És notícia

...

Medicina del segle XXI a Aula Blanes

La propera xerrada que es farà a la Biblioteca el dimarts 10 de març anirà a càrrec del Dr. Ricard Solé i tractarà sobre biomedicina i els reptes de futur en aquest camp

 

El proper dimarts 10 de març, a partir de les 8 dels vespre, la Biblioteca Comarcal de Blanes allotjarà una nova conferència organitzada per Aula Blanes. Presentada sota el títol Biologia Sintètica: de les malalties a la biosfera, anirà a càrrec del Doctor Ricard Solé, professor i investigador de l’ICREA, l’Institut Català de Recerca i Estudis Avançats.

Ricard Solé treballa a la Universitat Pompeu Fabra, on és el cap del Laboratori de Sistemes Complexes situats al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona.Dóna classes de Biomatemàtiques, principis de disseny biològic i biocomputació, i a més, és professor extern al Santa Fe Institute a New Mexico (EEUU) i és membre de diferents consells i comitès científics.  


Dr. Ricard Solé

La seva xerrada intentarà donar un visió de la medicina del segle XXI. En aquest segle el nostre potencial per modificar i fins i tot crear sistemes vius s'ha accelerat i ens permet entendre millor un gran nombre de fenòmens (com els orígens de la vida o dels organismes complexos) a la vegada que obre la porta a una nova biomedicina. De la mateixa manera en d'altres camps, com la vida artificialo la robòtica evolutiva, estem en condicions d'imitar sistemes naturals i apropar-nos a qüestions fonamentals sobre la naturalesa de la intel·ligència.

En la conferència es tractaran aquest temes i es plantejaran els reptes futurs relacionats amb la biosferai la nostra supervivència que podrien trobar noves respostes en la capacitat de modificar la biosfera. Com és habitual a totes les xerrades que organitza Aula Blanes, la sessió es tancarà amb un torn obert de preguntes per al conferenciant.

[Font: blanes.cat]

Pàgina principal biblioteca
HORARIS

Matins: de dilluns a divendres, de 10:00 a 14:00 h.
Tardes: de dilluns a divendres, de 16:30 a 20:30 h. (la sala infantil tanca a les 20:00 h.)
Dissabtes de 10.00 a 14.00

CONTACTE

Passeig de Catalunya, 2

17300 Blanes

Tf. 972358033

biblioteca@blanes.cat

SEGUEIX-NOS!