Guies » Novetats

Tornar enrera | Versió per imprimir

Novetats març 2012 Caldes

Banner_spring_novetats_2

Aquestes són les novetats de març de la Biblioteca Francesc Ferrer i Guàrdia, de Caldes de Malavella:

Índex

(↑) - Ciències socials

Dona, Guerra Civil i franquisme. Mallorca : Documenta Balear, 2011 .
Resum : Els sis treballs agrupats en aquest volum pretenen proporcionar una visió actualitzada i de conjunt entorn de diversos àmbits de la història política i social de la dona a l'Estat espanyol entre 1931 i 1975. Així, s'hi analitzen la dinàmica política del període republicà des d'una perspectiva de gènere, els diversos rols exercits per les dones antifeixistes en l'Espanya en guerra, els models socioculturals impulsats per la Secció Femenina de la Falange, els escrits memorialístics redactats des de l'exili per algunes de les principals dirigents republicanes, l'activisme femení dins l'oposició política al règim de Franco i l'impacte de la repressió franquista contra el moviment de dones.

(↑) - Geografia i viatges

Le Nevez, Catherine . Bruselas, Brujas, Amberes y Gante de cerca. Barcelona : GeoPlaneta, 2008 .
Resum : Breu guia de viatge per visitar les ciutats de Brusel·les, Bruixes, Amberes i Gant per: passejar en bicicleta sense presses i navegar pels tranquils canals; provar uns deliciosos pralinés; vorejar en tren la costa del mar del Nord; gaudir d'un cucurutxo de patates fregides o uns fumejants gofres en un mercat a l'aire lliure... Itineraris únics i resum del més destacable per a treure-li tot el suc a una visita curta. Inclou mapa desplegable de les ciutats a tot color i detallats plànols de cada barri.

(↑) - Medicina i salut

Rami, Albert . Els remeis d'en Rami Remeis: consells de salut natural. Barcelona : Viena, 2011 .
Resum : Els remeis d'en Rami Remeis vol recuperar la memòria sobre l'ús tradicional de les herbes medicinals i oferir solucions que resulten molt útils per prevenir, alleujar o guarir les malalties més freqüents. Un autèntic compendi de remeis casolans naturals, perquè totes les respostes a les nostres malaties es troben a la natura.

(↑) - Història

Xirinacs Damians, Lluís Maria . Amnistia 77. Maçaners : Abadia, 2006 .
Resum : Passejada històrica pels dos anys posteriors a la mort del dictador Franco a través de les experiències viscudes en aquell temps per Lluís Maria Xirinacs, que va optar al Premi Nobel de la Pau l'any 1977. Lluís Planes i Herreros escriu al pròleg: "Som davant un llbre que és una crònica històrica, sí; que és la narració d'una gesta no-violenta èpica, mítica, sí; que és un testimoniatge d'un lliurament espiritual i vital radical, sí; que ens pot fer passar l'estona de manera distreta, sí. Tanmateix, per damunt de tot això, cal acollir-lo com una interpel·lació encara vigent avui a la nostra persona, si ens sentim part del nostre poble."

(↑) - Educació

Capdevila, Marta . Sords profunds, però hi sentim i parlem!. Barcelona : Generalitat de Catalunya, 2011 .
Resum : Aquest conte explica l'experiència de l'autora com a mare d'un nen sord. Els llocs i les persones citades existeixen. L'ha escrit per fer públic el seu agraïment. La seva història creu que és molt semblant a d'altres i pot servir per conèixer i ajudar a prendre decisions a pares com ella, davant el naixement d'un fill sord.

(↑) - Economia

Navarro, Vicenç . Hay alternativas: propuestas para crear empleo y bienestar social en España. Madrid : ATTAC España, 2011 .
Resum : La crisi econòmica i financera en què ens trobem és el resultat de l'extraordinària desigualtat que han generat les polítiques neoliberals que s'han aplicat des de fa anys. El creixement que s'ha vingut produïnt en etapes d'expansió s'ha basat en pilars molt poc sòlids i a més ha concentrat els seus beneficis en molt poques mans. Amb un estil clar i directe els economistes Vicenç Navarro, Juan Torres López i Alberto Garzón Espinosa analitzen a Hay alternativas la crisi, les causes, els efectes i les possibles solucions per a demostrar que existeixen altres vies diferents a les que proposen la patronal, els banquers, els directius dels bancs centrals i els polítics al seu servei, que poden crear més treball i generar benestar social. Una obra amb propostes concretes que recull l'esperit del 15M i la veu de totes les persones que ansien respostes diferents i que volen remeis factibles per a sortir de l'abisme al que semblen abocades.

(↑) - Cinema

Aronofsky, Darren . Cisne negro.
Resum : Història de Nina (Natalie Portman), una ballarina d'una companyia de ballet de Nova York la vida de la qual està completament absorbida per la dansa. Quan el director artístic Thomas Leroy (Vincent Cassel) decideix substituir a la prima ballarina Beth Macintyre (Winona Ryder) per a l'obra El llac dels cignes, Nina és la seva primera elecció. Però la Nina té competència: una nova ballarina, Lily (Kunis), que també ha impressionat gratament a Leroy. Mentre la rivalitat entre les dues joves ballarines es va transformant en alguna cosa més que una encrespada relació, Nina comença a connectar amb el seu costat més fosc, amb una temeritat tal que amenaça amb destruir-la. Pel·lícula de la revista Speak Up, ve acompanyada d'un llibret. Audio en anglès i castellà; subtítols en anglès i castellà.
Hooper, Tom . El discurso del rey.
Resum : A la mort del seu pare, el rei George V (Michael Gambon), després de l'escandalosa abdicació del rei Edward VIII (Guy Pearce), Bertie (Colin Firth), afectat des de sempre d'un angoixant tartamudeix, ascendeix de cop i volta al tron com a George VI d'Anglaterra. El seu país es troba a punt d'entrar en guerra i necessita desesperadament un líder, per la qual cosa la seva dona (Helena Bonham Carter), la futura reina Mare, el posa en contacte amb un excèntric logopeda anomenat Lionel Logue. Amb l'ajuda de la seva família, el seu govern i Winston Churchill (Timothy Spall), el rei supera la seva afecció i pronuncia un discurs radiofònic que inspirarà al seu poble i l'unirà en la batalla. Pel·lícula de la revista Speak Up, ve acompanyada d'un llibret. Audio en anglès i castellà; subtítols en castellà i anglès.

(↑) - Novel·la

Auster, Paul . Diari d'hivern. Barcelona : Edicions 62, 2012 .
Resum : 3 de gener de 2010: falta un mes exacte per al seixanta-quatrè aniversari de Paul Auster. És ple hivern a Nova York i com cada principi d'any es disposa a iniciar un nou llibre: Diari d'hivern. És un fet incontestable que ja no és jove i com que el temps passa ràpid, potser ha arribat el moment de deixar de banda les seves històries i intentar analitzar com ha estat viure en aquest cos. Com una mena de fenomenologia del respirar, Paul Auster es proposa recordar les sensacions exactes que li han permès sentir-se viu. Fer un inventari de les ferides del cos, de les marques d'una vida, les plaents i les doloroses, els vicis i les virtuts, dels enamoraments i de les morts. Un catàleg de les cases i de les ciutats on ha viscut i dels amors i dels afectes amb qui les ha compartit.
Barnes, Julian . Pulsacions. Barcelona : Angle, 2011 .
Resum : Catorze narracions sobre la nostàlgia i la pèrdua, sobre la intimitat i l'amor, la naturalesa misteriosa dels quals l'autor examina amb el seu enginy característic. Hi retrata "les etapes, les transicions, els fils argumentals" que defineixen les relacions humanes. Per exemple, un agent immobiliari que tafaneja en el passat dolorós de la seva nòvia i només aconsegueix arruïnar la seva relació. Un fill que es pregunta per què el seu matrimoni s'ensorra i, en canvi, el dels seus pares ha estat tan sòlid, tan íntim. O els quatre contes en què uns amics es reuneixen per sopar i perfeccionar l'art de riure's de tothom i del món, amb converses brillants i sovint pujades de to.
Barreau, Nicolas . El somriure de les dones. Barcelona : Columna, 2011 .
Resum : L'Aurélie Bredin, responsable del restaurant Le Temps des Cerises després de la mort del seu pare, no és de les que creuen que les coses passen perquè sí. Un dia gris de novembre en què l'Aurélie se sent més deprimida que mai, descobreix un llibre titulat El somriure de les dones. Empesa per la curiositat, comença a llegir-lo i troba un passatge que parla del seu propi restaurant. I el que ara desitja més del món és conèixer l'autor del llibre, que l'ha salvada sense saber-ho. Li agradaria donar-li les gràcies i convidar-lo al seu restaurant. Però l'André, l'editor que publica el tímid autor anglès, es nega a fer arribar una carta a aquest misteriós personatge. Tot i això, l'Aurélie no es dóna per vençuda i un dia rep una carta de l'esquiu autor. És llavors quan el destí es posa en marxa i conspira una trobada ben diferent de la que ella mai s'hauria imaginat...
Bosch, Xavier . Homes d'honor. Barcelona : Proa, 2012 .
Resum : Se sabrà mai tot del Dani Santana? L'exdirector del diari Crònica condueix ara un programa d'investigació i d'entrevistes a la televisió. Fugint d'uns problemes, se'n troba uns de nous. Tuzza Talese, una siciliana temperamental que ha destapat els secrets de la Cosa Nostra, acudeix al seu programa i li capgira la vida. Un testimoni de l'incendi del Liceu s'adreça al periodista amb una revelació incòmoda, lluny de la versió oficial. Per si no en tingués prou, el programa descobreix que l'heroi indiscutible del país, el pare de l'alcalde de Barcelona, no ho ha explicat tot sobre el seu exili.
Egan, Jennifer . El temps és un cabró. Barcelona : Edicions de 1984, 2011 .
Resum : Benni Salazar, un antic rocker punk, s'ha convertit en un magnat de la indústria discogràfica, però la seva noblesa entra en contradicció amb el mercantilisme i el tracte comercial del seu art. Fins al punt que el despatxen de la seva pròpia discogràfica, L'Orella de la Truja, per servir als seus interventors corporatius un plat de tifa de vaca tot dient-los: "M'esteu demanant que a la gent els doni merda per menjar?"
Hrabal, Bohumil . Jo he servit el rei d'Anglaterra. Barcelona : Proa, 2011 .
Resum : Ple de candor i d'un amoralisme sorprenent, Jo he servit el rei d'Anglaterra és un llarg i esplèndid monòleg sobre la grandesa i la decadència. Jan Díte és un cambrer d'un cafè de Praga disposat a tot per fer-se milionari. A partir d'aquest nus argumental, Hrabal ens passeja per la Bohèmia dels anys vint i acompanya el jove proletari fins a l'ocupació alemanya i la comunista (el 1968), en un relat al més pur estil rabelaisià, ple d'escenes hilarants. Però les aventures i desventures d'aquest personatge de la picaresca centreeuropea, plantejades en clau grotesca, no han d'enganyar sobre l'abast i l'ambició d'aquesta gran novel·la, que tracta temes com el col·laboracionisme, la guerra, l'arribada dels comunistes al poder, i que constitueix una brillant reflexió sobre la condició humana.
Hustvedt, Siri . El verano sin hombres. Madrid : Anagrama, 2011 .
Resum : Quan Boris Izcovich va dir la paraula "pausa", Mia Fredricksen, que portava trenta anys amb en Boris, va embogir. Perquè el que desitjava el seu marit era una pausa al seu matrimoni, després de trenta anys sense adulteris per part de cap de les parts, una filla encantadora que iniciava la seva carrera d'actriu i una relació entre ells que havia anat evolucionant des de l'ardor guerrer dels primers temps a la simbiosi quasi telepàtica dels últims.
Jonasson, Jonas . L'avi de 100 anys. Barcelona : La Campana, 2012 .
Resum : Segons l'Allan tots els conflictes de la humanitat tenen el següent principi: "Ets un tonto. No, tu ets més tonto. No, tu ho ets més!", però tot es pot arreglar amb una ampolla d'aiguardent i ganes de deixar-ho tot enrere i mirar el futur. L'Allan fa cent anys. A la residència on viu tots estan a punt de celebrar-ho, però ell ha decidit tocar el dos. Salta per la finestra i fuig cap a l'estació. Puja al primer autobús i s'emporta una maleta plena de diners que només havia de vigilar una estona. Immediatament té al darrere els mafiosos, la poli i els responsables de la residència. A partir d'aquí comença una rocambolesca persecució on l'Allan aconsegueix superar totes les dificultats gràcies a la seva calma estoica i a l'ajuda del grup de pintorescos amics que anirà fent pel camí.
Langdon-Davies, Patricia . El gat, unes llavors i quinze llibres: Una anglesa ve a viure a Catalunya el 1950. Girona : Diputació de Girona, 2011 .
Resum : A través d'una prosa de delicades pinzellades impressionistes, molt atenta als detalls miniats de la vida quotidiana, el lector d'aquesta obra assistirà al desplegament de seixanta anys de vida de l'autora, una dona anglesa establerta a Catalunya des de l'any 1950. Casada amb el famós reporter de guerra John Langdon-Davies, a partir de l'any 1952 el matrimoni es va establir a Sant Feliu de Guíxols, per regentar-hi Casa Rovira, un petit hotel destinat a atraure turistes estrangers, majoritàriament britànics, àvids de conèixer aquell racó verge del litoral d'aleshores en un país sotmès per la dictadura franquista.
Moro, Javier . El sari vermell. Barcelona : Columna, 2008 .
Resum : El 1965, Sonia Maino, una estudiant italiana de 19 anys, coneix a Cambridge un jove indi. Ella és filla d'una família humil; ell pertany a l'estirp més poderosa de l'Índia. És el principi d'una història d'amor que ni tan sols la mort serà capaç de trencar. Per amor, la italiana abandona el seu món i el seu passat per fondre's amb el seu nou país, l'Índia prodigiosa que adora vint milions de divinitats, que parla vuit-cents idiomes i que vota cinc-cents partits polítics. El seu valor, la seva honestedad i la seva entrega acabaran convertint-la en una deessa als ulls d'una sisena part de la humanitat.
Vehí, Agustí . Ginesta pels morts - Un blues empordanès. Madrid : Mare Nostrum, 2010 .
Resum : Jaume Planagumà pertany als Mossos d'Esquadra i ha seguit els moments més forts del desplegament del Cos, pagant els preus personals que implica viure a mig país. Ara, amb els galons de sergent acabats d'estrenar, arriba destinat a la comissaria de Figueres. Allà descobrirà un món especial, a vegades difícil i complicat, però sempre fascinant: l'Empordà. Un món que l'obligarà a demanar-se si no ha arribat el moment de parar i construir el seu refugi per viure o, acabades les pràctiques de sergent, marxar i tornar a començar en un altre lloc, com ha fet sempre.

(↑) - Poesia

Comadira, Narcís . Lent. Barcelona : Edicions 62, 2012 .
Resum : L'autor, al pròleg explica que "aquest llibre de poesia, com tots els altres llibres de poesia que he escrit, bé podria tornar a dur per títol Llast, com l'anterior, perquè tot text de poesia que un publica és sempre llast que deixa anar per poder tornar a enfilar-se o per navegar més lleuger. Però no m'agraden les segones parts. (...) En aquest cas, l'he titulat Lent perquè espero que sigui un llibre-lent. Lent perquè tota la bona poesia desvia els raigs de la llum convencional del llenguatge per concentrar-los en un punt sentit determinat o per dispersar-los cap a regions insospitades..."
Romera, Marc . L'aigua. Barcelona : Labreu, 2009 .
Resum : Segons el Diccionari de la Literatura Catalana, "la poesia de Romera es caracteritza per la seva gran varietat de registres i cada llibre és un nou punt de partida", i el punt de partida d'aquesta nova entrega és el de l'aigua com a element generador de llenguatge que alhora ha estat utilitzat hermenèuticament o simbòlica com a element generador de vida en la major part de la poesia universal, però també com a objecte resemantitzat que significa altres intencions en poètiques més personals i que Romera canalitza i vampiritza en la seva poètica de la reutilització i transformació del que ja ha estat escrit, esdevenint així, els seus poemes, un constat homenatge críptic als seus referents intentant-ne l'assimilació a un llenguatge propi on la verbalitat rivalitzi en pes amb el sentit sense deixar de complicitar-s'hi.

(↑) - Juvenils

Collins, Suzanne . Els jocs de la fam. Barcelona : Estrella Polar, 2011 .
Resum : Podries sobreviure tot sol, en un món salvatge, on tothom farà el possible perquè no tornis a veure la llum del dia? Vint-i-quatre adolescents forçats a jugar. Només un guanyador. Els Jocs de la Fam han començat.
Fernández-Vidal, Sonia . Quantic love. Barcelona : La Galera, 2011 .
Resum : Al CERN, el centre d'investigació més avançat del món, entre experiments científics que desafien la imaginació, la jove Laila descobreix que la ciència pot ser sexi i que l'amor és l'energia més poderosa de l'univers.
Paolini, Christopher . Llegat. Barcelona : Roca, 2011 .
Resum : Després d'Eragon, Eldest i Brisingr, arriba la quarta i última entrega de la sèrie El llegat. El Genet de Drac cavalca de nou. El llegat arriba a la seva fi, però la llegenda mai no morirà. No fa gaire temps Eragon -Botxí de l'Ombra, Genet de Drac- no era més que un pobre noi pagès, i el seu drac, Saphira, només una pedra blava al bosc. Ara el destí de tota una civilització depèn d'ells. Llargs mesos d'entrenaments i combat han propiciat victòries i esperança, però també han ocasionat pèrdues irreparables. I encara tenen al davant la veritable batalla: s'han d'enfrontar amb Galbatorix. Quan ho facin, hauran de ser prou forts per derrotar-lo. I si ells no poden, no ho podrà fer ningú. No hi haurà una segona oportunitat. El Genet i el seu drac han arribat més lluny del que ningú hauria pogut somniar. Però podran enderrocar el malvat rei i restablir la justícia a Alagaësia? I si ho aconsegueixen, a quin preu?
Rothfuss , Patrick . El nom del vent. Barcelona : Rosa dels Vents, 2011 .
Resum : "He robat princeses a reis adormits als túmuls. Vaig calar foc a la ciutat de Trèbon. He passat la nit amb Felúrian i n'he sortit viu i amb la raó intacta. Em van fer fora de la Universitat a una edat en què a la majoria encara no els hi deixen entrar. He recorregut a la llum de la lluna camins dels quals els altres no gosen parlar de dia. He parlat amb déus, he estimat dones i he escrit cançons que fan plorar els joglars. Em dic Kvothe. Potser has sentit parlar de mi."
Rothfuss , Patrick . El temor d'un home savi. Barcelona : Rosa dels Vents, 2011 .
Resum : L'home s'havia esvaït. El mite no. Músic, captaire, lladre, estudiant, mag, rodamón, heroi i assassí, en Kvothe havia esborrat el seu rastre. I ni tan sols ara que l'han trobat, ni tan sols ara que les tenebres s'estenen pels racons del món, està disposat a tornar. Però la seva història prossegueix, continua l'aventura, i en Kvothe us la contarà per revelar la veritat darrere la llegenda.
Ruescas, Javier . Tempus fugit: els lladres d'ànimes. Barcelona : La Galera, 2011 .
Resum : És l'any 120 després de la inundació que es va empassar continents sencers a causa del canvi climàtic. El món tal com el coneixem ara ja no existeix. Una epidèmia terrible ha deixat en coma una gran quantitat d'adolescents. En aquest panorama desolador, tres joves amb un destí comú intentaran comprendre qui són abans que l'amor els arrossegui i el temps s'esgoti.

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir
Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal

Disseny i programació web a càrrec del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona

Face
Twit
Pinte
Insta