Missió

Missió:

La nostra missió es basa en el Manifest de la Unesco per a la biblioteca pública, segons el qual, la biblioteca pública ha de proporcionar les condicions bàsiques per a aprendre al llarg dels anys, durant i després de la formació reglada a la qual hom hagi pugut accedir. 

Ha d'ajudar als usuaris a decidir lliurement, i ha de vetllar pel desenvolupament cultural de les persones i col·lectius, sense prejudicis per raons d'edat, sexe o procedència.

D'aquesta premissa se'0n desprèn el nostre convenciment davant el paper educador i integrador que han de tenir les biblioteques públiques municipals, pertanyents al Sistema de Lectura Pública de Catalunya.

Davant els possibles i actuals processos d'exclusió i marginació de molts ciutadans, en una situació de crisi global i personal, i el creixement de la diversitat cultural arbucienca, la biblioteca esdevé un espai clau per a contribuir a la cohesió social de la nostra societat.

La nostra tasca la podem resumir en els següents punts:

  • Crear i fomentar els hàbits de lectura i estimular la imaginació i la creativitat en tots els nens i nenes i joves d'Arbúcies.
  • Donar suport a tant a la formació individual, com a l'autodidacta, i a la formació acadèmica, fins a primer curs universitari, i donar suport al desenvolupament personal i creatiu.
  • Garantir l'accés als arbuciencs a tota mena d'informació de la comunitat.
  • Proveir els serveis informatius adients a les empreses, a les associacions i als grups d'interès d'àmbil local.
  • Ser un centre d'accés a les noves tecnologies de la informació, i facilitar-ne l'ús i l'aprenentatge, per tal d'evitar l'exclusió social que pateixen determinats col·lectius en aquest camp.
  • Potenciar i participar dels programes d'alfabetització per a totes les edats i iniciar aquestes activitats si és necessari.
  • Encoratjar el diàleg intercultural i afavorir la diversitat cultural.
  • Donar suport a la tradició oral.

*(...) Amb aquest Manifest s'insta els qui prenen decisions a escala nacional i local, i a la comunitat bibliotecària en general,  que apliquin aquests principis que s'hi expressen. Aquest Manifest es va preparar en col·laboració amb la Federació IOnternacional d'Associacions de Bibliotecaris i Biblioteques (IFLA) i va se aprovar per la Unesco l'any 1994.

 

Racó dels contes   Racó dels  contes       

Més fotografies al nostre Flickr                

  

« Pàgina anterior

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir
Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal

Disseny i programació web a càrrec del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona

Youtube
Face
Twit
Flickr
Pinte
Insta