Agenda

BiblioSTEAM Intel·ligència artificial: riscos i oportunitats

Conferència, xerrada -

Joves i adults · Espai Masia Bas

Projecte coordinat per @bibgirona amb la col·laboració de l'ACDIC, Associació Catalana per a la Divulgació Científica / #BiblioSTEAM

A càrrec de la Dra. Karina Gibert

Donarem a conèixer les darreres investigacions de ciència de frontera en aquest àmbit, a nivell internacional, de la mà de reconeguts experts internacionals, en primera persona i conscienciar socialment sobre la importància de la ciència com a factor de progres. En aquesta xerrada Karina Gibert repassarà els principals èxits de la intel·ligència artificial així com els riscos associats a aquesta potent tecnologia i els diferents rols que pot jugar en la societat. Es plantejarà un debat sobre l'ètica que acompanya a determinats usos de la Intel·ligència artificial i com la societat civil i els diferents factors socials poden potenciar un ús beneficiós de la IA en l'actual moment de transformació digital.

Dra. Karina Gibert (UPC). Karina Gibert es llicenciada i doctora en Informàtica, està especialitzada en intel·ligència artificial i big data. Imparteix diverses assignatures sobre estadística, anàlisi multivariant, mineria de dades, ciència de les dades i sistemes intel·ligents de suport a la presa de decisions a la Universitat Politècnica de Catalunya-Barcelona Tech (UPC). És cofundadora i actual directora del centre de recerca Intelligent Data Science and Artificial Intelligence. També és assessora de la Comissió Europea en qüestions d’ètica i IA, i és editora de la revista Environmental Modelling and Software. És la directora del curs divulgatiu ciutadanIA i és la directora acadèmica de la plataforma de formació Top Secret Rosies, que s’adreça a noies que han cursat carreres Steam i participa en el programa Aquí STEAM de la UPC. Karina Gibert ha guanyat nombrosos premis entre els que destaquen l'Ada Byron 2022, les mencions d'honor del Premi Creu Casas 2021 i 2022 i el Premi DonaTIC 2018.

Amb l’objectiu de promoure el coneixement i les disciplines científiques i tecnològiques entre els usuaris de Les biblioteques públiques de les comarques gironines, el Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona presenta BiblioSTEAM, un projecte formatiu, transversal i interdisciplinari adreçat a tota la ciutadania, amb especial atenció als joves i a probables escletxes socials.

La iniciativa, amb el suport de l'Associació Catalana per a la Divulgació Científica (ACDIC), aposta per desenvolupar unes activitats plurals i de qualitat que contribueixin a l'aprenentatge i al desenvolupament individual i col·lectiu de la ciutadania per esperonar-la a tenir un sentiment actiu i crític

Tornar a l'Agenda
Pàgina principal biblioteca
CONTACTE

Av. de Fanals, 13 (Edifici Masia Bas)

17250 Castell-Platja d'Aro

Tel. 972825491

biblioteca@platjadaro.com

HORARIS

De dilluns a divendres: 10 a 13h i de 16 a 20h
Dissabtes: 10 a 13h
Dissabte de Carnaval tancat
Horaris especials per Nadal (consulteu a la biblioteca)

SEGUEIX-NOS!