És notícia

...

La Biblioteca continua allotjant aquesta tarda la jornada de Donació de Sang i de Medul·la Òssia

Avui s’ha afegit la campanya per trobar un donant de medul·la òssia per trobar-ne alguna compatible amb la Yaiza, una nena de 7 anys que necessita amb urgència un transplantament Durant aquesta tarda de divendres la Biblioteca Comarcal de Blanes segueix allotjant la jornada de donació de sang que organitza el Banc de Sang i l’Associació de Donants de Sang de manera regular en aquest municipi cada tres mesos. Avui, però, s’hi ha afegit també una campanya per trobar donants de medul·la òssia.

A la recerca de donants de Medul·la Òssia

La mecànica consisteix en què, de manera voluntària, tothom qui vulgui fer-se donant del moll de l’os ompli una sèrie de formularis que estan a la seva disposició i faci la donació de sang. Aquesta operació es realitza per poder fer les anàlisis necessàries que determinaran la seva possible compatibilitat amb aquells malalts que puguin necessitar-ho.
Campanya recerca Donants Medul·la Òssia

En cas que en el futur aparegui un donant compatible, s’amplia aquest estudi sanguini del voluntari o voluntària i així acabar de determinar la seva viabilitat. Val a dir que la identitat dels possibles donants sempre està protegida, i per ser-ho cal tenir bona salut i tenir una edat compresa entre els 18 i els 55 anys. El registre (REDMO) va ser creat l’any 1991 per la Fundació Josep Carreras contra la Leucèmia.


Katrien Verduin, amb les voluntàries de l'Assoc. Donants de Sang

La campanya per trobar nous donants de medul·la òssia s’ha fet avui a Blanes arran del cas de la Yaiza, una nena de 7 anys veïna de Lloret de Mar que necessita amb urgència un transplantament. Precisament durant tota la jornada d’avui divendres ha estat encapçalant la jornada que s’està fent a Blanes la seva mare, Katrien Verduin, qui ha explicat que s’està intentant arribar al màxim nombre de veïns per veure si en troben algun de compatible, després que el passat mes d’abril ja es va fer una campanya anàloga de recerca de donants al veí municipi.

[Font: www.blanes.cat]

Pàgina principal biblioteca
HORARIS

Matins: de dilluns a divendres, de 10:00 a 14:00 h.
Tardes: de dilluns a divendres, de 16:30 a 20:30 h. (la sala infantil tanca a les 20:00 h.)
Dissabtes de 10.00 a 14.00

CONTACTE

Passeig de Catalunya, 2

17300 Blanes

Tf. 972358033

biblioteca@blanes.cat

SEGUEIX-NOS!