És notícia

...

Nou Club de Lectura Català Fàcil a Arbúcies

El Consorci per a la Normalització Lingüística d'Arbúcies engega, amb el suport de la Biblioteca municipal, unes sessions de Club de Lectura Fàcil, en principi per a alumnes inscrits als cursos de català, però també s'hi compta alguna plaça externa.

D'altres anys, ja s'havia provat, comentant títols com el Diari d'Anna Frank, i Les mateixes estrelles, i Trampa de foc de Núria Martí Constans; aquest últim amb gran participació de públic. 

Aquest curs 2014 - 2015 s'ha pensat fer els clubs de lectura fàcil d'una manera més regular, un cada trimestre.

Què és la lectura fàcil? el terme pot portar a múltiples interpretacions. Des d'un cos de lletra de text súper-gran, fins a un llibre amb un text una mica o molt adaptat per a la seva comprensió.

El Club que us estem presentant, compleix aquests dos requisits: uns llibres que tenen un text adaptat per a la bona comprensió i un cos de lletra mitjà, un espai interlineal més gran, i anotacions sobre el vocabulari que pugui ser dificultós d'entendre, i un argument força lineal, perquè el lector no es perdi. O sigui, ideal per aquells qui estan aprenent la nostra llengua, i persones que potser els costa llegir, o no tenen l'hàbit.

En la promoció i divulgació d'aquest tipus de lectura, hi té un paper molt important l'Associació que porta el mateix nom "Lectura fàcil", la qual ajuda i estableix un mapa per tot el territori català, sobre  on podem trobar un club de lectura, una entitat col·laboradora, una biblioteca dipositària o una seu de l'Associació.

Lectura Fàcil, l'associació, no té ànims de lucre i treballa per garantir l'accés a la cultura, la lectura i la informació també a les persones amb dificultats lectores.

El Club el conduirà el personal de l'Oficina de Català d'Arbúcies (CPNL), encapçalat  per la Carme Torelló, més alguna persona dels qui ja col·laboren ja fa temps com a "Voluntaris per la llengua".

Aquest Club vol ser un pas més i una nova activitat engrescadora per aquells qui fan l'esforç d'aprendre, llegir i parlar la nostra llengua.

 

I recordeu: no només és per a alumnes dels cursos de català, és per tothom a qui pugui interessar!!

Sílvia Fontbona

Pàgina principal biblioteca
HORARIS

Horari de 15 de setembre a 1 de juliol
Adults (planta baixa):
Matins: dimecres, dijous i divendres, de 10 a 13 h
Tardes: de dilluns a divendres, de 16 a 19.30 h
Espai infantil-juvenil (1r pis):
De dilluns a divendres, de 16 a 19.30 h

CONTACTE

C. del Pont, 2

17401 Arbúcies

Tf. 972860421

biblioteca@ajarbucies.cat

SEGUEIX-NOS!