És notícia

...

PRESENTACIÓ DE L'ITINERARI INTEGRAT A LA XARXA D'ESPAIS DE MEMÒRIA DE CATALUNYA DEL MEMORIAL DEMOCRÀTIC.

A partir del 24 de setembre, la Garrotxa compta amb un itinerari que senyalitza tres indrets relacionats amb la II República i la guerra civil a Besalú.
La inauguració coincideix amb la festa major del municipi, del 22 al 26 de setembre. L’itinerari inclou 3 senyalitzacions:

Plaça del Bisbe Miró
La senyalització ret homenatge a l’alcalde republicà Manel Fernández Dilme, que promocionà iniciatives per millorar l’ensenyament, la cultura, les obres públiques i la higiene. Aquestes reformes es traduïren en l’arribada general d’aigua al poble, la reparació de la carretera, la construcció de noves escoles municipals i la inauguració d’un escorxador municipal.

Escola municipal Salvador Vilarrasa
Inaugurada al 1934, es regia pel nou sistema educatiu de la II República: sistema unificat d’escola laica, coeducació, incorporació del català a les aules i formació dels mestres en noves tècniques educatives.

Casa Cambó
A l’inici de la Guerra Civil, Catalunya era una zona allunyada del front de guerra i, per tant, es va convertir en una terra d’acollida per a molts refugiats. Besalú va atendre un grup de nens refugiats de Gelsa (Saragossa) el 1936, que s’allotjaren a la casa Cambó (antic convent de monges) i en diferents domicilis particulars i cases pairals abandonades. La Casa Cambó també va ser la seu del Comitè de Milícies Antifeixistes de Besalú.

La Xarxa d’Espais de Memòria és una iniciativa del Memorial Democràtic i agrupa diferents espais que han estat testimoni de la nostra història recent. L’objectiu principal és la recuperació d’ un patrimoni memorial –tangible i intangible– representatiu de la lluita i els conflictes per a la consecució dels drets i les llibertats democràtiques del nostre país durant el període que abasta la proclamació de la II República fins a la transició democràtica.



On?
Plaça del Comte Bisbe Miró (antic escorxador)
Besalú




Quan?
Dissabte, 24 de setembre, a les 10.45 h


Data d'actualització: 24.09.2011

Pàgina principal biblioteca
HORARIS

De dilluns a divendres: 10 a 13h i de 16 a 20h
Dissabtes: 10 a 13h
Dissabte de Carnaval tancat
Horaris especials per Nadal (consulteu a la biblioteca)

CONTACTE

Av. de Fanals, 13 (Edifici Masia Bas)

17250 Castell-Platja d'Aro

Tf. 972825491

biblioteca@platjadaro.com

SEGUEIX-NOS!