Dissabtes ‘a la Rossini'
(El Punt. ).Resum:
Gioacchino Rossini (1792-1868) només va plorar tres vegades a la seva vida: després de la fallida estrena de la primera versió d'Il barbiere di Siviglia; quan va morir el seu pare –d'altres diuen que quan va escoltar el violí de Paganini–, i quan li va caure un gall dindi trufat a l'aigua mentre navegava. És evident que, per a Rossini, el menjar –i el beure i la bona vida en general– era una cosa molt seriosa. Rossini era un gran gurmet que va intercanviar motius d'inspiració amb els millors xefs i que organitzava unes vetllades gastronòmiques i musicals que es van fer cèlebres com els Dissabtes musicals de Rossini, en què confraternitzaven Dumas, Verdi i altres famosos.
Els quatre dissabte...
Font de l'article:
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/5-cultura/19-cultura/530270-dissabtes-a-la-rossini.html?piwik_campaign=rss&piwik_kwd=mes&utm_source=rss&utm_medium=mes&utm_campaign=rss