Guies » Temàtiques

English books for kids
25 d'abril de 2016

English-for-kids
Lot de reforç per acompanyar l'hora del conte en llengua anglesa.

Els remences
10 de desembre de 2013

Llibre_sindicat_remença_1
Guia de lectures entorn el fet remença. Material de suport a l'exposició temporal "El llibre del sindicat remença de l 1448".  Visualitzar la guia en format issuu Consultar exposició:  El sindicat remença de 1448. Memòria del món.

Àlbums il·lustrats
26 de març de 2013

Guia de lectures recomanables.

L'altra cara de la vida: la mort
21 de gener de 2013

Memora
La mort pot ser analitzada des de múltiples vessants: cultural, emocional, psicològic, patrimonial, etc. Les biblioteques, amb les seves col·leccions, intenten sempre oferir els diferents punts de vista. El Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona col·labora amb el grup Mémora amb motiu de l'exposició "L'altra cara de la vida: cultura funerària, ahir i avui" per apropar als ciutadans diferent tipus de material que es pot trobar a les biblioteques públiques de les comarques gironines. 

Marató de TV3 2012: Càncer
05 de desembre de 2012

Foto4186
El càncer és la causa principal de mort de persones entre els 35 i els 70 anys en el món occidental. La lluita contra aquesta malaltia terrible implica tota la societat. L'edició del 2012 de la Marató de TV3 està destinada a recollir fons per a la recerca, prevenció, cirurgia, tractaments i acompanyament psicològic i afectiu de les persones afectades.   Des de les biblioteques públiques de Girona contribuim amb una guia de lectura que posa al vostre abast llibres de divulgació científica, novel·les i experiències personals, cinema, cómics i pàgines web de referència.

Benvingut a casa
28 de novembre de 2012

Acolliment_copia
La Fundació Infància i Família juntament amb el grup de treball CLER de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Girona ha elaborat una guia on trobareu un recull de llibres, per a grans i petits, que us convida a conèixer les diferents realitats familiars que trobem a la nostra societat, així com a apropar-vos a conceptes com el “vincle afectiu”, “les capacitats parentals” “el sentiment de pertinença”... tots ells protagonistes d’un entorn familiar sa i enriquidor.

Violència de gènere
06 de novembre de 2012

Vg
L' Assemblea General de l'ONU va designar el 25 de novembre com el Dia Internacional contra la Violència de Gènere en record de les germanes Mirabal, tres activistes polítiques de la República Dominicana, brutalment assassinades l'any 1960 durant la dictadura de Trujillo. Cada any s'elaboren centenars de guies de lectura i s'editen materials en tots els formats (llibres, webs, documentals...), des d'institucions, biblioteques i associacions de dones. Però desgraciadament el problema segueix vigent i el comptador de víctimes no s'atura. Des del SERVEI DE BIBLIOTEQUES de la DIPUTACIÓ DE GIRONA volem fer la nostra aportació amb aquesta guia de lectura que recull una selecció del fons disponible a les biblioteques públiques del nostre territori.  

Llibres cada dia
17 d'octubre de 2012

Tassa_2
Del monestir medieval d' El nom de la rosa fins els panorames futuristes de Fahrenheit 451, ja sigui en novel·la, contes per a infants, assaig, pel·lícules o sèries televisives, la presència dels llibres i les biblioteques té un pes importantíssim en la cultura occidental. Per segon any consecutiu, el grup de treball de BIBLIOTEQUES DEL BAIX EMPORDÀ elabora aquesta guia, com homenatge a un ofici i una institució imprescindibles a la societat actual.  Partim del precedent de les biblioteques de Salt, Girona i Sarrià de Ter, que el 2007 editaven el seu  "Passeig per la lectura", una acurada recerca sobre l'amor als llibres (disponible en línia i citat a la guia). S'ha recuperat el document, actualitzant-lo i ampliant-lo amb una extensa selecció d'àlbums il·lustrats per a totes les edats i enllaços web (un dels quals relaciona biblioteques, llibres i cinema i ha estat elaborat pels companys de Barcelona). El Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona ha col·laborat en l'assessorament, digitalització i difusió, i els usuaris de les nostres biblioteques en són els destinataris finals, els que dónen sentit a una tasca que creix cada dia que passa. Perquè volem que un llibre sigui un objecte quotidià per a totes les persones, sempre, i la biblioteca la casa que ens acull. I creiem, juntament amb Joan Margarit, que "La llibertat és una llibreria", que cada dia és un bon dia per llegir i cada any hem de seguir amb aquesta tasca.

Miquel Pairolí
06 de març de 2012

Imatge_guia_pairolí
Miquel Pairolí (Quart 1955 - 2011) va ser un gran escriptor, molt estimat a les nostres comarques. Va consagrar bona part de la seva vida a la literatura i el periodisme, dues activitats que li permetien oferir la seva visió del món i de les coses d'acord amb un estil que sempre es va caracteritzar per la sobrietat, la coherència i el rigor. Des del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona hem recopilat la informació de les seves obres disponibles a les biblioteques públiques de la demarcació.

Poetes gironins
14 de febrer de 2012

Imatge_dia_mundial_poesia_012
El dia 21 de març, inici de la primavera, va ser proclamat per la UNESCO Dia Mundial de la Poesia. Aquest any, el poeta gironí Narcís Comadira ha estat l'encarregat d'escriure Quatre paraules: Mig en somnis, un àngel / se m’apareix i em tempta: / escriu, fes un poema. Vull treure-me’l de sobre, / vull dormir el son dels justos, / o el son dels pecadors, / m’és igual. Vull dormir. Però ell insisteix. / Té, diu: quatre paraules: / món, país, llengua, amor. I afegeix: gairebé / ja t’he fet el poema. Jo li dic: si escric món, / bé hi hauré d’afegir / desastres, fam i guerres. Si escric país, ja entro / al territori foll / de l’ésser i dels fantasmes. I si escric llengua, veus?, / el dolor em trenca l’ànima. / No puc escriure més. I em diu: tu escriu amor / pel món i pel país i per aquesta llengua / que es mor i et trenca l’ànima: veuràs que encara pots / fer aquest i mil poemes. El Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona s'adhereix a la celebració amb aquesta guia de lectura. Sota el títol de "POESIA" s'hi recull l'obra de Comadira, i a d'"ALTRES" hi trobareu una petita mostra d'autors locals que no pretén ser exhaustiva i que es pot anar ampliant. Ens podeu suggerir més autors a: serveidebiblioteques@ddgi.cat Perquè la poesia és un art que no passa de moda, i cada un dels nostres pobles té poetes per reivindicar.

Cooperatives
21 de desembre de 2011

Any_internacional_cooperatives
  L'Organització de les Nacions Unides ha declarat el 2012 Any Internacional de les Cooperatives. El Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona contribueix amb el disseny del calendari anual de promoció i amb aquesta guia de lectura, que recull el material bibliogràfic disponible a les nostres biblioteques públiques i a la web. Catalunya té una llarga tradició en l'àmbit de les cooperatives, que han esdevingut un factor social i econòmic de primer ordre. Un dels edificis pioners, el de L'Econòmica de Palafrugell, va ser reformat l'any 2011 per acolllir una de les biblioteques més innovadores del nostre país. "Quan les comunitats es troben involucrades en crisis materials o espirituals, o bé com l'actual que afecta ambdues qüestions, s'acostuma a dipositar la confiança en ideologies noves i renovadores. Doncs bé, tot al contrari d'allò que era previsible, els sectors afectats avui donen un cop d'ull enrera envers un programa d'actuació que tingué els seus principis a la vila de Rochale Comtat de Manchester (Anglaterra), l'any 1844, on es posaren els pilans d'aquest grandiós moviment" (Josep Recasens, Revista de Girona, 1983)

Roberto Bolaño
27 de maig de 2011

Viatge_impossible
ROBERTO BOLAÑO, escriptor Va passar la seva infància a Viña del Mar, on va cursar els seus primers estudis. El 1968 la família es va traslladar a Ciutat de Mèxic, on viure la seva adolescència concentrat en la lectura, tancat durant hores a la biblioteca pública. Els darrers anys de la seva vida va fixar la seva residència a Blanes i va recollir els fruits de la seva intensa carrera literària. Aquesta guia de lectura es basa en la que va elaborar la Biblioteca Comarcal de Blanes l'any 2010 El Servei de Biblioteques n'ha fet la versió digital i ha afegit algunes actualitzacions en motiu de l'exposició itinerant "El viatge impossible" del 2011 .

Un mar de llibres
13 de maig de 2011

Baixa_vaaaaaaa
Dues terceres parts de la Terra estan cobertes pels oceans. Per conscienciar dels riscos que amenacen aquesta part vital del planeta, l’Assemblea General de les Nacions Unides va designar el 8 de juny com a Dia Mundial dels Oceans. Fa 3 anys que es celebra. El lema del 2009 era “La nostra responsabilitat”, el 2010 “Oportunitats i reptes”, i enguany “Els joves: la nova onada pel canvi”. Els llibres i documentals de temàtica marinera (ciències, novel·les, contes i àlbums per a infants) també remullen una bona part de les nostres biblioteques públiques, punts centrals d'informació i de sensibilització ciutadana. Ara que encetem la temporada d'estiu, aprofitem la diada de l'ONU per recordar que les nostres platges són un regal de la natura més que un punt d'arribada de creuers turístics o un gran negoci per als petrolers. Us oferim, doncs, una guia de lectura, una cita en francès i una marea de coneixements per submergir-nos en el món fascinant de l'oceà. Les missions impossibles sont les seules qui réussissent. Jacques Cousteau  

Vinoteca: maridatges entre la lectura i el vi
14 de febrer de 2011

Guia_lectura_vins_coberta
Combinar dos dels plaers que ens ofereix la vida: la lectura i un bon vi Reunir bona gent al voltant d'una taula Descobrir les paraules que acompanyen un gust, un color o una flaire Això i més el el projecte VINOTECA. Pensat per celebracions a la biblioteca pública, l'espai social per excel·lència al segle XXI. Un lloc per aprendre, per disfrutar i compartir. Amb llibres i amb companyia. "No deixem en el got ni una llàgrima. Bevem de pressa, amics, abans que el fer Destí es xarrupi d'un glop el vi de la nostra ànima" (Omar Khayyam)
Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal

Disseny i programació web a càrrec del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona

Face