És notícia

...

“Llegir Periodisme”, nou club de lectura virtual coordinat per Albert Lladó


El Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya presentarà el proper dijous 4 de febrer a les 19 hores, a la sala de la Caritat de la Biblioteca de Catalunya el club de lectura virtual “ Llegir Periodisme”. El club, amb una durada de 6 mesos, serà coordinat pel periodista cultural, editor i dramaturg Albert Lladó.

Les lectures programades son:

Febrer: Gaziel. Tot s’ha perdut. La magrana, 2013
Març: Manuel Chaves Nogales. ¿Qué pasa en Cataluña?. Almuzara, 2013
Abril: La noche de Tlatelolco. Elena Poniatowska. (Escolar y Mayo, 2015)
Maig: Voces de Chernóbil. Svetlana Alexievich. (Debate, 2015)
Juny: Dotze homenots. Josep Pla. (Labutxaca, 2013)
Juliol: Retratos y encuentros. Gay Talese. (Alfaguara, 2012)


Segons paraules del seu coordinador: “Vivim en un món on el soroll i la immediatesa no es deixen apropar-nos a l’actualitat com un fenomen complex, ple de referències, connexions i ponts de trobada. El periodisme és, també, una forma de mirar diferent, amb voluntat d´entendre l´altre. També de seduir-lo. Si la novel·la cerca un pacte de versemblança amb el lector, el professionals de la premsa saben que el seu principal compromís és el rigor. Però la ficció i el periodisme no estan tan allunyats com sembla. Els grans periodistes, d’ara i d’abans, a través de les seves cròniques, reportatges i entrevistes, construeixen personatges, fan servir metàfores i, sense renunciar als fets, ens transmeten informació a través de la literatura. En aquest club de lectura virtual, Llegir Periodisme, ens endinsarem en alguns dels noms més destacats del periodisme català, espanyol i internacional.”


En l’acte de presentació, Jordi Amat conversarà amb Albert Lladó, sobre “Periodisme literari, literatura del periodisme”.

Aquest club, de caràcter gratuït, es gestionarà mitjançant la plataforma de ReadGroups i va adreçat a tots els usuaris de les biblioteques públiques de Catalunya i tots els títols estaran disponibles. Ja està disponible el formulari d'inscripció.

Més informació:

biblioteques@gencat.cat
 

Pàgina principal biblioteca
HORARIS

Matins
de dimarts a dissabte: de 10.30 a 14 h
Tardes
de dilluns a divendres: de 16 a 20 h

CONTACTE

C. de la Llibertat, 155, 1r

17820 Banyoles

Tf. 972571602

biblioteca@ajbanyoles.org

SEGUEIX-NOS!