És notícia

...

Finalitza amb èxit el mes dedicat a l'ESBART JOAQUIM RUYRA

Ahir va tenir lloc un taller de dança dins la programació que ens ha estat oferint l'Esbart Joaquim Ruyra durant tot el mes.

Aqui teniu un resum informatiu sobre l'entitat  i les activitats desenvolupades a la biblioteca.

 

 

L’esbart

L’Esbart Joaquim Ruyra, des de la seva fundació el 1962, ha seguit una línia de treball al costat de la dansa tradicional. Amb etapes ben diferents, l’Esbart ha sabut anar-se adaptant als nous temps per oferir un espectacle fidel a la tradició però amb un punt d’imaginació i amb una línia d’innovació i nova creació que, la direcció actual, ha cregut oportuna, acostant-se decididament al públic del segle XXI. A nivell social, sense cap mena de dubte, és l’entitat que a Blanes ha aglutinat i aglutina més gent, d’una o altra manera. Centenars de persones del nostre municipi han estat vinculades a l’entitat, ja sigui com a dansaires o col·laboradors. I, actualment, amb més de 60 balladors, un gruix social de més d’un centenar de persones i un calendari d’actuacions molt potent, fa de l’Esbart una de les entitats capdavanteres en el teixit social i artístic de la Vila de Blanes. Pel què fa a les ambicions artístiques, amb un marcat caràcter Mediterrani, la formació planteja un espectacle transversal dintre el repertori tradicional català i coreografia de nova creació. En un constant exercici de reinvenció, actualment el grup, format per una trentena de balladors en el Cos de dansa i uns quaranta a l'Escola, està sotmès a una interessant tasca de recerca de l'excel·lència dintre l'amateurisme en dansa catalana.  

Cos de dansa

Grup emblema de l'Esbart. Ha sigut el què ha voltat els diferents escenaris del país i bona part d'Europa. Actualment el grup el formen uns 25 balladors d'entre 14 i 34 anys. El grup actual és el que te la responsabilitat, d'aquí a dos anys (2013), d'encarar el 50è aniversari de l'entitat i, alhora, presentar cada any un espectacle nou.  

L’escola de dansa

L'Escola és una plataforma de joves balladors als que se'ls inicia en la dansa i, alhora, en el coneixement de la cultura dels Països Catalans. Se'ls forma i els hi donem una opció d'oci que gira a l'entorn del nostre patrimoni. Una estructura que ha de servir, per al futur, anar nodrint al Cos de Dansa i preparant als balladors, tècnicament, per a poder-hi arribar amb uns nivells òptims. Durant l’any s’organitzen trobades d’esbarts, intercanvis, colònies culturals, actuacions i activitats relacionades amb la cultura popular.  

PROGRAMA D'ACTIVITATS

  • Dilluns 5 de desembre a les 18:00h: inauguració de l’exposició.
     
  • Dissabte 17 de desembre a les 11:00: “ Flaixmob tradi”
     
  • Divendres 23 de desembre: Taller d’expressió corporal per mitjà de la dansa tradicional.

                        De 17:00 a 18:30 per majors de 14 anys

  • Dimarts 27 de desembre : Taller d’iniciació a la dansa catalana

                        De 16: 30 a 17:30 per nens/nenes de 4 a 8 anys

                        De 18:00 a 19:00 per nens/nenes de 8 a 13 anys 

  • Dimecres 28 de desembre a les 18:00: Conta contes amb la Mercè Domènech
     
  • Dimarts 3 de gener: Taller d’iniciació a la dansa catalana

                        De 16: 30 a 17:30 per nens/nenes de 4 a 8 anys

                        De 18:00 a 19:00 per nens/nenes de 8 a 13 anys

 
  

 


 

Memòria final

 

Open publication - Free publishing - More 2011
Pàgina principal biblioteca
HORARIS

Matins: de dilluns a divendres, de 10:00 a 14:00 h.
Tardes: de dilluns a divendres, de 16:30 a 20:30 h. (la sala infantil tanca a les 20:00 h.)
Dissabtes de 10.00 a 14.00

CONTACTE

Passeig de Catalunya, 2

17300 Blanes

Tf. 972358033

biblioteca@blanes.cat

SEGUEIX-NOS!