Guies » Novetats

Tornar enrera | Versió per imprimir

Novetats gener 2019 Caldes

Banner_winter_novetats

Aquestes són les novetats del mes de gener de 2019 de la Biblioteca Francesc Ferrer i Guàrdia de Caldes de Malavella:

Índex

(↑) - Biografia

Donés, Pau . 50 palos... y sigo soñando. Barcelona : Planeta, 2017 .
Resum : "50 palos no és una biografia, perquè les biografies fan olor de mort", diu Pau Donés. Així que si hi ha una manera d'entendre aquest llibre és com una reflexió, una xerrada amistosa que s'allarga fins a la matinada i on en Pau escriu sense pèls a la llengua, de vegades des de l'eufòria i altres des de la melanconia.

(↑) - Filosofia

Erasmus, Desiderius . No puc no parlar. Girona : Edicions de la Ela Geminada, 2018 .
Resum : "Malgastem el temps amb foteses. I mentrestant els coneixements honorables i els seus autors són negligits, i s'esfondra l'autoritat dels òrgans legislatius, dels consells, de les escoles, dels experts en dret i dels teòlegs."
Garcia del Muro Solans, Joan . Good bye, veritat: una aproximació a la postveritat. Lleida : Pagès Editors, 2018 .
Resum : La veritat sembla que s'ha convertit en una més de les mercaderies que tenim al nostre abast: actuem com si estiguéssim convençuts que podem adquirir la veritat que més ens convingui, la més còmoda, la que menys desestabilitzi els nostres prejudicis.
Schiller, Friedrich . Cartes sobre l'educació estètica de l'home. Barcelona : Adesiara, 2018 .
Resum : Publicades per primera vegada el 1795, aquestes cartes signifiquen el primer esforç de Schiller per sistematitzar el seu pensament filosòfic en tots els seus vessants i constitueixen un intent d'establir, en l'època més esplendorosa de la cultura germànica, un lligam entre els problemes de moral, d'estètica, de filosofia de la història i de política del seu temps.

(↑) - Psicologia

Conangla i Marín, M. Mercè . Postveritats emocionals. Barcelona : Amat Editorial, 2018 .
Resum : Per evitar el patiment psicològic, tots recorrem a certs mecanismes de defensa que portem al nostre pack genètic, però també a la creació de "postveritats" o mentides emocionals, que són fruit dels nostres diàlegs anteriors.

(↑) - Ciències socials

Guardiola, Ingrid . L'ull i la navalla. Barcelona : Arcàdia, 2018 .
Resum : Som en una època en què les imatges i les dades, que compartim a través de tota mena de dispositius tecnològics, condicionen la nostra vida privada i determinen la dinàmica de l'esfera pública i de les comunitats. Podríem dir que el món ja és una interfície virtual.

(↑) - Esports

Gasol, Pau . Sota la cistella. Barcelona : Rosa dels Vents, 2018 .
Resum : Pau Gasol comparteix a Sota la cistella els principis i els valors que l'han convertit en un model a seguir.

(↑) - Literatura

Safont, Joan . PEN Català: Un exemple de diplomàcia cultural. Barcelona : Meteora, 2018 .
Resum : Reconstrucció de gairebé un segle de la història d'una institució cultural catalana amb projecció internacional i, alhora, una de les primeres de l'Europa contemporània.

(↑) - Ciències naturals

Folch Duran, Arnau . Estimats volcans: El vulcanisme, del Pacífic a la Garrotxa. València : Universitat de València, 2018 .
Resum : El vulcanisme és un dels fenòmens amb més repercussió sobre la Terra. En aquest llibre s'explica d'una manera precisa i entenedora com s'originen i com funcionen els volcans, a més d'analitzar els principals efectes associats a la seva presència per a ecosistemes i poblacions.

(↑) - Economia

Estivill, Jordi . Invitació a l'Economia Solidària. Barcelona : Pol·len, 2018 .
Resum : Treball que per primera vegada analitza amb xifres i exemples pràctics la situació de l'economia solidària en clau catalana. Una obra divulgativa que ens convida a conèixer una realitat emergent i un concepte cada vegada més utilitzat.

(↑) - Educació

Mind Safety: safety matters!. Girona : Documenta Universitaria, 2017 .
Resum : Claus per a integrar la seguretat i la salut laboral a l'educació secundària.
Arnaiz Sancho, Vicenç . Infàncies. Barcelona : Graó, 2018 .
Resum : En aquest llibre es parla d'infants, de famílies, de mestres, de comunitat i d'educació. Els autors ens proposen en la selecció d'escrits que formen aquest llibre una educació saludable, optimista, tranquil·la i humana sense allunyar-se de la realitat.
Carbonell Sebarroja, Jaume . L'educació és política. Barcelona : Octaedro, 2018 .
Resum : En aquest llibre es reivindica la Política, amb majúscula: la que aposta pel pensament crític i transparent, la democràica participativa i la més àmplia llibertat d'expressió, així com per la solidaritat i la justícia social. També per la política que promou una educació democràtica que no adoctrina.

(↑) - Ciències aplicades

Amat, Oriol . Anàlisi integral d'empreses. Barcelona : Profit, 2018 .
Resum : A través de l'anàlisi integral d'una empresa s'aconsegueix una visió clara dels seus aspectes qualitatius i dels seus aspectes quantitatius relacionats amb els comptes anuals.

(↑) - Medicina i salut

Creu-me, és possible: afrontar el càncer amb optimisme. Valls : Cossetània, 2016 .
Resum : Aquesta antologia aglutina una trentena d'històries sobre el càncer que han escrit periodistes vinculats, en un moment o altre de la seva carrera, a la ciutat de Reus. Són relats reals o de ficció que coincideixen a l'hora de fer un plantejament optimista vers la malaltia.
Arcos Ruiz, Annabel . Cáncer: contigo puedo. Madrid : La Esfera de Los Libros, 2018 .
Resum : La resiliència, la capacitat de sobreposar-se a les situacions traumàtiques, marcarà la vida emocional i física d'Annabel, fundadora del grup i projecte solidari Las Chutegirls, que afirma que "el dol em va ensenyar a valorar i el càncer em va ensenyar a viure".
Bonilla Moya, Lara . Viure: jo també tinc càncer. Barcelona : UOC, 2016 .
Resum : Relats de vida, sense eufemismes, de persones combatives que transmeten optimisme, de supervivents.
Sabbage, Sophie . La mujer que susurraba al cáncer. Madrid : Maeva, 2017 .
Resum : Quan Sophie Sabbage va saber que tenia un càncer incurable, va escollir no convertir-se en víctima ni declarar-li la guerra. En comptes d'això, es va fer càrrec d'ella mateixa i va decidir entaular una relació diferent amb la malaltia.
Viñas Salas, Joan . Com viure amb la malaltia. Barcelona : Publicacions de l'Abadia de Montserrat, 2018 .
Resum : Des de l'experiència d'un metge malalt cristià

(↑) - Història

Martínez Comas, Marc . La destrucció del patrimoni religiós al terme municipal de Caldes de Malavella durant els primers dies de la Guerra Civil. Santa Coloma de Farners : Centre d'Estudis Selvatans, 2017 .
Resum : Petit inventari d'una gran pèrdua
Ruiz-Domènec, José Enrique . Informe sobre Catalunya: Una història de rebel·lia (777-2017). Barcelona : Rosa dels Vents, 2018 .
Resum : Amb rigor i de manera amena, com en una òpera en tres actes, aquest llibre descriu com es va forjar un estil de vida i un amor a la terra, la casa i la família als confins del regne franc fins a aconseguir el reconeixement amb el nom de Catalunya.

(↑) - Infantils imaginació

Contes per canviar el món. Barcelona : Mediterrània, 2018 .
Resum : Recull dels dinou contes guanyadors del Premi Pilarín Bayés 2018. Hi han participat alumnes d'escoles de primària de tot Catalunya en quatre categories: cicle inicial, mitjà i superior, i educació especial.
El meu primer llibre d'eines. Barcelona : Edebé, 2018 .
Resum : Agafa les eines i practica: cargola, clava, amida, serra i... compta.
Mi primer cómic. Girona : Panini, 2017 .
Resum : Capitán América; Iron Man; Hulk; Spider-man
Blanch, Teresa . No despertis vells fantasmes!. Barcelona : Animallibres, 2018 .
Resum : L'Edu i la seva mare han d'anar a viure a casa de l'àvia i, des del mateix dia del trasllat, les coses es compliquen.
Broseta, Teresa . Supermara, superheroína por sorpresa. Alzira (València) : Algar Editorial, 2017 .
Resum : Mara compleix vuit anys, però està trista. Fa dies que és a l'hospital. Des que té càncer, ha d'anar-hi tan sovint... De sobte, apareix tota la seva família i la Mara, que no riu des de fa molt, se sent feliç.
Carbó, Joaquim . En Miquelet i els gatets. Barcelona : Baula, 2018 .
Resum : En Miquelet passa uns dies al poble, a la masia dels avis. Com sempre que hi va, l'entorn el té fascinat. En aquesta ocasió, ho fa sobretot la gata que és a punt de criar i, ben aviat, també els quatre gats acabats de néixer.
Chamblain, Joris . Els diaris de la Cirera. Barcelona : Alfaguara, 2018 .
Resum : El llibre misteriós; Els cinc tresors
Cunill, Marta . Petit el peix. Barcelona : Bang, 2018 .
Resum : La col·lecció Mamut acosta el còmic als nens que encarar no saben llegir. Explica petites històries en vinyetes de lectura fàcil i sense text.
Denchfield, Nick . En Pep ja sap comptar. Barcelona : Cruïlla, 2018 .
Resum : En Pep diu que ha ha après a comptar... Però encara no en sap gaire. Ajuda'l!
Fernández Serrano, Jacobo . Marcopola l'illa remadora. Barcelona : Bang, 2015 .
Resum : El origen de Marcopola; Els pirates de la lluna; Dragoneta; Àvia power.
Fox, Mem . Deu ditets. Barcelona : Kalandraka, 2018 .
Resum : Llibres per a somniar
Girbés, Fina . Que sonen els versos!. Algemesí : Andana, 2018 .
Resum : La poesia, com la música, és el millor acompanyament per a arrodonir els moments més especials de la nostra vida, o els més simples, la pluja, el silenci, la màgia, els besos.
Grau, Ramon . Vali, la valenta. Vilanova ila Geltrú : El Cep i la Nansa, 2018 .
Resum : A la gosseta Vali la van llançar al mar el dia que va néixer. Va aconseguir sobreviure, cosa que semblava impossible, però des de llavors només pensa a tornar a casa.
Gómez, Bella . Nombres salvatges. Barcelona : Edebé, 2018 .
Resum : Compta els animals, després posa els dits a sobre del disc lliscant i traça la silueta del número que hi ha en cada pàgina. Una manera divertida d'aprendre els nombres.
Iglesias, Gracia . No puc dormir. Barcelona : Flamboyant, 2018 .
Resum : Una ovelleta, dues ovelletes, tres... Quantes en faran falta perquè parem de comptar?
Kaid, Nayat . Què hi portes, a la bossa?. Valls : Quorum Llibres, 2017 .
Resum : Al conill li agrada ficar coses dins la seva bossa, però no sempre són seves.
Le Huche, Magali . En Pinxo i la música africana. Barcelona : Estrella Polar, 2018 .
Resum : En Pinxo i el seu amic Bakary arriben a l'Àfrica i hi descobreixen fantàstics instruments. Un viatge musical que et farà conèixer nous ritmes i sons!
Litten, Kristyna . Ziggy i l'espectacle de llum de lluna. Barcelona : Blume, 2018 .
Resum : L'ocell ha perdut el seu fillet de ratlles. La Ziggy el vol ajudar, però amb totes les flors, plomes i pelatge ratllats que es troben pel camí no és gens senzill.
Llauradó, Josefina . En Bernat detectiu. Barcelona : Animallibres, 2016 .
Resum : En Bernat detectiu i l'anell del templer de Capdella; En Bernat detectiu i l'amagatall de les mines d'Escaró; En Bernat detectiu i els catorze biberons; En Bernat detectiu i els ous de titanosaure de l'estany de Banyoles
Martín, Patricia . Què és aquesta panxa?. Barcelona : Flamboyant, 2018 .
Resum : A la mare li ha sortit panxa...
Minhós Martins, Isabel . Quan jo vaig néixer. Barcelona : Takatuka, 2018 .
Resum : "Quan jo vaig néixer, tot era nou. Tot per estrenar."
Nob, . La vida en el campo. Madrid : Dibbuks, 2012 .
Resum : Marieta, los recuerdos de Naneta
Nueda, Vanessa . Les aventures del càncer. Sant Feliu de Guíxols : Tramuntana , 2016 .
Resum : La mare de l'Èric i la Martina té càncer.
Picazo, Cristina . Manualitats esbojarrades. Barcelona : Cruïlla, 2014 .
Resum : Aquest llibre et donarà idees per disfressar-te, decorar la teva habitació, crear els teus propis jocs i fer regals superoriginals.
Rimbau, Roser . La carta. Barcelona : Takatuka, 2018 .
Resum : La tempesta de sorra ha dut un full de paper a en Moussa. Content, decideix fer un dibuix de Thille Boubacar per al seu pare, que viu a l'estranger. Però tot el poble no hi cap en un sol full.
Rodríguez, Mónica . Naszka. Lleida : Pagès Editors, 2018 .
Resum : La Karina viu a prop dels boscos siberians amb els seus pares i els seus dos germans. La seva millor amiga és una gossa vella que anomenen Naszka. La Naszka i la Karina viuran unes aventures inoblidables als boscos de Sibèria, mostra de la lleialtat i l'amor que senten l'una per l'altra.
Serrano, Pilar . El problema. Sant Feliu de Guíxols : Tramuntana , 2018 .
Resum : La majoria de coses que ens amoïnen mai arriben a succeir, però ocupen un espai destacat en la nostra ment. L'Alfred ho descobrirà. L'acompanyes?
Ventura, Antonio . Gina i Ton. Barcelona : Kalandraka, 2018 .
Resum : Llibres per a somniar
Vincent, Gabrielle . Ernest i Celestina han perdut en Simó. Barcelona : Kalandraka, 2017 .
Resum : Llibres per a somniar
Watt, Fiona . 365 manualidades divertidas. Londres : Usborne, 2015 .
Resum : Les divertides propostes d'aquest llibre et serviran d'inspiració per a fet tot tipus de manualitats. Des d'ara, s'ha acabat l'avorriment!
Yamada, Kobi . Què en fas, d'una idea?. Barcelona : BiraBiro , 2017 .
Resum : En què es converteixen les idees? En coses grans, en coses absurdes, en coses petites, en coses esbojarrades, en coses bones... Coses com històries, obres d'art, viatges, invents, productes, medicaments... De fet, tot el que veus al teu voltant una vegada va ser una idea. Aleshores, què en faràs, de la teva idea?
Zeruto, Dario . Formes Colors Números. Barcelona : Edebé, 2018 .
Resum : Obre el llibre i viu una aventura plena de formes, colors i números. Per jugar amb aquest llibre, simplement passa les pàgines.

(↑) - Infantils coneixements

Altarriba, Eduard . Qué es la guerra. Barcelona : Bang, 2018 .
Resum : Ciceró va definir la guerra com l'afirmació per la força. Dos mil anys després i al principi del segle més mortífer de la seva història, la humanitat pot, més que mai, fer-la desaparèixer. Aquest llibre explica de manera sintètica i a través de breus recordatoris històrics el que és la guerra, així com tots els mitjans desplegats per a evitar-la.
Bayés, Pilarín . Festes i Tradicions de Catalunya. Barcelona : Edicions 62, 2017 .
Resum : Un recull entranyable de les festes i tradicions més nostrades interpretades per la reconeguda il·lustradora catalana Pilarín Bayés.
Blom, Kirsti . Un mar de plàstics. Barcelona : Takatuka, 2018 .
Resum : "Un mar de plàstics" explica com l'oceà s'està convertint en un abocador d'on mengen les aus marines.
Lambert, Fabien Öckto . Hola, dinosaures!. Barcelona : Animallibres, 2018 .
Resum : Un àlbum de colors brillants que et permet entrar en un món màgic ple de criatures fantàstiques.
Lambert, Fabien Öckto . Hola, planeta!. Barcelona : Animallibres, 2018 .
Resum : Descobreix els secrets d'aquesta vella dama, les seves forces i les seves debilitats, en aquest llibre il·lustrat.
Llabrés, Dani . Little niño descubre... a los Beatles. Barcelona : Bang, 2017 .
Resum : Quan en Little Niño s'adorm sempre passen coses estranyes. Però estranyes de veritat...
Thomas, Isabel . Amelia Earhart. Barcelona : Blume, 2018 .
Resum : Petits relats de grans històries
Thomas, Isabel . Marie Curie. Barcelona : Blume, 2018 .
Resum : Petits relats de grans històries

(↑) - Còmics

Hayden, Jennifer . La historia de mis tetas. Barcelona : Reservoir Books, 2016 .
Resum : Relat d'una supervivent, Jennifer Hayden, narrat per ella mateixa amb enginy, sarcasme i un sentit de l'humor hilarant.
Kawamata, Chiaki . Emblem of Roto. Barcelona : Planeta, 2018 .
Resum : Dragon quest saga volum 01
Maestra de pueblo, . Maestra de pueblo con L de novata. Barcelona : Grijalbo, 2017 .
Resum : Cada llegenda té un principi: Maestra de pueblo, la professora més popular d'Internet, ens explica els seus inicis en aquesta divertidíssima novel·la gràfica.
Maestra de pueblo, . Maestra de pueblo. Estado civil: opositora. Barcelona : Grijalbo, 2018 .
Resum : La llegenda continua.
Toriyama, Akira . La resurecció de F. Barcelona : Planeta, 2017 .
Resum : Dragon ball Z

(↑) - Novel·la

Curial i Güelfa. Barcelona : Barcino, 2018 .
Resum : 3 volums. Novel·la cavalleresca d'amor, joia de la literatura medieval catalana. Versió de Lluís-Anton Baulenas.
Savis, bojos i difunts. Barcelona : Males herbes, 2018 .
Resum : Des de l'última dècada del segle XIX, fins ben entrats els anys trenta del segle XX, a Catalunya hi va haver una sèrie d'autors, i, sobretot, una sèrie de llibres, que no encaixen amb el que sovint se'ns ha explicat sobre la literatura catalana d'aquella època. Aquesta antologia recull vint-i-cinc textos de setze autors diferents, alguns dels quals portaven més de cent anys descatalogats.
Chopin, Kate . El despertar. Madrid : Mármara, 2018 .
Resum : Considerada per la crítica com una de les obres precursores de la gran literatura del sud d'Estats Units del segle XX, i un dels primers testimonis de la narrativa escrita per dones.
Conrad, Joseph . La línia d'ombra. Barcelona : L'Avenç, 2018 .
Resum : Novel·la breu basada en fets i experiències de la vida de Conrad com a mariner, a la qual retornava obsessivament en la seva ficció.
Cusk, Rachel . Prestigio. Barcelona : Libros del Asteroide, 2018 .
Resum : En un avió, una dona escolta al seu veí de vol explicar-li la història de la seva vida.
Grant, Vicki . 36 preguntes per enamorar-te de mi. Barcelona : Fanbooks, 2018 .
Resum : En Paul i la Hildi es coneixen quan participen en un experiment sociològic que assegura que, després de respondre les 36 preguntes del test, s'enamoraran perdudament l'un de l'altre.
Louatah, Sabri . Los salvajes: 1. Una boda francesa. Barcelona : Random House, 2018 .
Resum : Iddler Chaouch, el primer candidat àrab a la presidència de França, és el favorit per a véncer a Nicolas Sarkozy a les eleccions. Ha sigut una campanya llarga i, acompanyat de la seva dona i de la seva filla, passa la vigília electoral amb els seus assessors.
Mantel, Hilary . La jaula de cristal. Barcelona : Destino, 2018 .
Resum : Frances Shore és cartògrafa, una experta en endinsar-se en territoris desconeguts, però quan la feina del seu marit la porta a instal·lar-se a Yeda, Aràbia Saudí, es veu a sí mateixa incapaç d'orientar-se en un país el mapa del qual està cobert de zones fosques.
Marçal, Maria-Mercè . El senyal de la pèrdua. Barcelona : Empúries, 2014 .
Resum : A partir de l'1 d'agost del 1996, poc després que li diagnostiquessin un càncer, Maria-Mercè Marçal es va posar a escriure un dietari centrat en l'experiència de la malaltia.
Molino, Sergio del . La hora violeta. Barcelona : Mondadori, 2013 .
Resum : Una de les frases que més escolta un pare després de la mort del seu fill és "No tinc paraules". Tothom es queda sense paraules de consol en un moment en què els llocs comuns sonen a insult. Però Sergio del Molino sí que tenia paraules.
Munné-Jordà, Antoni . Dins el riu, entre els joncs. Barcelona : Males herbes, 2018 .
Resum : Primera novel·la que trata de la División Azul des d'un punt de vista català: una obra rigorosa i corprenedora que ens mostra la cruesa extrema que es vivia al front de la Segona Guerra Mundial i les simpaties, avui en dia inconfessables, d'alguns intel·lectuals catalans pel que passava a Alemanya.
Ors, Pablo d' . Sendino se muere. Barcelona : Fragmenta, 2014 .
Resum : Durant la seva malaltia, la doctora África Sendino va anar anotant les seves impressions de cara a un llibre que la pròpia malaltia li va impedir escriure.
Roth, Joseph . Viatge a Rússia. Barcelona : L'Avenç, 2018 .
Resum : L'estiu del 1926, el Frankfurter Zeitung proposa a Joseph Roth un viatge a la Unió Soviètica. Per al periodista, era l'ocasió per conèixer de prop un país per al qual sempre s'havia sentit atret, i que, després de la revolució del 1917, suscitava l'interès de tants intel·lectuals europeus.
Strindberg, August . La gent de Hemsö. Barcelona : L'Avenç, 2018 .
Resum : Història tragicòmica de desig, amor i mort entre els pescadors i grangers de les illes de l'arxipèlag d'Estocolm.
Thompson, Jim . L'assassí dins meu. El Papiol : Efadós, 2018 .
Resum : Escrita el 1952 en primera persona, ens presenta un món dissortat i cruel que, de ben segur, encara perdura en algun lloc en l'actualitat.
Walsh, Rodolfo . Operación Masacre. Barcelona : Libros del Asteroide, 2018 .
Resum : "Hi ha un afusellat que viu", aquesta frase escoltada a finals de 1956 en un cafè de La Plata va posar a en Rodolfo Walsh rere la pista d'un fosc assumpte d'Estat que li va canviar la vida.
Zusak, Markus . I am the messenger. Barcelona : Penguin Random House, 2015 .
Resum : Ell és patètic jugant a les cartes, enamorat sense remei de la seva millor amiga, l'Audrey, i totalment dedicat al seu gos, en Doorman. La seva vida és d'una pacífica rutina i incompetència fins que, sense adonar-se, atura un robatori a un banc. Novel·la en anglès.

(↑) - Teatre

O'Neill, Eugene . Desig sota els oms. Tarragona : Arola, 2017 .
Resum : Mentre la febre de l'or s'enduu els joves cap a l'Oest, un vell granger del sud es manté aferrat a l'antic pedregar que amb l'esforç de tota una vida ha aconseguit convertir en terra cultivable.
Rusiñol, Santiago . Teatre polèmic. Barcelona : L'Avenç, 2018 .
Resum : Aquest volum inclou sis obres de teatre de les més conegudes, aplaudides i polèmiques de Santiago Rusiñol: Llibertat!, Els Jocs Florals de Canprosa, L'Héroe, El Místic, El bon policia i La "merienda" fraternal.

(↑) - Altres

Cortés Elía, María del Agua . La Masia a la Catalunya central. Sant Vicenç de Castellet : Farell, 2018 .
Resum : La masia és un patrimoni emblemàtic a Catalunya i en especial a la Catalunya central, un territori amb un entorn físic que ha marcat i condicionat el desenvolupament d'un sistema d'habitatge dispers que encara perdura.
Orteu, Francesc . Abans ningú deia t'estimo. Barcelona : Catedral, 2018 .
Resum : Aplega les veus de quatre noies i un noi que narren la dura, intensa, desconcertant i emotiva experiència de veure com els seus pares són empresonats per motius polítics.

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir
Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal

Disseny i programació web a càrrec del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona

Face
Twit
Pinte
Insta