És notícia

...

Martí Casal, Eli Obrador i Iker Pascual guanyen el VIIIè Concurs de Relats Breus Bolleré

Ha estat la primera convocatòria que ha ampliat la franja d’edat, amb tres categories de 15 a 29 anys i un nou apartat fora de concurs per a joves de 12 a 14 anys

Avui al vespre s’ha fet al Casal de Joves de Blanes Morralla, Espai Creatiu la proclamació pública del veredicte i lliurament dels premis corresponents a la vuitena edició del Concurs de Relats Breus per a Joves Bolleré. Convocats i organitzats per l’Àrea de Joventut amb el suport de les Regidories de la Biblioteca i Recursos Tecnològics, els premis literaris han estrenat enguany noves categories, ampliant a l’hora la franja d’edat dels concursants.

 


Guardonats i Jurat Premis Bolleré 2014

Hi ha hagut tres categories del concurs amb premis en metàl·lic cadascuna d’elles (200 € per al 1er premi i 100 € per al finalista), així com una quarta categoria de nova creació, fora de concurs, premiada amb un lot de llibres a triar pel guanyador, valorat en 50€. La categoria “A” és per a joves de 15 a 18 anys; la “B” per a nois i noies de 19 a 25 anys i la “C” per a participants de 26 a 29 anys. Per últim, la nova categoria fora de concurs s’ha creat per a nois i noies de 12 a 14 anys, amb un únic premi.

Martí Casal, Eli Obrador i Iker Pascual, guanyadors VIIIè Bolleré

En la categoria “A”, el primer premi ha estat Martí Casal Pelegrí, de Barcelona, amb el relat Un rampell de sobreria, mentre que la finalista ha estat Helena Sánchez Buixeda, de Blanes i estudiant a l’Institut Serrallarga, amb l’obra titulada Ni el teu reflex. A tall d’anècdota, val a dir que el guanyador del primer premi, Martí Casal, va ser finalista en la darrera edició dels Bolleré, però avui no ha pogut ser a Blanes per recollir el guardó perquè estava presentant el seu treball de recerca a Barcelona.

 

 

Per la seva banda, el relat L’estiu precedeix a la tardor, signat per Eli Obrador, de Barcelona, ha guanyat el primer premi de la categoria “B”, i el finalista ha estat Germán Bartolomé Cerdà, de Blanes, amb l’obra titulada Valents.

 


Iker Pascual, guanyador nova categoria 12-14 anys

 

En la nova categoria fora de concurs ha guanyat Iker Pascual Herrera, un jove de Lloret que estudia a l’Institut Serrallarga de Blanes, amb el relat Saturno. Per últim, respecte la categoria “C” per a joves de 26 a 29 anys, el jurat ha declarat el premi desert, després d’haver descartat l’únic relat que s’hi ha presentat.

Presentació de la publicació web relats guanadors VIIè Bolleré

Durant l’acte d’avui també s’ha fet la presentació de la publicació web dels quatre relats guanyadors i finalistes de l’anterior edició dels premis, a la qual es pot accedir a través del següent enllaç: http://blanes.cat/bollere. Es tracta dels següents relats i autors: Despertar,de Natàlia Díez (1er Premi “A”); Les xarxes al capvespre, de Cristina Fernández (1er Premi “B”); Permutació variable, de Martí Casal (Finalista “A”); Mosleh, de Maria Joancomartí (Finalista “B”); i Un aniversari Especial, de Clara Izquierdo (menció especial del jurat).

 


Actuació Danilo Faceli

L’acte de proclamació i lliurament de premis l’ha encapçalat el regidor de Joventut, Xavier Marcos, acompanyat d’alguns dels membres del jurat qualificador del qual també en formava part. La resta de membres del jurat han estat la regidora i la directora de la Biblioteca Comarcal, Susana Ramajo i Gemma Ciuró respectivament; un especialista en llengua i literatura representat pel professor de l’INS Serrallarga, David Ramos; i Alba Lupiáñez, com a representant d’una entitat juvenil, en aquest cas l’AEiG Pinya de Rosa. Les altres dues membres del jurat qualificador han Natàlia Díez i Cristina Fernández, guanyadores del primer premi en les categories “A” i “B” respectivament, en l’anterior edició dels Bolleré, la setena.

 


Intervenció Raquel Pérez

 

Val a dir que l’acte d’avui al vespre s’ha completat amb diverses intervencions poètico-musicals teatralitzades a càrrec del grup artístic del Morralla, Espai Creatiu. Es tractava de tres dels seus membres: Danilo Faceli, Leandro Gabriel i Raquel Pérez, que han amenitzat la vetllada durant el lliurament.

20 treballs presentats en la vuitena edició

Enguany, la vuitena edició del concurs Bolleré de relats breus per a joves ha comptat amb un total de 20 treballs presentats. La categoria que ha comptat amb més participants, amb 10 treballs, ha estat la “A”, per a joves de 15 a 18 anys, seguida per la de nova creació per a nois i noies de 12 a 14 anys, on s’han presentat 6 relats.

 


Actuació Leando Gabriel

 

A la categoria “B” de 19 a 25 anys han concorreguts 3 obres, i finalment a la “C” de 26 a 29 anys només una. Pel que fa a la seva procedència, la major part (11) són de Blanes; 3 de Barcelona, 2 de Lloret de Mar i la resta es reparteixen entre les següents poblacions: Mollet del Vallès, Tordera, Sant Celoni i Sant Feliu de Llobregat.

 


Presentació publicació web VIIens Premis Bolleré

El concurs deu el seu nom al paper de fumar que utilitzava la Generació del 27, que es va caracteritzar per la joventut dels seus membres, perquè representava un corrent literari amb voluntat de canvi i per ser defensora de la llibertat. Per aquest motiu, es va escollir el nom de Bolleré com a homenatge a la joventut i per promoure la creació artística.

VIIIè Concurs Bolleré 2014 Primer Premi Finalista
Categoria “A”: 15 a 18 anys Un rampell de sobreria,
de Martí Casal, Barcelona
Ni el teu reflex,
d’Helena Sánchez, Blanes
Categoria “B”: 19 a 25 anys L’estiu precedeix a la tardor, d’Eli Obrador, Barcelona Valents,
de Germán Bartolomé, Blanes
Categoria “C”: 26 a 29 anys Declarada Deserta
Categoria Fora de Concurs:
12 a 14 anys
Saturno, d’Iker Pascual, Lloret de Mar

[Font: blanes.cat]

Pàgina principal biblioteca
HORARIS

Matins: de dilluns a divendres, de 10:00 a 14:00 h.
Tardes: de dilluns a divendres, de 16:30 a 20:30 h. (la sala infantil tanca a les 20:00 h.)
Dissabtes de 10.00 a 14.00

CONTACTE

Passeig de Catalunya, 2

17300 Blanes

Tf. 972358033

biblioteca@blanes.cat

SEGUEIX-NOS!