Guies » Novetats

Tornar enrera | Versió per imprimir

Novetats febrer 2019 Caldes

Banner_winter_novetats

Aquestes són les novetats del mes de febrer de 2019 a la Biblioteca Francesc Ferrer i Guàrdia de Caldes de Malavella:

Índex

(↑) - Ciències socials

Ferré Baldrich, Meritxell . El maig de les dones: el moviment feminista a Catalunya durant la transició. Tarragona : Arola, 2018 .
Resum : Des del desembre del 1975 i fins al cap de deu anys, el 1985, quan se celebren les III Jornades Estatals Feministes a Barcelona, l'autora ens presenta una anàlisi acurada, rigorosa i documenada sobre diferents aspectes de la lluita feminista a Catalunya.
Harari, Yuval N. . 21 lliçons per al segle XXI. Barcelona : Edicions 62, 2018 .
Resum : 21 lliçons per al segle XXI pren el pols al món global actual i se centra en els temes més importants del present.
Montoya, Brauli . Aproximació a la història social de la llengua catalana. Alzira : Bromera, 2018 .
Resum : Aquest treball reconstrueix l'evolució de l'ús del català des del punt de vista de la història social, una disciplina basada en els factors demogràfics, econòmics i de tota mena que han condicionat la vida de les persones en el passat i que té una translació a la llengua quan s'ocupa de la consciència col·lectiva.

(↑) - Història

Fontana, Josep . Sobre la història i els seus usos públics. València : Universitat de València, 2018 .
Resum : Reunió d'algunes de les reflexions de Josep Fontana sobre l'ofici d'historiador i l'ensenyament de la història, així com diverses intervencions en l'esfera pública sobre la pobresa i la desigualtat provocada pel capitalisme i la globalització, les cares obscures i ocultes de les nostres democràcies i dels seus governants.

(↑) - Geografia i viatges

Desvilar, Jordi . 100 escapades misterioses per Catalunya. Valls : Cossetània, 2018 .
Resum : Aquest recull ens invita a fer un recorregut original pel nostre territori per tal de descobrir 100 llocs no prou coneguts, relacionats amb tot un món insòlit, misteriós, fascinant i fins i tot inquietant que tenim a la vora.
Font, Marga . Eivissa: La volta a l'illa. Sant Lluís : Triangle Books, 2018 .
Resum : Guia + mapa + carreteres + nuclis urbans

(↑) - Llengua

Llorente, Sílvia . Un enemic del poble. Barcelona : Castellnou, 2018 .
Resum : Obra de teatre que Ibsen va escriure l'any 1882. En aquesta col·lecció (Kalafat) se n'ha fet la versió en prosa. Adaptació de Sílvia Llorente.
Sabater, Clàudia . Kafka i la nina viatgera. Barcelona : La Mar de Fàcil, 2018 .
Resum : "No tenia por de res ni de ningú, però sí d'una nena, una doneta capaç de plorar amb aquella tristesa i de mirar-lo amb aquella intensitat". Llibre de lectura fàcil.

(↑) - Dret

Drets humans, drets fonamentals. Girona : Coordinadora d'ONG solidàries, 2018 .
Resum : Una visió crítica i esperançadora en el seu 70è aniversari

(↑) - Art

Nakahira, Takuma . La il·lusió documental. Barcelona : Ca l'Isidret Edicions, 2018 .
Resum : "'Què cremes?', em va preguntar. Aquesta vegada li vaig sentir la veu clarament. 'Fotografies', li vaig respondre. 'Per què cremes fotografies?', em va tornar a preguntar. 'Perquè sóc fotògraf', li vaig dir."

(↑) - Cinema

Fariña.
Resum : Sèrie completa
Outlander.
Resum : 3 temporades
Chbosky, Stephen [drt] . Wonder.
Resum : Història de la família Pullman, el fill menor de la qual és un nen nascut amb malformacions facials, que fins ara no li han permès anar a l'escola.
Condon, Bill [drt] . La Bella y la Bestia.
Resum : La història i els personatges que ja coneixes cobren vida de forma espectacular en l'adaptació del clàssic animat de Disney, un esdeveniment cinematogràfic que celebra un dels contes més estimats mai explicats.
Dahr, Julia [drt] . Gracias por la lluvia.
Resum : Durant els últims quatre anys en Kisilu Musya, un granger kenyà, ha utilitzat la seva càmera per capturar la vida de la seva família, el seu poble i els efectes devastadors del canvi climàtic sobre la seva terra.
Donnelly, Stephen [drt] . Bienvenidos a Monster High: el origen.
Resum : Els monstres acostumaven a viure amagats, fins i tot d'ells mateixos, per por a ser descoberts pels humans. Però Draculaura, la filla de Dràcula, i les seves millors amigues, somnien amb un institut on tots siguin benvinguts i acceptats.
Groos, Wolfgang [drt] . Robby, Toby y el viaje fantástico.
Resum : En Toby és un nen aficionat a la mecànica que aconsegueix donar vida al seu robot, Robby. Tots dos es tornen amics inseparables i decideixen embarcar-se en una emocionant aventura per a trobar els pares d'en Robby.
Iraburu, Pablo [drt] . Muros.
Resum : Quan va caure el Mur de Berlín, vam arxivar la idea dels murs de separació com a part del passat. La realitat és exactament la contrària.
Ivory, James [drt] . Lo que queda del día.
Resum : Stevens (Anthony Hopkins) és el perfecte majordom britànic, un ideal que ell porta fins a l'extrem al servei del seu senyor. Miss Kenton (Emma Thompson) és la majordoma de la mansió, una dona jove i plena de vida que contempla horroritzada el que passa escales amunt.
Kral, Germán [drt] . Un tango más.
Resum : Maria Nieves Rego i Juan Carlos Copes es van conèixer en una milonga de Buenos Aires a finals dels anys 40. A partir d'aquesta trobada, van ballar junts durant gairebé cinquanta anys. Durant tot aquest temps es van estimar, es van odiar, van passar per vàries separacions doloroses, però sempre van tornar a ballar junts.
Ortega, Kenny [drt] . Michael Jackson's this is it.
Resum : Sèrie d'imatges exclusives de Michael Jackson mentre creava, assajava i desenvolupava els seus concerts a l'O2 Arena de Londres.
Prus, Marta [drt] . Over the limit.
Resum : La Rita Mamun, amb només 20 anys, és una atleta russa d'elit en gimnàstica rítmica que ha arribat al moment crucial de la seva carrera esportiva. Aviat es retirarà, però el seu objectiu final és convertir-se en campiona olímpica.
Ringer, Olivier [drt] . Aves de paso.
Resum : Cathy té un pare amb ocurrències molt curioses: pel seu aniversari, li ha regalat un ou d'ànec amb la intenció que l'incubi i sigui després la seva mare. Però, casualment, a qui veu primer el petit ànec al néixer és Margaux, una amiga de la Cathy que va en cadira de rodes.
Truffaut, François [drt] . La noche americana.
Resum : Als estudis La Victorine, de Niça, es realitza el rodatge de la pel·lícula Je Vous Présente Paméla, coproducció franco-americana a les ordres del famós director François Truffaut, cèlebre per la seva paciència... i per la seva sordesa.
Varda, Agnès [drt] . Caras y lugares.
Resum : Agnès va escollir el cinema. J.R., la fotografia. junts s'uneixen en un viatge extraordinari i sorprenent pels pobles de França basat en l'atzar i la creativitat.
Webster, Justin [drt] . Gabo.
Resum : Com va poder un nen d'un poble perdut a Colòmbia guanyar-se el cor de milions de persones, des dels més pobres fins alguns dels líders polítics més poderosos, i canviar la nostra percepció de la realitat a través de les seves obres?
Weiwei, Ai [drt] . Marea humana.
Resum : Un viatge personal i un intent d'entendre les condicions de la humanitat als nostres dies de la mà del mediàtic artista i activista xinès Ai Weiwei.
Zin, Hernán [drt] . Nacido en Siria.
Resum : Des que va començar la guerra civil a Síria uns quatre milions de siris han hagut d'abandonar el país fugint de la violència. Més de la meitat són infants.

(↑) - Cuina i gastronomia

Marqués, Vicent . Història de la cuina catalana i occitana. La Bisbal d'Empordà : Sidillà, 2018 .
Resum : Les cuines catalana i occitana són cuines germanes. Les relacions històriques, lingüístiques i culturals entre els antics regnes, comtats, regions i comarques d'aquests dos grans territoris, així com el fet de viure en unes terres amb un passat i unes condicions climàtiques semblants han propiciat l'existència d'una de les millors cuines del món.
Marqués, Vicent . Les millors coques dolces catalanes. Valls : Cossetània, 2018 .
Resum : En aquest llibre hi trobareu totes les coques dolces d'arreu de les terres catalanes, receptes tradicionals de sempre que han estat trameses de pares/mares a fills/filles.

(↑) - Infantils imaginació

Armengol, Gemma . Fora els murs. Barcelona : Animallibres, 2018 .
Resum : Quan un grup de tèrmits equilibristes africans arriba al jardí, alguns veïns comencen a aixecar murs per protegir-se. Però... són tan perillosos com diuen?
Boncens, Christophe . El bebè zebra. Barcelona : Animallibres, 2018 .
Resum : Descobreix, a través d'una divertida història, els primers passos d'un adorable bebè zebra.
Capmany, Maria Aurèlia . El gat negre mala bèstia i salvatge. Barcelona : Comanegra, 2018 .
Resum : La Nica i el Nano semblen fets d'una mateixa pasta. Ningú entén tan bé com la nena els capricis d'aquest gat negre salvatge i mala bèstia que ronda per casa i se n'apodera com un espectre capritxós.
Castanyer i Angelet, Xavier . El dit de l'emperador. Barcelona : Abadia de Montserrat, 2018 .
Resum : En Roc i la Bruna viuen una història increïble, plena d'embolics i de sorpreses a la Tàrraco romana.
D'Adamo, Francesco . La història de l'Iqbal. Barcelona : Cruïlla, 2018 .
Resum : Els pares de l'Iqbal l'han de cedir a un fabricant de catifes perquè no poden tornar un petit préstec. Com tants altres infants, l'Iqbal treballa encadenat al teler en condicions inhumanes. El noi es rebel·larà, denunciarà les màfies i contribuirà a l'alliberament de milers d'infants esclaus. Tot, però, a costa d'un preu molt alt.
Deneux, Xavier . Tot a punt. Barcelona : Combel, 2018 .
Resum : Un punt. Què hi veus? Dos punts, tres punts... I ara?
Olivares, Joan . I tu, què fas contra el canvi climàtic?. Barcelona : Animallibres, 2018 .
Resum : Unes quantes idees pràctiques i alguna d'extraordinària
Pla, Imma . Quatre contes d'amor: tardor, hivern, primavera, estiu. Mataró : A buen paso, 2018 .
Resum : Quatre contes d'amor per a tot l'any.
Rivelaygue, Laurent . Els Quiquè i l'estrany atac del cop de sol gegant. Barcelona : BiraBiro , 2017 .
Resum : Quan l'Olívia, l'artista, dibuixa un sol enorme, ràpidament els Quiquè es moren de calor. Un ventilador els dona una mica d'aire fresc, però és massa potent i s'emporta volant el barret de la Pamela... I el pobre Raül continua enganxat a un para-sol.
Serra Vila, Eva . Ballar malgrat els obstacles. Terrassa : Omniabooks, 2018 .
Resum : En Jaume, en Guillem, la Martina i la Maria són uns infants amb un objectiu en comú: ballar. La cadira de rodes, la ceguesa, la sordesa o la Síndrome de Down no seran, en un primer moment, un impediment per iniciar-se en aquest esport.

(↑) - Infantils coneixements

Atles del món de geografia física i humana. Barcelona : Educaula, 2018 .
Resum : Cartografia general i temàtica universal, continental i regional.
Alonso, Eduardo . Anna Frank: La memòria de l'Holocaust. Barcelona : Vicens Vives, 2018 .
Resum : Biografia novel·lada d'Anna Frank completada amb la fascinant i dramàtica història dels jueus, un poble menyspreat i perseguit des de fa mil·lenis.
Barderi, Montse . Dones úniques. Barcelona : Columna, 2018 .
Resum : Relats de dones d'aquí que no podràs oblidar
Mattia, Luisa . Les històries més boniques de la mitologia grega. Milà : Gribaudo, 2018 .
Resum : Un món poblat per déus, herois, monstres i criatures fantàstiques que des de sempre fascina infants i adults.
Vaugelade, Anaïs . Com construir un germà gran. Barcelona : Joventut, 2018 .
Resum : Un llibre d'anatomia i bricolatge
Vendrell, Òscar . El món del futbol per a tothom. Barcelona : Baula, 2018 .
Resum : El llibre ideal per a aficionats/des del futbol de totes les edats. Rigorós, amè i divertit.

(↑) - Còmics

Andersen, Sarah . Sarah's Scribbles: Gats indòmits. Barcelona : Bridge, 2018 .
Resum : Amb l'enginy i l'encant que la caracteritzen, la tercera col·lecció de còmics i assajos il·lustrats de la Sarah Andersen ofereix una guia de supervivència per al caos de la vida moderna.
Barroso, Zarva . Don Barroso. Valencia : Divinapastora Fundación, 2018 .
Resum : Don Barroso és un home a qui, arribada la maduresa en companyia de la seva família, se li ha diagnosticat un càncer. És moment de mirar enrere i valorar les coses bones de la vida.
Fayolle, Marion . La ternura de las piedras. Madrid : Nórdica Libros, 2016 .
Resum : "Vàrem enterrar un pulmó del pare. Va ser un dia de primavera, els arbres estaven carregats de cireres i la natura era bonica. Malgrat tot, tots ens vam vestir de negre per a assistir a la cerimònia. Hi va anar tota la família."
Rabagliati, Michel . Paul en Quebec. Bilbao : Astiberri, 2013 .
Resum : Roland i Lisette, els sogres d'en Paul, es muden a Quebec per a gaudir de la seva jubilació, però poc tems després, en Roland emmalalteix.

(↑) - Novel·la

Bosch Oliveras, Mar . Vindràs amb mi després del diluvi. Barcelona : Comanegra, 2018 .
Resum : La Sigrid no entén res. Una noieta de poble com ella té molta feina per desxifrar, en aquesta ciutat, els codis de l'adultesa. Acaba d'arribar de Sant Guim de Freixenet amb el seu germà Noè, s'han instal·lat a casa d'una parenta amb un univers propi i ho té tot per descobrir.
Claudel, Philippe . Bajo el árbol de los Toraya. Barcelona : Salamandra, 2017 .
Resum : A les muntanyes de la illa indonèsia de Célebes viu el poble dels toraya, conegut per uns rituals funeraris que es perllonguen durant varis dies i apleguen a tota la comunitat.
Dos Passos, John . El Número U. Barcelona : Adesiara, 2018 .
Resum : En Homer T. Crawford és un polític populista sense escrúpols que, servint-se d'una oratòria abrandada i unes idees radicals i demagògiques, ha aconseguit el càrrec de senador i aspira a la presidència dels Estats Units.
Dovlatov, Sergei . L'ofici. Barcelona : LaBreu, 2018 .
Resum : Des de ben jove Dovlatov sabia que hauria de triar entre l'entusiasme soviètic i el silenci. Però no ho va acceptar mai. No volia renunciar al seu dret a publicar. I als trenta-set anys, va decidir marxar de l'URSS. Un cop instal·lat als Estats Units, va aconseguir finalment publicar la seva primera obra.
Gras, Núria . Paradís d'ombres. Lleida : Pagès Editors, 2018 .
Resum : Nou de novembre. Les nou del vespre. Neva sobre el Principat d'Andorra. El batlle Tomàs Baró prepara el sopar a la cuina del seu xalet a Sispony amb la seva jove amant quan algú li dispara un tret al pit.
Haruf, Kent . Capvespre. Barcelona : Edicions del Periscopi, 2018 .
Resum : Dos anys després del naixement de la seva filla, la Katie Roubideaux aconsegueix anar a la universitat, i els germans McPheron es troben amb un hivern llarg i fred al davant. A Holt la vida segueix el seu curs, plena de noves històries.
Hashemzadeh Bonde, Golnaz . Vam ser nosaltres. Sant Cugat del Vallès : Les Hores, 2018 .
Resum : La Nahid té gairebé cinquanta anys quan rep el diagnòstic de càncer: un veredicte que l'omple d'una nova fúria i que desperta la ràbia adormida que l'ha acompanyat des de sempre.
Huertas, Begoña . El desconcierto. Barcelona : Rata, 2017 .
Resum : Llegeix aquest llibre perquè segur que te'n recordes quan ella va estar malalta, o ell, o tu. Coneixes la sensació de viure fora de la vida, d'esperar un dia i un altre en un lloc translúcid. Llegeix-lo amb l'anhel de que només sigui literatura.
Parcerisas, Francesc . Un estiu. Barcelona : Quaderns Crema, 2018 .
Resum : En les pàgines d'aquest dietari Francesc Parcerisas recull observacions, heterogènies i errants, escrites durant un estiu, entre passejades, visites a familiars i amics, i moments de calma dedicats a la lectura i a l'escriptura.
Riggs, Nina . Un momento extraordinario. Barcelona : Paidós, 2018 .
Resum : Nina Riggs només tenia trenta set anys quan li van diagnostiscar càncer de mama, una taca diminuta. Passat un any, aquesta mare de dos fills i casada des de feia setze anys amb el seu millor amic, rebia la devastadora notícia que la seva malaltia era terminal.
Sampere, Màrius . Àlien i la terra promesa. Barcelona : LaBreu, 2018 .
Resum : Arriba l'Àlien, no se sap d'on, com una pedra que rodola, armat amb la saviesa del passat. L'Àlien convoca un estol de bruixots, inspectors, bufons i detectius per acomplir una missió: escriure un informe sobre l'arrel del mal suprem.
Yglesias, Rafael . Un matrimonio feliz. Barcelona : Libros del Asteroide, 2011 .
Resum : Enrique Sabas, guionista de cine, i la seva dona, Margaret, dissenyadora gràfica, tenen dos fills i porten un vida benestant a Nova York. Després de trenta anys de matrimoni i aconseguida una estabilitat que semblava impossible, la parella porta tres anys lluitant contra el càncer que ella pateix i que ha entrat en fase terminal.
Yourcenar, Marguerite . Anna, soror.... Maçanet de la Selva : Gregal, 2018 .
Resum : Novel·la que tracta d'un tabú social, el desig entre germans que no pot ser satisfet.

(↑) - Poesia

Poemes de la Suda. Lleida : Pagès Editors, 2018 .
Resum : Antologia, 2007-2017. Selecció i nota introductòria de Xavier Macià i Àngels Marzo.
Auden, W. H. . Un altre temps. Barcelona : Edicions de 1984, 2018 .
Resum : Poemes escollits
Camps Mundó, Carles . El rastre d'uns escrits. València : Tres i Quatre, 2018 .
Resum : Premi Vicent Andrés Estellés de Poesia 2017
Nadal, Bernat . Camille. Lleida : Pagès Editors, 2018 .
Resum : XIV Premi Ciutat de Terrassa Agustí Bartra, 2017
Pujol Nadal, Jordi . Torna la pluja sobre nosaltres. Lleida : Pagès Editors, 2018 .
Resum : IX Premi Jordi Pàmias de Poesia de l'Ajuntament de Guissona, 2017
Romera Pericàs, Llorenç . I l'ànima em penjava així. Juneda : Fonoll, 2018 .
Resum : "La vida que volíem no estava a la venda. I ens l'haguérem d'inventar."
Thomas, Edward . Poesia completa. Barcelona : Adesiara, 2018 .
Resum : L'ancestral terrer de Gal·les, la quotidianitat de les feines del camp i la natura en les seves expressions més diverses constitueixen el marc d'aquests poemes àgils i planers, els quals, lluny d'oferir una visió ingènua o idíl·lica del paisatge, són plens d'una introspecció que permet copsar les incerteses i la perplexitat de cadascun dels homes davant d'un món convuls.
Tort Bardolet, Antoni . L'educació en vers. Vic : Eumo Editorial, 2018 .
Resum : Cent poemes sobre ensenyar i aprendre

(↑) - Altres

El catalanisme davant del feixism. Maçanet de la Selva : Gregal, 2018 .
Resum : En l'últim segle d'història catalana, hi ha preguntes que no s'han pogut fer, interrogants incòmodes que hom ha preferit no plantejar. Com ara: ha existit un feixisme catalanista?
Lapide, Pinchas ; Panikkar, Raimon . Parlem del mateix Déu?. Barcelona : Fragmenta, 2018 .
Resum : Pinchas Lapide, jueu, i Raimon Panikkar, cristià, hindú i buddhista, dialoguen en profunditat sobre l'ateisme, el fonamentalisme, el mal, la Bíblia, les escriptures vèdiques o la mística.
Mir, Diego . El pare de l'any. Barcelona : Comanegra, 2018 .
Resum : Aquest llibre mira de treure ferro a la paternitat, mitjançant un divertit relat en forma de "tria la teva aventura" en què el lector podrà comprovar els seus dots com a pater familias.

(↑) - Juvenils

Anderson, Natalie C. . La filla que no existia. Barcelona : Fanbooks, 2018 .
Resum : Congo i Kenya. Assassinat. Venjança. Un thriller salvatge i commovedor amb una heroïna que t'arrossega a la muntanya russa dels seus sentiments i al vertigen de les seves perilloses decisions en un entorn exòtic, violent i esglaiador.
Banghart, Tracy . Iron Flowers. Barcelona : Fanbooks, 2018 .
Resum : Només el coratge d'una dona pot canviar el món.
Burridge, Jay Jay . Supersaurs - L'estegobruix. Barcelona : Estrella Polar, 2018 .
Resum : Amb l'ajuda de la seva germana Bea, en Carter s'adapta de mica en mica a una nova vida amb la seva família tot just retrobada, i fins i tot comença a entendre's amb el Barrut, el cadell de tiranosaure nan atzabeja.
Creech, Sharon . Un batec alhora. Lleida : Pagès Editors, 2018 .
Resum : L'Annie té dotze anys. Li agrada córrer descalça amb el seu amic Max, passar l'estona amb el seu avi i dibuixar. Però les coses comencen a canviar: en Max sempre està empipat, el seu avi perd la memòria i la seva mare espera un nen.
Preston, Natasha . La cabanya. Barcelona : Fanbooks, 2018 .
Resum : Un assassí. Cinc sospitosos. Algú no diu la veritat...
Segarra, Núria . Algunes princeses són de plom. Barcelona : Fanbooks, 2017 .
Resum : Hi ha coses que creiem que només els passen a les altres persones, les que no són princeses, com la protagonista d'aquest llibre. Però passen.
Todd, Anna . Stars. Estels fugaços. Barcelona : Columna, 2018 .
Resum : La Karina té vint anys i una feina senzilla en un spa. Després de comprovar que la majoria de relacions fracassen, decideix que només vol una vida tranquil·la.
Townsend, Jessica . Nevermoor: Les proves de la Morrigan Corb. Barcelona : Estrella Polar, 2018 .
Resum : La Morrigan Corb està maleïda. Va néixer a la Negranit, el dia més desafortunat perquè neixi una criatura, i la culpen de totes les desgràcies locals, des de pedregades fins a atacs de cor. I el pitjor de tot és que està condemnada a morir a la mitjanit del seu onzè aniversari.
Villanueva, Muriel . Rut Sense Hac. Barcelona : Columna, 2018 .
Resum : La Rut, una noia de setze anys d'una ciutat mitjana, comença els seus estudis artístics en un nou institut força allunyat del seu barri. L'envolten un nou grup d'amigues, un amor que truca a la porta i un profund secret que arrossega des dels quatre anys i que mai no ha mostrat fora de les parets de casa seva.

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir
Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal

Disseny i programació web a càrrec del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona

Face
Twit
Pinte
Insta