És notícia

...

Guia de lectura 'Poetes gironins'

El Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona publica la guia de lectura online Poetes gironins

L’any 1999 la UNESCO va proclamar el 21 de març Dia Mundial de la Poesia. Arreu han sorgit iniciatives de caire divers per festejar-lo. Des del 2007 la Institució de les Lletres Catalanes i el Consorci per a la UNESCO de Catalunya – Unescocat promocionen aquesta celebració a les terres de parla catalana amb l’organització de diferents accions amb l’objectiu de difondre el fet poètic.

Cada any s'encarrega un poema a un autor català. Pel 2012 s'ha escollit  Quatre paraules, escrit expressament pel poeta Narcís Comadira i traduït a una vintena de llengües. S'ha distribuït a les biblioteques de tot el país, gràcies a la col·laboració de la subdirecció general de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya i a la xarxa de centres del Consorci per a la Normalització Lingüística.

El Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona s'hi adhereix amb l'elaboració d'una guia de lectura que es pot consultar online .
La guia conté les obres de Narcís Comadira disponibles a les biblioteques públiques, però també una mostra d'altres autors gironins que volem promocionar i reivindicar.
Són de Salt, d'Olot, de La Bisbal, de Ripoll, etc. Per exemple: Anglada, Vayreda, Rafart, Bosquet, Fages de Climent, Lluís Freixas, Francesca Laguarda, Jaume Maurici, Salvador Sunyer, Puigvert, Francesc Prat, Planella i més. No pretén ser un llistat exhaustiu, sinó un recull de l'aportació literària dels nostres escriptors de tots els temps i comarques. Com que la guia no està impresa, es pot anar incrementant amb noves aportacions que ens arribin a l'adreça: serveidebiblioteques@ddgi.cat

Per a més informació:

http://diamundialpoesia.wordpress.com

Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona
c/ Bernat Boades, 10 baixos / Tel. 972.42.65.30
17005 GIRONA
www.bibgirona.cat

Pàgina principal biblioteca
HORARIS

De dilluns a divendres: 10 a 13h i de 16 a 20h
Dissabtes: 10 a 13h
Dissabte de Carnaval tancat
Horaris especials per Nadal (consulteu a la biblioteca)

CONTACTE

Av. de Fanals, 13 (Edifici Masia Bas)

17250 Castell-Platja d'Aro

Tf. 972825491

biblioteca@platjadaro.com

SEGUEIX-NOS!