Guies » Novetats

Tornar enrera | Versió per imprimir

Dia de la DONA

B56_diadones

El 8 de març és actualment el Dia Internacional de la Dona Treballadora, i està reconegut per l'Organització de les Nacions Unides (ONU). És un dia tradicionalment aprofitat per reivindicar el feminisme. Aquest dia commemora de lluita de la dona per la seua participació juntament amb l'home al camp del treball i la societat, en general.

Es celebra des del dia 19 de març de 1911.   En aquesta guia recomanem unes lectures per saber-ne més d'algunes de les dones que han fet història amb el seu treball

Índex

(↑) - Biografia

Alexandri, Ferran ; Arbat, Carles [il] . Agatha Christie. Barcelona : Parramón, 2009 .
Resum : La biografia d ‘una de les escriptores de suspens més importants de tots els temps. Una dona senzilla i un xic tímida que va ser coneguda com la Reina del Crim. En aquesta obra hi veurem la vida de l’autora i coneixerem algunes de les seves obres més famoses.
Comentari : http://www.librosaulamagna.com/libro/EM-DIC-AGATHA-CHRISTIE/464830/11414
Galí, Mercè ; Gil, Carmen . Anna Frank. Barcelona : Parramón, 2008 .
Resum : Anna Frank va escriure un diari que es va fer famós al món sencer i que s'ha convertit en el símbol de l'holocaust. La veu d'una nena que va parlar en nom dels sis milions d'innocents assassinats en la Segona Guerra Mundial pel nazisme.
Comentari : http://issuu.com/parramoncatala/docs/9788434233386
Latorre, Maria Lluïsa . Dones invisibles. Barcelona : Viena, 2011 .
Resum : Aventureres, ingenyeres aristòcrates, científiques i així fins un llarg etcètera de perfils i professions de dones a les que la història no ha fet justícia i ha deixat caure en l'oblit. Dones que van fer grans coses, van crear i innovar com cap home ho havia fet fins aleshores. L'autora ens vol ensenyar que cal continuar lluitant pel reconeixement del paper de la dona a la societat.

(↑) - Llibres

Bollmann, Stefan . Las mujeres, que leen, son peligrosas. Madrid : Maeva, 2007 .
Resum : A través d’un recorregut per les nombroses obres d'art que reflecteixen l'estreta relació entre llibres i dones, Bollmann fa un sentit homenatge a les dones i confirma l’excepcional poder que atorga la lectura.

(↑) - Ciències socials

Bramon, Dolors . Ser dona i musulmana. Barcelona : Cruïlla, 2007 .
Resum : La condició de les dones en les societats islàmiques és una de les qüestions que més ha interessat i escandalitzat als homes i dones de les societats occidentals. Hi ha molts tòpics, prejudicis i buits en la percepció que tenim d'aquesta qüestió, i sovint ens arriben només aquells aspectes més polèmics; sens dubte, aquest desconeixement allunya tradicions i alimenta les crítiques i el rebuig.
Altra informació: Dones Bra
Nash, Mary . Treballadores: un segle de treball femení a Catalunya (1900-2000). Barcelona : Generalitat de Catalunya, 2010 . 219 p.
Resum : Durant el segle XX, les dones van exercir un rol absolutament indispensable en el mercat de treball i, alhora, es van encaregar de les tasques domèstiques que van permetre la reproducció i l'avenç de la societat. La seva experiència laboral s'ha caracteritzat per la doble presència en el treball domèstic familiar i en l'ocupació remunerada. El treball de les dones ha resultat puntal en el desenvolupament econòmic i industrial però amb prou feines ha deixat la seva marca en el nostre imaginari col·lectiu.
Altra informació: 305 NAS

(↑) - Història

Creus, Jordi . Dones contra Franco. Badalona : Ara Llibres, 2007 .
Resum : Homenatge a les dones antifranquistes; a sis dones d’una fortalesa impressionant, que han hagut de passar per unes proves físiques i anímiques esfereïdores. Totes elles duen a l’espatlla l’etiqueta de militants, de persones que posen el seu compromís polític per davant i per damunt de qualsevol altra cosa a la vida, i que tenen en comú la seva pròpia lluita contra la dictadura.
Altra informació: 946.7 CON Cre
Olesti, Isabel . Nou dones i una guerra. Les dones del 36.
Resum : L'autora ha volgut donar veu a algunes de les moltes "roges" que van participar activament a la guerra civil i que en van patir les conseqüències. Nou biografies necessàries d'una cara de la guerra civil encara oculta

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir
Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal

Disseny i programació web a càrrec del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona