És notícia

...

Bolaño serà un referent com García Márquez

L'escriptor Fernando Menéndez posa la literatura del xilè a l'alçada de l'obra del narrador colombià

L'escriptor xilè establert a Blanes, Roberto Bolaño, es convertirà en un referent literari a l'alçada de Gabriel García Márquez tant a Espanya com a Llatinoamèrica, segons el també escriptor Fernando Menéndez. "Se'l compara amb García Márquez pel que fa a la seva obra Los detectives salvajes, una referència per a molts escriptors i lectors, com ho va ser Cien años de soledad", diu Menéndez.

La febre pels llibres de Bolaño s'expandeix com la pólvora pels Estats Units amb les traduccions dels seus títols. Deu ser perquè, a més de la seva qualitat literària, Bolaño mostra uns textos carregats de referències musicals i cinematogràfiques. Sempre amb un peu al carrer. "Li agradava més aviat poc rondar els cercles literaris, preferia quedar-se a Blanes i xerrar amb un pescador mentre desfeia els nusos de les xarxes o al bar al qual anava sempre, allà sempre trobava històries", detalla Menéndez.
"Va arribar a Blanes als anys 70 i no ho va tenir fàcil, va treballar en el que va trobar, com el de guàrdia nocturn en un càmping que li va donar temps per llegir i escriure", assegura l'escriptor.
La fama i el crèdit li van arribar amb llibres com La literatura nazi en América, i tot i els premis i reconeixements, fugia dels ambients literaris. "Va començar a ser reconegut alhora que se li va diagnosticar el càncer", diu Menéndez, que conclou que "va morir molt jove i amb ganes d'explorar la seva dimensió com a escriptor".

Llegiu la notícia a ElPuntAvui, 26/05/2014

Pàgina principal biblioteca
HORARIS

Matins: de dilluns a divendres, de 10:00 a 14:00 h.
Tardes: de dilluns a divendres, de 16:30 a 20:30 h. (la sala infantil tanca a les 20:00 h.)
Dissabtes de 10.00 a 14.00

CONTACTE

Passeig de Catalunya, 2

17300 Blanes

Tf. 972358033

biblioteca@blanes.cat

SEGUEIX-NOS!