És notícia

...

El joc com a revulsiu educatiu i cultural a Aula Blanes

L’entitat ha reprès aquest octubre el seu cicle de conferències amb Claudi Yoldi, que va plantejar la proposta que el joc i el fet de jugar són més que lleure, però encara no són cultura

Aquest dimarts 21 d’octubre l’associació Aula Blanes ha inaugurat el seu cinquè cicle de conferències amb Claudi Yoldi, expert en joc de taula i fundador de l’entitat Ludus Mundi. La xerrada, que es va fer amb caràcter extraordinari al primer pis de la Biblioteca Comarcal, portava per títol Jugar i prou? Una mirada educativa del joc.

La proposta fonamental del ponent és que el joc i el fet de jugar és avui dia més que lleure, però encara no ha arribat a l’estatus de cultura. Per demostrar-ho, va començar dibuixant el què per ell és el panorama actual de canvi o revisió de models a tots els nivells. La necessitat de passar del tenir al ser, la necessitat de deixar de viure des dels patrons socials que ens parlen només de tenir coses, coneixements, amics, rol... a viure connectats amb el ser, creu Yoldi, es pot satisfer amb el joc i el procés de jugar.  


Fotografies: Aula Blanes

Claudi Yoldi va definir que hi ha cinc aspectes clau que fan del joc una eina de regeneració social:

- El joc és font de motivació, serveix per generar empatia, plaer, curiositat..
- El joc és font d'aprenentatge. En aquest punt el ponent va explicar situacions d'aula i d'universitat, preguntant-se perquè el joc desapareix de la vida quotidiana quan som grans.
- El joc és font de socialització, ja que fomenta iniciativa, interès i participació
- El joc és element de mediació i cooperació. Utilitzat en estratègies de medicació, permet generar un espai de trobada i discussió sense violència, permet reflexionar de forma relaxada i controlada.
- El joc és saludable. Poc oci és tan saludable com el joc. Entre adolescents i gent gran el joc pot proporcionar moments d'obertura i de desconnexió amb els rols socials i així mostrar-se de forma natural. En nens permet detectar capacitats i mancances com de manera fàcil i oberta.
- El joc és fonamental per emprendre. Yoldi assenyala un terme ampli d'emprenedoria, més enllà de la creació d'empreses. Per ell el joc permet plasmar de manera creativa allò que tenim al cap, experimentar-ho, simular-ho i treure'n conclusions si cal.

   

[Font: blanes.cat]

Pàgina principal biblioteca
HORARIS

Matins: de dilluns a divendres, de 10:00 a 14:00 h.
Tardes: de dilluns a divendres, de 16:30 a 20:30 h. (la sala infantil tanca a les 20:00 h.)
Dissabtes de 10.00 a 14.00

CONTACTE

Passeig de Catalunya, 2

17300 Blanes

Tf. 972358033

biblioteca@blanes.cat

SEGUEIX-NOS!