Dossier de premsa

La sopa de verges

16 de febrer de 2016 | Diari de Girona

ÀNGEL CALDAS I BOSCH

La sopa de Verges es menja per dinar. Enguany ha reunit 4.000 persones i 25 «peroles». Una sopa espessa i grassa, plena de llunes olioses, on, com deia la meva mare, «el porc hi barriga» i la grana i els fideus i la vedella. Se celebra el dimarts abans del dimecres de Cendra per tal «d'encarar» la Quaresma, com m'explica un vergelità anyorat.

Les arrels de l'esdeveniment són medievals. La sopa de Verges, l'arròs d'Albons, el «ranxo» de Vidreres... una espècie de paralitúrgia popular, un vertader populisme religiós que sabia què significava entrar en Quaresma i que Déu n'era el protagonista.

La sopa era molta sopa i la Quaresma era molta Quaresma. D'entrada, les ...

Font de l'article:
http://www.diaridegirona.cat/cultura/2016/02/13/sopa-verges/767372.html?utm_source=rss


Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir

« Pàgina anterior

Llicència Els continguts d’aquesta publicació estan subjectes a una llicència de Reconeixement - No comercial - Compartir 3.0 de Creative Commons.
Se’n permet còpia, distribució i comunicació pública sense ús comercial, sempre que se’n citi l’autoria i la distribució de les possibles obres derivades i es faci amb una llicència igual a la que regula l’obra original. La llicència completa es pot consultar a: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/

Disseny i programació web a càrrec del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona

Face