Dossier de premsa

Empilen la Carbonera de Forallac

08 d'octubre de 2015 | Diari de Girona

els col·laboradors de la carbonera de forallac van empilar la llenya aquest dissabte i van fer-hi l'ull -l'estructura que remata la xemeneia- amb bruc i fang. És per aquest forat per on s'introdueix la llenya per bitllar-la i mantenir la temperatura correcta durant la cocció. Ara, el següent pas serà el dissabte que ve, que consistirà en embalumar: tapar la pila de fusta amb branques de bruc, sobre les quals es posa un mantell de terra de 10 a 20 centímetres de gruix. L'encesa serà el 12 d'octubre.

Font de l'article:
http://www.diaridegirona.cat/baix-emporda/2015/10/06/empilen-carbonera-forallac/746838.html?utm_source=rss


Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir

« Pàgina anterior

Llicència Els continguts d’aquesta publicació estan subjectes a una llicència de Reconeixement - No comercial - Compartir 3.0 de Creative Commons.
Se’n permet còpia, distribució i comunicació pública sense ús comercial, sempre que se’n citi l’autoria i la distribució de les possibles obres derivades i es faci amb una llicència igual a la que regula l’obra original. La llicència completa es pot consultar a: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/

Disseny i programació web a càrrec del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona

Face