És notícia

...

José Carlos Somoza conversa en Pekin amb el crític literari Zhi An sobre l'auge de la novel·la negra a la Xina

L'Institut Cervantes de Pequín va acullir dimarts passat  una trobada entre el reconegut escriptor  José Carlos Somoza i el crític literari xinès Zhi An amb motiu de l'auge que està tenint la novel·la negra a Xina.

 


 

 

La novel·la negra viu un gran auge a Xina, impulsada per l'èxit dels autors escandinaus i hispans i la creixent puixança dels escriptors locals. Per això, durant el col·loqui ZhiAn i Somoza van debatre les tendències actuals d'aquest gènere en el món i van examinar els mecanismes essencials de la narrativa policíaca i de misteri. La trobada va servir així mateix de presentació de l'edició en xinès de la novel·la de Somoza “Clara i la penombra”.



Seguidament, José Carlos Somoza va oferir la conferència “Persona i personatge”, en la qual indagà en la creació del personatge relacionant-lo amb la pel·lícula Peppermint frappé, del director espanyol Carlos Saura. El film mostra el peculiar procés de transformació d'un personatge en una persona real. L'autor completà la sessió amb il·lustracions de la seva pròpia obra per a desvetllar la relació creativa que establix amb els seus personatges.



José Carlos Somoza (L'Havana, 1959) ha residit des de la seva infància a Madrid i Còrdova, on va iniciar els seus estudis de medicina i psiquiatria. Va començar la seva carrera com escriptor en 1994, amb la publicació de Plànols “”, a la qual han seguit més d'una desena d'obres, entre les quals destaquen “La caverna de les idees”, “Clara i la penombra”, (ambdues traduïdes al xinès) o la més recent “Tetrammeron”. Ha estat distingit amb el Premi Cervantes de Teatre, per la seva obra “Miguel Will”, el Premio Flintyxan, el Premio Hammett de novel·la o el guardó concedit per les llibreries independents de França Initiales i Milles Pages, entre d'altres.



Zhi An (Pequín, 1959), també conegut com a  Fang Qing, és un escriptor i crític literari expert en literatura estrangera i novel·la negra. Ha presidit els llançaments de moltes obres, entre elles la versió en xinès de “Cent Anys de Solitud” de Gabriel García Márquez.
 

Font: Institut Cervantes

Pàgina principal biblioteca
HORARIS

De dilluns a divendres: 10 a 13h i de 16 a 20h
Dissabtes: 10 a 13h
Dissabte de Carnaval tancat
Horaris especials per Nadal (consulteu a la biblioteca)

CONTACTE

Av. de Fanals, 13 (Edifici Masia Bas)

17250 Castell-Platja d'Aro

Tf. 972825491

biblioteca@platjadaro.com

SEGUEIX-NOS!