Guies » Novetats

Tornar enrera | Versió per imprimir

Novetats abril 2012 Caldes

Banner_spring_novetats_1

Aquestes són les novetats del mes d'abril a la biblioteca Francesc Ferrer i Guàrdia, de Caldes de Malavella:

Índex

(↑) - Biografia

Ollé Goig, Jaume E. . Crónicas de un médico en el mundo: Doctor, sweety, sweety!. Barcelona : Icaria, 2011 .
Resum : Jaume E. Ollé ha recorregut al llarg de trenta anys una trajectòria professional i personal centrada en la convicció de la necessitat de treballar allà on la situació sanitària i mèdica és precària. Haití, Santo Domingo, Bolívia, Djibouti, Malí i Etiòpia són alguns dels països on ha desenvolupat la seva tasca com a metge; sempre amb una actitud que es resisteix a acceptar que la medicina de qualitat està només a l'abast dels rics. Els diferents articles que composen Crónicas de un médico en el mundo i l'obra en el seu conjunt és una altra forma del doctor Ollé de contribuir a visualitzar la crítica situació mèdica en què es troben als països del Tercer Món, així com un espai per a compartir les seves vivències i reflexions que han justificat el desafiament de la seva intervenció mèdica, que malgrat les frustracions i ràbies li ha proporcionat grans satisfaccions que dónen sentit a la seva feina.

(↑) - Art

Arquitecturas - 4.
Resum : Un edifici, un gran arquitecte i maquetes: una apassionant immersió a l'arquitectura. Aquest DVD inclou els documentals: "La mediateca de Sendaï", de Richard Copans; "La casa de Jean Prouvé", de Stan Neumann; "La escuela de bellas artes de París", de Catherine Adda, i "La villa Barbaro de Maser", de Stan Neumann. Edició en català, castellà, francès i anglès. Amb enllaços a pàgines web sobre els edificis i els arquitectes.
Arquitecturas - 5.
Resum : Un edifici. Un gran arquitecte i maquetes: una apassionant immersió a l'arquitectura. Aquest DVD inclou els documentals: "Las termas de piedra de Vals", de Richard Copans; "La casa de vidrio de París", de Richard Copans i Stan Neumann; "El familisterio de Guise", de Catherine Adda, i "La casa Sugimoto de Kyoto", de Richard Copans. Edició en català, castellà, francès i anglès. Amb enllaços a pàgines web sobre els edificis i els arquitectes.
Delgado, Lourdes . Cants a la natura. Barcelona : Galeria H2O, 2010 .
Resum : L'aspecte de la tècnica utilitzada en aquest projecte, físic, quasi voluminós, dóna la pauta de la distància en què ha de situar-se l'ull, en afinitat a la distància en la que l'ull interior ha de contemplar la natura que es mostra en (i a través de) Cants a la natura: la proximitat. Una distància curta, contemporània, inversa a la distància llarga clàssica dels pioners de les grans plaques de vidre de 40 x 50 cm i dels enquadraments panoràmics dels majestuosos paisatges fotogràfics americans de la segona meitat del segle XIX, encara sota la influència d'una cultura de la imatge pictòrica regida pel rigor de la perspectiva. Vigor natural que els pioners cercaven en l'amplitud del paisatge i que ara busquem en el cosmos i la dimensió quàntica. (Joaquim Ruiz Millet)

(↑) - Infantils imaginació

Carbó, Joaquim . Un dia de la vida d'en Felip Marlot. Barcelona : Barcanova, 2011 .
Resum : Un dia de la vida d'en Felip Marlot és una altra aventura d'aquest pacífic detectiu que, per culpa de la crisi, es veu obligat a fer un viatge a Morvià per cobrar una factura pendent. Tant a l'anada com a la tornada viurà situacions ben enrevessades de les quals se'n sortirà gràcies al seu enginy. Això sí, sense recórrer mai a la violència! Si llegiu atentament aquest llibre, podreu saber, minut a minut, com és un dia de la vida d'aquest personatge tan eixerit.
Lopez Madrid, Josep Maria . La Laura i en Joan al servei d'una gran fita. Barcelona : Generalitat de Catalunya, 2011 .
Resum : La Laura i en Joan són dos infants amb poders màgics que de tant en tant participen en recerques superinteressants... Però la maga que se'ls va aparèixer dins de la llàntia màgica del museu els va fer prometre que només els farien servir durant un parell de dies... En aquest llibre parlen de la immunologia del transplantament.
Lopez Madrid, Josep Maria . La Laura i en Joan amb el gran conductor. Barcelona : Generalitat de Catalunya, 2011 .
Resum : La Laura i en Joan són dos infants amb poders màgics que de tant en tant participen en recerques superinteressants... Però la maga que se'ls va aparèixer dins de la llàntia màgica del museu els va fer prometre que només els farien servir durant un parell de dies... En aquest llibre ens parlen de les tecnologies de la producció.
Lopez Madrid, Josep Maria . La Laura i en Joan desemmascaren la bombolla. Barcelona : Generalitat de Catalunya, 2011 .
Resum : La Laura i en Joan són dos infants amb poders màgics que de tant en tant participen en recerques superinteressants... Però la maga que se'ls va aparèixer dins de la llàntia màgica del museu els va fer prometre que només els farien servir durant un parell de dies... En aquest llibre ens parlen de la macroeconomia.
Lopez Madrid, Josep Maria . La Laura i en Joan en una recerca accelerada. Barcelona : Generalitat de Catalunya, 2011 .
Resum : La Laura i en Joan són dos infants amb poders màgics que de tant en tant participen en recerques superinteressants... Però la maga que se'ls va aparèixer dins de la llàntia màgica del museu els va fer prometre que només els farien servir durant un parell de dies... En aquest llibre ens parlen del sincrotró.
Lopez Madrid, Josep Maria . La Laura i en Joan investiguen la guerra. Barcelona : Generalitat de Catalunya, 2011 .
Resum : La Laura i en Joan són dos infants amb poders màgics que de tant en tant participen en recerques superinteressants... Però la maga que se'ls va aparèixer dins de la llàntia màgica del museu els va fer prometre que només els farien servir durant un parell de dies... En aquest llibre ens parlen de l'arqueologia de la guerra.

(↑) - Novel·la

Alzamora, Sebastià . Crim de sang. Barcelona : Proa, 2012 .
Resum : Barcelona, estiu de 1936. Als inicis de la guerra civil, en plena persecució de religiosos per part de nuclis anarcosindicalistes, un sacerdot marista i un nen de set o vuit anys apareixen assassinats en circumstàncies molt estranyes. El comissari Gregori Muñoz obre una investigació per descobrir la identitat de l'assassí, de qui només sabem que és algú que afirma ser un vampir. Mentrestant, una comunitat de monges caputxines viu un estrany segrest dins el seu convent, en companyia del bisbe de Barcelona, que tothom creu executat. A la fi, la recerca policial, les angoixes d'una jove novícia, els experiments quimèrics d'un jutge i un metge forense i els intents de l'orde marista d'aconseguir l'alliberament conflueixen en un final emotiu i espectacular.
Coca, Jordi . En caure la tarda. Barcelona : Edicions 62, 2012 .
Resum : Plou, plou de manera constant. Miquel Gironès té seixanta-quatre anys i fa molt temps que viu sol. És gras, i els divendres al vespre sempre torna cansat a casa. D'ençà que se li va morir la dona, el carrer on viu ha canviat profundament i ell ja no entén el món que l'envolta. Abans era el perfecte intermediari comercial, elegant, àgil, amb sentit de l'humor, i en canvi ara és feixuc i lent. Li costa pujar i baixar l'escala de casa. Ajagut al llit, adora evocar l'Ester, la mare, el pare, que era metge i també va morir fa anys... i recorda la Rita, l'Agnès, la Patrícia, les secretàries de les oficines que visitava quan era jove, la Teresa i les veïnes lesbianes, el soci dels negocis tèrbols, el grup de coneguts dels dimecres al bar... Plou tota la nit. Com un Robinson urbà, atrapat en un mar de pluja i per la memòria, Miquel Gironès és el testimoni desencisat d'un món bastit amb mentides i sense perspectives de futur.
Dunthorne, Joe . Submarino. Madrid : Suma de Letras, 2011 .
Resum : Oliver Tate, un adolescent de quinze anys està convençut que el seu pare pateix una depressió i la seva mare s'entén amb un instructor de capoeira, s'embarca en una hilarant campanya amb l'objectiu d'unir de nou a la família. Mentrestant, intentarà també perdre la virginitat amb Jordana, la seva xicota piròmana. Se sortirà Oliver amb la seva? Submergeixi's en Submarino i ho esbrinarà...
Llach, Lluís . Memòria d'uns ulls pintats. Barcelona : Empúries, 2012 .
Resum : Quatre amics, dos nois i dues noies nascuts el 1920, creixen junts al barri obrer de la Barceloneta. Comencen a descobrir el món en un ambient humil i llibertari, i la proclamació de la República els obre un amplíssim horitzó de possibilitats, il·lusions i esperances. Però la Guerra Civil i la posterior repressió franquista ho estronquen tot. La vida de tots quatre i de les seves famílies queda marcada per l'impacte d'uns fets històrics que influeixen d'una manera especialment tràgica en la relació d'amor i d'amistat entre el dos nois, Germinal i David. El mateix Germinal, ja vell, narra la seva experiència escruixidora a un jove director de cinema que busca argument per fer una pel·lícula històrica. Reconstrucció vivíssima d'un període sovint mal explicat, Memòria d'uns ulls pintats és, per damunt de tot, una extraordinària història d'amor.
Mestres, Albert . Els colors dels dies. Barcelona : Angle, 2011 .
Resum : Aquell estiu va ser llarg i inoblidable per a l'Albert i l'Elisenda. Avorrits ja de Barcelona, a primers d'agost van arribar a Cadaqués, on els seus pares han llogat un apartament per passar-hi dos mesos de vacances. Els dies van escolant-se lentament, al ritme xafogós de l'estiu: recorren llocs desconeguts, coneixen nous amics, experimenten noves pulsions en el seu cos i viuen plenament en un món lliure, solar, que sembla creat només per a ells. Per a l'Albert, la vida es desplega davant seu en una inesgotable gamma de colors, sensacions i noves conviccions. Però tot canvia durant un temporal violentíssim de pluja i vent que els deixa aïllats de tothom.
Moliner, Empar . La col·laboradora. Barcelona : Columna, 2012 .
Resum : "Quan dic de què faig (quan ho dic fora del sector editorial) és com si digués "detectiu privat" o "forense". Tothom exclama " Ah, sí?" amb interès molt sincer. Si ho dic a algú del sector editorial (un editor, un escriptor que no publiqui a la multinacional on treballo en règim d'autònoma) em miren amb menyspreu. Sóc una mena de negra. No una negra amb aurèola, no la negra d'un novel·lista famós, no la negra que fa els discursos d'un polític. No, no. Fer això, d'alguna manera, ara tothom ho troba romàntic. Fins i tot sé d'algun escriptor jove d'aquests amb patilles i cara de desolació (d'aquests que escriuen llibres que duen per títol el nom i el cognom d'una dona) que serien feliços fent-ho i sobretot explicant-ho a les entrevistes. El que jo faig és escriure això que se'n diuen "llibres pràctics", de manera que aporto el meu granet de sorra a la degradació imparable de la literatura."
Nadal, Rafel . Quan érem feliços. Barcelona : Destino, 2012 .
Resum : "De dia sempre era obert, perquè la baba feia una colla d'anys que no sortia. De nit, la clau era al test. Quan arribàvem tard havíem d'anar-li a dir bona nit, fos l'hora que fos, perquè ella no s'adormia fins que l'últim havia tornat. Amb dotze germans, sempre n'hi havia algun que arribava quan clarejava. Ni hi feia res. La baba estava desperta, amb el llum encès i la porta oberta: - Bona nit -començava a dir quan trèiem el cap-. Ja pots entrar la clau, ja no queda ningú fora."
Pérez Andújar, Javier . Paseos con mi madre. Barcelona : Tusquets, 2011 .
Resum : Aquest llibre és un emocionant homenatge als blocs d'edificis que voregen Barcelona, i als que la ciutat ha donat l'esquena. A través d'un paisatge autobiogràfic, però intercanviable amb el de totes les ciutats del món, l'autor descobreix escenes de sí mateix i històries èpiques i commovedores. Per a això recorre els seus carrers, la riba del riu Besòs i la platja al peu de la central tèrmica passejant amb la seva mare. Li surten a l'encontre els fantasmes dels antics amics i veïns, les cues de l'atur, l'impacte de les primeres superfícies comercials, els concerts als camps de futbol, les lluites veïnals i les vagues obreres. Les conquestes i les derrotes d'una generació que va arriba a Barcelona vinguda de mil llocs. Memòria personal i crònica d'urgència amb la seva aleació d'humor i poesia, aquest llibre és també un ajustament de comptes i una indagació a la recerca d'una identitat que, al final, l'autor anirà a descobrir en la veu de la seva mare.
Rubenfeld, Jed . Pulsió de mort. Barcelona : Edicions 62, 2012 .
Resum : Nova York, setembre de 1920: les fàbriques tanquen, les famílies perden la casa i la llei seca impera. Els carrers de Manhattan bullen de ressentiment i de crispació. I Wall Street explota a causa d'un atemptat terrorista. Aviat el veterà de guerra Stratham Younger, l'inspector de policia Jimmy Littlemore i la científica Colette Rousseau decideixen investigar les pistes. Empesos per les peces inconnexes del trencaclosques, emprenen un viatge emocionant. Amb el devastador atac a Wall Street com a teló de fons -un cas verídic que encara no s'ha resolt-, Jed Rubenfeld combina amb una perícia excepcional la realitat i la ficció, els assassinats i la passió, el suspens i l'aventura en una novel·la que aborda les profunditats més recòndites dels nostres instints més salvatges.
Thilliez, Franck . La síndrome E. Barcelona : Columna, 2012 .
Resum : Un fet estrany altera l'estiu de la tinent Lucie Henebelle: un examant seu s'ha quedat cec quan veia un curtmetratge, una pel·lícula muda, anònima, amb un toc malsà, diabòlic i enigmàtic. A tres-cents quilòmetres de distància, el comissari Franck Sharko, de la policia criminal, que havia abandonat el departament, accepta tornar a treballar, pressionat pels seus caps. S'han trobat cinc cadàvers a dos metres sota terra, impossibles d'identificar perquè algú els ha tallat les mans, els ha decapitat i els ha extret el cervell, les dents i els ulls. Alhora que la Lucie descobreix els horrors que oculta la pel·lícula, una misteriosa trucada la informa de la relació entre el film i la història dels cinc cadàvers, i fa que la Lucie i en Sharko, dues persones antagòniques que lluiten contra les tenebres, es trobin per investigar el que va revelant-se com un únic cas.
Vidal, Pau . Fronts oberts. Barcelona : Empúries, 2012 .
Resum : Refet de les peripècies d'Aigua bruta, retrobem en Miquel Camiller al pis de la plaça del Diamant de Gràcia que comparteix amb sa padrina mallorquina. Filòleg obsessiu i immadur incorregible, ha canviat l'estrès de l'acadèmia d'Estudis Catalans per la placidesa de l'Escola de Policia de Catalunya. Però qui mossos remena els dits se n'unta, i el cadàver d'un doctorand de Psicologia trobat al País Valencià l'obligarà a convertir-se en una mena de Sanxo Panxa de l'inspector Domingo. La universitat amaga moltes mentides i la xarxa encara més, però ningú supera les de la Juli, la seva becària manga. Això sí, de vegades jugar-se la vida pot tenir recompensa, i en Camil descobrirà que fins i tot les psicòlogues es poden convertir en un altre front obert.

(↑) - Poesia

Viñas Pujolràs, Núria . Al cabal excessiu de la vida. Tordera : Emboscall, 2011 .
Resum : Nedar cap endins, aigües més clares, i encara no veiem fons. No tenir por, dubtar sempre, equivocar-nos, recular, no defallir, i tornar a intentar anar més endins per sentir com la pell ens batega sobre el cor. És el cabal excessiu de la vida. (Núria Viñas Pujolràs)
Viñas Pujolràs, Núria . Bombolles de sabó.
Resum : Recull de poemes d'amor, un curt recorregut de l'autora des de la tristesa, l'incipient desamor, l'estranyesa pel trencament, la desolació en els ulls i el paisatge i la reflexió per conèixer-se millor i poder jutjar objectivament el que ha succeït, tot dins la primavera, que comença clara però "enfredorida de pluja i sentiments", per covertir-se en "cel gris de primavera" i acabar veient clarianes, "petites clarianes que es van engrandint fins que el cel torni a ser blau". (Joan Sureda Casamor)

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir
Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal

Disseny i programació web a càrrec del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona

Face
Twit
Pinte
Insta