És notícia

...

Èxit de participació del I Concurs Literari Infantil i Juvenil de la Costa Brava Sud dedicat al tema de la pau

El certamen ha estat organitzat pel Rotary Club de Blanes Costa Brava Sud amb la col·laboració del Centre de Recursos Pedagògics Selva II, i s’han lliurat un total de 17 premis Coincidint amb el cicle cultural de la Diada de Sant Jordi, la Biblioteca Comarcal de Blanes ha allotjat un acte directament relacionat tant amb aquest àmbit cultural com amb el món educatiu i social. Es tracta del lliurament de premis del I Concurs Literari Infantil i Juvenil de la Costa Brava Sud, que ha tingut com a leitmotiv el tema de la pau.    


L’acte va tenir lloc el vespre d’aquest passat divendres a la Sala Roberto Bolaño, plena a vessar dels joves escriptors i escriptores, familiars, professors i professores i representants dels centres educatius. El concurs l’ha organitzat el Rotary Club Blanes Costa Brava Sud amb el suport del CRP Selva II, el Centre de Recursos Pedagògics amb seu a Blanes, i la col·laboració de diverses institucions i entitats.

Èxit de participació, amb alumnes de centres d’arreu de la Selva

En aquesta primera edició han participat alumnes que pertanyen a centres escolars de Blanes, Lloret, Tossa, Vidreres i Maçanet de la Selva, i s’ha adreçat a alumnes del cicle mitjà i superior de de primària, primer i segon cicle d’ESO, batxillerat o grau mitjà de cicles formatius. Han hagut d’escriure un relat al voltant del tema de la pau en català, i cada centre educatiu participant va haver de fer una selecció, presentant un màxim de dos treballs per categoria.


El cert és que, malgrat aquest triatge previ, el jurat ha remarcat la dificultat que ha suposat poder destriar els guanyadors per la qualitat dels treballs presentats. Tant és així, que s’han atorgat accèssits i, a més a més, des de l’organització s’ha volgut premiar l’esforç dels finalistes, a qui també s’ha lliurat un obsequi, a banda del corresponent diploma. Han estat un total de 52 treballs, 17 dels quals han estat reconeguts amb premis o accèssits, corresponents a 10 centres educatius selvatans.


Hi ha hagut cinc categories –CM i CS primària, 1er i 2on cicle d’ESP i Batxillerat CF-, i el primer premi en cadascuna d’elles ha estat una tauleta; el segon premi un lot de llibres o un val de llibreria valorat en 50 €, segons la categoria, i el tercer premi un pen drive. Per la seva banda, els finalistes també han rebut un pen drive, i totes les obres –guanyadores i finalistes- es publicaran al portal web del Centre de Recursos Pedagògics.


Abans que comencés la multitudinària cerimònia –la sala estava plena de gom a gom-, el president del Rotary Club Blanes Costa Brava Sud va agrair tant la participació com el suport i la implicació rebuda des del CRP. De fet, ho va voler fer encara més evident amb un gest inesperat: Jordi Juanola Frühling va imposar a la directora del Centre de Recursos Pedagògics, Pepa Celaya Armisen, la insígnia amb el lema Aquest any Rotary marca la diferència, que atorga l’entitat que presideix, representada divendres per una bona part dels membres de la nova junta.

Una altra agradable sorpresa per a tots els participants ha estat un regal afegit que es va donar a conèixer just quan va acabar l’acte. I és que, davant la qualitat dels treballs presentats i l’èxit de la convocatòria, un dels patrocinadors de l’esdeveniment –l’Obra Social “la Caixa”- ha regalat una visita al Cosmocaixa, als alumnes d’algun dels 10 centres participants. Per escollir quin d’ells la farà, es va fer un sorteig on va resultar escollit el Col·legi Santa Maria de Blanes.


El president del Rotary Club Blanes Costa Brava Sud,
Jordi Juanola, lliurant un dels primers premis que s'han concedit

La vetllada es va tancar amb una fotografia de família amb els guanyadors i guanyadores i els/les finalistes, acompanyats dels membres del Rotary Club Blanes Costa Brava Sud, el Centre de Recursos Pedagògics i el jurat qualificador. D’aquí a un mes, aquest mateix recinte de la Biblioteca Comarcal allotjarà un acte similar: el lliurament del I Premi a l’Excel·lència Comunicativa en Anglès, una nova mostra de la suma d’esforços del Rotary i el CRP.

Per últim, val a dir que per a la organització del concurs, també s’ha comptat amb la col·laboració de la Impremta Graupera i de Papereria de l’Empordà.

Centre Categoria Alumne Premi
ESC Joaquim Ruyra - Blanes A - CM P. Pau Fernández Muntané 1er Premi
ESC Joaquim Ruyra - Blanes A - CM P. Lídia Rodrigo Sienczak 2on Premi
COL Santa Maria - Blanes A - CM P. Sandra Layron Gil 3er Premi
ESC Pinya de Rosa - Blanes B - CS P. Marc Garriga Caballo 1er Premi
ESC Joaquim Ruyra - Blanes B - CS P. Georgina Pica Torres 2on Premi
ESC Joaquim Ruyra - Blanes B - CS P. Joana Gracia Esteban 3er Premi
ESC Mn. Joan Batlle - Blanes B - CS P. Ali Jallow Touray Accèssit
INS S’Agulla - Blanes C - 1r ESO Claudia Berzal Córdoba 1er Premi
INS Maçanet de La Selva C - 1r ESO Marta Vila Pérez 2on Premi
INS Serrallarga - Blanes C - 1r ESO Olga Obiols Fuentes 3er Premi
COL Cor de Maria - Blanes C - 1r ESO Abril Serenellini Accèssit
COL Immaculada C. - Lloret D - 2n ESO Anna Romero Amaro 1er Premi
INS Maçanet de La Selva D - 2n ESO Caty Brown 2on Premi
INS Maçanet de La Selva D - 2n ESO Lisy Chen 3er Premi
INS S’Agulla - Blanes E - Batx-CF Sergi Colomer Domínguez 1er Premi
COL Immaculada C. – Lloret E - Batx-CF Pol Pomés Ferron 2on Premi
INS Ramon Coll i R. – Lloret E - Batx-CF Natalia García García 3er Premi

[Font: blanes.cat]

Pàgina principal biblioteca
HORARIS

HORARI
Dilluns de 18 a 20h.
Dimarts de 15 a 19h.
Dimecres de 10 a 12 i de 15 a 20h.
Dijous de 10 a 12 i de 15 a 20h.
Divendres de 15 a 20h.

La biblioteca romandrà TANCADA els dies:
1, 5 i 7 de Desembre
del 19 de Desembre al 5 de Gener
Els dijous i divendres del mes de Gener

CONTACTE

C. de Bonaventura Carreras, 11

17255 Begur

Tf. 972624305

biblioteca@begur.cat

SEGUEIX-NOS!