És notícia

...

L'Associació de dones artesanes de Blanes, entitat convidada el mes de març a la biblioteca

L'entitat convidada el mes de MARÇ dins el projecte "promocionem la cultura, fomentem la lectura" és l'ASSOCIACIÓ DE DONES ARTESANES DE BLANES

 

És una entitat sense ànim de lucre que es va crear el 15 de juliol de 2003, per reunir dones que realitzaven diferents disciplines artístiques, terapèutiques i manuals, tot i que des del 2001 ja va començar a elaborar els estatuts per a la seva creació (va tenir una lenta gestació que va durar uns dos anys, com la de les elefantes ...)  

Des d’ADAB creiem que l'art, la salut, l’estat físic, el mental, l'espiritual, l’energètic, el cel, la terra ... estan íntimament relacionats. També creiem en l'autorresponsabilitat de la gestió de la pròpia salut, i en la necessitat de l'autoconeixement del nostre món intern. Comprenent el que ens passa per dins podem millorar la nostra comunicació interna i, alhora, l'externa. Aprendre a identificar i gestionar les emocions ens ajuda a gaudir d'una bona salut física i mental. Nosaltres volem ajudar a difondre hàbits saludables, coneixements i experiències que potenciïn una major autoestima, més benestar i una millor col·laboració entre nosaltres per fomentar el creixement personal.  

Equilibri, harmonia, actitud positiva i flexibilitat són valors importants per adaptar-nos als canvis i viure una vida més plena, contribuint així a promoure una cultura de la pau, de la germanor, de l'amor, la tolerància, el respecte i la creativitat.  

Hem generat diferents accions: d'una banda, per al benestar, la salut i el creixement personal a través del ioga, la dansa, intercanvis de reiki, meditació, celebracions, xerrades i cinefòrum; i de l’altra, per dignificar la feina de les artesanes que tenen parades al Passeig del Mar (col·laboració en múltiples reunions amb l'ajuntament per canviar normatives obsoletes, la compra d'un generador que va donar llum durant anys a més de 10 parades d'artesania, la participació en les primeres edicions de la "Fira d'Entitats" amb classes, tallers i actuacions gratuïtes de dansa).  

El camí d’ ADAB aquests anys ha estat desigual, no hem tingut mai local, i en els nostres inicis se'ns va aconsellar fer un annex als estatuts per reconvertir-nos en "associació esportiva". D'aquesta manera, vam obtenir la cessió d'un espai municipal, el poliesportiu, on vam iniciar les classes. A dia d'avui, seguim sense tenir local, tampoc tenim fons i moltes de les activitats es realitzen gràcies a l'altruisme i a la voluntat de les sòcies, voluntàries i altres entitats en sinergia.  


  • Activitats programades




     
  • Guia de lectura


     

Pàgina principal biblioteca
HORARIS

Matins: de dilluns a divendres, de 10:00 a 14:00 h.
Tardes: de dilluns a divendres, de 16:30 a 20:30 h. (la sala infantil tanca a les 20:00 h.)
Dissabtes de 10.00 a 14.00

CONTACTE

Passeig de Catalunya, 2

17300 Blanes

Tf. 972358033

biblioteca@blanes.cat

SEGUEIX-NOS!