És notícia

...

Enciclopèdia Catalana adapta el model de la Viquipèdia

Enciclopèdia Catalana adapta el model de la Viquipèdia. enciclopedia.cat obre la col·laboració a tothom.

Avui ha entrat en funcionament la nova web de l'Enciclopèdia Catalana, enciclopedia.cat, amb un nou disseny que prima el cercador, i amb una novetat que implica un canvi de model: permet als usuaris la creació i redacció d'articles, que seran signats i que supervisarà un editor del Grup Enciclopèdia Catalana, empresa propietària de l'enciclopèdia.

Segons que s'explica a la web: 'La persona que vulgui col·laborar esmenant, actualitzant o redactant articles nous per a l’Enciclopèdia ha de registrar-se prèviament en l’apartat col·laboradors. Per tant, no s’accepten col·laboracions anònimes. Totes les col·laboracions sempre seran visibles en un arxiu històric i tots els col·laboradors disposaran d’una zona curricular en què, entre altres, hi constaran totes les seves col·laboracions. Perquè una col·laboració es converteixi en la versió oficial de l’Enciclopèdia cal que l’equip editorial li doni el vist i plau.' Aquest model d'obrir els continguts a tothom, sense remuneració econòmica, és el que ha marcat el funcionament i el caràcter de la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure, encara que no disposa de supervisors contractats per l'empresa editora per donar el vist-i-plau final de les entrades.

També s'informa que 'l’Enciclopèdia conté les entrades de lèxic de la Gran Enciclopèdia Catalana (excepte les de lèxic comú que són en el Diccionari de la llengua), i els articles enciclopèdics d’aquesta obra i els d’altres del Grup, que s’hi han incorporat posteriorment (com els de la Geografia Comarcal de Catalunya); a més, se n’introduiran de nous progressivament.

Actualment l’Enciclopèdia té més de 350.000 articles. S’han afegit 14.000 fotografies, més grans i de més qualitat, i 500 taules estadístiques, així com 60.000 mapes dins les entrades de toponíma. S’han creat també 4.000 enllaços externs nous i 32.000 enllaços interns.

Però les cerques de la nova Enciclopedia.cat encara s'han de millorar: per exemple la cerca no reconeix la paraula 'ciencia' sense accent, i tampoc reconeix algunes sigles com ara MNAC. http://www.vilaweb.cat/noticia/3773753/enciclopedia-catalana-adapta-model-viquipedia.html

Pàgina principal biblioteca
HORARIS

De dilluns a divendres: 10 a 13h i de 16 a 20h
Dissabtes: 10 a 13h
Dissabte de Carnaval tancat
Horaris especials per Nadal (consulteu a la biblioteca)

CONTACTE

Av. de Fanals, 13 (Edifici Masia Bas)

17250 Castell-Platja d'Aro

Tf. 972825491

biblioteca@platjadaro.com

SEGUEIX-NOS!