Guies » Novetats

Tornar enrera | Versió per imprimir

Novetats abril 2011 Caldes

Banner_spring_novetats_2

Aquestes són les novetats d'abril a la biblioteca Francesc Ferrer i Guàrdia, de Caldes de Malavella.

Índex

(↑) - Llibres

Maspons i Labrós, Francesc . Lo rondallaire: primera sèrie: segona sèrie. Valls : Cossetània, 2010 .
Resum : Amb una concepció moderna del folklore, que li permetia defensar la unitat universal de la literatura popular, Francesc de S. Maspons i Labrós va recollir una gran quantitat de contes explicats per persones que els conservaven per tradició oral transmesa durant generacions. En aquest volum es publiquen els dos primers volums de Lo rondallaire, amb un estudi de Josep Maria Pujol, professor de la Universitat Rovira i Virgili. De l'edició n'ha tingut cura Albert Mestres, escriptor i especialista en l'actualització de textos prenormatius.
O'Neill, Amanda . Resuelva los problemas de su perro. Barcelona : Omega, 2010 .
Resum : Aquest llibre està dividit en vuit seccions: problemes amb el menjar, males olors, assumptes bruts, excitació sexual, problemes amb la gent, entremaliadures durant el passeig, horribles a casa i desperfectes canins. Cada un d'aquests problemes està explicat amb tota precisió i s'analitzen les seves causes; també s'ofereixen consells de com prevenir-los, enfrontar-se o acabar amb ells d'una vegada.

(↑) - Ciències socials

Oliveres, Arcadi . Aturem la crisi - Les perversions d'un sistema que és possible canviar. Barcelona : Angle, 2010 .
Resum : Ja ho sabem: hi ha una crisi. I no és la primera que fa trontollar el sistema. Però si és diferent o ha tingut més ressò que les anteriors és perquè aquesta vegada, diuen els experts, té un component afegit: és global. Tenim un sistema financer que ha fet aigües, milers de persones s'han quedat sense feina, la fam augmenta i el planeta emmalalteix cada dia més. Què ha passat aquesta vegada? Per què s'ha arribat fins aquí? Qui hi ha al darrera de la crisi? Què hi podem fer nosaltres? Arcadi Oliveres, líder dels moviments altermundistes, desemmascara en aquest llibre els principals culpables d'una crisi que s'hagués pogut evitar i de la qual tots en som una mica còmplices. Però, com diuen alguns, és massa tard per a ser pessimistes: les claus per al canvi són possibles. I ara, ja, del tot necessàries.

(↑) - Música

Afrocubism.
Resum : Gravació de Buena Vista Social Club i músics de Mali. Va ser escollit com a millor disc de música del món 2010 per la prestigiosa revista National Geographic.
Els aliments.
Resum : Minimúsica és un projecte que vol apropar la música actual als més petits, intentant inculcar-los l'interès per la cultura i una certa inquietud musical fugint del típic producte infantil de tota la vida però adequant les cançons al seu propòsit. El seu projecte es basa en els concerts en directe. Aquest cd és un recull d'aquestes actuacions i estan relacionades amb l'alimentació sana i equilibrada. Hi trobarem grups que han participat en aquest cicle de concerts: Fred I Son, Sedaiós, El Petit de Cal Eril, Internet 2 y Oh Cake! And The Cookie.
Allman, Gregg . Low country blues.
Resum : Gregg Allman (Nashville, 1947), antic component dels Allman Brothers ens regala un disc de blues autèntic, amb regust antic i molt intens.
Beach House, . Teen dream.
Resum : Cancons intimistes i delicades. El duet de Baltimore es va tancar durant sis mesos dins d'una església a Nova York concentrats en aquest treball. Inspiració total.
Bethânia, Maria . The definitive collection.
Resum : Figura indiscutible de la música brasilenya, gemana d’un altre il•lustre cantautor, Caetano Veloso, Maria Bethânia és la musa per excel•lència del MPB (Moviment de la Música Popular de Brasil). Maria té una veu sensual i adorable que enamora només amb el seu timbre i amb ella ha triomfat en tots els racons del món. Aquesta recopilació conté 22 temes que expressen com mai la dimensió humana i artística d’aquesta gran artista brasilenya i és absolutament imprescindible per a quasevol amant de la bona música. (harmonia mundi)
Blake, James . James Blake.
Resum : Es pot compondre una cançó amb sons que no acaben de sonar del tot? Aquí el jove anglès experimenta amb una gramàtica el·líptica: notes de piano que desapareixen, veus tallades per la meitat, mans que piquen un cop i prou, sorolls de fons que ens entra per una orella i es perden per no se sap on… Així i tot hi ha ritme, melodia i emoció soul. Del disc James Blake. (Nando Cruz, TimeOut)
Collins, Edwyn . Losing sleep.
Resum : L'autor compta amb la col·laboració de Franz Ferdinand i The Drums, entre d'altres. Les lletres del disc parlen de l'infern que va viure el cantant degut als seus problemes de salut i al món al qual es va haver d'enfrontar després.
Delorean, . Subiza.
Resum : Tercer disc del grup de Zarauz, cada vegada amb més projecció internacional. Música electrònica molt ballable.
Manel, . 10 milles per veure una bona armadura.
Resum : Segon treball del grup revelació català. Número 1 en vendes a l'estat. Aquest disc està en la mateixa línia que "Els millors professors europeus", amb més orquestració i amb unes lletres més treballades.
Mazoni, . Fins que la mort ens separi.
Resum : Tot un seguit de cançons que ens transporten a estats de desconcert i dubte existencial. Atmosferes obsessives i electrònica alliberada. Jaume Pla (La Bisbal d’Empordà, 1977) amb aquest nou disc ens duu cap a la introspecció i al terreny del dubte. En aquest disc compacte la melodia pren el piano i els sintetitzadors com a aliats harmònics. L’experimentació musical de Mazoni és inesgotable. (Revista Benzina, 2 de març de 2011)
Oliver, Joan Miquel ; Pla, Albert . Concert a París.
Resum : Dos artistes uneixen la seva imaginació i les seves cançons en un recital ple de sorpreses i que compten amb la col·laboració d'un públic animós que interactua de manera destacada en molts moments del recital.
Petit de Cal Eril, . Vol i dol.
Resum : Després del seu interessantíssim primer disc, "Les sargantanes al sol", El Petit de Cal Eril torna amb "Vol i dol", continuant en la seva línia de folk psicodèlic, un so càlid i proper, passatges experimentals, sempre acompanyat d'instruments diversos com flautes travesseres, melòdiques, trompetes, sitars,...
Stevens, Sufjan . Illinois.
Resum : Disc memorable de Sufjan Stevens (Detroit, 1975). És de l'any 1995 i es considera un millors treballs conceptuals dels últims anys.
The Black Keys, . Brothers.
Resum : Rock'n'roll clàssic amb influències del blues i també de la psicodèlia. El seu líder Dan Auerbach continua donant mostres del seu geni i ens lliura aquest disc acompanyat de la seva banda, una de les més interessants del moment.
The Drums, . The drums.
Resum : Les cançons de The Drums evoquen el millor de l’indie rock britanic primigeni, esquivant amb naturalitat l’abisme facsimilar. No totes estan a la mateixa altura però la majoria – atents a Book Of Stories”, “Let’s Go Surfing”, “Skippin Town” y “Down By The Water- despabilen els sentits i fan que el cor bombegi més fort. (RockdeLux, juny 2010)
Vallvé, Pau . 2010.
Resum : Pau Vallvé edita el seu 12è disc, titulat “2010”. Després d’editar treballs sota altres noms i projectes com Estanislau Verdet, u_mä o Oak, Pau Vallvé torna a utilitzar el seu nom -com en els primers àlbums-, per presentar un treball fresc, directe i d’èpica tribal. Molt més cru i despullat. Més a prop de grups com Arcade Fire, Radiohead, José Gonzalez, Silver Mount Zion o Elliot Smith que en els anteriors projectes. Pau Vallvé torna amb un disc sincer i molt personal.
Veloso, Caetano . The definitive collection .
Resum : Una selecció de cançons de la llarguíssima carrera de Caetano Veloso. Inclou temes com: Soy loco por ti América, Coisa mais linda, Fina Estampa...
Veneno, Kiko . Dice la gente.
Resum : Poesia, senzillesa, bones melodies, ritmes africants adaptats a la guitarra espanyola. El seu millor disc des de "Échate un cantecito" (1992)

(↑) - Cinema

Amenabar, Alejandro . Agora.
Resum : Segle IV. Egipte sota l'Imperi Romà. Les violentes revoltes religioses als carrers d'Alexandria arriben a la seva llegendària Biblioteca. Atrapada rere els seus murs, la brillant astrònoma Hipatia lluita per salvar la saviesa del Món Antic amb l'ajuda dels seus deixebles. Entre ells, els dos homes que es disputen el seu cor: Orestes i el jove esclau Davo, que es debat entre l'amor que li professa en secret i la llibertat que podria aconseguir unint-se a l'imparable ascens dels cristians. Pel·lícula de la revista Speak Up, ve acompanyada d'un llibret.
Arnold, Andrea . Fish tank.
Resum : Aquesta és la història de Mia, una noia de quinze anys inestable, amb problemes, que no encaixa al sistema escolar i és rebutjada pels seus amics. Un càlid dia d'estiu, la seva mare porta a casa un misteriós desconegut anomenat Connor, que li promet canviar-ho tot i portar l'amor a les seves vides.
Coen, Joel . Barton Fink.
Resum : Nova York, 1941. El socialment compromès autor teatral Barton Fink (John Turturro) ha triomfat a Broadway. Contractat per Hollywood com a guionista d'una pel·lícula de lluita lliure, en Barton canvia el fum de la ciutat pel firmament del cel·luloide. L.A. té l'esperit que en Barton Fink busca però pateix la por a la pàgina en blanc. Amb l'ajuda de la seva capaç ajudant i el seu amistós veí, Fink troba la inspiració necessària que buscava de les fonts més sinistres.
Daniels, Lee . Precious.
Resum : Precious Jones té setze anys, és quasi analfabeta, i espera el seu segon fill. El primer el va tenir amb dotze anys. Viu a Harlem amb la seva mare, una dona obesa i cruel que mira la televisió sense parar, devora el menjar que la Precious li prepara i la sotmet als més denigrants abusos. Forçada a abandonar l'escola a causa del seu embaràs - l'últim vincle que la lligava al món -, Precious continua la seva formació a l'institut per a casos especials. Allà coneix a la professora Rain, una mestra jove, combativa i radical. Precious, per fi, tindrà la possibilitat de recuperar la seva veu i la seva dignitat. Pel·lícula de la revista Speak Up, ve acompanyada d'un llibret.
Eastwood, Clint . Invictus.
Resum : Nelson Mandela va estar a la presó durant 27 anys per la seva lluita heroica contra l'apartheid. Però després de ser escollit president de Sudàfrica, en lloc d'optar per la venjança, va perdonar als seus opressors i va buscar la unió del país en un lloc diferent: el camp de rugby.
Iriarte, Daniel ; Prieto, Jesús . El rumor de la arena.
Resum : Tindouf, camp de refugiats d'Awserd. Fatma porta 30 anys sense veure el seu germà, del qual es va separar després de la invasió marroquí al Sàhara Occidental. Ara, ell vindrà durant uns dies en un vol de les Nacions Unides. Mentre Fatma i els seus parents es preparen per a rebre'l, ens expliquen com es la seva vida al pitjor racó del desert argelí. Mentrestant, els activistes de drets humans al propi Sàhara pateixen la persecució de les autoritats marroquins. Protagonistes i especialistes del tema exposen les seves teories per aconseguir una solució justa a aquest conflicte que s'esté ja massa en el temps.
Kendrick, Alex . Prueba de fuego.
Resum : Kirk Cameron és Caleb Holt, un heroic capità de bombers que valora la dedicació i el servei als altres per sobre de tot. Però el més important de la seva vida, el seu matrimoni, està a punt d'esfumar-se. Aquesta apassionant història segueix la lluita d'un home per transformar la seva vida i el seu matrimoni a través del curador poder de la fe i de la assumpció del codi dels bombers: mai deixis a un company.
Lacuesta, Isaki . Los condenados.
Resum : Dos exguerrillers es retroben 30 anys més tard en una excavació ilegal, per buscar el cos d'un tercer company desaparegut llavors. Però ja no són els mateixos. La tensió i els secrets guardats durant tant temps aniran sorgint a mesura que avança la recerca del seu amic.
Leterrier, Louis . Transporter / Transporter 2.
Resum : Pack que conté la primera i la segona part de Transporter. A la 1a part, en Frank Martin és el millor a la seva feina: el transport de materials perillosos i ilegals sense fer preguntes. Però el seu últim encàrrec, transportar a una jove segrestada pels comerciants d'esclaus, li portarà un munt de problemes i posarà a prova la seva capacitat. A la segona part, en Frank s'ha traslladat a Miami, on haurà d'enfrontar-se a desafiaments esgarrifosos per complir una promesa.
Mañá, Laura . La vida empieza hoy.
Resum : Un grup d'homes i dones de la tercera edat assisteix a classes de sexe per a continuar tenint una vida sexual plena. Hi comparteixen desitjos i preocupacions. En Pepe té disfunció erèctil provocada per l'estrés de la jubilació i vol tornar a ser l'home que era; l'Herminia creu que és frígida però descobreix que el seu problema ha sigut estar sempre amb l'home equivocat. A en Julián li agraden les dones i sobre tot l'Herminia. Ambdós s'entenen tan bé al llit, que decideixen emprendre una relació purament sexual. La Juanita té la certesa que es morirà, però quan es separa del seu difunt marit, decideix refer la seva vida. A la classe de sexe, l'Olga, la professora, els ajuda a fer front a aquests problemes generats per l'edat. Però per a això hauran de fer els deures.
Ocelot, Michel . Kirikú y las bestias salvajes.
Resum : L'avi, en el seu tron de la gruta blava, ens explica com en Kirikú es converteix en jardiner, detectiu, terrissaire, comerciant i metge. I com el més petit i valent dels herois haurà de buscar al seu interior per trobar el valor, l'astúcia i la generositat necessàries per triomfar sobre el mal.
Penn, Sean . Hacia rutas salvajes.
Resum : Després de graduar-se a la universitat, en Christopher McCandless, un jove de 22 anys a qui tothom augura un futur brillant, decideix deixar enrera la seva còmoda vida i marxar a la recerca d'aventures. El periple del jove rodamón el va convertir en un símbol per a moltes persones.
Reed, Carol . Nuestro hombre en La Habana.
Resum : En aquesta adaptació de la novel·la de Graham Green, Alec Guinness encarna a Jim Wormold, un expatriat anglès que es dedica a vendre aspiradores a La Habana. La seva vida canvia per sempre quan és reclutat per Hawthorne (Noel Coward) i obligat a prestar servei com a agent del M.I.5 a la qual cosa accedeix sense molt entusiasme per guanyar diners extra i cuidar de la seva filla de 17 anys. Wormwold decideix inventar-se les dades dels seus informes i recluta a agents ficticis. Malgrat tot, aquests informes es prenen seriosament a Londres i envien dos agents més, un operador de ràdio i una secretària (Maureen O'Hara), per ajudar-lo. Aviat descobreix que la seva imaginació comença a tenir vida pròpia.
Scorsese, Martin . Casino.
Resum : Robert De Niro, Sharon Stone i Joe Pesci protagonitzen aquesta pel·lícula de Martin Scorsese on l'ambició no té límits. Las Vegas 1973 és l'escenari d'aquest fet real basat en la història d'un casino on les vides i fortunes es van fer i es van perdre amb una simple tirada de daus.
White, Susanna . La Niñera Mágica y el Big Bang.
Resum : "La Niñera Mágica y el Big Bang" és el següent capítol de la divertida, màgica i commovedora fàbula que ha encisat a nens i nenes de tot el món. Emma Thompson torna a donar vida a la misteriosa mainadera que es presenta quan més la necessiten i on menys la volen. En aquesta ocasió, aterra en una granja familiar on ha esclatat el caos entre uns nens del camp i els seus malcriats cosins de la ciutat. Ajudant-se de qualsevol cosa, ja sigui una motocicleta voladora o un porquet que s'enfila als arbres, la mainadera màgica invoca la fórmula que exactament necessita per a ensenyar als nens i nenes al seu càrrec cinc noves lliçons.

(↑) - Novel·la

Baricco, Alessandro . Emmaús. Barcelona : La Magrana, 2011 .
Resum : En Bobby, el Sant i en Luca pertanyen a un món mesurat, prudent i pudorós i viuen atrapats entre una fervent fe catòlica i l'obsessió que comparteixen per una noia, Andre, que prové d'un ambient distant, opulent i extrem, molt diferent del seu. Tots dos mons coincideixen de tant en tant en moments en què les diferències naturals queden com suspeses i que marcaran profundament la vida dels nois i del narrador.
Clark, Mary Higgins . Mentiras de sangre. Barcelona : Plaza & Janés, 2011 .
Resum : Amb vuitanta-dos anys, la Olivia Morrow s'ha d'enfrontar a la decisió més difícil que mai ha hagut de prendre: treure a la llum un secret que la seva família ha amagat des de fa dècades o emportar-se'l a la tomba. La Catherine, una cosina de l'Oliva ja morta, va ingressar en un ordre religiós quan era jove. La seva tasca en la cura de nens discapacitats va ser tan destacada que l'Església Catòlica està estudiant la possibilitat de la seva beatificació. Malgrat tot, la Olivia conserva unes cartes on s'evidencia que la Catherine va donar a llum un nen abans de prendre els hàbits. L'infant, fruit de la seva relació amb l'Àlex Gannon, un prestigiós metge, va ser donat en adopció. Si l'Olivia revela aquest secret, traicionarà la voluntat de la Catherine. Si mor amb ella, la fortuna d'en Gannon es malversarà. El que l'Olivia desconeix és que no és l'única que posseeix aquesta informació, encara que els motius dels altres per amagar-la siguin molt menys nobles.
Espinosa, Albert . Si tu em em dius vine ho deixo tot... però digue'm vine.
Resum : En Dani es dedica a buscar nens desapareguts. Al mateix instant que la seva parella fa les maletes per abandonar-lo, rep una trucada de telèfon d'un pare que, desesperat, li demana ajuda. El cas el conduirà a Capri, illa on afloren records de la seva infantesa i de dos personatges que el van marcar per sempre: el Sr. Martín i en George. Retrobar-se amb el passat portarà en Dani a reflexionar sobre la seva vida, sobre la història d'amor amb la seva parella i sobre les coses que són de veritat importants.
Gironell, Martí . L'arqueòleg. Barcelona : Columna, 2011 .
Resum : Montserrat, 1910. El monjo Bonaventura Ubach emprèn un viatge a Terra Santa i Mesopotàmia a la recerca de peces per al futur museu bíblic del monestir de Montserrat. Amb la intenció d'il·lustrar una edició catalana de la Bíblia, també segueix aquest itinerari per contrastar les Sagrades Escriptures amb els seus escenaris reals. El viatge es convertirà en una odissea plena d'entrebancs i perills. El pare Ubach haurà d'enfrontar-se a tempestes del desert, plagues bíbliques, bandits sanguinaris, sectes satàniques, xeics cruels, exèrcits corruptes, saquejadors de tombes i altres personatges sinistres que faran l'impossible per impedir que l'arqueòleg aconsegueixi el seu somni.
Johnstone, Nancy . Un hotel a la costa (Tossa de Mar, 1934 - 1939). Barcelona : Tusquets, 2011 .
Resum : L'any 1934, la jove i inquieta Nancy Johnstone i el seu marit, Archie Johnstone, van decidir fer un canvi de vida radical i abandonar Londres per construir un hotel a Tossa de Mar. Eren temps de descoberta d'un paisatge i d'un país, però aviat l'interès turístic dels hostes anglesos va donar pas a la visita de corresponsals de guerra, de poetes i pintors simpatitzants amb la causa republicana o de personalitats britàniques que visitaven Catalunya. L'esclat de la guerra i els seus estralls van trencar per sempre aquell paradís blau, i els Johnstone van saber reaccionar a les noves circumstàncies.
Leon, Donna . Conclusions preliminars. Barcelona : Edicions 62, 2011 .
Resum : Una nit, ja tard, una trucada a hores intempestives interromp el sopar de Brunetti. El famós comissari ha d'investigar la mort d'una encantadora vídua, ja gran, en el seu modest pis. La casa està en ordre i, tot i que hi ha un petit indici de violència, unes gotes de sang just al costat del cos, l'examen mèdic conclou que la dona ha mort d'un atac de cor. Sembla, doncs, que no hi ha res més a investigar. Malgrat les rotundes conclusions preliminars, el comissari no pot evitar un estrany i persistent pressentiment que el porta a conversar amb alguns familiars i amics de la dona. Els dubtes, però, no s'esvaeixen, sinó que atien la curiositat del comissari per intentar trobar la veritat i treure'n l'entrellat. Es tracta d'una mort natural o d'un assassinat?
Lloréns, Chufo . Mar de fuego. Barcelona : Grijalbo, 2011 .
Resum : Aquest llibre recrea una època turbulenta de la Barcelona medieval sotmesa a les tensions de la cort, on es prepara la sangnant successió del comte Ramon Berenguer I. Mentrestant, l'insigne navier i posseidor d'una de les majors fortunes del comtat, Martí Barbany, s'enfronta als amors de la seva jove filla fatalment marcats per la diferència de classes i a una venjança que s'ordeix al submón de la ciutat medieval i que amenaça la seva vida.
McEwan, Ian . Solar. Barcelona : Empúries, 2011 .
Resum : Michael Beard és un físic que va rebre el Premi Nobel fa anys per un descobriment científic i, des d'aleshores, s'ha limitat a viure de renda dels seus èxits de joventut. Beard té ara cinquanta i pocs anys, i el seu cinquè matrimoni fa aigües pertot arreu: la Patrice, dinou anys més jove que ell, va reaccionar gairebé amb eufòria quan va descobrir la seva aventura amb una matemàtica de la Universitat de Berlín i va començar una relació sentimental amb un constructor vint anys menor que Beard. Ell, que mai no ha estat guardonat pel seu atractiu però sempre ha tingut èxit amb les dones, i en tots els seus matrimonis ha estat l'adúlter i el culpable, ara pateix desesperadament per la bella Patrice. Tot i que potser el seu dolor és més intens perqué de fa anys no és més que un buròcrata de la ciéncia, un científic per a qui l'emoció i l'aventura han quedat relegades a la vida privada.
Moccia, Federico . Carolina s'enamora. Barcelona : Columna, 2010 .
Resum : La Carolina té gairebé catorze anys i, com totes les noies de la seva edat, és única. Viu un moment màgic: les amigues amb qui comparteix els somnis, els primers petons, la música, que sempre sona en el moment adequat, i, sobretot, aquelles lletres de cançons que semblen parlar d'ella. I també les festes. I l'escola. Les bromes entre els companys de classe, el professor extravagant i els exàmens. I una àvia meravellosa que sap mirar dins l'ànima de la Carolina i un germà gran que l'ajuda a somiar amb el cor. I l'amor? Com és l'amor en realitat? Potser té els ulls de Massimiliano? Potser és allò, l'amor...
Munro, Alice . Massa felicitat. Barcelona : Club Editor, 2010 .
Resum : Una família passeja un dissabte a la tarda per un bosc on la copa dels arbres dissimula coves traïdores. El fill gran cau en una d'elles, i tota la seva vida queda afectada pel descobriment d'aquesta veritat: sota la superfície llisa dels esdeveniments hi ha esquerdes que ens atreuen. Els personatges d'aquesta col·lecció de deu contes experimenten tots la caiguda en una gran esquerda. Alguns la busquen perquè refusen d'obeir les convencions. D'altres hi cauen sense voler. Tots, a la seva manera, se surten del camí. Sigui amb gestos mínims o de manera salvatge. I a través d'aquestes vides, el que Alice Munro desperta en nosaltres és el vertigen - la por i la seducció- del daltabaix.
Murakami, Haruki . 1Q84. Barcelona : Empúries, 2011 .
Resum : L'Aomame és una misteriosa jove d'uns trenta anys que assassina maltractadors i que, quan comença la novel·la, està atrapada en un embús, dins d'un taxi, camí de cometre un dels seus homicidis. En una altra escena, en Tengo, un jove escriptor que no ha publicat mai i es guanya la vida fent de professor de matemàtiques, es troba atrapat quan un prestigiós editor li demana que reescrigui l'obra d'una jove promesa. A partir d'aquí, les vides de l'Aomame i en Tengo s'aniran encreuant sense arribar a tocar-se mai, en una novel·la al més pur estil Murakami.
Màrquez, Eduard . L'últim dia abans de demà. Barcelona : Empúries, 2011 .
Resum : El Robert seu al Portal de l'Àngel amb una llauna per a les monedes entre les cames. Toca una harmònica i té al seu costat un carro de súper ple fins al capdamunt de cartrons de bosses de plàstic. De la cadena que hauria de servir per enganxar-lo als altres carros, penja una càmera fotogràfica de joguina d'un taronja cridaner. Tot i els vint anys que han passat, és el mateix Robert de sempre. El nas, les celles gruixudes, la pell fosca. El gest d'apartar-se el serrell, massa llarg, dels ulls.
Riera, Carme . Natura quasi morta. Barcelona : Edicions 62, 2011 .
Resum : 21 de novembre del 2008: la desaparició d'un alumne romanès de la Universitat Autònoma de Barcelona en plena vaga anti-Bolonya tan sols és la primera alarma que alguna cosa estranya passa al campus. De la nit al dia, Constantinu Iliescu s'ha literalment volatilitzat. Mossos d'Esquadra, professors i estudiants coordinaran esforços per trobar un rastre fiable. Però aviat una nova desaparició desencadena un terrible malson. Com en un joc macabre, les víctimes i els sospitosos es multipliquen, i es posa a prova la traça dels implicats. Res és el que sembla.
Rivas, Manuel . Todo es silencio. Barcelona : Alfaguara, 2010 .
Resum : A Brétema, a la costa atlàntica, hi va haver un temps en que les xarxes del contraban, reconvertides al narcotràfic, van aconseguir tanta influència que van a estar a punt de controlar-ho tot: el poder social, les institucions, la vida de la seva gent. En Fins, la Leda i en Brinco exploren la costa a la recerca del que el mar llença després d'un naufragi, el mar és per a ells un espai de continu descobriment. El destí d'aquests joves estarà marcat per l'ombra odiosa i fascinant a un temps de l'omnipresent Mariscal, amo de quasi tot a Brétema.
Segura, Cristian . El cau del conill. Barcelona : Destino, 2011 .
Resum : Les partides de tenis al migdia, les demostracions de popularitat a la tribuna del Barça, els vermuts al Turó Park i les tardes de compres a l'Illa Diagonal: aquesta és la plàcida existència que l'empresari Amadeu Conill va haver de sacrificar l'estiu de l'any 2007 per salvar la seva empresa i la seva pròpia vida.
Sierra, Javier . El ángel perdido. Barcelona : Planeta, 2011 .
Resum : Mentre treballa en la restauració del Pòrtic de la Glória de Santiago de Compostela, la Julia Álvarez rep una notícia devastadora: el seu marit ha sigut segrestat en una regió montanyosa del noroest de Turquia. Sense voler-ho, la Julia es veurà embolicada en una ambiciosa carrera per controlar dues antigues pedres que, segons sembla, permeten el contacte amb entitats sobrenaturals i per les que estan interessats des d'una misteriosa secta oriental fins al president dels Estats Units.
Solsona, Ramon . L'home de la maleta. Barcelona : Proa, 2011 .
Resum : Un antic músic d'orquestra de ball decideix, un bon dia, fer la maleta i viure un mes a casa de cadascuna de les seves tres filles. L'home és un supervivent, un individualista, un murri que sempre ha anat a la seva. Ara se sorprèn de la vida de les seves filles i dels nous models de família. El món va molt de pressa. Descol·locat però gat vell, fa una crònica divertida i sense manies del que passa al seu voltant. L'home de la maleta arrossega una ferida de la infantesa. Quan intenta guarir-la, una situació imprevista li capgira la vida.

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir
Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal

Disseny i programació web a càrrec del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona

Face
Twit
Pinte
Insta