És notícia

...

Fonalleras, Camps i Ibarz, guardonats amb el Premi Crítica Serra d'Or

Els Premis Crítica Serra d'Or ja tenen guanyadors. En la categoria 'Literatura i assaig', Josep Maria Fonalleras ha estat guardonat amb el Premi de Novel·la per l'obra 'Climent', Carles Camps Mundó en Poesia per 'L'oració total' i Mercè Ibarz en Narrativa per 'Vine com estàs'. A més, Antònia Tayadella s'emporta el Premi d'Estudis literaris per 'Sobre literatura del segle XIX' i Dolors Udina el de Traducció per 'La senyora Dalloway', de Virginia Woolf.

En 'Recerca', el premis Crítica Serra d'Or d'Humanitats ha sigut per a Ramon Panyella i Ferreres per l'obra 'Francesc Pelai Briz: entre la literatura i l'activisme patriòtic', el premi d'Altres Ciències per a Adolf Tobeña per 'Devots i descreguts. Biologia de la religiositat' i el premi de Catalanística per a Jad Hatem per 'El temps en la poesia catalana contemporània'.

Teatre i literatura juvenil

En les categories teatrals, Magí Sunyer s'ha endut el premi al text de teatre català amb l'obra 'Safira'. El premi a l'espectacle teatral ha sigut per a l'espectacle 'Llibert', escrit per Gemma Brió i dirigit per Norbert Martínez, i el premi a l'aportació més interessant és per a La Mostra d'Igualada - Fira de teatre infantil i juvenil.

Els guanyadors en la categoria de Literatura infantil han estat Pep Molist com escriptor i Jordi Vila com il·lustrador de l'obra 'Salvador Espriu'. En literatura juvenil, Pau Joan Hernández ha estat premiat amb el Premi de Creació per 'La balada del funicular miner' i M. Carme Bernal i Carme Rubio han aconseguit el Premi de Coneixements per a la col·lecció 'Tant de gust de conèixer-lo, senyor...'.

Els Premis Crítica Serra d'Or no tenen dotació econòmica i consisteixen en la proclamació del veredicte i en el lliurament d'una serreta d'or, de solapa, a càrrec del director de Publicacions de l'Abadia Montserrat (PAMSA) i de la revista Serra d'Or, Pare Josep Massot i Muntaner.

La diada literària, presidida pel Pare Abat de Montserrat, Josep Maria Soler, ha tingut lloc aquest dimecres al Palau Robert de Barcelona i donat a conèixer el veredicte d'enguany.
 

Llegiu la noticia la diari Ara, 30/04/14

Pàgina principal biblioteca
HORARIS

HIVERN:
Matins: Dimarts i dijous d'11:00 a 13:00 h
tardes: De dilluns a divendres: de 16:00 a 20:00 h

CONTACTE

C. Major, 13, 2n

17850 Besalú

Tf. 972591004

biblioteca@besalu.cat

SEGUEIX-NOS!