Notícies

La Institució de les Lletres Catalanes presenta el web ‘Literatura exposada’, un catàleg online d’exposicions literàries

03 d'octubre de 2012 - 19:05 | Blanes - Biblioteca Comarcal de Blanes | Paraules clau: Literatura exposada

La ILC ha posat en marxa el projecte de catàleg d’exposicions literàries Literatura exposada’, un portal que, en paraules del director de la Institució, Oriol Izquierdo,sorgeix de la voluntat de mostrar públicament la feina acumulada, directament per la ILC o a través d’iniciatives de tercers, durant vint-i-cinc anys”. Des de la seva represa la ILC, a més de dur a terme la producció d’exposicions pròpies, participa i dóna suport a la realització d’exposicions de temàtica variada en l’àmbit de la literatura catalana per part d’altres entitats, ja siguin de gran format o portàtils, presencials i virtuals com un instrument per a la difusió dels autors, les obres i la lectura.

El web veu la llum amb una primera informació referent a les exposicions que, o bé han estat produïdes directament per la Institució o bé han comptat amb alguna subvenció o col·laboració. La “voluntat de sumar”, en paraules d’Izquierdo, fa que, en aquest sentit, ‘Literatura exposada’ tingui un esperit col·laboratiu i s’espera que les entitats del conjunt dels Països Catalans afins al fet literari “complementin, corregeixin o incorporin nova informació a la recollida fins ara.”

L’objectiu que es busca, doncs, és construir un catàleg el més exhaustiu possible que sigui una via d’accés i de difusió del fet literari, fent-lo més proper a través del llenguatge expositiu.

L’accés a la informació es pot fer a través d’una cerca bàsica per conceptes o bé navegant pels diferents espais creats i que permeten trobar les exposicions segons la seva temàtica concreta, l’autor a qui es van dedicar. També permet quines tenen una versió digital, quines es poden visitar ara mateix i quines estan en disposició d’itinerar.  

Cada fitxa recull la informació que conté la base de dades i mostra informació bàsica tal com el comissariat, les entitats organitzadores, les poblacions i espais on es va poder visitar, l’accés al catàleg (en cas que n’hi hagi) i tots els recursos multimèdia generats per la mostra: fotografies, vídeos, dossiers didàctics i informatius, etc.

Aquest catàleg és una eina més que se suma a les també impulsades per la Institució, com el ‘Qui és qui a les lletres catalanes’ i el ‘Mapa de Festivals i cicles literaris’, totes dues ja consolidades. La ILC treballa per, en un futur, presentar un catàleg de fotografies d’autors i autores de les lletres catalanes i un directori de patrimoni literari, en la mateixa línia que aquest catàleg d’exposicions literàries.

[Font: Institució de les LLetres Catalanes]

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir

« Pàgina anterior

Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal

Disseny i programació web a càrrec del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona

Youtube
Face
Twit
Flickr
Pinte
Insta