Guies de lectura
Image

La sopa de verges

(Diari de Girona. ).
Dossier de premsa

Resum:

ÀNGEL CALDAS I BOSCH

La sopa de Verges es menja per dinar. Enguany ha reunit 4.000 persones i 25 «peroles». Una sopa espessa i grassa, plena de llunes olioses, on, com deia la meva mare, «el porc hi barriga» i la grana i els fideus i la vedella. Se celebra el dimarts abans del dimecres de Cendra per tal «d'encarar» la Quaresma, com m'explica un vergelità anyorat.

Les arrels de l'esdeveniment són medievals. La sopa de Verges, l'arròs d'Albons, el «ranxo» de Vidreres... una espècie de paralitúrgia popular, un vertader populisme religiós que sabia què significava entrar en Quaresma i que Déu n'era el protagonista.

La sopa era molta sopa i la Quaresma era molta Quaresma. D'entrada, les ...

Font de l'article:
http://www.diaridegirona.cat/cultura/2016/02/13/sopa-verges/767372.html?utm_source=rss