Fons especial. Dansa


La Biblioteca Comarcal de Blanes , tot i ser una biblioteca pública, té com a objectiu especialitzar una part de seu fons a l'entorn del tema de la dansa, donat que Blanes és un municipi amb una gran inquietud pel que fa a la pràctica d'aquesta disciplina. En aquest sentit comptem amb tres escoles de dansa d'una marcada trajectòria i són nombroses les entitats que d'alguna manera estan vinculades amb aquesta temàtica.

El nostre centre d'interès DANSA va néixer l'any 2016 i es va iniciar amb el festival de dansa que es va dur a terme durant la Revetlla de Sant Jordi d'aquest any i la participació d'escoles i entitats en el nostre projecte Promocionem la cultura, fomentem la lectura. Els documents  per a adults es troben situats a la planta ALTELL i els infantils i juvenils a les sales respectives.
La nostra intenció és fer créixer aquest centre d'interès i per aquest motiu hem creat la guia bibliogràfica DANSA que actualitzarem cada 29 d'abril en commemoració del Dia Mundial de la Dansa.

Autor: Mª Teresa Ramos

Dansa. Guia de recursos  
Actualment, la Biblioteca compta amb 314 documents relacionats amb la dansa a la zona d’adults, 4 a la Biblioteca jove  i 85 a la zona infantil. Aquesta no és una guia estàtica, la Biblioteca l'anirà editant cada any amb les noves adquisicions que es vagin fent.

Autor: Mª Teresa Ramos Notícies
Notícies sobre la dansa i altres temes relacionats a la població de Blanes
 
Autor: Mª Teresa Ramos Entitats de Blanes
Organismes i entitats blanenques dedicades a temes relacionats amb la dansa

 
Autor: Mª Teresa Ramos Recursos Web
Marcadors de la Biblioteca de Blanes al perfil de Delicious: història de la dansa, balls, coreografies, cinema, música, etc.
 
Autor: Mª Teresa Ramos Dia Internacional de la dansa
La nostra biblioteca s'afegeix a la celebració del Dia Internacional de la Dansa
 
Autor: Mª Teresa Ramos

Activitats a la biblioteca:

Any 2019:

Dia Internacional de la dansa

 

 

Any 2017:

ESPECIAL REVETLLA DE SANT JORDI A LA BIBLIOTECA.Balla'm un llibre. "Lolita"


Actuació "Balla’m un llibre": Lolita". A càrrec de la Companyia la Taimada. Organitza l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya, l’Institut Català de les Empreses Culturals i el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura.


Any 2016:

Promocionem la cultura, fomentem la lectura. Especial DANSA

Blanes és una població amb una llarga trajectòria d’entitats i Escoles que es dediquen a la dansa. És per això que les vam tenir de convidades des del 22 d’abril, dia de la Revetlla de Sant Jordi a la Biblioteca fins a final de maig. Durant tot aquest període vam poder gaudir de l’exposició del divers material que ens vam portatr les entitats La Biblioteca Comarcal de Blanes es va espetcialitzar  en el tema de la dansa a partir del 2016. És per això que destinarem espais especials anomenats centres d’interès a l’altell i la sala infantil on podreu trobar documents (llibres, música, pel·lícules) d’aquesta temàtica. 

Taller de creació de la dansa i la poesia

"Del moviment a la paraula, de la paraula la moviment: Taller de creació de la dansa i la poesia"; per a joves i adults a partir de 14 anys. Amb l’Ariadna Sarrats i la Cristina Fernández, amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dansa que se celebra el 29 d’abril.

Justament al maig del 2017 hem sabut que la Universitat de Cambridge ha publicat un article de la Cristina Fernàndez i la Mariona Masgrau explicant aquesta experiència didàctica a la biblioteca i fent esment del nostre centre d'interès dedicat a la dansa. Ens fa molta il.lusió compartir aquest article, que podeu llegir a partir de la pàgina 95 del llibre digital que es pot descarregar aquí: http://bit.ly/2qitwWz

 

 

 

 

 


 

« Pàgina anterior

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir
Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal

Disseny i programació web a càrrec del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona

Youtube
Face
Twit
Flickr
Pinte
Insta