És notícia

...

‘Albores', una nova revista de poesia que es fa a Girona i aposta pel futur

Després d'un primer número artesanal de dotze pàgines, el tercer exemplar arriba a les seixanta i recorda el cinquantenari del poeta Luis Cernuda

Octavio Paz va escriure que un poble sense poesia és un poble sense ànima, i el missatge el van recollir Adalid Nievas i Sergio Moreno, dos graduats en literatura per la Universitat de Girona que no han dubtat a arriscar una part del seu patrimoni per poder editar Albores. La revista va néixer fa dos anys com una aposta personal en relació amb el desert, ja que a cap Facultat de Filologia ni catalana ni castellana de la UdG no s'hi publicava cap mínim butlletí en què els interessats hi poguessin publicar. El primer número, de dotze planes, recollia essencialment poesia escrita en castellà: “Era el que havíem estudiat i el que sabíem fer. Editar cada revista –asseguren Nievas i Moreno– ens costava un euro i com que el capital que teníem era de cent, vam posar cent revistes al mercat.”

Tot i que aquella una aposta era arriscada, es va demostrar que era la bona no tan sols pel fet físic de la publicació sinó també perquè al cap de pocs dies de l'aparició pública, la revista Albores es va convertir en un focus d'atracció que nonomés va rebre els correus d'estudiants de literatura i escriptors novells amb ganes de publicar sinó que també va rebre el suport de professors com Xavier Pla, Montserrat Escartín i Rafael Ramos. Això va animar els dos entusiastes, que sense fer discriminacions per qüestions de llengua, van publicar els originals en català i castellà, amb la qual cosa la revista no tan sols va recollir les primeres proses sinó que també es va obrir a noves possibilitats. Els responsables declaren que avui el projecte ha crescut i ha avançat i accepten aportacions en francès, anglès, italià, rus, portuguès o qualsevol idioma que parlin els estudiants de la UdG.

Dedicació exclusiva

Sergio Moreno es considera poeta: “una feina amb dedicació exclusiva que t'absorbeix totes les hores del dia i de la nit”, i com el seu company, Aladid Nievas, està desencantat amb la situació política i social que es viu a l'Estat espanyol, i remarca que tot i el seu plantejament artesanal, Albores s'ha fet gran i hauran de buscar més fons de finançament. El tercer número ha sortit per Sant Jordi, arriba a 60 pàgines i hi han col·laborat Alícia Folgarona, poeta i escriptora, Alícia Parra, antiga responsable d'un centre cultural de l'Habana, Xavi Roca, llicenciat en matemàtiques i escriptor, Ferran Iscariot, i Gàldrick de la Torre que ha recordat els cinquanta anys de la mort de Luis Cernuda, el poeta homosexual que va escriure: “la solitud és l'únic camí cap al propi reconeixement.”


Llegiu la notícia a ElPuntAvui, 5/05/2014

Pàgina principal biblioteca
HORARIS

De dilluns a divendres: 10 a 13h i de 16 a 20h
Dissabtes: 10 a 13h
Dissabte de Carnaval tancat
Horaris especials per Nadal (consulteu a la biblioteca)

CONTACTE

Av. de Fanals, 13 (Edifici Masia Bas)

17250 Castell-Platja d'Aro

Tf. 972825491

biblioteca@platjadaro.com

SEGUEIX-NOS!