AGENDA UNESCO 2014

DESEMBRE

 

 • Promocionem la cultura, fomentem la lectura. Els Pastorets de Blanes

 


NOVEMBRE

 • Del 6 al 24 de novembre, al vestíbul: exposició El Petit Príncep (commemoració del 70è aniversari de la mort d'Antoine de Saint-Exupéry) a càrrec l’Associació Petit Príncep de Catalunya i Diputació de Girona.    
 • Del 6 al 24 de novembre, al primer pis: exposició Mirades en diàleg  a càrrec de la Diputació de Girona i Audir (Associació Unesco per al diàleg interreligiós) 


   
 • Dimarts 18 de novembre, a les 8 del vespre, a la sala Roberto Bolaño, conferència: d’AulaBlanes  El mètode científic a la vida quotidiana Dr. Xavier Luri (UB)


   
 • Divendres 21 de novembre, a les 6 de la tarda, a la sala Roberto Bolaño: Hora del conte El petit món del Petit Príncep, amb Assumpta Mercader.


   

 


OCTUBRE

 • Dimecres 1 d’octubre, a les 6 de la tarda, a la sala Roberto Bolaño: Xerrada informativa sobre tràmits d'estrangeria, a càrrec de la Creu Roja Blanes –Lloret de Mar- Tossa de Mar.
   
 • Divendres 10 d’octubre, a les 2/4 d’11 del matí, a la sala infantil:
  Nascuts per Llegir: Globus de colors, amb Contes Roger. Activitat per als més petits de la Biblioteca. No cal inscripció.


   
 • Dimarts 21 d’octubre a les  8 del vespre, al 1r pis:
  Conferència
  d’AulaBlanes al 1r pis de la Biblioteca:Jugar i Prou? Una mirada educativa del joc, amb el Sr. Claudi Yoldi de Ludus Mundi.   
 • Divendres 30 d’octubre, a les 5 de la tarda el primer grup i a les 2/4 de 7 de la tarda el segon grup, a la sala Roberto Bolaño: Taller de plastilina: Un món de bolets,  amb Artiscle Creacions. Places limitades. Inscripcions a la Biblioteca.


 


SETEMBRE

 • ARTTERÀPIA GRUPAL PER A JOVES. Artterapeutes. Alicia Expòsito i Cristina Geremías 

 • PROMOCIONEM LA CULTURA, FOMENTEM LA LECTURA. Coro rociero "Romero Verde". De l'1 al 30 de setembre

 

Dins del projecte "Promocionem la cultura, fomentem la lectura", la biblioteca acollirà l'entitat  blanenca CORO ROCIERO ROMERO VERDE de l'1 al 30 de setembre  

HISTÒRIA

El Coro es una entidad sin animo de lucro fundada el año 1998 en la calle Gabarras nº 33 de Blanes. Nuestros principios fueron, como en todos los coros rocieros, difíciles, sorteando los obstáculos que se nos ponían en el camino.  

La principal actividad del Coro Rociero Romero Verde ha sido y será hacer todas las misas de cualquier iglesia o entidad que solicite nuestro servicio. También nos gusta compartir nuestra alegría con los centros geriátricos que soliciten nuestra presencia. La actividad más importante para el Coro Rociero es ir un fin de semana al año a visitar a nuestra Santísima Madre Virgen del Rocío en la aldea del Rocío.  

Agradecemos al Ayuntamiento de Blanes y otras poblaciones su colaboración para poder hacer posible el festival rociero una vez al año en el teatro de la localidad.      
 

ACTIVITATS PROGRAMADES

 • De l’1 al 30 de setembre al vestíbul de la Biblioteca: Exposició de material de l’Entitat.  
   
 • Dijous 18 de setembre a les 7 de la tarda a la sala Roberto Bolaño: Xerrada: Romeria del Rocío i breu història del Coro Rociero Romero Verde de Blanes.  
   
 • Divendres 19 de setembre a les 7 de la tarda (coincidint amb la Marató de Donació de Sang) a la Plaça de la Biblioteca: Concert a càrrec del Coro Rociero Romero Verde.  
   
 • Dijous 25 de setembre a les 7 de la tarda a la sala Roberto Bolaño: Assaig Obert amb els components del Coro Rociero Romero Verde

 

PREMSA

Notícia apareguda a la web de l'Ajuntament de Blanes

 

 

 

 


ABRIL

EXPOSICIÓ: EL MÓN DE L'ESCOLA BRESSOL MUNICIPAL. Del 2 al 24 d'abril

 

 

Avui s’ha inaugurat una exposició divulgativa a la Biblioteca Comarcal i a finals de mes s’han organitzat activitats al passeig de mar, així com jornades de portes obertes als centres
El Departament d’Educació de l’Ajuntament de Blanes, conjuntament amb les Escoles Bressol Municipals, han organitzat diverses activitats que es faran durant aquest mes d’abril. L’objectiu és donar a conèixer la tasca educativa que es realitza en aquests centres amb els infants i les seves famílies, sobretot de cara a la pre-inscripció del proper curs 2014-2015 que es farà del 5 al 16 de maig.

Blanes compta amb tres escoles bressol de titularitat municipal -Ca la Guidó, Can Borell i La Plantera- que ofereixen atenció a infants del primer cicle d’educació infantil, és a dir, dels 0 als 3 anys. La primera infància és una etapa decisiva en la formació de les capacitats cognitives, socials i motrius. Per aquest motiu, els nens i nenes reben un tracte molt individualitzat per part de les educadores, que els acompanyen tot respectant el seu propi ritme d’aprenentatge. 

El què també es pretén és que la ciutadania apreciï el valor afegit educacional que significa matricular els seus nens i nenes a l’escola bressol municipal. Actualment hi ha matriculats 38 alumnes a l’Escola Bressol de La Plantera, que compta amb 40 places; hi ha 50 nens i nenes a l’Escola Bressol de Can Borell -la capacitat màxima de què disposa-; i a l’Escola Bressol de Ca la Guidó hi ha 19 alumnes del total de 33 places que hi ha.

La principal novetat que hi ha hagut aquest curs 2013-2014 a les escoles bressol públiques de Blanes ha estat la posada en marxa d’un nou servei de menjador al centre de Ca la Guidó, l’únic d’aquest nivell educatiu que encara no en disposava.

Exposició El Món de l’Escola Bressol Municipal

El tret de sortida del seguit d’activitats que es faran durant aquest mes d’abril s’ha fet aquesta setmana, amb la posada en marxa de l’exposició El Món de l’Escola Bressol Municipal, que s’ha inaugurat avui al matí. L’acte l’ha encapçalat la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Blanes, Susana Ramajo, acompanyada de membres dels equips directius i educadores dels centres públics que hi ha a la població, així com d’altres regidors del consistori.

Allotjada a la Biblioteca Comarcal de Blanes, la mostra és la principal novetat d’entre les activitats que habitualment ja s’organitzen a la vila per donar informació sobre l’educació que s’imparteix en aquests centres. A través de la visita a l’exposició, es vol destacar el servei d’ajut que s’ofereix a les famílies en el desenvolupament i l’educació dels seus fills i filles. Així, en el dia a dia de les escoles bressol hi ha activitats i situacions que permeten desenvolupar totes les capacitats dels infants i donar resposta a les seves necessitats.
L’exposició està distribuïda en diferents espais, de manera que als plafons s’hi recull fotogràficament les activitats que realitzen els infants, acompanyades d’una breu descripció explicativa. Per la seva banda, en les vitrines hi ha una mostra del material didàctic que s’utilitza en aquests centres, partint de la metodologia que es basa en les aules temàtiques.

També est pot observar què es fa diàriament amb els nadons, els més petits de l’escola, de 0 a 1 any d’edat. El treball d’iniciació a la llengua anglesa està recollit en una altra vitrina amb el material que s’utilitza i, finalment, també s’exposa la documentació interna, així com la normativa de les escoles.

Jornades de Sensibilització i de Portes Obertes

Les activitats per donar a conèixer la tasca educativa que es fa a les escoles bressol es completaran del 27 al 30 d’abril amb sengles jornades adreçades principalment als pares i mares acompanyats dels infants. La primera d’elles tindrà lloc el diumenge dia 27, amb una Jornada de Sensibilització que s’allotjarà de 10 a 14 h del matí al passeig de mar, a l’alçada del carrer Ample.

L’equip de professionals de les Escoles Bressol Municipals prepararà diversos tallers, activitats de manipulació, experimentació amb diferents tipus de material, creació de manualitats. El què es vol aconseguir és que la jornada sigui un espai de trobada on es pugui experimentar, preguntar i conèixer de més a prop la tasca que es fa en aquests centres. 

Aquest és el segon any consecutiu en què s’organitzarà la Jornada de Sensibilització, després que temps enrere s’havia fet regularment. L’any passat, la recuperació d’aquest activitats va ser un èxit de participació, ja que van participar-hi unes 1.200 persones.

Per completar tota la informació i resoldre in situ els dubtes que puguin haver, del 28 al 30 d’abril es faran sengles Jornades de Portes Obertes en tots tres centres. El dilluns dia 28 serà a l’Escola Bressol de Can Borell; el dimarts dia 29 a l’Escola Bressol de La Plantera; i el dimecres 30 d’abril a l’Escola Bressol de Ca la Guidó. En tots tres casos l’horari serà el mateix: de 18 a 20 h.   [Font: blanes.cat]


   

 


MARÇ

 

AMICS DE LA CULTURA ASIÀTICA DE BLANES . Del 3 al 29 de març

L’associació d’Amics de la cultura asiàtica de Blanes està formada per quatre joves emprenedors que volen fomentar i difondre, a través de diverses activitats, la cultura asiàtica dins la localitat de Blanes i voltants.
Si vols contactar amb ells pots buscar-los a les xarxes socials Facebook i Twitter, així com a través del seu correu electrònic aacab.info@gmail.com .

“La nostra intenció és realitzar diferents activitats com  sortides per anar en grups a restaurants asiàtics, fires, exposicions, celebració de l’any nou xino-japonès, etc. També organitzem activitats diverses dins la població( tornejos de videojocs, jocs de taula tradicionals, esdeveniments Magic the Gathering), tallers de cal·ligrafia, origami, dibuix, cursos de cuina, defensa personal, kobudo, per així aconseguir el nostre objectiu: conèixer gent nova amb les mateixes inquietuds i passar tots junts una bona estona”.  

 

ACTIVITATS

Setmana del 3 al 8 de març: temàtica CINEMA

 • Dimecres 5 de març, a les 7 de la tarda a la sala Roberto Bolaño: projecció de la pel·lícula The Ring I. Activitat per a adults.
 • Divendres 7 de març, a les 7 de la tarda a la sala Roberto Bolaño, projecció de la pel·lícula The Ring II. Activitat per a adults.   
   

Setmana del 10 al 16 de març: temàtica CULTURA GENERAL

 • Dijous 13 de març, a les 6 de la tarda a la sala Roberto Bolaño: Contecontes asiàtics. Activitat infantil.
 • Divendres 14 de març, a les 7 de la tarda a la sala Roberto Bolaño, projecció de la pel·lícula Kenshin, El Guerrero Samurai Activitat per a joves a partir de 14 anys.

  Setmana del 17 al 23 de març: temàtica CUINA

 • Divendres 21 de març, a les 7 de la tarda a 9 de la nit, a la sala Roberto Bolaño: Cata de productes asiàtics.     
   

Setmana del 24 al 30 de març: temàtica MANGA I ANIME

 • Dijous 27 de març, a les 6 de la tarda a la sala Roberto Bolaño: Projecció Studio Ghibli Activitat infantil.
 • Divendres 28 de març, a les 6 de la tarda a la sala Roberto Bolaño: Taller de dibuix Manga.. Places limitades. Inscripcions a la Biblioteca.     

 

TRÍPTIC

 

 

GUIA BIBLIOGRÀFICA

 

 

 


FEBRER

DIA MUNDIAL DE LA RÀDIO. 13 de Febrer

La UNESCO dedica la celebració del Dia Mundial de la Ràdio 2014 a la igualtat de gènere i la reivindicació dels  drets de les dones en aquest mitjà de comunicació. En aquest motiu la Academia esapñola de la Radio convoca el Premi de Ràdio Teresa de Escoriaza

 


 

Existeix la llibertat d'expressió si el nostre accés a la expressió està limitat? La ràdio, el mitjà que arriba a més gent al món, encara té feina a fer per assolir la igualtat de gènere. Les reporteres i presentadores tenen menys temps en antena que els homes i, en comparació, hi ha menys dones en els llocs directius.

[Font: http://www.u...-radio-day ]

 

 GENER

SETMANA PER LA PAU  Gener 2014

 • Del 14/01 al 31/01.
  Exposició: El futur comença avui". Organitza Fundació Vicenç Ferrer i Departament Acció Social de l'Ajuntament de Blanes.

   
 • Dimecres 15/01. 19:00 h
  Presentacio del llibre
  : Mi viaje al norte, de Lancy Dodem.
   
 • Dimarts, 28/01, 18:00 h
  HORA DEL CONTE:Contes per la Pau ,de Rah-mon Roma


   

« Pàgina anterior

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir
Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal

Disseny i programació web a càrrec del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona

Youtube
Face
Twit
Flickr
Pinte
Insta