És notícia

...

'Més que un club': les biblioteques al Tria33 EXTRA

Les Biblioteques de Catalunya compten amb 3.577.213 carnets d’usuaris. Gairebé la meitat de la població catalana forma part d’aquest club cultural que s’estén per tot el territori i que enguany arriba als 100 anys d’història.


Al programa 'MÉS QUE UN CLUB' vam descobrir que, gràcies a homes visionaris i que creien en la cultura, com Enric Prat de la Riba –president de la Mancomunitat de Catalunya– i Eugeni d’Ors, l’any 1915 és va idear la Xarxa de Biblioteques Populars de la Mancomunitat i es va posar en funcionament l’Escola Superior de Bibliotecàries. D’aquesta manera es va crear, doncs, l’embrió del que són les biblioteques avui dia.


Al programa es parla de la història de les biblioteques de casa nostra des de la seva creació, ara fa 100 anys, fins a l’arribada de la democràcia, després, es fa un salt en el temps i s’entrevista a Carme Fenoll, cap del Servei de Biblioteques de la Generalitat. També s’entrevista a Ciro Llueca, Laura Pla, Gisela Ruiz i Jordi Artigal, que ens expliquen en què consisteix la professió de bibliotecari, com és el seu dia a dia i de quina manera entenen aquest servei cultural.


El filòsof i músic Bernat Dedéu, la cuinera Ada Parellada i Xavier Albertí, director del Teatre Nacional de Catalunya, parlen de com les biblioteques s’han obert a altres disciplines i s’han convertit, d’aquesta manera, en veritables motors culturals de la comunitat.


En aquest 'MÉS QUE UN CLUB' han intervingut: Àgata Alegre, exbibliotecària de la Biblioteca Josep Finestres (Cervera); Carme Fenoll, cap del Servei de Biblioteques de la Generalitat; Jordi Artigal, bibliotecari de la Biblioteca d’en Massagran (Salt); Ciro Llueca, director de la Biblioteca de la UOC (Barcelona); Laura Pla, bibliotecària de la Biblioteca Joan Maragall (Barcelona); Gisela Ruiz, directora de la Biblioteca Can Butjosa (Parets del Vallès); el músic i filòsof Bernat Dedéu; la cuinera Ada Parellada, i el director del Teatre Nacional de Catalunya, Xavier Albertí.


Podeu veure el vídeo clicant aquí: 'Més que un club': les biblioteques al Tria33 EXTRA

Pàgina principal biblioteca
HORARIS

Matins
de dimarts a dissabte: de 10.30 a 14 h
Tardes
de dilluns a divendres: de 16 a 20 h

CONTACTE

C. de la Llibertat, 155, 1r

17820 Banyoles

Tf. 972571602

biblioteca@ajbanyoles.org

SEGUEIX-NOS!