És notícia

...

Blanes augmenta la dotació econòmica dels premis del 10è Concurs Literari Bolleré, relats breus escrits per joves

Una altra novetat és la reducció de categories, que han passat a ser dues: la ‘A’ per a joves de 17 a 25 anys i la ‘B’ per a joves de 12 a 16 anys, dotades amb 500 € i 200 € respectivament

L’Ajuntament de Blanes, a través de la Biblioteca Comarcal, ha convocat el 10è Concurs Literari Bolleré, que guardonarà els millors relats breus escrits per joves. L’objectiu és incentivar la creació literària, així com promoure els valors culturals de la literatura. Aquesta assenyalada desena edició presenta diverses novetats.    


Acte entrega de premis 9è Concurs Bolleré

Les més destacades són l’augment de les dotacions econòmiques dels premis, així com la reducció del nombre de categories, que han passat de les 4 que hi havia fins a les 2 úniques que hi haurà a partir d’ara. La categoria “A” és per a nois i noies de 17 a 25 anys, el relat guanyador rebrà 500 € de premi, i el finalista 150 €. Per la seva banda, la categoria “B”, per a joves d’entre 12 a 16 anys, inclou un primer premi dotat amb 200 € i un finalista premiat amb 50 €.

Termini de presentació dels originals: del 2 al 30 de novembre

El termini per presentar els relats originals serà del 2 al 30 de novembre, i es poden escriure en llengua catalana o castellana. La temàtica és lliure, i cal que tinguin una extensió mínima de tres fulls i una màxima de sis fulls, presentats en format Word en lletra mida 12, interlineat 1’5 i impresos a una sola cara.

La presentació dels treballs es pot fer de dues maneres possibles. Una és presencialment al Registre General de l’Ajuntament de Blanes, a la planta baixa de l’edifici consistorial, comunicant que es presenten al concurs i demanant que es mantinguin les dades amb pseudònim. L’altra és mitjançant correu certificat a l’Ajuntament de Blanes, Passeig de Dintre 29, 17300 Blanes. En tots dos casos, els treballs segellats amb una data posterior al 30 de novembre s’exclouran.


La directora de la Biblioteca Comarcal, Gemma Ciuró,
lliura el premi al guanyador de la categoria per a joves de 12 a 14 anys, Samuel López

El jurat qualificador està format per l’alcalde de Blanes i regidor de Cultura, Arxiu i Biblioteca, Mario Ros; el multi premiat escriptor blanenc, Joan Adell; la directora de la Biblioteca Comarcal, Gemma Ciuró; un especialista en llengua i/o literatura, i un tècnic de l’Ajuntament vinculat a aquest àmbit. El seu veredicte i lliurament de premis es farà en un acte públic que tindrà lloc el 24 de gener, coincidint amb l’aniversari de la Biblioteca Jove.

10 edicions dels premis per a joves escriptors

Des que es va posar en marxa l’any 2006, el concurs de relats breus Bolleré ha estat molt ben rebut entre la població jove amb vocació literària, que l’ha vist com una oportunitat per poder donar a conèixer els seus escrits. El certamen deu el seu nom a la marca del paper de fumar que utilitzava la Generació del 27, que es va caracteritzar per la joventut dels seus membres.

 


En l’anterior novena edició dels Premis Bolleré, Iker Pascual Herrera va guanyar el primer premi de la categoria ‘A’ per a joves de 15 a 18 anys amb el treball El Vioilonchelo, mentre que el text A l’altra banda del canal, signat per Aina Casal Pelegrí, va ser seleccionat com a finalista. En la categoria ‘B’ per a joves de 19 a 25 anys el primer premi va ser per a Xavier Lluís Chavarría amb el relat Push Up.

En la categoria ‘C’, per a joves de 26 a 29 anys, el primer premi es va concedir a Aina Bosch i Collell pel treball Nenes i noies i dones. Per últim, en la categoria fora de concurs per a joves de 12 a 14 anys, es va guardonar l’obra Solo un sueño, de Samuel Lopez de las Heras. Val a dir que en les dues categories ‘B’ i ‘C’ el jurat va declarar deserts els guardons d’obres finalistes.

[Font: blanes.cat]

Més informació sobre el Concurs Bolleré: https://bit.ly/2CxzmJM

Pàgina principal biblioteca
HORARIS

Matins: de dilluns a divendres, de 10:00 a 14:00 h.
Tardes: de dilluns a divendres, de 16:30 a 20:30 h. (la sala infantil tanca a les 20:00 h.)
Dissabtes de 10.00 a 14.00

CONTACTE

Passeig de Catalunya, 2

17300 Blanes

Tf. 972358033

biblioteca@blanes.cat

SEGUEIX-NOS!