Presentació

BIblioteca Municipal, antic escorxadorLa Biblioteca Municipal de la Bisbal d'Empordà és una biblioteca de titularitat municipal integrada en el Sistema de Lectura Pública de Catalunya. Actualment està ubicada a l'antic edifici de l'escorxador del municipi des del dia 1 de desembre de 2017. Les instal·lacions disposa de dues zones: l'espai infantil (que inclou la zona d'acollida) i l'espai d'adults (amb dues sales).

La missió de la Biblioteca és facilitar les eines que ajudin a satisfer la necessitat d’informació, educació, formació i lleure de tots els ciutadans del la Bisbal d’Empordà. També constitueix un espai de relació, sociabilitat, que garanteix l’accés democràtic a la informació, al coneixement i a la cultura i és un centre de creació i foment de l’hàbit de la lectura.

La Biblioteca Municipal de la Bisbal d’Empordà pretén esdevenir:
· el centre d’informació local i general, coneixement i formació de referència del territori,
· un espai de relació i sociabilitat i un model d’inclusió i cohesió social, i
· el referent cultural més proper al ciutadà convertint-se en un agent actiu de la cultura de la ciutat.

L'anterior ubicació de la biblioteca van ser els baixos de l'edifici anomenat MUNDIAL ubicat al Passeig Marimon Asprer. L'immoble es  va inugurar l'any 1914 com a cinema i teatre i va tancar les seves portes l'any 1979. El 1986 va passar a ser propietat municipal i s'hi va instal·lar el teatre municipal. De l'edifici original se'n conserva la façana principal d'estil modernista.

« Pàgina anterior

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir
Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal

Disseny i programació web a càrrec del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona

Face
Twit