barcelona : Columna, 2017 .
Resum : En Robert Langdon, professor de simbologia i iconografia religiosa de la Universitat de Harvard, va fins al museu Guggenheim de Bilbao on es farà un anunci transcendental que «canviarà per sempre com entenem la ciència». L’amfitrió de la vetllada és l’Edmond Kirsch, un jove multimilionari convertit en figura de renom mundial arran dels seus visionaris invents tecnològics i prediccions arriscades. En Kirsch, un dels alumnes més brillants que va tenir en Langdon, es disposa a revelar un descobriment extraordinari que donarà resposta a les dues preguntes que han obssesionat la humanitat des del principi dels temps: d’on venim? A on anem?
Comentari : Durant la presentació, perfectament orquestrada per l’Edmond Kirsch i la directora del museu, l’Ambra Vidal, es desencadena un caos davant la mirada atònita dels nombrosos convidats i els milions d’espectadors de tot el món. Davant la imminent amenaça que la troballa es perdi per sempre, en Langdon i l’Ambra han de fugir desesperadament a Barcelona i començar una carrera contrarellotge per localitzar la críptica contrasenya que els donarà accés al revolucionari secret d’en Kirsch. Perseguits per un enemic turmentat i perillós, el poder del qual sembla provenir directament del mateix Palau Reial de Madrid, en Langdon i l’Ambra descobriran els episodis més obscurs de la història i l’extremisme religiós.
Una columna de foc - Ken Follett. Barcelona : Rosa dels Vents, 2017 .
Resum : L'any 1558 els conflictes religiosos que sacsegen Kingsbridge s'han convertit en un obstacle insuperable per a l'amor entre en Ned Willard i la Margery Fitzgerald. Quan Elisabet I arriba al tron d'Anglaterra, tot Europa se li gira en contra i la jove reina decideix crear el primer servei secret amb la missió que l'adverteixi de qualsevol intriga o invasió. Al llarg de mig segle turbulent, en Ned lluitarà per estar amb la Margery mentre lidera el petit grup de valerosos agents secrets, que s'acabaran convertint en el fonament del poder de la reina... i en la matèria d'un captivador thriller històric d'espionatge.
Comentari : En "Una columna de foc", Ken Follet torna a demostrar que és el gran mestre de la narrativa d'acció i suspens,transportant-nos, aquest cop, al convuls segle XVI, amb una magnífica història d'amor amb el rerefons amenaçador de les guerres de religió. La saga d'"Els pilars de la Terra" i "Un món sense fi" continua ara amb aquesta nova novel·la de Ken Follett.
Aliaga, Xavier . Les quatre vides de l'oncle Antoine. Barcelona : Angle, 2017 .
Resum : Antonio Aliaga ha de fugir d'Espanya durant els primers anys de la postguerra. Les seves activitats antifranquistes a la clandestinitat l'obliguen a deixar dona i dues filles a Carcaixent i allistar-se a la Legió Estrangera, immersa en la guerra d'Indoxina. En la distància física i a ulls de la seva família, Antonio es converteix en un personatge misteriós, esmunyedís i mític.
Auster, Paul . 4321.
Resum : 3 de març de 1947: l’Archie Ferguson, fill de l’Stanley i la Rose, neix en un hospital de Nova Jersey. Aquest és l’únic fet immutable en la seva existència. A partir d’aquest moment, s’obren davant seu diversos camins, que el duran a viure quatre vides paral·leles, simultànies i independents; a créixer i experimentar de diferents maneres l’amor, l’amistat, la família, l’art, la política i fins i tot la mort.
Baker, Frank . El misteri de la senyoreta Hargreaves. Barcelona : Viena, 2017 . 382 p. ; 22 cm.
Resum : El jove Norman Huntley, fill del llibreter de Cornford, i el seu amic Henry, mecànic de cotxes, han passat a Irlanda uns dies de vacances fabulosos. De tornada cap a Anglaterra decideixen entrar a visitar una església custodiada per un sagristà que té molt poques ganes de rebre forasters. Per guanyar-se la seva simpatia, els dos nois s'inventen que coneixen una gran amiga del bisbe: l'octogenària senyoreta Hargreaves, arpista i poeta, i també una viatgera intrèpida que va a tot arreu amb un gos i una cacatua... I resulta que funciona, perquè els sagristà els obre la porta. De fet, funciona tan bé que al cap d'uns dies en Norman rep una carta de la senyoreta Hargreaves dient que està feliç de fer-li saber que passarà uns dies a Cornford i que confia que la vindrà a recollir a l'estació.
Balcells, Salvador . Els crims del convent.
Resum : Any 1869. El convent de Santa Anna d'Alcover, abandonat pels frares, acull pobres a les seves cel·les i a l'hospital, instal·lat a l'antiga església. A prop apareix un cadàver recent, amb el cap i la cara esclafats a cops. És època de revoltes i l'alcalde encarrega la investigació a l'agutzil i el sereno locals, que han d'esbrinar qui és i qui l'ha mort. Tresors amagats, reminiscència de guerres carlines, altres crims sense resoldre, notaris influents, remeieres endevinaires, sermons i desvaris religiosos, reivindicacions feministes... Els fets es van succeint i sembla que podran permetre finalment arribar a la resolució dels assassinats. Però serà així?
Bennasar i Llobera, Sebastià . L'imperi dels lleons. Barcelona : Alrevés, 2016 .
Resum : Som al 1972. Jean Neige i la seva banda preparen el cop que els ha de consolidar com una de les bandes criminals més perilloses de França. D’aquí a fer-se amb el control de la màfia a Lyon hi ha un camí de sang que ells han començat a recórrer i que els durà, entre d’altres, a urbanitzar la Costa Brava, controlar la prostitució de mitja Europa i el tràfic d’haixix. La banda, sempre amb un peu als negocis il·legals i un altre en els de dubtosa reputació com la construcció, el 2006 es troba en un atzucac. Podrà el fill de Neige mantenir el clan al cim del poder?
Brown, Dan . Origin.
Resum : Robert Langdon, Harvard professor of symbology and religious iconology, arrives at the ultramodern Guggenheim Museum Bilbao to attend a major announcement—the unveiling of a discovery that “will change the face of science forever.” The evening’s host is Edmond Kirsch, a forty-year-old billionaire and futurist whose dazzling high-tech inventions and audacious predictions have made him a renowned global figure. Kirsch, who was one of Langdon’s first students at Harvard two decades earlier, is about to reveal an astonishing breakthrough . . . one that will answer two of the fundamental questions of human existence.
Camilleri, Andrea . Mort mar endins. Barcelona : Edicions 62, 2016 .
Resum : En els vuit relats que componen aquesta novel·la "matrioixca", Camilleri ens fa retrocedir fins a la joventut del comissari Montalbano, quan encara no estava amoïnat per la vellesa però ja mostrava el seu caràcter llunàtic, de vegades esquerp, professionalment audaç.
D'Andrea, Luca . La substància del mal. Barcelona : Rosa dels Vents, 2017 .
Resum : L'any 1985, durant una terrible tempesta, en Kurt Schaltzmann, en Markus Baumgartner i la seva germana Evi són brutalment assassinats al Bletterbach, un enorme congost tirolès els fòssils del qual expliquen la història del món. Al cap de trenta anys, en Jeremiah Salinger, un documentalista nord-americà que fa poc que s'ha instal·lat a la zona amb la seva dona i la seva filla petita, s'obsessiona amb aquest cas sense resoldre.
Giner, Gonzalo . El sanador de caballos.
Resum : "El sanador de caballos" es una apasionante novela histórica y de aventuras que narra la imparable escalada vital del hijo de un posadero que, gracias a su tenacidad, consigue adentrarse en los misterios de la sanación y convertirse en una pieza clave en la batalla de las Navas de Tolosa, el enfrentamiento que sentenció la supremacía de los cristianos sobre los musulmanes durante la Reconquista.
Kidd, David . Històries de Pequín. Barcelona : Viena, 2017 .
Resum : El 1946, el jove estudiant nord-americà David Kidd va viatjar a la Xina amb una beca de la universitat. Tres anys després es va casar amb la filla d'una aristocràtica nissaga de Pequín i la parella es va traslladar a la casa familiar dels Yu, on convivien diverses generacions i es custodiaven tradicions centenàries. Però aquest estil de vida que Kidd observava amb fascinació no trigaria gaire a desaparèixer: la Revolució ho havia de liquidar tot sense miraments al cap de pocs mesos.
Labrado, Víctor . Quan anàvem a l'estraperlo.
Resum : Quan anàvem a l’estraperlo és un testimoni extraordinari de la lluita per sobreviure, de la picaresca dels pobres per burlar l’autoritat i guanyar-se el pa de cada dia. Amb un estil despullat, directe i vibrant, a mitjan camí de la novel·la d’aventures i la crònica, Víctor Labrado reconstrueix la memòria d’un temps duríssim: del final de la segona República a la immediata postguerra, quan a la misèria i la fam calia sumar la repressió franquista.
Leon, Donna . Restes mortals. Barcelona : Edicions 62, 2017 .
Resum : El comissari Brunetti descansa de l'estrès de la feina en una vil·la de la llacuna veneciana. Enmig del silenci i dels llibres, fa amistat amb en Davide Casati, un home vidu força peculiar que es dedica a criar abelles i amb qui surt a remar de tant en tant. Darrerament, però, en Davide està amoïnat per les abelles. Per algun motiu estrany, estan desapareixent de la zona. El fet que l'entorn natural s'hagi deteriorat tant pot haver-hi contribuït, però ell sospita que hi ha alguna cosa més.
Murakami, Haruki . De què parlo quan parlo d'escriure. Barcelona : Edicions 62, 2017 .
Resum : Murakami explica els secrets de la seva vida com a escriptor. Coneixerem les seves manies a l’hora d’escriure, els seus hàbits, el mètode que utilitza, els errors que ha comès com a escriptor, els encerts que ha assolit al llarg de la seva carrera, sempre amb la visió aguda i plena d’humor d’un dels grans escriptors contemporanis.
Paasilinna, Arto . Delicioso suicidio en grupo.
Resum : Miles de finlandeses se lanzan cada año por un precipicio o inhalan dióxido de carbono del tubo de escape. Precisamente el día de San Juan, la fiesta de principios del verano, Onni Rellonen, un empresario en crisis, decide poner fin a su vida. Pero apenas ha encontrado un granero apartado, unos ruidos lo detienen. Onni salva a otro visitante del granero, el coronel Kemppainen, un viudo que había decidido matarse ese mismo día. Ambos renuncian al común propósito y empiezan a charlar sobre los motivos que les impulsaban. Nace así una larga amistad y la idea de fundar una asociación de «aspirantes a suicida».
Paley, Grace . Tots els contes.
Resum : Aquest volum de contes recopilats per l’autora configura un fresc magnífic de la vida en una gran ciutat narrat a través d’una àcida mirada femenina dins d’un territori fins llavors reservat als homes. Ja sigui escrivint sobre l’amor (i el conflicte) entre pares i fills, o entre homes i dones, o sobre la lluita diària de mares solteres que es fan grans o d’activistes que intenten donar sentit al món, les històries exuberants i gens convencionals de Paley, escrites amb la seva veu personalíssima i inconfusible, la van convertir en una de les autores més singulars de la seva època.
Quintana Petrus, Josep Maria . Noia que va sortir d'un quadre de Boticelli.
Resum : Paola Torelli, la noia que semblava haver sortit d'un quadre de Botticelli, pensa furiosa que l'únic que pot fer en aquell estat límit en què es troba és assassinar l'amant de la seva mare, l'advocat Carlo Grimalt. Per això té la pistola i prem el gallet, però no se'n sortirà. Tanmateix, el magistrat Franciso Bocanegra, implacable i meticulós en la investigació criminal, intentarà no sols condemnar, sinó també comprendre la frustrada assassina i la relació complexa i descarnada d'unes persones que viuran en un món carregat de violència, odi i amors folls.
Rothmann, Ralf . Morir a la primavera.
Resum : A finals de l'hivern de 1945, al nord d'Alemanya, dos amics de disset anys, en Walter i en Fiete, treballen munyint vaques en una granja que ha patit els estralls de la guerra. Ni tan sols es plantegen la possibilitat que els enviïn al front. Però un dia les SS es planten al poble amb un barril de cervesa i una proposta a la qual ningú podrà negar-se: allistar-se. D'aquesta manera, els dos nois acabaran al front nazi, on assistiran a la desintegració de l'excèrcit alemany i viuran les últimes espurnes de violència, cruenta i irracional.
Santaeulàlia, J.N. . La sorra vermella. Barcelona : Proa, 2017 .
Resum : El desembre de 1941, poc després d'acabada la guerra, dos amics anarquistes, Pedro i Quilis, tornen clandestinament a Barcelona des de l'exili francès per buscar-hi una nena petita, filla del primer i d'una noia afusellada pocs dies abans per les tropes franquistes.
Slimani, Leila . Una dolça cançó.
Resum : Myriam decideix tornar a treballar com a advo­cada, malgrat la reticència del marit, després d’uns anys retirada per cuidar els seus dos nens. La parella comença a cercar mainadera, i després d’una tria molt exhaustiva, troba Louise, que conquereix ràpidament l’estima dels nens i passa a ocupar, a poc a poc, un lloc central a la llar. Però el parany de la dependència mútua que es va creant es tancarà de manera tràgica.
Stevenson, D.E. . Matrimoni de la senyoreta Buncle.
Resum : La Barbara Buncle, feliçment casada amb el seu editor, està desitjosa de marxar de Londres. Just quan comença a estar tipa de tenir-se-les amb agents immobiliaris, troba en un poblet anomenat Wandlebury una caseta que li sembla perfecta per començar una vida tranquil·la i assossegada. Però les coses es compliquen quan visita l'advocat encarregat de la venda de la casa i per error aquest li dóna el testament de l'anciana i estrafolària lady Chevis Cobbe, que té unes disposicions més que sorprenents que ella es compromet a no revelar a ningú. Un cop instal·lats a la casa, la Barbara i el seu marit es converteixen en l'epicentre de les xafarderies del veïnat. I ella, presa d'una renovada inspiració, comença una nova novel·la, en què els personatges, és clar, recorden vagament els habitants de Wandlebury...
Valentí Arbós, Núria . Novembre.
Resum : L’Olívia viu les primeres setmanes com a professora en un institut del Penedès i es rendeix a la bellesa del paisatge d’aquell mar de vinyes. Tant, que gairebé pateix un accident de cotxe distreta pels colors que contempla, un accident que, tot i no produir-se, tindrà conseqüències. Alhora, la jove mestra comença a prendre consciència de la greu situació que viu un alumne seu, en Miquel. La relació de l’Olívia amb el seu marit és aparentment plàcida, tot i que alguns núvols de desconfiança semblen amenaçar l’horitzó de la parella. En Sergi, l’amo d’una cafeteria propera a l’institut, apareix en la vida de l’Olívia per iniciar-la en el coneixement de la vinya, del vi i de la terra que els crea. I per mostrar-li un univers de sensacions que ja mai més serà el mateix que ella havia conegut.
Zweig, Stefan . Clarissa.
Resum : La Clarissa, filla d’un militar austríac, coneix a Lucerna en Léonard, un jove socialista francès, de qui s’enamora. L’esclat de la Gran Guerra separa els amants i la jove, que s’ha quedat embarassada, ha de tornar a Àustria, enmig d’una Europa que s’esquinça. Allà pren la decisió de tenir un fill de l’enemic i de criar-lo.

(↑) - Altres

Contes sorprenents.
Resum : Salvador Comelles adapta cinc contes sorprenents, de cinc autors diferents: La porta oberta (Saki), El regal de Reis (O. Henry), El collaret (Guy de Maupassant), La venjança (Txékhov) i L'espectre (H. Quiroga). Versió dels textos per a "Lectura Fàcil" a càrrec de Salvador Comelles.
Ballaz Zabalza, Jesús . El castell impenetrable.
Resum : L'Efal, un jove tuareg, abandona la seva tribu per anar a buscar la Zayda. Per trobar-la, ha d'arribar fins al mar, ja que la noia ha sigut segrestada per uns pirates. Per altra banda, en Thor, un jove procedent de Dinamarca, parteix amb els seus pares a la cerca del Castell de Calatrava, que va pertànyer a la seva família durant molts anys i que els va ser arravatat per uns pirates encapçalats per una jove bella i cruel. La història d'ambdós nois convergirà en aquest castell després de passar nombroses aventures i desventures.
Forcades, Teresa . Els reptes del papa Francesc. Barcelona : Viena, 2017 .
Resum : L'any 2013 l'elecció del papa Francesc va obrir un període de grans expectatives en què molts cristians confiaven que hi hauria un canvi d'enfocament dins de l'Església catòlica i es plantejaria obertament com afrontar alguns dels grans reptes que té al davant, derivats tant de la tensió entre espiritualitat i institució, com del conflicte entre doctrina i experiència de vida que pateixen molts cristians en la seva pròpia pell... Però aquest procés no sembla que hagi de ser tan ràpid com molts esperaven que fos.
Nansen Salas, Lluís . Meditació zen : L'art de simplement ser. Barcelona : Viena, 2017 .
Resum : La meditació zen és una pràctica que ens fa connectar amb el nostre ésser interior a través d'un mètode que ha estat provat, experimentat i refinat durant segles, i que és considerat el camí més directe a la realització.

(↑) - Juvenils

L'actor Lucas Bilbo - Àngel Burgas . Barcelona : Edebé, 2017 .
Resum : Ningú va ser conscient de la desaparició de la Rut el dia en què es va produir. Aquell matí havia anat a classe, però a la tarda no va aparèixer pel gimnàs a l’hora de l’assaig de teatre. L’endemà, la Rut tampoc va anar a classe. Aviat els seus companys es van adonar que alguna cosa estranya passava: els professors estaven neguitosos i, a mig matí, es va presentar la policia. El rumor es va estendre com la pólvora als quatre segons: «Ha desaparegut la Rut Fàbregues! Els Mossos d'Esquadra estan interrogant els seus amics, un per un, al despatx del director!». Quin misteri s'amaga rere aquesta desaparició? Quina relació té amb qui, anys després, es convertirà en un famós actor? De fet, va ser a l'institut on estudiava la noia, quan l'afició d'en Lucas Bilbo per la interpretació es va consolidar i quan es van esdevenir els fets que són el tema central de la història que aquí es narrarà.
Veritat - Care Santos. Barcelona : Edebé, 2017 .
Resum : Absolt del càrrec d’assassinat, del que va ser injustament acusat als 14 anys d’edat, el jove Èric surt del centre de reforma de menors després de quatre anys d’internament. Malgrat tot, la reinserció en una societat carregada de prejudicis serà una realitat encara més dura. Serà l’amor una força suficient per superar les dificultats?
Bergstrom, Scott . Crueltat.
Resum : La Gwendolin, de 17 anys, ha viscut a tot el món i parla molts idiomes perquè el seu pare és diplomàtic, o això creu ella. Ara viu a Nova York i el seu pare treballa a la seu de les Nacions Unides. Però un dia ell desapareix i la Gwendolin descobreix que en realitat era un agent de la CIA i que uns gàngsters l’han raptat. El seu pare li ha deixat un missatge encriptat i ella decideix anar a buscar-lo a París, seguint-li la pista. Allà és entrenada durament per una agent del Mossad que la converteix en una espia despietada i disposada fins i tot a matar...
Carranza, Maite . Germanes, gossos, friquis i altres espècimens.
Resum : La perfecta Àngela és suplantada a Dublín per la seva imperfecta germana, la Marina, especialista en embolics i desastres. La Marina es veu ficada en un absurd malentès amb en Patrick, el nòvio irlandès de la seva germana, amb els gossos de Mrs. Higgins, amb els seus hostes sicilians i amb una llunàtica família d’activistes animalistes. I per si fos poc, en C.C., un friqui desesperat, sempre li trastoca tots els plans.
Hardinge, Frances ; Riddell, Chris [il] . L'arbre de les mentides.
Resum : El pare de la Faith apareix mort sense que se sàpiga què ha passat exactament. Corre el rumor que s'ha suïcidat, però la Faith es nega a acceptar-ho i es proposa investigar per descobrir la veritat. Entre les pertinences del pare hi ha un arbre d'una espècie estranya: un arbre que s'alimenta de les mentides que li xiuxiuegen i que dóna uns fruits que revelen secrets ocults.
James, Vic . La gàbia daurada. Barcelona : La Galera, 2017 .
Resum : Al món hi ha dos tipus de persones: Destres i Ordinaris. Els primers són aristòcrates amb poders obscurs; els segons, gent corrent. Uns governen i viuen en el luxe, els altres han de complir deu anys d'esclavitud.
Ruiz de Arbulo Bayona, Joaquín . Roma: explicada als joves,i als no tan joves.
Resum : L'autor d'aquest llibre va acceptar el repte de respondre les preguntes que els alumnes del planeta ESO d'un institut català del segle XXI farien als joves de la Roma clàssica. Evidentment, la majoria de preguntes feien referència al sexe i a les seves variants. Altres eren sobre higiene corporal, maquillatge i depilació. I sobre com es lligava a l'època. O sobre l'amor i les drogues. O sobre si els romans menjaven pizzes (ja us anticipem que la contesta és no, però sí coses semblants). Les respostes d'aquest catedràtic d'Arqueologia Clàssica a la Universitat Rovira i Virgili, clares i entenedores, ens aproximen a aquella època i ens convencen que, efectivament, encara avui tots els camins porten a Roma.
Thompson, Lisa . L'imprevist cas del noi a la peixera. Barcelona : Fanbooks, 2017 .
Resum : A causa d'un trastorn obsessiu compulsiu, el Matthew Corbin, de dotze anys, està aïllat del món. El pànic als gèrmens l'obliga a viure tancat a la seva habitació, convençut que el contacte amb les altres persones el pot contagiar. El noi es passa els dies mirant el món des de la finestra, fins que un fet imprevist sacseja la seva existència: al barri ha desaparegut un nadó i només ell pot tenir-ne algun indici.

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir
Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal

Disseny i programació web a càrrec del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona

Face