És notícia

...

El lliurament dels fons pels Projectes de Cooperació valorats en 25.000 € tanca la Setmana per la Pau

Hi ha cinc projectes de cooperació internacional que es fan a Gàmbia, Honduras, Nicaragua, Índia i Togo, així com diverses actuacions coordinades a través de les ONGs locals

La Biblioteca Comarcal va allotjar ahir al vespre el lliurament de fons econòmics per finançar les activitats i els projectes de cooperació i solidaritat que corresponen a l’any 2014. El lliurament el van encapçalar l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, acompanyat de la regidora de Cooperació i Solidaritat, Susana Ramajo, regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes i representants de la Comissió de Cooperació, Solidaritat i Cohesió Social del municipi.


Participants en l'acte de lliurament de fons

L’acte, juntament amb la l’Hora del Conte per la Pau que es va fer abans de l’entrega dels fons solidaris, va posar punt i final al cicle de la Setmana per la Pau de Blanes 2015. Precisament ahir divendres, 30 de gener, és quan es commemora el Dia Mundial de la No-Violència i la Pau.

25.000 € per finançar activitats i projectes de Cooperació

La Comissió de Cooperació i Solidaritat, constituïda per les ONGs locals de Blanes, proposa cada any a l’Ajuntament quins projectes rebran l’atorgament d’ajuts. En el pressupost municipal de 2014 es va destinar una partida de 25.000 € per finançar projectes i activitats, cinc dels quals es desenvolupen a Nicaragua, Honduras, Gàmbia, Anantampur (Índia) i Togo. En total, es tracta de nou projectes i/o activitats que desenvolupen ONGs internacionals vinculades a Blanes a través d’entitats locals.


Benvinguda a càrrec de la regidora de Cooperació i Solidaritat

L’Associació de Famílies Acollidores d’Infants Sahrauís de Blanes ha rebut 3.000 € per l’organització de les colònies d’estiu, una activitat molt arrelada a la vila. Els nois i noies que habitualment viuen als campaments de refugiats de Tinduf (Algèria), passen dos mesos allotjats en domicilis de famílies de la població. Enguany ja farà 17 anys que es fa aquesta experiència a Blanes, on es coneix sota el nom de Vacances en Pau.


Presentació projectes de cooperació i solidaritat

Per la seva banda, l’entitat blanenca Associació per al Desenvolupament de Kuwonku ha rebut 3.900 € per continuar el projecte de desenvolupament agrícola i ramader que està fent des de fa uns quants anys a la comunitat rural de Kuwonku, a Gàmbia. Els fons econòmics s’han destinat aquest any a la construcció d’un pou i a l’adquisició d’una bomba submergida i quatre plaques solars. El programa té per objectiu millorar l’alimentació i també contempla altres aspectes de suport a la qualitat de vida.

El projecte de millora de la situació socioeconòmica de 41 famílies agricultores d’Anantampur (Índia), ha rebut 3.900 € i està gestionat per la Fundació Vicenç Ferrer, coordinada a Blanes a través de l’entitat amb el mateix nom. Un dels districtes més àrids de l’estat d’Andhra Pradesh és Anantampur, per això el projecte treballa a través de la implantació d’equips de reg per degoteig, a l’hora que paral·lelament es potencia la igualtat en castes i gènere.


També s’ha destinat un import de 3.900 € al projecte gestionat per Solidaritat Arbúcies-Palacagüina (SOARPAL), que dóna continuïtat a l’Escola Camperola Manel Bonfill (PROSEC) ubicada a la localitat de Palacagüina, al nord de Nicaragua. Aquesta vegada ja s’ha entrat en la quarta fase de la remodelació i adequació que s’està fent a les aules de la Fundació Arbúcies-Palacagüina (FUNDARPAL), coordinat aquí a través de l’entitat Blanes Solidari.

Un altre projecte similar que ha rebut el mateix import de 3.900 € és el que coordina el Voluntariat Blanenc amb l’Associació Iberoamericana Filipina (IAFA). El projecte dóna continuïtat a la construcció de l’Escola Verge del Vilar a Santa Bàrbara, (Honduras). Per la seva banda, el projecte que gestiona Càritas Interparroquial Blnaes amb Càritas Diocesana de Dapagong (Togo) ha rebut 2.500 €, destinats a una farmàcia social a Sant Pau de Dapaong.


Per últim, el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament gestiona tres activitats finançades amb l’aportació destinada a activitats solidàries: 2.300 € per atendre projectes emergències internacionals; 1.100 € per la quota anual que paga l’Ajuntament per ser soci del Fons Català; i 500 € s’han destinat per col·laborar amb l’Agenda Llatinoamericana.

 

PROGRAMA ENTITAT GESTORA APORTACIÓ
Projecte de Colònies per a infants sahrauís a Blanes Assoc. Famílies Acollidores Infants Sahrauís 3.000 €
Desenvolupament agrícola i ramader a Kuwonku (Gàmbia) Assoc. Desenvolupament de Kuwonku 3.900 €
Millora 41 famílies agricultores d’Anantampur (Índia) Fundació Vicenç Ferrer 3.900 €
Continuïtat escola camperola a Palacagüina (Nicaragua) SOARPAL: Solidaritat Arbúcies-Palacagüina 3.900 €
Continuïtat Construcció Escola Rural a Ilama (Honduras) Associació Iberoamericana Filipina 3.900 €
Projecte farmàcia social Càritas Diocesana Dapaong 2.500 €
Projecte d’Emergència Fons Català Coop. Desenv. 2.300 €
Quota Soci Fons Català Fons Català Coop. Desenv. 1.100 €
Agenda Llatinoamericana 2013 Fons Català Coop. Desenv. 500 €


Els actes organitzats en motiu de la Setmana per la Pau es van encetar 21 de gener, i han inclòs una exposició i la projecció d’un documental sobre la campanya Per cada mina, una flor; així com la lectura del Manifest per la Pau del passat dijous.

[Font: blanes.cat]

Pàgina principal biblioteca
HORARIS

Matins: de dilluns a divendres, de 10:00 a 14:00 h.
Tardes: de dilluns a divendres, de 16:30 a 20:30 h. (la sala infantil tanca a les 20:00 h.)
Dissabtes de 10.00 a 14.00

CONTACTE

Passeig de Catalunya, 2

17300 Blanes

Tf. 972358033

biblioteca@blanes.cat

SEGUEIX-NOS!