Préstec a domicili


D’acord amb el que estableixen la Llei 4/1993 del 18 de març del Sistema Bibliotecari de Catalunya i les directrius IFLA/UNESCO pel que fa al desenvolupament del servei a les biblioteques públiques, la Biblioteca Comarcal de Blanes ha dissenyat el projecte “de la Biblioteca a casa”.
És un projecte adreçat a aquelles persones que per motius diversos veuen afectada la seva mobilitat i no poden desplaçar-se fins a la biblioteca. Amb aquesta iniciativa es pretén cobrir les necessitats de lectura i accés a la informació i a la cultura d’aquest sector de la població i millorar, per tant, la seva qualitat de vida.
Des de la biblioteca s’ha establert contacte amb tots aquells agents socials i mèdics que poden detectar aquesta necessitat en la població. Tanmateix, la biblioteca pot comptar amb l’ajuda desinteressada d’una borsa de voluntaris, gràcies a la col·laboració de l’ Associació de Voluntariat Blanenc.
S’establirà un sistema periòdic de tramesa de documents per tal que aquests arribin als usuaris amb una periodicitat setmanal o quinzenal.
D’aquesta manera la Biblioteca Comarcal de Blanes garanteix la igualtat d’accés per a tothom, una de les condicions indispensables que és inherent al servei de biblioteca pública.

La Biblioteca Comarcal va presentar aquest servei a la primera edició del Premi Biblioteca Pública i Compromís Social que va convocar a nivell de l’estat espanyol la Fundació Biblioteca Social. També es va incloure aquest  projecte de préstec a domicili i biblio-hospital “De la biblioteca a casa” a la secció de Buenas Prácticas del VII Congreso Nacional de Bibliotecas Públicas que va tenir lloc a Badajoz el 2014.

 

El servei "De la biblioteca... a casa" també es va presentar a la segona convocatòria del Premi Teresa Rovira d’Innovació a la Biblioteca Pública 2014. Us presentem aqui el video que vam realitzar per a donar a conèixer el servei:

 


 


 

« Pàgina anterior

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir
Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal

Disseny i programació web a càrrec del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona

Youtube
Face
Twit
Flickr
Pinte
Insta